Şimdi Ara

2022 Asgarî Ücreti Ne Kadar Olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

2022 Asgarî Ücreti Ne Kadar Olur?


(En Son Oy Tarihi: 7.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Dostum asgari ücretin ne kadar olduğunun hiçbir önemi yok o maaşla neler alabiliyorsun bunun önemi var . Yıl 2014 yada 2015 tam hatırlamıyorum 1000 tl maaşla işe başladım asgari ücret alıyorum o yıllarda eve destek olup kendi masrafımı görüp her ay kenara 1 tam altın koyuyordum birikim olarak şuan asgari ücretle değil eve destek olup masraf görmek sadece tam altın bile alınmıyor bile az anlatayım çok anla isterse asgari ücret 999.999 TL olsun bu parayla ne alabildiğin önemli.


    Yıllardır asgari ücret artıyor değişen 2 konu var 1 telaffuz edilen sayı 2 alım gücünün azalması başkada hiç bir etkisi yok aksini savunan bu mevcut düzenin sorumludur sabahlara kadar tartışırım bu konuyu ama biliyorum ki mevcut düzeni sorumluları laftan anlamıyor o yüzden tek kelime israf etmeyeceğim

  • asgari ücret önemsiz, önemli olan şu:

    1- ülke ticaret ekonomisi stratejisi ile mi yönetiliyor yoksa savaş ekonomisi stratejisi ile mi.
    2- ülkedeki çalışan nüfusun yüzde kaçı asgari ücret ile çalışıyor.

    Türkiye WW2 sonrası NATO'nun doğudaki son noktası olma konumunu almak için uğraştı ve alabildi, bu dönemde batı bizi seviyor güveniyordu. hem askeri hem ekonomik olarak bize açıldılar ve bu durum bizi hem askeri/ekonomik olarak geliştirdi hem de Rusya tehdidinden korudu.

    bu durum 2000-2010 arası Avrupa Birliği Uyum süreci ile tavan yaptı. ancak 2010 sonrasında herşey değişti, içe kapanma eksenine girdik. Nato'dan uzaklaştık, batı bloğundan kopma noktasına geldik, ve aynı zamanda batıdaki bizi destekleyen eski devlet adamları bile yavaş yavaş gidiyorlar yani mesela ABD senatosunda bizi savunan bizim stratejik önemimizi vurgulayan eski üyeler bile emekli falan oldular.

    mevcut tabloda Türkiye yatırım alma konusunda çok dezavantajlı konuma geldi. bu kopuş devam ederse İran ya da Azerbaycan gibi bir ülke olacağız.

    Eğer ticaret ekonomisine geçerseniz zaten asgari ücretin çok önemi kalmaz çünkü genel toplumsal gelişmişlik artar. eğer savaş ekonomisine geçerseniz, Rusya gibi İran gibi bir ülke olursanız, gene asgari ücretin bi önemi olmaz çünkü zaten bu tarz ülkelerde kaynakların halka sunulma oranı düşük olacaktır.

    Türkmenistan, Azerbaycan, İran bu üç ülke doğal kaynaklara sahip ve ciddi paralar kazanıyorlar. ama, bunlar savaş ekonomisi ile yönetilen, dışa kapalı ülkeler. ülkenin doğal kaynaklardan elde ettiği gelir ülke halkına sunulmuyor, gelirin tamamı yöneticiler tarafından cebe indiriliyor. dolayısıyla bu ülkelerde halk sefil durumdadır. Rusya da böyledir, tüm gelir askeri teknolojiye falan aktarılır ama halka sunulmaz.

    özetle, önemli olan şey asgari ücret açıklamasını beklemek değil, Türkiye'nin 2010 öncesi dönemdeki yönetim stratejisine geri dönmesini ummaktır. bu olmadığı sürece, mevcut durum sürdürürse, çok değil sadece birkaç senede Venezuela gibi bir ülke olabiliriz. peki geri dönüş olacak mı? bunu halk seçecek. ama durum iyi değil. Batı artık bizden umudu kesti gibi neredeyse. işlerini şansa bırakmayacakları için daha önce bizle kurdukları ilişkileri artık Yunanistan ile kuruyorlar. bizi artık Irak gibi sıradan bir orta doğu ülkesinden farklı görmüyorlar.

    2010 öncesinde ABD'nin gözündeki "doğu-batı duvarı" Iğdır'da idi. Avrupa ile olan ilişkilerimiz her geçen gün daha da gelişiyordu. şu anda bu duvar Edirne'de. yani Avrupa ülkeleri bize de Irak-Suriye gözüyle bakıyorlar artık. zaten bu yüzden Türkiye'nin Irak ve İran sınırlarındaki mayınların temizlenmesi için para verip proje başlattılar ve yine bu yüzden Yunanistan-Türkiye sınırına duvar ördüler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Kasım 2021; 4:38:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3640

  • 3500-3600

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3500 gibi düşünüyorum bende. Çılgınlık yapıp 4000 lere çıkarlarsa istihdam verileri kötü olur. Seçim var önümüzde. Kimse adam almaz işe.

  • Başlık,

    2022 En Az Maaş Ne Kadar Olur?

    diye düzeltilebilir.

  • 3400-3500 arası diye düşünüyorum...


    ama seçimin yaklaşması ve 2021'de aşırı enflasyonu düşünürsek hükümet göz boyamak için 3500-3600 çıkabilir (burada işvereni memnun etmek için gelir vergisine müdahale etmesi gerek, aksi halde işveren bunu kabul etmez)

  • Minimum 3500 TL olur tahminim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücret 3500 olursa var ya uff.

    Anında gider calısırım. hatta 8saat yerine 10-12saat calıstırsa bile gıkımı cıkarmam.

    Güzel para




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 28 Kasım 2021; 18:37:31 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    :D :D :D :D

  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    :D

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    O zamanlar sana bunları yazdıran ülke şimdi o paraya sana hiçbişey aldıramaz hale geldi...


    Vay anasını arkadaş ya.


    Ekonomi olduğu gibi seyretse güzel paraydı gerçekten ama şimdi 4250 bile hikaye kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fr.BJK -- 7 Haziran 2022; 20:22:11 >
  • :) kim hortlatti konuyu şaka gibi ülkeyiz :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TÜİK bu konuyu referans alsın kendine işte gerçek enflasyon buradan çıkar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6000 TL olursa var ya uff.

    Anında gider calısırım. hatta 8saat yerine 10-12saat calıstırsa bile gıkımı cıkarmam.

    Güzel para xD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.