Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.262
Cevap
158
Favori
328.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gürbüz G

    Valla hocam kimse böyle güçlü bir ışık yansımasında film izlemez. Storu güneşliği ne varsa çekersin öyle izlersin.

    Böyle durumlarda zaten S95C harika iş çıkarıyor, eylül ayından beri kullanıyorum.

    Ama S95D de gündüz black out stor takman lazım ışığı tamamen kesen.


    Siz memnun ve mutluysanız problem yok ama S95D tamamen hayal kırıklığı.

    Zaten böyle izlemiyorum storlar var arkası kaplamalılardan ışığı kesen resimlerde kapatmadım.Fırsat olursa storları indirip öyle de fotoğraf eklerim ama açıkçası artık uğraşmayı düşünmüyorum.


    Şunu net söyleyebilirim kullanmadan incelemeden yorum yapmak doğru değil size göre hayal kırıklığı olabilir bana göre gayet güzel bir tv olmuş.


    Zaten bende söyledim sizde söylemişsiniz o ortam tv izlemeye uygun değil ben bilerek stor vs indirmeden sadece perdeler kapalıyken çektim kaplamanın güçlü ışıktaki durumunu gösterebilmek adına ortamda ışık normal olunca tv gayet güzel iş çıkarıyor hatta normal ışıkta bence kesinlikle daha iyi.Ayrıca silinebiliyor olması benim için en önemli ayrıntı elimden 3 tane tv geçti hiçbiri mavi leke bırakmadan silinmedi bütün yöntemleri denedim etanol isopropil distile su sadece hohlayarak kuru bez vs vs.Siliniyor silinmiyor tartışmasına girmek istemiyorum ama benim için durum bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 10 Mayıs 2024; 17:2:10 >




  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Neden hayal kırıklığı olduğunu inanın hala anlayamadım ben:) Hangi noktayı atlıyorum acaba?
    Perdeleri çekince , karalık ortamda s95D zaten tüm ürün yelpazesinde bulunan tvlerden daha iyi görüntü veriyor. Hem siyah tonlar hem hdr hemde görüntü işlemede daha iyi.
    Perdeler açık iken ise koyu tonlarda hafif grimsi oluyor bu doğru ama tüm içeriği her açıdan net görüyorsunuz yani kapı , pencere vs yerine çok daha net görüntü alıyorusunuz. Özellikle gündüz oyun, tv dizileri vs hiç bir kaybınız yok.
    Tüm bunlara ilave olarak ekran kir tutmuyor, leke göstermiyor.
    Bence önyargıyı bırakıp bi canlı gözle görün ve öyle karar verir. Hayalkırıklığı bence fiyatı ve bu panele 5 yıl garanti vermemesi.
  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    Siyah konusunda, aynı ortamda ve standart ayarlarla OLED TV'ler arasında fark görmek imkansıza yakındır. Herhangi bir Oled diğerinden siyah konusuda çok daha "iyi" görünüyorsa öyle görmeniz


    sağlanmış olabilir. :)


    LG'nin W-oled teknolojisi eskidi, Micro Lens Array (MLA) da olduğu üzere aslında panelden bağımsız katman ekleyerek parlaklık ve renk doygunluğu gibi zaaflarını destekleyerek ayak uydurmaya çalışıyorlar.


    Bu da haliyle fiyatlara yansıyor. Eskiyen arabaya sürekli takviye gerekmesine benzer bir durum.


    QD Oled ise W-oled'in zayıf yönlerinin giderilmesiyle elde edilmiş bir teknoloji.


    LG, QD Oled panel ile kendi görüntü işlemcisini ve yazılımını kullanarak TV üretse ideal TV olurdu. :) Sonuçta OLED konusunda çok daha deneyimliler.


    Samsung'un panelleri daha iyi ve güncel ama iş sadece panel ile bitmiyor. Bunun en güzel örneğini Sony gösteriyor. Samsung ve LG'den panel alıp onlardan daha iyi görüntü kalitesine


    sahip TV üretebiliyorlar...


    Samsung'un yazılım tarafı ve görüntü işleme teknolojilerinin, panellerinin potansiyelini tam kullanabilmesi birkaç nesili bulacak sanırım. Tabiî arkadan Micro Led gelmek üzere.


    Velhasıl kelam, bu başlık altında konuşulan TVlerin hepsi tatminkâr görüntü kalitesine sahipler, biri diğerini ne eziyor ne de dövüyor. SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 





  • saitates kullanıcısına yanıt

    Hocam sorun o hafif gri olması ve renk canlılığı ile kontrastın parlak panele göre düşük olması.

    Avantajı dediğiniz gibi silinebilmesi. Mavi leke sıkıntısı olmaması.


    Benim senaryomda parlak panel çok daha avantajlı. Renklerim canlı, siyahım siyah, kontrastım sonsuz.

    Gündüz çok güneş varsa indiriyorum storları yansıma olmadan grileşmeden parlak parlak izliyorum.


    Dediğim gibi siz mutluysanız problem yok ama ben tercih etmem.

    Forumdaki çoğu kişi de mat ve parlak panel aynı anda aynı fiyattan satışa sunulsa mat panel tercih etmeyecektir. Oled'in dünyasına aykırı.

  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Sizin senaryonuzda bu tvde aynısı hatta daha iyisini veriyor zaten. Karanlık ortamda 2 tvyide açalım hangi cihazın parlak hangisinin mat ekran olduğunu anlayamazsınız bile.Gündüz yansımayı görmek mi yoksa hafif gri görmek mi bu kullanıcının tercihi olacak.Kapalı perde yada karanlıkta zaten bir sorun yok ama forumda sorun var gibi bir algı oluşmuş nedense.

    S90c ve s95C zaten muazzam tvler. S95c den geçmeye değecek bir durum olmayabilir.Ama gidin, canlı gözle görün, deneyin sonra hayalkırıklığı mı ona göre yorumlayın:) Siz biraz önyargılı yaklaşıyorsunuz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 10 Mayıs 2024; 11:18:40 >
  • saitates kullanıcısına yanıt

    Mağazada deneyimleyeceğim elbette. O kadar spot ışığının altında güzelim televizyonun ekranını görüp yine içimden söyleneceğim SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) 


    Şuan bağımsız incelemelere ve sizin yüklediğiniz resimlere bakarak bunu söylüyorum. Rtings'de S90D ve geçen senenin S95C modeli S95D'den yüksek puan aldı:



    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)



    Mat panel yansıma olmuyor diye söylendi ama bağımsız inceleme hiç de öyle demiyor:


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    Amacım kimseyle polemiğe girmek değil. Bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım.

    Tek kelimeyle "Hayal Kırıklığı"





  • Gürbüz G kullanıcısına yanıt
    Polemiğe girmeye zaten gerek yok ben sadece önyargınızı bırakıp gidip görün diyorum.Siz bana tek bir site puanlaması atıyorsunuz, en önemli özelliği yansıtmaz ekran olan tv’ye bu özelliği için düşük puan vermesi çok ciddi tartışma konusu oldu zaten tv forumlarında. Nasıl ve neye göre verdikleri belli değil. Bunun aksi yönde puanlar olan bir ton site ve video incelemeri var bende onu mu atayım buraya? Evimde 1 ay S90C vardı zaten benzer şartlarda kullandık ve yorumumuzu yaptık. Demek istediğim kendinizin deneyimlemesi, oda ve ışık şartlarına göre. 👍
  • OLED TV olduğunu iddaa eden hiçbir tv özellikle OLED TV teknolojisinin öne çıktığı karanlık sahne performansına dayalı görüntülerde görseldeki gibi bir görüntü vermemeli.


    Tabi ki herkesin görüşüne saygım var ancak şu görüntüyü görüpte samsung almam çok olası değil, media marktta izlediğimde de LG açık bir şekilde karanlık sahnelerde daha iyiydi samsungta siyahlar füme idi ve kenarlarda ışık sızması gibi sorunlar dikkatimi çekmişti. Forumda da paylaşılan görsellerde de bunu görünce fikrim netleşti diyebilirim.


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)




  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    Hala gelipte burada woled paneli savunanları görünce bunların kesin başka amaçlara hizmet ettiğini düşünüyorum. Arkadaşım bu filmdeki aynı sahneyi bi de LG oledden screenshotı da sen koy ne olur ya. Görelim aynı sahnede hangi tvnin performansı daha iyiymiş.

  • saitates kullanıcısına yanıt

    Çünkü daha kötü. Rtingsteki fotolardan birinciyi mi tercih edersiniz ikinciyi mi? Sadece rtings değil herkes gömdü s95d'yi haklı olarak. Samsung bu sene tepe modelde ilk ve son kez mat kaplama kullandı. Seneye bu hatasından vazgeçer zaten. Sadece ışık veren eşyanın yansımasını önlüyor. Kontrastı ve görüntüyü daha kötü yapıyor ama.


    @Bayrakk084

    Oraya LG de koysan bu şekilde görüntü alırsın.


    Yukarıda tartışılan tv s95d ve mat kaplaması. s95d dışındaki Samsunglar mat kaplama değil. Lg ile s90d, s95c ve s90c'nin yansıma oranı hemen hemen aynı zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 10 Mayıs 2024; 15:49:37 >
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Zaten buzlu camın arkasından manzara izlemek gibi bir şey bu akla mantığa aykırı.

  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    Bu ortama hangi tvyi koyarsanız koyun aşağı yukarı aynı durumu görürsünüz, ışık kaynağından ötürü. Oled TV'de ışık sızması sorunu olduğunu ilk defa duyuyorum, incelediğinizin oled olduğuna emin


    misiniz? Oled TV'lerde sızacak türden ışık olmaz, her led kendi yanar ve söner.

  • QRX kullanıcısına yanıt
    1. Resimde kadının suratında parlayan direk ışık var diğerinde yok, ciddi tartışma konusu bu verdikleri puan. Bunu çoğu kişi eleştirdi. İlerde tekrar parlak ekrana gecebilir tabiki ama bunu satış rakamları belirler. Yada Mat ve parlak diye seçenek verebilir.
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Evet kesinlikle Qled ile karıştırıyor arkadaş. Q ve O harflerinin benzerliğinden dolayı.

  • saitates kullanıcısına yanıt

    Parlayan ışık var da hangisi daha net, daha kontrastı yüksek, daha renkli görüntü verebilmiş. Hangi görüntü daha keskin. Parlayan ışık olmasın diye resmin tamamını bozmuş s95d. Kadının yüzü ay parçası gibi olmuş maşallah.

    Bence de verdikleri puan tartışma konusu olmalı. Çünkü daha düşük puan vermelilerdi.

  • QRX kullanıcısına yanıt
    😬Kadın dahada güzelleşmiş ne güzel 😬Demek ki herkes farklı açıdan bakıyor:) Benim gözümede o ışık battı işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 10 Mayıs 2024; 16:2:16 >
  • Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt

    Bu çok spesifik bir sahne siz bunu lgde açın bir resim atın görelim Queen's Gambit açılış sahnesi düşük gri yoğunluğu olan banding aramak için kullanılan bir sahne paylaşın lg tv den bakalım nasıl duruyor.Siz bence ne izlediğinize tekrar bakın oled ve ışık sızması mı...

    Ayrıca burada s95d s95c den daha iyi görünüyor Lg'den bağımsız olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 10 Mayıs 2024; 16:47:13 >
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Belirttiğiniz ayarları denedim fakat bir değişim olmadı. Bilmiyorum ne kadar anlaşılır ama aynı sahnede sabit kamera ve sahneye ait video aldım ve ekran resimlerini çektim. Bu görüntüleri ekliyorum. Arka arkaya bakarsanız durum anlaşılır diye düşünüyorum. Özetle olay televizyonda sahne renklerinde karıncalanma olarak tarif edebiliriz.

    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)




  • 7 saatlik güzel bir inceleme :)


    SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)Stop the FOMOyoutube
    Watching LG G4 S95D A95L QN900D all day Q&A session to talk 2024 TVs including Sony Bravia 9 release date (May!) and deals! I'll be at Value Electronics with @BRIANSTECHTHERAPY to answer your TV questions 🛒 Pre-order Bravia 9 with 10% OFF bundled Sony Quad Soundbar https://bit.ly/3U9SmUY at Value Electronics
    https://www.youtube.com/watch?v=wWnJXcfQik0
  • Buda spor karşılaşmaları için çekilmiş karşılaştırma videosu s95d en kötüsü



    Stop the FOMOyoutube
    QN900D motion
    https://www.youtube.com/watch?v=qQQO0rHqHXQ
  • 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.