Şimdi Ara

2017 Nissan Kaşkay 1.5 dCi Yakıt Tüketim Verileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaş mı kay ? Hangi kaşsa söyleyin bizde kaymayalım o kaştan.
  • Bizim 1.5 dci kaşkay 6.5 gösteriyor.Sizler bu değerleri nasıl elde ediyorsunuz anlamıyorum. Bu forumda paylaşılan tüm araçlarda böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HümanistAdam

    Bizim 1.5 dci kaşkay 6.5 gösteriyor.Sizler bu değerleri nasıl elde ediyorsunuz anlamıyorum. Bu forumda paylaşılan tüm araçlarda böyle.

    Hocam normal bi şekilde kullaniyorum 2500-3000 devir dolaylarinda vites değiştiriyorum mesela bu şekilde. Çokta bi özen yok cok ozen gösterseniz uzun yolda 3.6 3.8 leri gösteren var 😅







    Mesela Erdek Bursa arasi 100-110 arasi geldim durum bu sekilde

    Giderken 4.3 le gelirken 4.5 le gelmişim

    2017 Nissan Kaşkay 1.5 dCi Yakıt Tüketim Verileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-black -- 16 Temmuz 2017; 16:19:54 >




  • pro-black kullanıcısına yanıt
    Hocam valla şuan ankara ostimde kullanılıyor , 6.5 ortalama var 3500 de attırıyorum genelde vitesi. Bende birkez uzunyolda sıfırladım . Ancak ayağın altında yumurta var gibi kullanıp sürekli 6.viteste gidersen 3.8 falan gördüm ama anlık , trafiğe girince geri yukseldi 5 litrelere.
  • Yıllardır girmediğim forum camiasına bir göz atayım derken Eski göz ağrım olan Qashqai konusuna rastlayınca yazmadan geçmiyim dedim.

    .

    Öncelikle tekeri düz bassın,sevdiklerinle kilometrelerce inşa edeceğin mutluluklar diliyorum.Bir kere dizel makina candır, Dci makina ise candan ötedir bunu 5 yıl Dci Qashqai kullanmıs ve son 1,5 yıl da Dci Kadjar deneyimi yasayan bir kullanici olarak soyluyorum.CnnTurk'teki havayı koklayan Bünyamin varya Dci de yakıtı koklayan makina benim icin.

    .

    Qashqai'yle 93 bin kilometrelik bir maceram oldu hele o cam tavanı yokmuydu o cam tavanı.Hiç unutmam daha sıfır çıkarmışım makinayı gidicem kız arkadaşımı alicam heyecandan 2 den 3 e atamıyorum fitezi.Neyse Kız arkadaşım bi bindi cam tavandan gökyüzü karsiladi hemen zaten onu.Nasıl begendi nasil begendi.O kadar issiz gucsusuz ki her firsatta deniz kenarına gider arabayı ceker gokyuzunu izlerdik.Yagmur yagsin diye dua ederdik cunku cam tavandan yagmuru izlemesi o kadar guzeldi ki.Ne konuymus arkadas eski günlerimi hatirlattı bana zaten arabayı aldım nazara geldik bir yıl sonra ayrıldık cok kıskanc bir kızdı anamdan babamdan en yakın arkadaslarımdan kiskaniyordu.Bir gun hic unutmam kardeşim kaza yapmistı Trilye taraflarında bilir misiniz bilmiyorum gecenin bir yarısı nasıl korktum.o ara kızla da ilgilenemedim sabah aradi hesap sormaya.Dedim bi dur şampiyon kardesim kaza yapmis dedim ''baslicam kardesine'' diyince dedim cabuk kapat telefonu ben boyle bir insanla hayat kuramam.Bitiriş o bitiris.. cok yalvardı ama geri donmedim.Her seyde bi hayir varmis ki ondan bir ay sonra suanda hayat kuracagim insanla karsilastim.Kusura bakma,dedim ya qashqai'nin bende cok anısı var.Tek kotu tarafı 10 bin de bir 750 tl öpecekler seni.Neyse ben sana Kadjar'dan bahsedeyim Şehrin Ramiz Dayı'sı.Cunku birebir aynı motorlara sahipler.Bi kere Dünyanın merkezi Erdek zaten bi basarsin 4,1 4,2 yle Erdek'e gidersin gerçi ben Erdek yolunu pek sevmiyorum makina nedense cok yakiyor.Sık sık İzmir'e giderim geçen iki kişi gittim 2 bin devir 116 ya sabitledim 4,0 yaktı ama 140 150 gittigim de cok oldu. Sonra ertesi hafta bir daha gittim bu sefer 5 kisi full bagaj Çeşmeye 4,2 yaktı gayet iyi deger.1 Haziran'dan beri hep klimam aciktir bu arada.donuste ne yakti dersen dur kalk gez toz plaja git gel vs 4,3 le eve dondum.Bak bu bahsedecegim rota ilgini cekebilir.Kadjar'da simdiden gönlumu fethetti,unutamayacagim

    Anılara ortak olmaya devam ediyor. Sevdigim kıza evlenme teklif etmek icin düştüm yollara.Shell'den fulledim depoyu girtlaga kadar 56,5 litre mazot aldı.Rota ise ''Kapadokya'' Evlenme teklifi dedim ya ulan 2500 dolar tektaş yüzüğe vermişiz zaten araba az yaksin diye kasmadan sıkılaya sıkılaya gidelim bari yoksa millet bi tarafiyla gulecek dedim :) Verdim coskuyu klimaya da.Eskisehir icinde cok gezdik tuz golune ugradik Aksaray Nevsehir derken Kapadokya'ya ulastık.800 900 kusurlu rakımlari da aşınca 4,7 yaktirdik makinaya.700 km sonunda 103 km/s ortalamayla vardigim bu rotaya 4 gun sonunda dur kalklarla saatlerce rolantide klimali calismalariyla,sabaha karsi 4 lerde o sogukta balon izlicez diye 1,5 saat 27 derece sicakliga arabayi isitmasiyla derken 56 km/s le Kapadokya turumuzu noktaladık.Cıkıs verimiz 5,0 dı.donuste bir de Ankara'yı rotaya ekleyince yolu biraz uzattık.Donuste hep 118 le gittim yasal sınır.eve vardigimda 4,6 yadusmustu 5,0 lik deger.1450 km de 66 litre yakit tuketti Kadjarım.Yani bu tarz bi tura cikarsan bundan fazlasini yaktiramazsin heralde bu da bir tecrube olsun sana.Ama keske otomatik alsaymissin bunu diger arkadas gibi ben de soyluyorum sana.ama nedenlerin varmis hak veriyorum dugun dernek isleri cok zor anadan babadan kalan bir evin olmayinca her sey basa dusuyor.3 ay once yaklasik 300 bin tl ye ev aldim evlat acısı gibi koydu anama babama cok soylendim insan bir ev birakir.simdi evi almak yerine mercedes glc 250 pinsek fena mi olurdu.Neyse her seyin basi saglik cok iyi tercih yapmissin kutlarım.Allah yolunu açik etsin biraderim.




  • Forum DCI motoru övüyor taş yağacak başımıza. Gözlerim yaşardı.
  • Demek ki ehdi'den az yakıyor dci. Az önce kapadokya ya geldim ben de. 110-120 bandında 4.9 yaktık. Crdi manuel ceed olsa bu şartlarda 4.6 olurdu.
  • Maşallah diyelim tekerinize taş değmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    Demek ki ehdi'den az yakıyor dci. Az önce kapadokya ya geldim ben de. 110-120 bandında 4.9 yaktık. Crdi manuel ceed olsa bu şartlarda 4.6 olurdu.

    Güzel tesadüf olmuş.Ben Bozuyuk,Sivrihisar,Polatlı taraflarindaki radarlara dikkat ettim sınırlarda seyrettim.Ama Haymana kavşağından sonra bayağı sert kullandım 140-150 yollar da bostu.4,7 yle vardım. Arac 1450 kg iki

    Kisi +iki buyuk bavul ve ivir zivir esyalar.Kapadokya'nın büyüsündeyim hala bu arada.Keyifli gezmeler.Sormak istediginiz bir sey olursa Kapadokya ile ilgili PM alabilirim.👍
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HümanistAdam

    Hocam valla şuan ankara ostimde kullanılıyor , 6.5 ortalama var 3500 de attırıyorum genelde vitesi. Bende birkez uzunyolda sıfırladım . Ancak ayağın altında yumurta var gibi kullanıp sürekli 6.viteste gidersen 3.8 falan gördüm ama anlık , trafiğe girince geri yukseldi 5 litrelere.

    6.5 litre genelde şehir içi verisi icin fena değil hocam. Millet 1.6 tdi larla 8-9 litre yakiyor sehir icinde.



    Genellikle 1.6 dizellerin konu olduğu testlerde sehir ici 7.5 litreler güzel veri olaral kabul görüyor.



    O acidan bakinca sizinkide güzel sayilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İplenmemekten Bıkan Adam

    Maşallah diyelim tekerinize taş değmesin

    Eksik olmayın hocam. Daha güzelleri sizlerin olsun.
  • Yeni 3008 1.6 bluehdi+eat 3500km lık uzun yol kullanımı.



    Ortalama hız 100km

    Ortalama tüketim 5.8 litre



    Araç 200km de iken uzun yol yapıldı.



    Güzergah İstanbul Erzurum , erzurum İstanbul



    Yeri geldi motor açmak için 205 km/h görüldü yokuş aşağı 5-6 saniyelik deneme amaçlı.



    Mevcut Nissan Juke 1.5 dci kullanıcısı olarak 3008 i çok beğendim bazı özellikler hariç. Sürüş zevki ve direksiyon hissiyatı birazda yol tutuşu



    Otomatik alınacak ise kesinlikle 3008. Manuel ise QQ tam bir f/p. Ancak 1.6 dci bence tercih edilesi
  • texaas16 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler biz de seviyoruz kapadokyayı, 3. gelişimiz galiba 😊
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halalaluya

    Yeni 3008 1.6 bluehdi+eat 3500km lık uzun yol kullanımı.



    Ortalama hız 100km

    Ortalama tüketim 5.8 litre



    Araç 200km de iken uzun yol yapıldı.



    Güzergah İstanbul Erzurum , erzurum İstanbul



    Yeri geldi motor açmak için 205 km/h görüldü yokuş aşağı 5-6 saniyelik deneme amaçlı.



    Mevcut Nissan Juke 1.5 dci kullanıcısı olarak 3008 i çok beğendim bazı özellikler hariç. Sürüş zevki ve direksiyon hissiyatı birazda yol tutuşu



    Otomatik alınacak ise kesinlikle 3008. Manuel ise QQ tam bir f/p. Ancak 1.6 dci bence tercih edilesi

    Güzel günlerde kullanin cok güzel bi araciniz var.



    Bu araba bayilere gelir gelmez gidip test ettik kızarkadaşımla onunda fikirleri önemli benim icin.



    Bursa Baykar Pejoda Can Bey baya uzun bi test ayarladi bize.



    Arabayi cok begendim, göstergeleri kelebek camın oralardaki piano black detaylar hele o ön konsol ve kapı içlerindeki gri kumaş kısımlar.



    Resmen bayıldm araca



    Fakat ilk aklima gelen bu göstergeler bozulursa halimiz nice olur dedim.



    Belki 4-5 sene sorun cikarmaz 2. Sahibine cikarirdi ama olur ya cikarirsa pejo servislerinde o ekrani dogru düzgün söküp takamazlardi bile. Aklima o geldi.



    Nitekim 12. Ayda active + sport pack 1.6 hdi manuel inci beyaz 105.000 lirayken ötv artisi sonucu 140 -150 oldu bütçeye sığmadı.



    Tam otomatik dizel icin gayet iyi tüketmis araciniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    Teşekkürler biz de seviyoruz kapadokyayı, 3. gelişimiz galiba 😊


    Bu arada Kapadokya da balayı düşünüyoruz. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz varmıdır
  • Halalaluya H kullanıcısına yanıt
    İlk geliş olacaksa çok etkileyici olur iyi puan alırsınız
    Herşeyini bilmiyorum çok iddialı değilim ama ürgüpte elimize bi kapadokya haritası geçmişti, oradaki heryeri gezdik aşağı yukarı, baya faydalı oldu. Siz de bir turizm bürosu bulup harita edinebilirsiniz.
    Müze kart kesinlikle alın, göreme açık hava müzesi, yeraltı şehirleri derken hemen maliyeti çıkartırsınız. Havuz seviyorsanız tourist hotel (internetten hotels.com'dan alın yoksa bire birde fena yapıştırıyorlar. Sona netteki fiyatı gösterince kulak memesi kıvamına geldi eleman ama yüzsüzlüğe vuruyorlar. Kahvaktı ve havuz nedeniyle tavsiye ederim.) Daha mistik ortam olsun derseniz taş evler güzel olur. Cave house adınaltında baya var ama çok ufak yerler olmasın derim. Az önce dolanırken gözüme hoş gelenleri not ettim: Cave life, Güzide cave, Artemis cave, Imperial vs. Sadece göremedekiler bunlar ama tecrübeleri tripadvisor 'dan okumak gerekir. Balon turu sakat geliyor, 10 binde bir de olsa düşmek istemem 😅

    Konuyu saptırdık kusura bakmayın 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 16 Temmuz 2017; 23:48:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    İlk geliş olacaksa çok etkileyici olur iyi puan alırsınız
    Herşeyini bilmiyorum çok iddialı değilim ama ürgüpte elimize bi kapadokya haritası geçmişti, oradaki heryeri gezdik aşağı yukarı, baya faydalı oldu. Siz de bir turizm bürosu bulup harita edinebilirsiniz.
    Müze kart kesinlikle alın, göreme açık hava müzesi, yeraltı şehirleri derken hemen maliyeti çıkartırsınız. Havuz seviyorsanız tourist hotel (internetten hotels.com'dan alın yoksa bire birde fena yapıştırıyorlar. Sona netteki fiyatı gösterince kulak memesi kıvamına geldi eleman ama yüzsüzlüğe vuruyorlar. Kahvaktı ve havuz nedeniyle tavsiye ederim.) Daha mistik ortam olsun derseniz taş evler güzel olur. Cave house adınaltında baya var ama çok ufak yerler olmasın derim. Az önce dolanırken gözüme hoş gelenleri not ettim: Cave life, Güzide cave, Artemis cave, Imperial vs. Sadece göremedekiler bunlar ama tecrübeleri tripadvisor 'dan okumak gerekir. Balon turu sakat geliyor, 10 binde bir de olsa düşmek istemem 😅

    Konuyu saptırdık kusura bakmayın 😊

    Teşekkür ederim. Çok sağolun.




  • Bende diyorum niye herkes qasqai alıyor.5 Lt ortalama yakıt tüketimi o boyutta bir araç için çok iyi
  • Hoş araç nissan kaykayTüketim gerçekten çok düşükmüş.Ben Otomatik alınacaksa EDC'den dolayı Kadjar,Düz vites alınacaksa Kaşkay mantıklı diye düşünüyorum.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin gerçekten cep dostu hoş araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 17 Temmuz 2017; 2:15:28 >
  • Kaşkai yakıtla resmen taşana geçmiş.



    Acın deposunu tam fullemeyin 55lt ye kadar doldurun.

    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.