Şimdi Ara

2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Değerli forum sakinleri başlıkta belirttiğim gibi 45 bin km de boyasız değişensiz bir araç buldum ilk aracım olacak sizce bu aracı tercih etmeli miyim, ailem ile bineceğim. Tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim, bu konuda hiç bilgim yok kararsız kaldım.


    Çok teşekkür ederim.




  • Aynı aracın HB olanını 2 sene kullandım. Muzdarip olduğum konu bagajının küçüklüğüydü sonra Octavia'ya geçtim. Öncelikle aracın rüzgar izolasyonu iyi olduğunu söyleyeyim. Yol sesi bir miktar var ama rahatsız edici düzeyde değil. Ben bakımlarını 10 bin km'de bir yaptırdım, bakımlara ilave devirdaim pompasıyla soğutma kabı değişti. Bunlar da çok büyük masraflar değil. Motor 140 hp hızını aldı mı uzun yolda rahat ettirir ama şehir içi dur-kalk trafikte esnekliği biraz zayıf. Araçta hep bir zorlanıyormuş, arkadan birisi çekiyormuş durumu var. Ankara şehir içi 10 litre uzun yolda ise 7.5-8 litre benzin yakarsınız. LPG kullanacaksanız bu ortalamalara 2 lt ekleyin (şehiriçi 12 lt lpg gibi). Bu yakıtın daha aşağısındaki değerler için çok narin kullanmak gerekir. Soru varsa cevaplarım.

  • kasası ağır ve çok yakıyor.

    illa astra alınacaksa daha hafifletilmiş yeni K kasa dizel-otomatik daha mantıklı seçim olur. model yılı 2019 olmaz ama 2016-17 temiz K kasa bakın bence. tabi onlarında sedanı yok, sadece HB kasa olarak var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 8 Mart 2022; 12:46:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HB 2013 kasasına 3 buçuk sene 100 bin km bindim.


    B14NET kodlu motorda azaltılsa da Opelin bu kodlu 1.4T motorları kronik su eksiltir. Özellikle termostat gövdesi ve devirdaimden maksimum 40-50 bin kmde bir bu parçaları değiştirirdim.


    Sürekli gazlanıp zorlanmış bir araç alırsanız başınızı çok ağrıtır. Opel kaliteli yağ ve orijinal yedek parça ister. Belki bir kore-japon arabasında farketmez ancak Opele çok iyi bakmanız gerekiyor. Örneğin bu motorlar yüksek sıcaklıkta çalışır. Bu yüzden motor içi aksamlar olması gerekenden çok çok daha çabuk yıpranır ve sorun çıkartır.


    Motor şehir içinde rakiplerinden çok yaksa da uzun yolda ciddi az yakan bir motordur. Şehir içi fazla tüketimin sebebi de aracın aşırı ağır olması ve tork konvertörlü eski nesil otomatik şanzımandır. Şehir içinde 10-11 litre benzin tüketimi normaldir. Benim araç düz vitesti genelde 8,5-9 litre civarı tüketirdim. Neredeyse 1500 kglık çoğu D sedandan bile fazladır.


    Astra J yol tutuşu, konforu, sürüş keyfi oldukça iyi bir otomobildir. Yola sağlam basar, güvende hissettirir. Özellikle bir uzun yol yapıp aracı zorlayınca iyi bir otomobilde olduğunuzu anlarsınız.


    F/p olarak alınabilecek belki de en iyi araçtır. Ancak ilk araç için önermem. Eliniz sürekli aracın üzerinde olması gerekir. Sürekli arıza çıkarmaz ancak ufak tefek şeylerden sanayinin tozunu yutturur size. Bu araç benim ilk aracım olsaydı ''Soğutma Sıvısı Eksik'' uyarısı verince, ya da ''Yağ Basıncı Düşük'' uyarısı verinde amaaan ne olacak uyarıdan deseydim defalarca motoru yemiştim.


    Size önerim Elantra olur Corolla olur Cerato olur bu 3 modelden birini alın tepe tepe kullanın. Hiç bir şey olmaz. Civic de öneririmdim ancak fiyatları aşırı yüksek. Sırf piyasası var diye o kadar fazla para vermeye değecek bir fark yok hepsi benzer seviyede otomobiller.


    Hiçbir otomobil markasının fanı değilimdir. Alman, Kore, Japon, İtalyan, Fransız hepsine sahip oldum bindim. 2 tanede Opelim oldu ancak bir daha Opele bulaşır mıyım sanmıyorum.





  • crssover C kullanıcısına yanıt

    B14NET 2015 HB var hiç su eksiltme yapmadı bende 4 senedir.siz A14NET'te çok çekmişsiniz galiba sürekli bahsediyorsunuz yazıda.azaltmamışlar bitirmişler demek ki değil mi?benim 4 senedir face gruplarında okuduklarım da bu yönde.bu araç çok yakar başka kusuru yoktur sanayiye falan götürmez ben periyodik hariç hiç gitmedim ama sedan ben beğenmiyorum sedanları.hb olanları daha kaliteli bence ki genelde öyle olur her markada.hb'nin de j kasada son 2015 modeli var o handikap temizini satan çıkar mı alan tutuyor çünkü elinde biraz alfa olayı var 2015 nb B14NET'lerde.ikinci el piyasası da hızlı değil.k kasaları yine beğenmiyorum.uzun yolda çok hevesli 1 serisi falan tokatladım şehir içi ışık kalkışlarındaki envai çeşit modeli yeni kasa civicleri vs saymıyorum bu bir spor araba ama uzun yolda çok ses alıyor bence ya da ben d segmente çok alıştım galiba?park yeri sorunu için c hb tercih etmiştim pişmanım corsa alsaymışım keşke buna bile zor yer buluyorum hiç küçük kompakt değil.2017 a3 sedandan farkı yok neredeyse.





  • Fotoğrafları bu akşam çektim. 1 Mart'ta doldurmuştum depoyu, Ankara'da evden işe işten eve 90'ı geçmeden yoğun trafiğe girmeden yokuşsuz tüketimi bu şekilde. Daha soğuk günlerde 7.0'ye kadar çıkmıştı.

    2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç
    240km olmuş, ortalama tüketim 6,7

    2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç
    Kalan menzil de 612 km

    2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç
    Aracı aldığım günden bu yana (17900km) ortalama tüketim de 7.0

    Uzun yolda az yaktıramıyorum ben bu araca, uzun yolda daha fazla yakıyor. LPG var ara ara kullanıyorum, LPG uyumu iyi. Kronik piston kırma sorunu var dexos1 gen2 standardına uygun yağ kullanınca bu sorun yaşanmıyormuş. Aracım 87.000km'ye yaklaştı. Uzun yol yakıtı hariç memnunum. Konfor, güvenlik, performans anlamında tatmin edici. Bende kış paketi de var, ön koltuklarda ve direksiyonda ısıtma var. Kışın çok güzel oluyor. -15 derece gördüğüm günler oldu bu kış.

    2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç

    2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 8 Mart 2022; 22:21:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.

  • Arif kullanıcısına yanıt

    dexos1 gen2 yine kullanın bu motorun yağı bu ama piston kırma sorunu k kasalarda oluyor.servise götürüyorlar 150 beygirden 130 beygire düşüren yazılım atıyorlar komedi.sizlik bir şey yok yani.


    yakıt konusunda ortlamanız 55 bu durumda az yakar yapıştırıp gidiyorsunuz ve çok kısa mesafe değil ama benim gibi sabahın soğuğunda 2.2 km için çalıştırıp ortalama hızınız 14 olursa 11 12 litre yakıyor ki her araç çok yakar böyle koşulda.fabrika verisi zaten 9.9 litre olması lazım bir de sizde lpg varmış.modeli ne?2019'un ikinci yarısında mı ne geldi B14NET sedanlara ama grupların yalancısıyım çevremde hiç görmedim.bizim sokakta 4 tane var hepsi HB ve hepsi beyaz 2015.toplamışız mahalleye.ruhsatlarına bakacam bir gün hepsinin.biri kesin B14 çünkü lpg varmış ve çelik sübap olduğundan haberi yok adamın hiç sorun çıkarmadı diyor işte Allah'ın hikmeti.satmamış fiyatı yüksek diye 2015 ikinci yarıda sonra bitti k oldu zaten.bu yüzden B olanlar çok nadir HB'de ve sedanda da son senelerinde var.





  • Benimki de 2015, sedan ve B14NET


    O 55 ortalama 17900km'nin ortalaması. Uzun yolda 120 120 gideyim diyorum çok yakıyor. Araçta bir sorun var desem herhangi bir belirti de yok. Genelde uzun yolda rekor tüketimlerim vardır. Eski C4 aracımla 3,6 ile konya-ankara gelmişliğim var. Evin önünde turbo biraz soğusun diye rölantide 1 dk kadar beklerken 3,7 olmuştu hatta. Ama bu araçta az yakamıyorum. Haftaya yine Ankara-Konya-Antalya-Konya-Ankara yolum var. Bakalım nasıl olacak?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Mart 2022; 12:54:7 >
  • LPG'de düzen tutmaz, yakıtı yüksek, her kontağı çevirdiğinde seni sürekli bi arıza ışığı karşılar, bobini bujisi bitmez.


    Kısaca hepsine katlanırım dersen güzel araç uzun yolda 5 kişi 230 gidiyor 2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç 


    He bide yol tutuş ve ses anlamında başarılı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 9 Mart 2022; 15:45:6 >
  • amele gibi araba boş ver.

  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

    Cidden çok ciğerli motor 1500 kilo ve 140hp gücü ile yüksek hızda aşırı farklı davranıyor.

  • Arif kullanıcısına yanıt

    hocam biz bu mevzuyu gruplarda da tam bağlayamadık kimi diyor 2015 öncesinde bir senede de vardı B14NET kimi diyor 2015 ikinci yarı hepsi o yüzden inanıyorum zaten ruhsatta yazıyordur.euro 6 motor bu a14 gibi 5 değil ve dönem dönem ellerine geçtikçe kullanmışlar demek ki.gayet güzel bir şey sizin için.


    şimdi sizde lpg de olduğu için net bir şey diyemiyorum şundandır diye ama ben uzun yolda 150 km ile dolu araçla benim normal şehir içime göre ki benim normal şehir içim çok yüksek kısa mesafe iş ve sürekli ışık olduğu için.56 kuruş diye hesaplamıştım ama tabi o zaman benzin kaç paraydı sene 2019 yazı mıydı evet sanırım.2021 kasımda konya eskişehir yine 150 yine dolu yine az yaktı 8 küsürken benzin.hiç tüp takılmadı buna bence bi bilen ustaya götürün tam tersi olması lazım kaptırıp gitmesi lazım 120 falan nedir yani daha az yakması lazım bastıkça az yakıyor benimki şehiriçi bile olsa.park ederken falan uğraşırsan bittin acayip yakıyor.biraderde 150 beygir 2017 leon vardı sıfır almıştı hani onun kadar var bu araç biraz daha hafif olsa tatillere hep kök ağırlık gitmesek klima kapalı olsa yol olsa biz de yapardık leon kadar.bomboş araba bomboş yol bayram önü konya istanbul 180 bastı onu anlatıyor hala diyom bi git.2019 opel astra 1.4 T sedan sport otomatik araç 





  • Çok teşekkürler, mutlaka soracağım bu durumu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 10 Mart 2022; 7:47:29 >
  • Arif kullanıcısına yanıt

    rica ederim umarım çözersiniz.2015'in bir de ilk yarısı üretim.hb'de 2015'in ikinci yarısı üretimde var ilkte yok yani hakkaten çok garip iş yapmışlar stok mu yetiremediler artık ya da a bir yerde b başka yerde mi bantta mı üretildi?resmi kaldırın hocam bilgiler görünmesin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.