Şimdi Ara

2020 Volkswagen Golf (Mk8) tanıtıldı: İşte tüm yenilikler! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
9.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Tiguan için geldiyse, Golf için de gelir. Biraz etrafınıza bakın. Mercedes BMW saymaya gerek var mı? Hepsi 1.6 lt

    Mevcut motoru koyacak veya zaten çıkması beklenen 1.5 tdi gelir seneye.
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Her markanın yeni çıkan modeli resimlerde garip geliyor aslında. Satılmaya başlayınca gözümüz alışır diye düşünüyorum.

    Bu arada bence güzel olmuş ön tampon. Ama esas içini değiştirmişler ve biraz dijitalleşmeyi abartmışlar gibi geldi bana.
  • tasarım çok kötü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TncyKrmn

    Ohaaa yok artık diyebilirsiniz ama burun kısmını görür görmez bana nedense puntoyu anımsattı.

    Abarthı
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Koltuk takımına aksesuar mı ekletiyorsunuz? Bir araca yeni bir motor seçeneği eklemenin ar-ge, test ve homologasyon maliyetleri ne miktarda bilginiz var mı? Türkiye'de birkaç bin araç satılacak vergilendirme ye de takılmasın diye golf at tip onayına yeni bir motor seçeneği ekleneceğini düşünüyorsanız baya baya yanılıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Ekim 2019; 11:50:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    C sütünü golf 6 nın aynısı aslında, sürüş dinamikleri çok güzel bi araç , 6-7-8 farketmez hepsi güzel , 7 dizel dsg ile Uludağ’a tırmandım aracın kıymeti kullanınca belli oluyor...o zaman tip çok önemli kalmıyor, golf ün sol kapıda cam tuşlarının olduğu bölge ile Kolçak eşit yükseklikte ayarlanabiliyor ev koltuğunda oturur gibi oturuyorsun, megane 4 e geçtim golf 7 den otomatik ikiside megane da sol ayak koyma yeri çok geride dizi çok kırıyorsun özellikle uzun yolda rahatsız ediyor, edc dsg den geride, ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkswagen Bunu Tasarlamamış S...mış S...mış

  • Evet beyler iç dizayn olarak sizce golf 8 mi daha güzel yoksa ID.3 mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneye sureyyanin muhtesem degisimi icin gene geliriz yada 1 2 yila iste

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C sütünü golf 6 nın aynısı aslında, sürüş dinamikleri çok güzel bi araç , 6-7-8 farketmez hepsi güzel , 7 dizel dsg ile Uludağ’a tırmandım aracın kıymeti kullanınca belli oluyor...o zaman tip çok önemli kalmıyor, golf ün sol kapıda cam tuşlarının olduğu bölge ile Kolçak eşit yükseklikte ayarlanabiliyor ev koltuğunda oturur gibi oturuyorsun, megane 4 e geçtim golf 7 den otomatik ikiside megane da sol ayak koyma yeri çok geride dizi çok kırıyorsun özellikle uzun yolda rahatsız ediyor, edc dsg den geride, ....

  • İlk versiyon 250 den başlatırlar.VW satışlarında gerileme başlamıştır zaten T-Roc efsane dediler çok donanım eksik artık piyasada o paralara çok donanımlı ve az benzin sarfiyatlı arabalar çok 35-50 bin arası fark verip biraz daha rahat edeyim diyecekler bu ekonomide fazla olmayabilir.VW bu kafayla devam ederse işi zor tok satıcılıkla bu zihniyetle satış politikasını devam ettirirse işimiz iş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Bak diyorum Tiguan örneği var. Sadece Türkiye'de 1.6 tdi seçeneği var.

    Nesini anlamadınız bu dediğimin?

    Okumadan cevap veriyorsunuz galiba.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Ben daha detaylı açıklayayım o zaman siz anlayın. Öncelikle 1.6 tdi Tiguan seçeneği sadece Türkiye'de sunulmadı, Türkiye ile eş zamanlı olarak birçok Avrupa ülkesinde özellikle İtalya ve Doğu Avrupa'da sunuldu. Yani aracın AT tip onayında 1.6 tdi seçeneği var ülkeye özel bir durum yok italyaya sattığı aracı bize de satmış durumda. Ancak yeni golf yeni octavia vs gördüğümüz kadarıyla vw 1.6 tdi motoru 1 ocak 2021'de sağlaması gereken ki üretim 3-4 ay önceden bırakılır yani 2020 son çeyrekte sağlaması gereken 6d şartlarına geçirmeyecek. 1.6 tdi yerine hybrid seçenekleri sunduğu zaten ortada, bu da şu demek vw'nin elinde 6d şartlarını sağlayacak 1.6 dizel motor bulunmuyor ve bu araçların at onaylarında 1.6 dizel seçeneği yok.

    Gelelim Türkiye kısmına, senede 5-10 bin araba satmak için Türkiye özelinde vw elbette motoruna ilave yatırım yapmayacak ve at tip onayını sadece Türkiye özelinde güncellemeyecek. Böyle bir değişikliğin maliyeti on milyonlarca euroluk bir yatırım gerektiriyor depodaki eski motoru al bunada tak gibi değil yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 30 Ekim 2019; 9:4:34 >




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    O zamana kadar 1.5 tdi motor piyasaya çıkmış olur zaten. 2 senedir çıkması bekleniyor halihazırda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eng.

    O zamana kadar 1.5 tdi motor piyasaya çıkmış olur zaten. 2 senedir çıkması bekleniyor halihazırda.
    Motorun çıkması, adapte edilmesi, Türkiye'ye o versiyonun gelmesi şu an kesinleşse bile 2-3 yıl sürer, ki bu da kesin değil, ortada 1.5 tdi yok şu an.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    O motorun 2016 son çeyrekte çıkması gerekiyordu ancak çıkmıyor? 2018 kasım itibariyle hemen hemen tüm firmalar yeni dizel motor geliştirme faaliyetini zaten sonlandırmış durumda. 2016'dan bu yana ekleri hariç 4 emisyon mevzuatı ve 2 CO2 emisyonu mevzuatı yayınlandı. Tamamının faal hale gelmesi 1 ocak 2021, yani otomotiv dünyası sandığınız kadar basit değil.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Dediğim şeyleri bildiğiniz halde yine de çıkmayacak sonucuna varmanız ilginç.

    Tiguan örneğinde yaptığı gibi bazı ülkelere özel motor çıkarttığını bilip,

    2 seneden fazladır 1.5 tdi çıkması beklendiği, aynı zaman bahsi geçen 1.5 tsi'nin piyasaya çıktığı bilgilerini alt alta koyunca bana çıkmaması için bir sebep gözükmüyor.

    Buraya fabrika bile açılması gündemde iken, daha önce planlanan veya olmuş şeylerin tekrar olmaması için taraflı veya önyargılı bakmak gerek.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdım ancak anlaşılmamış sanırım. Bazı ülkelere özel motor çıkartma durumu değil bu durum olan motoru bazı ülkelere özel olarak araca uygulama. Bu mevcut teknik şartları ve emisyon şartlarını sağlıyorsa evet yapılabilir. Ancak hiçbir firma birkaç ülke için(bu ülke çin ya da abd değilse) yeni motor çıkarmaz. 2 senedir çıkması beklenirken neden çıkmadığını ve neden çıkmayabileceğini açıklıyorum ben size. 1 ocak 2021 ile birlikte 1.43 marjin faktörle emisyon sınırlaması, 95 g ile CO2 sınırlaması ve inservice conformity geliyor. Bu forumda daha önce dizel araçların artık neden bırakıldığı ile ilgili konu açmış detaylı açıklamıştım durumu.

    Dizel motorlar öncelikle B segmentinden çıktı, şimdi C segmentinden özellikle küçük hacimlerde ya da tamamen çıkıyor, bunun yerini küçük hacimli turbolar ve hybridler alıyor. NOx sınırlamaları sebebiyle dizelden çıkan firmalar, CO2 sınırlaması sebebiyle küçük hacim turbo ve hybrid motorlara kayıyor. Bu konuda geride kalan firmalar ve pazar gerekleri sebepleri ile İtalya, Türkiye ve doğu avrupa ülkeleri içinde fabrika çıkışı lpg konusunda çalışmalar yapılıyor. 1.5 TSI zaten vw'nin çıkarması gereken bir motordu bu geçiş için ve çıkardı, 1.5 TDI ise artık çıkarmaması gereken bir motor(en azından avrupa pazarı için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 30 Ekim 2019; 10:4:8 >




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz sınır Almanya için mi geçerli, tüm dünya için mi?

    Biz yaz kış saatini bile terketmiş bir ülkeyiz. 1.5 motor çıkmazsa 1.6 gelmeye devam eder. Olmadı BMW gibi 2000 cc 316d gibi büyük hacim düşük güçlü aracı mevzuata uydururlar. Nasılsa fabrika için tavizler verildi veya verilecek.

    2018 modelin kitapçığında bile SCR dolumu hakkında bilgi varken buraya gelen araçlarda SCR sistemi yoktu.

    Bu buraya özel emisyon olmuyor mu? Avrupa'da SCR gerekirken, buraya daha sonra geldi SCR olanlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.