Şimdi Ara

2020 Erken Seçim! :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2008 'de yapılan gibi para dağıtımı mümkün değil ,çünkü ABD seçim yaklaşıyor ve üstelik sıkıntılı durumları var.Ayrıca yazdın Çin meselsi var.

    Peki oldu da 2008 gibi sıcak para geldi ülkeye.Bu iktidar yine betona yandaşa gömecek parayı.O kadar eminim ki.Yani fayda etmez.Şu anda hazineden alınan para ve turizmden gelen paraları bile inşaata attılar.Yarın gelecek ilk para ile adacık kurarlar Kanal İstanbul yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 26 Kasım 2019; 21:28:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    2008 'de yapılan gibi para dağıtımı mümkün değil ,çünkü ABD seçim yaklaşıyor ve üstelik sıkıntılı durumları var.Ayrıca yazdın Çin meselsi var.

    Peki oldu da 2008 gibi sıcak para geldi ülkeye.Bu iktidar yine betona yandaşa gömecek parayı.O kadar eminim ki.Yani fayda etmez.Şu anda hazineden alınan para ve turizmden gelen paraları bile inşaata attılar.Yarın gelecek ilk para ile adacık kurarlar Kanal İstanbul yaparlar.
    Ben bunu zaten açıkladım parasal genişleme yapamazlar zaten hali hazırda çinin büyümesi engellemeye çalışıyorlar olası parasal genişlemede avrupa ve çin ekonomileri büyürken abd zayıflıyor yani bu topuğuna sıkmak oluyor yakın zamanda mevcut hükümet adına iyimser denilebilecek hiçbirşey yok.
  • Bu erken seçim ne için yapılır arkadaşlar. Açıklayacak olan biri var mı? Zaten tekrarlansa aynı kişi seçilse ne değişecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesaopp

    Bu erken seçim ne için yapılır arkadaşlar. Açıklayacak olan biri var mı? Zaten tekrarlansa aynı kişi seçilse ne değişecek?
    İşler kötüye gidince yeni bir seçim yapmak zorunlu oluyor. Muhalefet diyor ki şimdi seçim olsa kazanamazsın, dolayısıyla iktidarın meşru değildir. İktidar bu baskılardan kurtulmak ve halkın halen kendini desteklediğini kanıtlamak için seçime eyvallah der. Tekrar kazanırsa en az 2 yıl süreyle muhalefet ağzını açamaz, toplumsal olayların da önüne geçilmiş olur.

    Ha bana göre erken seçim isteyen muhalefet gerizekalıdır. Türkiyenin şu anki durumu mecliste dengeleri değiştirecek kadar kötü değil. Sabırla 2023 CB seçimi beklenmeli ve o zamana kadar erdoğan'ın eline koz verilmemeli. Erdoğan o tarihten önce yıkılamaz, boş hayaller bunlar.




  • Ben 2020de seç,im olacağını düşünmüyorum,2021 daha olası seçim vakti için.

    Zatentüm partiler şuan karışık,kendi tabanlarını kontrol etmekte zorlanıyorlar ve enteresan şekilde her partide de dışarı yansıtılmayan erezyonlar var.

    chp diyoruz adamlar "game of thrones" oynuyor? ve genel başkan seçimleri var.Kılıçdaroğlu gitsede kalsada chp de çok şey değişecek..

    mhp tarafı çok sisli ama bahçelinin sağlık durumu iyi değil ve 2020de onlarda yüksek ihtimalle mecburi bir genel başkanlık seçimi yapacak ve bahçelisiz bir mhp ile milliyetçi kanat yeni bir politika izleyecek.

    hdp tarafı ise eskisi gibi kürt milliyetçiliği üzerinden popülizm yaparak oy kazanamayacağını ve son terör operasyonlarındaki tavırları sebebiyle şansını kaybetti artık.Kendi içlerindeki radikal grupları temizleyemedikleri için (parti konjektürleri zaten hep öyleydi) yeni yapılacak seçimlerde diğer partilerle ittifak yapmak istemeleri diğer partiler için çok risk teşkil edeceğinden yanlız kalacak ve barajı geçemeyecek.

    iyi parti ise son seçimlerdeki "kaldıraç" niteliği yüzünden millet ittifakı nezlinde kollandı ancak seçimlerden hemen sonra hdp liler ile mecliste yaşanan kavgalardan sonra fiilen millet ittifakından çıktılar ancak anayasayı değiştirme düşünceleri olduğundan ve eski parlementer sisteme geçme niyeleri bulunduğundan yine chp tarafında kaldıraç görevini üstlenecektir ancak mhp de olacak olası bir başkan seçimi sonrası bahçelinin siyaseti bırakması durumu da küskün milleytçi iyi partilileri tekrar mhp saflarına geri döndürebilir dolayısıyla iyi parti kanadı bıçak sırtında şuan ve yeni politikalar üretemiyor.

    Babacan tarafıda bugün renklerini belli etti artık.Şu siyasi kaos ortamında uzun süredir ortalıkta olmayan babacan son chp olayları yaşanırken pat diye ortaya çıkması tesadüf değil.Kendisi açıkça abdullah gül güdümünde parti kuracak ve her kesimden oyu bölerek siyasi arenaya girecek.Tipik bir eski anap varyasyonu bir parti olma niyetinde.Şu siyasi muallak tabloda da yeni yüz olarak umutsuz seçmenin oylarını kapmaya çalışacak.

    akp ise aslında iki parça haline gelen bir parti oldu.Birincisi lider erdoğan kanadı ile başkanlık sistemine artık soğuk bakan ama kendi çıkarları için susan başka bir kanat var.Her iki grupta partinin erdoğansız kalması halinde partide devam edemeyeceklerini biliyor dolayısıyla başkan erdoğan karışık hale gelmiş iç siyaset içinde kendi partililerini bir arada sakince tutmaya çalışıyor.SOn 1 yılda ciddi oy kaybı yaşadığının farkında ve temel 2 sebebden ötürü bu duruma girildiğinide çok iyi biliyor erdoğan.Ekonomik problemler ve suriyeliler konusu yüzünden ciddi oy kaybı yaşadığı şu dönemde erdoğan için yaşanan bu iç siyasetteki her türlü karışıklık ona avantaj getirir,yeterki akp olarak bir olaya karışmasınlar.

    Kısacası benim görüşüm hiç bir parti 2020de seçim istemiyor,seçim diye bağıranların hepside seçimlerin 2020de olmayacağını biliyor.2020 de abd başkanlık seçimleride bizi direkt etkileyecek bir durum,trump gitme olasılığıda yükseldi michael bloomberg aday olacağını açıkladığı için dolayısıyla 2020de aynen devam ama 2020 eylül ayı itibariyle muhtelemen 2021 için erken seçim konuşmaları ciddi şekilde başlar.Zaten erdoğanında isteği bu,2021 yada 2022 de erken seçime gitmek..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.