Şimdi Ara

2015 Corsa LPG MACERAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    2015 1.4 otomatik opel corsama lpg atiker grand taktırdım. taktırmadan önce sanayiye periyodik değişimler dışında gitmedim desem yalan olmaz. fakat lpg bir takıldı pir takıldı. sırasıyla arızalar baş göstermeye başladı.
    1- araç gaza yüklenince sollama yaparken veya yokuş çıkarken geri çekme, saniyelik güc kaybı ve ilk çalışmada motor sıcak soğuk fark etmez rölanti dalgalanması yaşıyordu. lpg servisi lpg de problem olmadığını aracın kendi servisine götürmemi söyledi. hava kelebeğini ve oksijen sensörünü temizlettim, periyodik bakımlarını, bujileri, aküyü, ateşleme bobinini sırayla değiştirdim. en son ateşleme bobinini değiştirince kendine geldi ve düzeldi.
    2- ilk sorun düzeldi sandım bu sefer, sadece aracı ilk çalıştırmada(motor soğuk ise) rölanti dalgalanması yapmaya başladı, araya pandemi girdi falan derken aracı bu şekilde 2 ay kullandım. sonra lpg bayisine gittim akşam bıraktımki sabah çalıştırınca usta görsün müdahale etsin. sabah oldu gittim sanayiye aracı teslim alıcam. usta herhangibi arıza olmadığını rölanti dalgalanması olmadığını söyledi, beraber çalıştırdık gerçektende olmadı(motor sıcak olduğunda yapmıyor) ama bu seferde gaza geçince istop etti :) usta doğal olduğunu havanın çok sıcak olduğunu gaz vermem gerektiğini söyledi. neyse eve gittim.
    araç halen sabahları ve akşamları iş çıkışınca ilk çalıştırmada rölanti oynuyor, araç durağan haldeyse gaza ilk geçişte istop ediyor. bu arada usta halen devam ederse yazılımı silip yeniden yükleyelim dedi.
    sizce ne yapmalıyım aracın neresine baktırmalıyım ? özel opel servisine mi yoksa lpg servisine mi gideyim. biliyorsunuz kaputu açınca 75 tl servis parası çıkıyor.
    not: araçta arıza lambası gibi birşey yanmıyor.
    not2: lpg ustası çok ilgili fakat galiba bu işi pek bilmiyor veya ben çok safım adama inanıyorum :)
    not3: lpg takılalı 6 ay oldu. toplamda 3 bin km yaptım.







  • Lpg ayarı ile ilgili. Arabanın gaza geçince stop etmesine normal diyen adam da zaten ustayım demesin.
    Git yol ayarı yaptır. Sorun düzelir. Atiker grand da
    Motor arıza ışığını yakmama özelliği var büyük ihtimal senin arabada o da aktiftir. Onu da kapattır. Hangi şehirdesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işi bilmeyen usta,başka bir şey değil. iyi bir usta o motorda hiç bir sorun yaşatmaz.
  • @messuth Bursadayım.
    son kez yeniden lpg bayisine gittim.
    usta yazılımını gözümün önünde yeniden sildi yeniden yükledi. sonra durağan halde ayar yaptı, şuan için birşey yok. sadece farklı olarak araç lpg ye geçmesi için önce 35 dereceyi tutturacak sonrada benim kalkış için gaza basmam gerekecek. belirli devir ve motor ısısı şartı koydu.

    lpg bence çok tasarruflu yakıt. ama sizlerinde dediği gibi işinin ehli olması gerekiyor.
  • dontbuy D kullanıcısına yanıt
    Bir 2303hx edinip kendi ayarınızı yapabilirsiniz çok zor değil, yol ayarı da yaparsınız, obd menüsünde hata kod larını sil diye bir seçenek var o işareti kaldırmalısınız, geçiş ısısı 30 derece ve 1200 devir yavaşlarken seçili olmalı yoksa araç lpg ye geçişte stop eder, yol ayarı yapılmazsa lpg den tam performans alamazsınız, bir elm327 alıp ltft stft değerlerini kontrol edin araç fakirde kalmasın
    Kendi ayarını kendin yap konusuna bir gözatmanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dndd D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. dediklerinizi inceleyeceğim.
  • Dun astra 1.4t otomatik aracima atiker grand taktirdim.Yol ayari yapildi.Dediklerinizin hicbiri olmadi suana kadar.Sanirim montaj ustasi isin ehli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı araç var Mocan otogazda Prins Technomax taktırdım 6 bin km dir araç saat gibi. Araç benzinde zaten iyi durumdaysa montaj veya ayar ile ilgilidir sorunlar iyi bir LPG ustası rahatlıkla bulur sorunu.

    Araç benzinde sorunsuz LPG de benzin gibi benzine yakın gitmiyorsa zaten bir yerde mutlaka sorun vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.