Şimdi Ara

2016 SAMSUNG TİZEN TV (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.342
Cevap
38
Favori
168.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    1500 TL bütçe ile smart bir tv alabilirmiyim.

    Bir kaç sayfa okudum ama bu konuda zır cahil biri olarak hiç bir şey anlamadım. Tv seyretmek youtube dan video izlemek, eğer oluyorsa internet den film seyretmek amaçlı... Fiyat performans bir ürün tavsiye ederseniz sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..
  • Bir kaç gün rahatsızdım biraz önce göz attım yazılara neresinden tutsan mukayese edilmeyecek ürünleri plasmalar ile mukayese etmek, daha sonra kesin eminim bunlar fald full edge adı her ne ise ks8000 ile aynı demek saçma geliyor.
    Telefon numarası : (0212) 467 06 00 tekrar aradım ben alırken servisten temin ettiğiniz özellikler çizelgesinde full edge geçmekte bu fald değil ama tam olarak ne dediğimde samsung türkiye piyasasına full edge olarak getirdi, zaten türkiye içindeki ks8500 ile ks9500 ayıran en önemli farkı budur ks9500 sadece çerçeve aydınlatmalı değildir cevabını aldım.

    ürünü donanımhaber ve çeşitli yerlere gönderdikleri gibi servis turları düzenlenmektedir katılabilirsiniz bunu çeşitli youtuberlere bile sağladıklarını ilettiler.


    Pioneer Kuro Efsane komedisi bu seferde Panasonic Plazma serilerinde kullanılmaya başlanmış, Neye göre Efsane satanlara sormanız gerekir elbetteki bir kac detayla acıklamak istiyorum.

    Türkiyede halen Efsane panel komedisine inanlar malesef var, şunu bilsinler bu paneller ne efsanedir nede mükemmeldir hatta günümüz teknolojisi ile kıyas dahi edilemeyecek eski teknoloji cihazlar tabiki üreticileri tarafından dahi sonlandırılmış serilerdir. Panasonic için tabiki gecerli değildir şuan halen en iyi seriler arasında fakat Efsane olmayacakları mutlak bir sonuc

    Bu mükemmel televizyonlar Avrupada neden satılmıyor diye sorun?

    Peki bu kadar Efsane panel bu Adamlara sormak lazım Sharp Elit Plazma serisi çok daha mükemmelken neden bu kadar ilgi görmedi?

    Bir detay var Sharp Elit, Pioneer Kurolar hitaben yapılmış, üreticilerin tuturmadı diye umud ettikleri serilerdi nerdeyse hiç tutunamadan kayboldu gitti. Bugün Pioneer Kuro serisini çıkarsın aynı durum yaşanacaktır, yani satışları hatta LG serileri kadar dahi olmayacaktır.

    Cunki Çinde üretimi yapılan panel varken Sharp Japonya üretimi Plazma serilere para neden versinler, para kazanmazlarki Adamlar zeki, Çinde halen üretilen serileri nerdeyse bedavaya montajlatıp süper paralar kazanıyorlar, tabiki bellli Ülkelerde, marka takıntısı olan Ülkeri inceleyen satıştaki panelleri görürsünüz, sonra Avrupada gerçek performanslı serilere bakın herşey çok net ortaya çıkacaktır.

    Amerikada ise bir çok eyalette bu ürünleri kullanmamalrı halka acıklandı, sebebi Ülke Enerjisine yaptıkları buyuk enerji kayıpları sebebiyle.

    Şimdi 2014 sonu piyaslarını biraz anlatmak isterim bu yazımı isterseniz not alın, karşınıza Efsane diye masal anlatanada gösterirsiniz!

    Panasonic 2014 sonu ile Plazmaların üretimini tamamen sonlandırıyor, ne tuaftır Çinde depolarda 50 inc VT50 serileride dahil bekliyor.

    Samsung ve LG burda tebrik etmek gerekiyor, Plazma serilerin üretimine devam ediyorlar ve edecekler. Amerika firmların gerçek verilerinin ölçüldüğü Ülkedir ve Samsung artık Amerikanın yeni lideri Japonlar arkalarında muhteşem destek olmalarına rağmen, Tüketici yani Halkın gözünde artık eski imajlarına sahip değiller eski imajlarını kazanmalarıda imkansız gibi Bana görede imkansız. Tüketiciler butcelerine göre marka tercihini yaparlar.

    Japon televizyon üreticilerinin sonu ise Klima üretimi ile final bulacak gibi görünüyor, Mitsbushi en net örnektir Harika Laser Panel işinden biranda klimaya döndü, Panasonic Türkiyede Televizyon işinden bir anda klima satıcısı oluverdi.

    Japonların marka takıntıları her zaman Bizim markamız muhteşemdir takıntıları kendi sonlarını hazırladı. Dev bir çöküşü 10 sene içinde yaşadılar ve devam ediyor.

    Samsung LG yani köre ile başlayan teknoloji devrimi, Çinide uyandırdı zaten tüm teknoloji şuan Çin üzerinden yapılıyor montajlanıyor, Dedilerki neden UHD 4K Panellerle bu pastadan en büyük dilimi Biz almayalım. Bir anda Amerika piyaslarına UHD 4K Serilerini girdiler üstelikte 1000 dolar ve %100 bir senelik anında degişim garantisi ile Çinli firmalar o kadar guclü piyaslara girdiler ki Japonlar daha UHD 4K panellerinin keyfini yaşayamdan Çin panellerin altında kaldılar, hemde Çin stratejisi çılgınlık denilecek cinsten, UHD 4K panelimi al kullan, 1 sene boyunca koşulsuz geri iade garantisi Servislerle uğraşmayın stratejisini sundular.

    Sonuçmu 4K UHD Paneller ortlama %30 Amerikalının evlerine girdi yani Çin markları, 1000 dolar gibi para ile ilk tepkiler yani kullanıcı memnuniyeti ise aynı degerde mükemmel olmasada Çin üretimi UHD 4K paneller Gençler arsında 1 numarya yükseldi tamamı oyun amaclı kullanan monitör kirliliğinden bıkan bir kesim, yorumları ise %100 Game performans ürünleri olarak tanımladılar.

    Anlayacağınız hem Japonlar hem Koreliler Çinden hiç düşümedikleri bir Panel dersi aldılar, henüz UHD4K Panellerini dahi tanıtmadan Çinliler çoktan tekenoloji meraklısı evlere girmiş oldu.

    Avrupa ne yapıyor, Avrupa her zamanki Amerikan ve Japon fanatizmine destek veriyor, Avrupa Birliği Ülkeleri Çin ve Kore ürünlerine gümrük sıkıntılarını üst seviyelere taşımaya gayret gösteriyorlar.Çin bunuda aşmanın yolunu buldu Avrupadan firma satın almaya başladılar diğer türlü Avrupanın katı gümrüğü ile uğraşmanın imkansız oldugunu öğrendiklerinden, Avrupayı kendi tuzagına düşürdüler.

    Türkiyede ise konu başlığımızın en üzücü detayınıda görmüş oluyorsunuz, üretim dahi yapmayan üretici panelleri Efsane diye satılıyor, Avrupalı 1500 Euroya 60 inc UHD 4K paneli kullanıyor. Kısaca Avrupa çöpünü Türkiye gibi Ülkelerde paraya çeviriyor.

    Gecen sene bir yazım vardı, Panasonic VT60 kullanıyorum diye yazmıstım, malum forumda Efsane avcısı pazarlamacılar kıyameti kopardı, Sen nasıl VT60 kullanırsın, birşeyi unuttular Avrupada aynı dönem VT60 serilerini bir çok magazadan herkes 1600 Eurolara alabiliyordu, bugun alan yok kimsede almaz UHD 4K 60 inc panel 1500 Euro, kim ne yapsın Panasonic serilerini Panasonic karalaması sakın algılamayın!

    Panasonicte aynen Benim dusuncemi yansıtan tanıtımlarını yapıyor, yeni nesil serilerinde Panasonic LcdLed ve UHD serilerinin Plazma serilerinden çok daha performanslı olduklarını anlatıyor renk kalibrasyon degerleride arada fark olmadığını ısrarla tanıtımlarında gösterdiler. Yani Panasonic Plazma üretimini bitirmeden aynı teknolojiyi LcdLed serilerinde kullanmaya başladılar.

    İki sene onceki yorumumu bulun ve okuyun, bugun Panasonic teknolojisinin birebir tanımını verdim dedimki Panasonic ara dönem LcdLed serilerinde test yada nasıl denir bir nevi deneme ürünlerini satışa soktular, bunlar genelde kısıtlı seriler ve satış ömürleri en fazla 6 ay olan belli serilerdi.

    O dönem Ben bunları yazdığımda forumların komik komisyoncuları yine isyan ettiler küfürler havada ucustu. Oysaki ara dönem ürünlerini alın dediğimde ve alanlara bakarsanız halen aynı kalitede serilerin neden olmadığını bana sorarlar, sebebi bellidir firmalar yeni geliştirkleri ürünleri kısa ve kısıtlı üretimlerle piyaslara sokar nabız yoklarlar, Panasonic bu konuda en muhteşem firmalardan biridir. Arkasından ise Amiral serileri 1 sene sonrası satışlara girer ama firmaları takip edenler ara serilerin ne oldugunu çok ama çok iyi bilirler. Bakın Panasonic C serisi plazmalar, muteşem performansı bu ürünler HD ready olarak piyaslara sürüldü devamıda olmadı, numelik ürünler arasındaydı, alanlar ise panelin performansına inanamadılar halen kullananlar panelin performansına inanamazlar, oysaki 50 inc panel 1300 liradan satıldı ve 6 ay gibi bir zamanda tamamen piyaslardan yok oldu.

    Devamı olan Amiral serilerine bakarsanız görüntü kalitesinin ucuz C serileri ile nerdeyse bire bir aynı kalitede oldugunu net şekilde görürürsünüz.

    Uzun bir yazı oldu, dilerim okursunuz bu Sizin televizyon seciminde daha net detayları görmenize sebeb olacaktır.

    Efsane panel mi? Paranız varsa Nostalji eski ürün seviyorsanız tabiki alın, evde bir köşeye süs olarak koyup gelenlere 15 sene öncesi yapılan ürünler diye anlatırsınız, Avrupada bunu yapan çok kişi vardır fakat panelleri kullanmak için almazlar daha çok notsalji amaçlı görüntü olarak kullanırlar.

    Andy Swezniak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 25 Mart 2017; 18:37:20 >




  • pek çok insan bir foto bile cektirirken az cok filtreleme kullanip renk tonlarını ayarlayıp daha güzel hale getirmeye çalışıyor.Durum böyleyken samsingun canli renkler kullanarak daha güzel bir görüntü elde etmesi bence daha iyi.Fazla abartmaması koşuluyla tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda mühendis varken sizin ne haddinize bilgi paylaşmak! Evet efsane plazma diyordun mühendis efendi devam et?

    Böylelerine pirim vermeyin elindeki neyse onu övüp dururlar. Benim 60ks8000 onun 10 yıllık plazmasi yanında köpek olamaz :) cahillik diz boyu ne diyelim... Birilerini de özelden konuya davet edip kendisini desteklemesini istiyor. Çünkü hasta ruhlu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takıntı gerçekten kötü bir şey; konuyla tam alakası olmayacak ama birşey anlatacağım.



    Malum bilginiz vardır honda civic 2017'de kasa değiştirdi turbolu ve turbosuz motor seçenekleri tüm dünyaya duyurdu AMA ilk olarak türkiye ye sadece 10 yıllık çok eski teknoloji atmosferik motor seçeneğini mecbur kıldı. Halbuki amerikaya 1.5lt turbo 182bg motorlu performans canavarlarını çayır çayır satıyordu o ara. Türkiye ye gönderdikleri atmosferik motorlar o kadar çok yakıyordu ki çareyi fabrikada lpg takmakta buldular!! Fiyatını da Tr piyasasına 96.000tl olarak çaktılar. Yapmayın etmeyin bu aracı almayın dedik dinletemedik. Adam takıntılı abi illa o civic'i alacak. Bunu bilen satıcılar 96.000tlden bir kuruş inmeden sattı araçları, bunlara. Gitsen sorsam adama halinden çok memnundur şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet etsin 3-4 sene önce ölmüştü garip. Bilgisi olmadan böyle uzun uzun yazılar yazardı forumda nicki de Andy1'di. Öldükten sonra öğrenmiştik, sadece ilgi isteyen yanlız yaşlı bir adamdı rahatsızlıkları sebebiyle evden çıkamadığından kendine Andy Swezniak diye sanal bir karakter yaratmıştı. Ölümüne kadar da forumun o zaman ki TV gurularıyla çata çat tartışıyordu sıfır bilgisiyle. Hikayesi etkilediği için unutmamışım, Allah rahmet eylesin.

    Üslubundan tanıdım sonrada ismini gördüm zaten rahmetlinin eski bir yazısını kopyalamışsınız.

    http://www.anlayanbiri.com/efsane-panel-televizyon-pioneer-kuro-panasonic-dikkat-paranizla-efsane-olursunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • konu ne neyi tartisiyorsunuz anlamadim??
  • O kadar anlatım bozukluklarıyla dolu bir yazı ki, pek birşey anlaşılmıyor.
  • Birileri çıkageldi, konuyla pek de alakası olmayan, genel, uzun, can sıkıcı yazılarla konuyu kirletti. Bir kaç arkadaşımız da onlara uyup cevap verdi gereksiz yere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sabah akşam burda boş boş konuşurken sesiniz çıkmıyordu o zamanda tepkinizi koysaydınız kirlenmezdi forum bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar farklı bir şey sorayım. Samsung 60 inç tv duvara montaj için kurulumu yapacak olan samsung servisi 70 tl askı aparatı için ücret alıyor. Bu uygun geldi bana. Duvara monte ettiren arkadaşlar bu aparat sanıyorum standarttır. Nasıl sağlam bir aparat takarlar herhalde. Bir de alçıpan duvara monte edilmesini önermiyorlarmış. Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • boyieee kullanıcısına yanıt
    Alçıpan duvarsa aman hiç bulaşma hocam. Tv 22 kilo bir gece bir patırtıya uyanırsınız bir bakmışsınız tv yerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Hadi ya gerçi hemen arkası da balkon duvarı. Oraya kadar delinip uzun dübelle belki olabilir ben bir araştırayım.
  • boyieee kullanıcısına yanıt
    Dübel değilde vidayı arkaya kadar çıkartıp büyükçe bir pul+cıvata işi çözer ama bu seferde balkonda görüntü kirliliği oluşacak sizin tercihiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 OLED TV’nin yılı olacak. OLED TV alma zamanı geldi!
    Yıllarca inanılmaz görüntü kalitesi ancak inanılmaz yüksek fiyatlarla tüketicileri rahatsız ettikten sonra, OLED TV’ler nihayet daha makul fiyatlarla tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
    CES 2017’de gördüklerimizden sonra Fiyatların hızla düşmeye başladığını ve daha fazla model ve seçeneğin karşımıza çıkacağını görebiliyoruz. LCD TV’ler tarafında ise daha fazla bir güncelleme olmuyor.
    LG’nin W serisi CES fuarında En iyi TV ödülünü kazanmayı başardı. 4K TV güncellemesi yapmak istiyorsanız ve hiç OLED TV’leri düşünmediyseniz artık düşünmenin tam zamanı.
    CES 2017 başlamadan önce bile 2016 yılına kadar LG’nin fiyatlarının durmadan düştüğünü görmüştük. Örneğin B6 modeli 4.000 dolardan piyasa çıkmış ancak Ekim ayına gelindiğinde bu rakam 2.000 dolara kadar düşmüştü. Kara Cuma etkinliklerinde ise bu rakamdan 200 dolarlık bir düşüş daha yaşanmıştı. Şimdi 55-inch 4K OLED sadece 1,800 Dolar.
    Peki bu kadar büyük bir indirim neden oldu derseniz. LG’ye bir bakmak lazım.
    LG büyük OLED panellerinin üretimini geçen yıl yüzde 70 arttırdı. Büyük olasılıkla bu yıl çok daha fazla talep bekliyor. Bu yüzden elindeki OLED TV’leri bir an önce bitirmek istiyor.
    TV’lerini yükseltmek isteyenler için OLED TV’ler ; LCD eşdeğerlerine kıyasla birçok avantaj sunuyor. OLED’in saf siyah seviyeleri oluşturma kabiliyeti ve daha geniş görüş açısı sayesinde çok daha ince olmasının yanı sıra çok daha iyi kontrast oranları sunuyorlar.
    OLED setleri genellikle daha LCD’lerden daha parlak görünüyor, ancak daha yeni 4K LCD’ler de parlaklık seviyelerini önemli derecede artırarak aradaki farkı kapatmaya çalışıyorlar.(çoğunlukla renk doğruluğu pahasına).
    En sade şekilde OLED hala çok daha iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 2017 OLED TV yılı olacak!
    Elbette LG’nin en yeni W serisini nasıl bir fiyatlandırma ile tüketicinin beğenisine sunacak bilmiyoruz. CES fuarında hiçbir üretici genelde fiyat konusunda bilgi vermez ancak LG W serisinin fiyat olarakta bizi şaşırtacağını söyledi.Öte yandan Sony’nin 4K OLED oyununa girmesi, özellikle de LG panellerine dayanan OLED TV fiyatlarını daha da düşürebilir. Sony’nin OLED panelleri mükemmel görüntü kalitesi sunuyor. LG ise OLED ekranı ile entegre bir hoparlör sistemide getirdi. Güzel estetik bir hareket ancak ne kadar iyi performans vereceği henüz belli değil.
    Ucuzlasalar bile LG’nin OLED setleri hala 4K LCD alternatiflerinin çoğundan daha pahalıya mal oluyor.
    Ancak LG’nin B6 modeli 2000 dolara bal olurken Samsung’un 65-inç 4K TV’leri ile aynı fiyata denk geliyor. Bu noktada artık OLED TV’lerinde fiyat konusunda seçime dahil olması satış potansiyelini artıracaktır.
    OLED TV’nin doğal avantajlarını bilenlerin bu kadar farkı tercih edeceklerini sanıyorum.
    Sonuçta bu yıl herkesin OLED TV satın almasını beklemiyorum ancak OLED TV satışları geçtiğimiz yıllara göre 2017’de çok daha fazla olacaktır. ://www.google.com.tr/amp/m.haberler.com/amp/2017-oled-tv-lerin-yili-olacak-nihayet-daha-makul-9150732-haberi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris007 -- 28 Mart 2017; 1:10:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    bakalım türkiyedeki fiyatlarıda etkileyecekmi.tahminen 12 bin liralık tvler 9 bin seviyelerine inecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    Bir kaç gün rahatsızdım biraz önce göz attım yazılara neresinden tutsan mukayese edilmeyecek ürünleri plasmalar ile mukayese etmek, daha sonra kesin eminim bunlar fald full edge adı her ne ise ks8000 ile aynı demek saçma geliyor.
    Telefon numarası : (0212) 467 06 00 tekrar aradım ben alırken servisten temin ettiğiniz özellikler çizelgesinde full edge geçmekte bu fald değil ama tam olarak ne dediğimde samsung türkiye piyasasına full edge olarak getirdi, zaten türkiye içindeki ks8500 ile ks9500 ayıran en önemli farkı budur ks9500 sadece çerçeve aydınlatmalı değildir cevabını aldım.

    ürünü donanımhaber ve çeşitli yerlere gönderdikleri gibi servis turları düzenlenmektedir katılabilirsiniz bunu çeşitli youtuberlere bile sağladıklarını ilettiler.


    Pioneer Kuro Efsane komedisi bu seferde Panasonic Plazma serilerinde kullanılmaya başlanmış, Neye göre Efsane satanlara sormanız gerekir elbetteki bir kac detayla acıklamak istiyorum.

    Türkiyede halen Efsane panel komedisine inanlar malesef var, şunu bilsinler bu paneller ne efsanedir nede mükemmeldir hatta günümüz teknolojisi ile kıyas dahi edilemeyecek eski teknoloji cihazlar tabiki üreticileri tarafından dahi sonlandırılmış serilerdir. Panasonic için tabiki gecerli değildir şuan halen en iyi seriler arasında fakat Efsane olmayacakları mutlak bir sonuc

    Bu mükemmel televizyonlar Avrupada neden satılmıyor diye sorun?

    Peki bu kadar Efsane panel bu Adamlara sormak lazım Sharp Elit Plazma serisi çok daha mükemmelken neden bu kadar ilgi görmedi?

    Bir detay var Sharp Elit, Pioneer Kurolar hitaben yapılmış, üreticilerin tuturmadı diye umud ettikleri serilerdi nerdeyse hiç tutunamadan kayboldu gitti. Bugün Pioneer Kuro serisini çıkarsın aynı durum yaşanacaktır, yani satışları hatta LG serileri kadar dahi olmayacaktır.

    Cunki Çinde üretimi yapılan panel varken Sharp Japonya üretimi Plazma serilere para neden versinler, para kazanmazlarki Adamlar zeki, Çinde halen üretilen serileri nerdeyse bedavaya montajlatıp süper paralar kazanıyorlar, tabiki bellli Ülkelerde, marka takıntısı olan Ülkeri inceleyen satıştaki panelleri görürsünüz, sonra Avrupada gerçek performanslı serilere bakın herşey çok net ortaya çıkacaktır.

    Amerikada ise bir çok eyalette bu ürünleri kullanmamalrı halka acıklandı, sebebi Ülke Enerjisine yaptıkları buyuk enerji kayıpları sebebiyle.

    Şimdi 2014 sonu piyaslarını biraz anlatmak isterim bu yazımı isterseniz not alın, karşınıza Efsane diye masal anlatanada gösterirsiniz!

    Panasonic 2014 sonu ile Plazmaların üretimini tamamen sonlandırıyor, ne tuaftır Çinde depolarda 50 inc VT50 serileride dahil bekliyor.

    Samsung ve LG burda tebrik etmek gerekiyor, Plazma serilerin üretimine devam ediyorlar ve edecekler. Amerika firmların gerçek verilerinin ölçüldüğü Ülkedir ve Samsung artık Amerikanın yeni lideri Japonlar arkalarında muhteşem destek olmalarına rağmen, Tüketici yani Halkın gözünde artık eski imajlarına sahip değiller eski imajlarını kazanmalarıda imkansız gibi Bana görede imkansız. Tüketiciler butcelerine göre marka tercihini yaparlar.

    Japon televizyon üreticilerinin sonu ise Klima üretimi ile final bulacak gibi görünüyor, Mitsbushi en net örnektir Harika Laser Panel işinden biranda klimaya döndü, Panasonic Türkiyede Televizyon işinden bir anda klima satıcısı oluverdi.

    Japonların marka takıntıları her zaman Bizim markamız muhteşemdir takıntıları kendi sonlarını hazırladı. Dev bir çöküşü 10 sene içinde yaşadılar ve devam ediyor.

    Samsung LG yani köre ile başlayan teknoloji devrimi, Çinide uyandırdı zaten tüm teknoloji şuan Çin üzerinden yapılıyor montajlanıyor, Dedilerki neden UHD 4K Panellerle bu pastadan en büyük dilimi Biz almayalım. Bir anda Amerika piyaslarına UHD 4K Serilerini girdiler üstelikte 1000 dolar ve %100 bir senelik anında degişim garantisi ile Çinli firmalar o kadar guclü piyaslara girdiler ki Japonlar daha UHD 4K panellerinin keyfini yaşayamdan Çin panellerin altında kaldılar, hemde Çin stratejisi çılgınlık denilecek cinsten, UHD 4K panelimi al kullan, 1 sene boyunca koşulsuz geri iade garantisi Servislerle uğraşmayın stratejisini sundular.

    Sonuçmu 4K UHD Paneller ortlama %30 Amerikalının evlerine girdi yani Çin markları, 1000 dolar gibi para ile ilk tepkiler yani kullanıcı memnuniyeti ise aynı degerde mükemmel olmasada Çin üretimi UHD 4K paneller Gençler arsında 1 numarya yükseldi tamamı oyun amaclı kullanan monitör kirliliğinden bıkan bir kesim, yorumları ise %100 Game performans ürünleri olarak tanımladılar.

    Anlayacağınız hem Japonlar hem Koreliler Çinden hiç düşümedikleri bir Panel dersi aldılar, henüz UHD4K Panellerini dahi tanıtmadan Çinliler çoktan tekenoloji meraklısı evlere girmiş oldu.

    Avrupa ne yapıyor, Avrupa her zamanki Amerikan ve Japon fanatizmine destek veriyor, Avrupa Birliği Ülkeleri Çin ve Kore ürünlerine gümrük sıkıntılarını üst seviyelere taşımaya gayret gösteriyorlar.Çin bunuda aşmanın yolunu buldu Avrupadan firma satın almaya başladılar diğer türlü Avrupanın katı gümrüğü ile uğraşmanın imkansız oldugunu öğrendiklerinden, Avrupayı kendi tuzagına düşürdüler.

    Türkiyede ise konu başlığımızın en üzücü detayınıda görmüş oluyorsunuz, üretim dahi yapmayan üretici panelleri Efsane diye satılıyor, Avrupalı 1500 Euroya 60 inc UHD 4K paneli kullanıyor. Kısaca Avrupa çöpünü Türkiye gibi Ülkelerde paraya çeviriyor.

    Gecen sene bir yazım vardı, Panasonic VT60 kullanıyorum diye yazmıstım, malum forumda Efsane avcısı pazarlamacılar kıyameti kopardı, Sen nasıl VT60 kullanırsın, birşeyi unuttular Avrupada aynı dönem VT60 serilerini bir çok magazadan herkes 1600 Eurolara alabiliyordu, bugun alan yok kimsede almaz UHD 4K 60 inc panel 1500 Euro, kim ne yapsın Panasonic serilerini Panasonic karalaması sakın algılamayın!

    Panasonicte aynen Benim dusuncemi yansıtan tanıtımlarını yapıyor, yeni nesil serilerinde Panasonic LcdLed ve UHD serilerinin Plazma serilerinden çok daha performanslı olduklarını anlatıyor renk kalibrasyon degerleride arada fark olmadığını ısrarla tanıtımlarında gösterdiler. Yani Panasonic Plazma üretimini bitirmeden aynı teknolojiyi LcdLed serilerinde kullanmaya başladılar.

    İki sene onceki yorumumu bulun ve okuyun, bugun Panasonic teknolojisinin birebir tanımını verdim dedimki Panasonic ara dönem LcdLed serilerinde test yada nasıl denir bir nevi deneme ürünlerini satışa soktular, bunlar genelde kısıtlı seriler ve satış ömürleri en fazla 6 ay olan belli serilerdi.

    O dönem Ben bunları yazdığımda forumların komik komisyoncuları yine isyan ettiler küfürler havada ucustu. Oysaki ara dönem ürünlerini alın dediğimde ve alanlara bakarsanız halen aynı kalitede serilerin neden olmadığını bana sorarlar, sebebi bellidir firmalar yeni geliştirkleri ürünleri kısa ve kısıtlı üretimlerle piyaslara sokar nabız yoklarlar, Panasonic bu konuda en muhteşem firmalardan biridir. Arkasından ise Amiral serileri 1 sene sonrası satışlara girer ama firmaları takip edenler ara serilerin ne oldugunu çok ama çok iyi bilirler. Bakın Panasonic C serisi plazmalar, muteşem performansı bu ürünler HD ready olarak piyaslara sürüldü devamıda olmadı, numelik ürünler arasındaydı, alanlar ise panelin performansına inanamadılar halen kullananlar panelin performansına inanamazlar, oysaki 50 inc panel 1300 liradan satıldı ve 6 ay gibi bir zamanda tamamen piyaslardan yok oldu.

    Devamı olan Amiral serilerine bakarsanız görüntü kalitesinin ucuz C serileri ile nerdeyse bire bir aynı kalitede oldugunu net şekilde görürürsünüz.

    Uzun bir yazı oldu, dilerim okursunuz bu Sizin televizyon seciminde daha net detayları görmenize sebeb olacaktır.

    Efsane panel mi? Paranız varsa Nostalji eski ürün seviyorsanız tabiki alın, evde bir köşeye süs olarak koyup gelenlere 15 sene öncesi yapılan ürünler diye anlatırsınız, Avrupada bunu yapan çok kişi vardır fakat panelleri kullanmak için almazlar daha çok notsalji amaçlı görüntü olarak kullanırlar.

    Andy Swezniak



    Hocam sen simdi bana günümüz LED Panellerin Kuro ve Panny Plazmalardan cok daha iyi sonuclar verdigini mi söylüyorsun?

    Kuro LX5090H:

    0.003 black level
    51.000:1 contrast ratio
    17ms input lag

    LED KS7,8,9000

    0.016 black level
    6.906 contrast ratio
    21ms input lag


    Hocam kusura bakma da bu efsaneler günümüz OLED'leri haric her LED TV'nin canini okuyacak kadar güclü.Pioneer ve Panny Plazmaya sahip olan biri yillardir baska bir TV icin upgrade secenegini kullanmamasinin sebebi de budur.6 yildir Panny VT serisi kullaniyorum ve bu TV 2016 model KS7000'im den 1080p de cok daha detayli,cok daha kontrastli ve cok cok daha canli renk paleti ile resim kalitesi sunuyor,peki nasil oluyor bu? Plazmalarin üretiminin durmasinin tek sebebi yüksek enerji tüketimiydi ki bunu yila vurunca tas catlasin 30-40$-€ yapiyor du fakat bilincsiz tüketici,özellikle LED üretici firmalarin yaptigi propagandalarin gaziyla Plazma dan uzaklasti.Bugün piyasanin icindeki en seckin editörlere sorun hicbiri,OLED haric Kuro ve Panny Plazmalarini her hangi bir LED icin degistirmezler.




  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Bizim yazdıklarımıza paralel yazılmış bir yazı. Ocak 10 tarihinde girilmiş websitelerine, şu an 28 Mart yani neredeyse 3 ay geçti üzerinden fiyatlar Amerikada özellikle daha da düştü. Amerikada 55B6V 1500$ a mal edilebiliyor. İngiltere de 55B6V 1500 Pound dip fiyatı ile alınabiliyor.
  • baris007 B kullanıcısına yanıt
    Oled tv lerde en büyük sorun parlaklık samsung led tv lerde 1000 nit parlaklık var oled lerde 500 nit yanyana koyduğunda çok karanlık kalıyo hiç alasi gelmiyor insanın parlaklık artarsa dusunebilirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak_YILDIZ kullanıcısına yanıt
    2017 lg oledlerde yaklaşık 2 katına çıkartılmış nit değerleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.