Şimdi Ara

2019-2020 MSÜ Göz/Sağlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, araştırmalarıma göre önceki senelerde göze lazer ameliyatı yapılırsa sağlıktan geçiriyorlarmış ama bu sene eleme sebebi olmaya başlamış, lazer ameliyatı olanları elemişler. Acaba bu doğru mu? Doğru ise sadece HHO'da mı geçerli yoksa KHO ve DHO için de bu geçerli mi? Bazıları ise ameliyattan en az 3 ay geçmesi gerektiğini ve %100 görüyor raporu çıkarttırıp gidilmesi gerektiğini söylemiş. Araştırsam bile söylentilerden ileri gidilmiyor. Çünkü TSK'nın sağlık yönetmeliğinde belirli bir şey yok bu konuya göre. Olsa bile bu sebepten dolayı 2020 senesinde de elenme olur mu? Durduk yere motivasyonum gitti, istediğim bölüme bu sebepten giremeyecek olmak beni üzdü.



  • Evet kardeşim artık lazer ameliyatlar elenme sebebi. Kara,hava,deniz fark etmez. Benim de gözüm bozuk ameliyat olup bu sene tekrar denemeyi düşünüyordum ama bu olayı gördükten sonra sağlık yönetmeliğine iyice bir sövdüm ve üniversiteden sonra girme kararı aldım. Sağlık şartları daha esnek oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Misugi Jun

    Evet kardeşim artık lazer ameliyatlar elenme sebebi. Kara,hava,deniz fark etmez. Benim de gözüm bozuk ameliyat olup bu sene tekrar denemeyi düşünüyordum ama bu olayı gördükten sonra sağlık yönetmeliğine iyice bir sövdüm ve üniversiteden sonra girme kararı aldım. Sağlık şartları daha esnek oluyor.
    Üniversiteden sonra nasıl girebiliyoruz? O zaman da lazer engel oluyor mu? Bunun şartlarını bir yerde toplu olarak bulamadım. Ayrıca doktorun insifiyatine kalmıyor mu biraz da yoksa doktora kalsa bile sonradan elerler mi? Kaç aylık çabalarım boşa gidecek böyle olursa.
  • wishiwasherex kullanıcısına yanıt
    Muvazzaf subaylık başvuruları oluyor 27 yaşını geçmeyenler başvurabiliyor. Lazer engel olur mu orasını bilmiyorum ama lazeri kabul etmemelerinin sebebi 18-19 yaşındakilerin gözü durmayabiliyor ve ilerlemeye devam edebiliyor. Eğer illa bu sene gireceğim diyorsan bana PRK yöntemini önermişlerdi bir bak istersen.
  • Askeriye ciddi anlamda boş ya. Kusursuz göz istiyorlar bu devirde. Gelişen teknolojiye rağmen 50 yıl önce neyse şimdi de o.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyeceğim, belki kabulnederler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki senelerde kabul edip edip bu sene ve gelecek yıllarda boş yere önümüzü kesiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi hadi bunları anladım da benim babamın anamın suçu beni ne ilgilendiyor? Ailemde suç işleyen varsa ben niye cezasını çekiyorum? Bu gerçekten çok saçma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klementinn

    Abi hadi bunları anladım da benim babamın anamın suçu beni ne ilgilendiyor? Ailemde suç işleyen varsa ben niye cezasını çekiyorum? Bu gerçekten çok saçma
    yoo saçma değil
  • Göz numaran 1-1 e kadar girebilirsin . Lazer işi biraz sıkıntılı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçma olmamasını sağlayan şey nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klementinn kullanıcısına yanıt
    maalesef saçma değil. 1. dereceden akrabası suç işleyen kişiler de genelde suça meyilli oluyor. mesela benim sorunlu bir arkadaş vardı çocuğun bir amcası bir de yakın akrabası hapiste. hem genetik faktörler etkili bu konuda hem de aile içi yetiştirme. babam bana bir fiske bile vurmadı mesela çocukluk hariç(onda da çok çok nadir) ben de kimseye şiddet eğiliminde değilim. fakat genelde aile içi şiddet görmüş kişilerde bu eğim fazla oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.