Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.262
Cevap
158
Favori
328.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • payda P kullanıcısına yanıt
    O zaman tüm samsung oledler kötüdür, spor karşılaştırmalarında motion olayında mat ekran sorunu değildir herhalde🥶

    Yalnız G4 bazı yerlerde beyazı yeşil gösteriyor. çok garip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 10 Mayıs 2024; 20:1:49 >
  • saitates kullanıcısına yanıt

    tüm samsung oledler kötü demedim, diğer 3 model arasında en çok titreme yapan modeldi, 8k olan modelde iyi bir işlemci var mesela onda daha iyi hareket işleme var.


    bende şuanda 77 s95d alma arefesindeyim güzel bir indirim bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 10 Mayıs 2024; 20:4:37 >
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Anladım, yani tüm samsung oled serisi kötüdür bunlardan ozaman işlemciler aynı zaten oled serilerinde.
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Burak Bey’in fiyatları iyiydi ben bugün bi arkadaş için sormuştum, piyasaya göre baya uygundu.
  • hckrndr H kullanıcısına yanıt

    Fotolarda pek belli olmuyor ama demek istediğinizi anladım, daha önce dediğim gibi görüntü ayarlarını resetlemeyi deneyin. Her videoda benzer durum varsa fiziksel bir sorun da olabilir.

    Cihaz bakımı kısmında testler var, video ve görüntü testlerini yaptırın, şu videodaki önerileri 3. adımdan itibaren takip edebilisiniz:




    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)
    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)samsung india
    How to fix ‘blurry picture’ issue in Samsung Smart TV | Samsung India
    https://www.samsung.com/in/support/tv-audio-video/how-to-fix-blurry-picture-issue-in-samsung-smart-tv/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 10 Mayıs 2024; 20:52:7 >
  • F to F karşılaştırma videosu yapmışlar. 2 TV arasında kıyaslama için. Bulunsun bir kenarda.

    https://www.youtube.com/watch?si=lyLKhDBE34bps8Pd&v=XqUhiAM_IGI&feature=youtu.be
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Bu görüntü gece çekildi avize var o açık gündüz değil yanlış anlaşılma olmasın.

    Burada bence s95d daha iyi performans gösterdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 10 Mayıs 2024; 23:1:53 >
  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt

    Evet, mat ekran ciddi bir sorun. Ben TV'yi birçok zaman, panjurları tamamen kapatmadan, odada belli bir ışık varken kullanıyorum. Mat ekran, o durumda da siyah seviyesini yükseltecek. Ekrana düz bakarken yansıma yapmayan ışıklar, mat ekranda siyahların yükselmesine yol açacak.


    Ayrıca, karanlık odada kullanırken, blooming yaratma ihtimali var. Sadece yakın mesafedeyken, az miktarda oluyordur ama bunun mümkün olması OLED'in mantığına aykırı. Ekranda her blooming gördüğümüzde, içerikten mi, gözümüzdeki etkiden mi yoksa mat ekrandan mı kaynaklı diye düşüneceğizSAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 


    Rtings editörü de bu konudan bahsetmiş:



    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    Blooming, fotoğraflardaki kadar olmasa da, gözlemlenebilir seviyedeymiş.


    S90D'de sorun yok, ama onu alırsam aklım high-end modelin parlaklığında kalabilir. Ayrıca, malzeme kalitesi sorunları ve kurulumda bükülme ihtimali var. O tür şeylerle uğraşmak istemiyorum.


    Ben de WOLED yerine QD-OLED'le devam etmeyi istiyordum ama Samsung her seferinde bir engel çıkarıyorSAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)  Geçen seride oyun modunun isabeti problemliydi. Bu seride onu, tam düzeltmeseler de iyileştirdiler; ama bu sefer mat ekran var. Zaten QD-OLED'e geçmek için, LG'nin görüntü işlemesi ve WOLED'in uzun ömründen feragat etmemiz gerekiyordu. Buna değeceğinden şüpheliyken, Samsung durumu iyice çıkmaza sokuyor.


    LG G4'ten sonra, WOLED'i bırakmam anca, organik olmayan QDEL veya QNED paneller çıkınca mümkün olacak gibi. (MicroLED'ten umudu kestim.) Bu da bir açıdan iyi olabilir. O zamana hem içerikler, yüksek renk parlaklığı ve gamutun hakkını vermeye başlar, hem de paneller 4000 nit mastered içeriklere uyumlu hale gelir. (Renk parlaklığını, isabetten taviz vermeden göstermek için önemli.)


    Blue PHOLED (mavi fosforesans emitör) olayı bekleneni verseydi, onu kullanan QD-OLED'leri de bekleyebilirdim ama fos çıkacak gibi. Mavi fosforesans, sıcaklık ve güç tüketimini düşürmesine rağmen, ömrü şu an kullanılan mavi floresans'tan daha geriymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Mayıs 2024; 23:3:44 >




  • sayın lg satıcısı konuyu rahat bırakırmısın? bazı arkadaşlar olayı çözememiş arkadaşın forumdaki mesajlarına konularına bi bakın derim cevap vermeden önce...


    buda lg g4 işin zor dostum...



    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)




  • saitates kullanıcısına yanıt

    g4 ün düzgün gösterebildiği renk yok bence pixel durumundan dolayı tüm resimde mavi yada yeşile kayıyor tonlamalar gözü hassas olan daha önce qd oledle karşılaştırmış olanlar görecektir...yıllarca bunu yazdım lg forumlarında o zaman qd oled yoktu insanlar yok öyle değil vs diyordu şimdi qd oled çıkınca onlarda anladı :)

  • arkadaşlar bu mat kaplama durumunu tartışmanın pek anlamı yok sanki :) performans arayan varsa hiçbir şekilde bu iki kaplamayı karşılaştırmamalı bile karanlıkta olsa aydınlıkta olsa parlak kaplamadaki resimi görme şansınız yok mat ekranda...

  • lg g4 vs samsung s95d arasında net kazanan g4.Burada devreye maddiyat giriyor.Aralarındaki fiyat farkı çoksa ucuz olandan yana tercih verilebilir tabii.

  • Dark matter D kullanıcısına yanıt

    hangi konuda kazanan mesela açabilirmisiniz biraz?

  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Dik acıdan baktığınızda yansıma yapmayan ışıklarda grileşme filan olamaz. Zaten yansıma yerine siz o renk farkını görüyorsunuz. Odaya ışık geliyor diye tv renk değiştirmiyor yani🥶
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Tartışma yok zaten, dertleşiyoruz ama siz şimdi olayı daha da derinleştireceksiniz🥶Karanlıkta mat ekran ile parlağı ayırma şansınız yok tüm videolara bakın ,incelemelere. Bütün olay gündüz performanslarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 11 Mayıs 2024; 7:45:31 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben oraya karanlıkta iki tv de aynı görüntüleri ekledim siz ise yorum katarak karşılaştırmanın anlamı yok diyorsunuz kim hangisini istiyorsa alsın onu bir kenara bırakırsak karanlıkta mat mi parlak mi anlayamazsınız o yüzden mat ekranda karanlıkta parlaktaki resmi alamazsınız falan demek biraz havada kalıyor kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 11 Mayıs 2024; 10:6:58 >
  • Forumdaki ''besin takviyesi fırsatları ve sohbetleri'' başlığında bir firma çalışanının uzun süredir başlıkta sürekli mesaj attığı ve mesajlarının 99% unun kendi markası dışındaki rakip markaları b.klamaya yönelik olduğu tespit edildi ve elemanın firmanın maaşlı çalışanı olduğu ifşalandı. Daha sonra eleman ve marka rezil oldu bidaha o başlığa yazamadılar.


    Burada da aynı problem var gibi sanki. Yöneticilerin konuya el atması lazım. Bir markayı ısrarla öven ve diğer markayı da ısrarla b.klayan kişiler genellikle marka çalışanları/marka bayileri vs oluyor. Buradan da öyle bir koku alıyorum ben.


    Adam ısrarla Samsungda siyahlar gri, lg de siyahlar siyah diyip duruyor ve bunu kaç mesajdır yapıyor.


    Tamam arkadaş konuyu rahat bırak gerçekten kullanıcıysan git LG al sana karışan yok, ama belli ki gerçek kullanıcı değilsin buraya milletin aklını bulandırmaya gelmişsin.


    Not. Evde LG C3 Oled Tvim var yeni aldım, bunun yanında Samsung QN90C Qled tvm var.


    Şu an tekrar TV alacak olsam Samsung tercih ederim. LG yi sırf fiyatı uygun olduğu için ufak odada Xbox a bağlamak için aldım. Samsung , LG nin çok daha önünde bence kullanışlılık, parlaklık, yazılım vs konularında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 11 Mayıs 2024; 11:36:25 >




  • FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

    Ya ben de s90c kullanıcısıyım da samsungun yazılımı nasıl lg'den iyi esas verdiğin örnekteki marka çalışanı sen olabilir misin? Samsung'un lg den belki de en geride olduğu tek özellik yazılım ya, akıl fikir neyse.

  • 4hill kullanıcısına yanıt
    Ben samsung un yazilimindan cok daha memnunum. Lg de sık sık takılmalar yaşıyorum. Oyun konsolu baslatirken kaç defa hdmi kablosunu cikartip takmak zorunda kaldım. Samsungda hic yasamadigim problemler bunlar.
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    Mat ekran başlı başına bir problem ve dediğim gibi Oled’in doğasına aykırı.


    QD-Oled bence eksiklikleri olmasına rağmen en iyi Oled paneller. Herkes bu konuda hemfikir. Hele de QD-Oled kullanan Sony A95L gibi bir cihaz varken Samsung’un yazılım ve işlemci gibi konularda çok geride olmasına rağmen QD-Oled paneller her koşulda W-Oled ‘lerden çok daha iyi.

  • 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.