Şimdi Ara

2012 mi 2013 mü? Mayalar ufak bir hesap hatası mı yaptı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA resmen 2013'de solar fırtınaların kopacağını ve dünya üzerindeki teknolojinin ağır darbe alacağını bildirdi. özellikle uydu sistemlerine dayanan teknolojik cihazlar ve sistemler çalışmaz hale gelecek. cep telefonları, gps, kredi kartları, iletişim ağları (haliyle internet), vb elimiz ayağımız olmuş teknolojik oyuncaklarımızın devre dışı kalacağının uyarısını yaptı.

    mayalar haklı çıkıyor galiba, ufak bir hesap hatası dışında
    bütün bunların yanı sıra elektrik kesintileri, yangınlar, felaketler vs vs vs

    naapsak ki?

    ben bilg.mı yükseltmeyi düşünüyodum şimdi vazgeçtim napcam teknolojinin olmadığı bi dünyada bilg.ı di mi?







  • iPhone'u Söküp anahtarlık yaparım
  • 21 Aralık 2012 değilmi tarih??? Yani 2013 e 10 gün kalmış oluyor belki bu yüzden olabilir.
  • NASA açıkladı ama bu kesinlikle bizi etkileyecek anlamına gelmiyor. Böyle bir ihtimal var. Patlamaların olduğu taraf Dünyamıza bakan tarafta olursa gerçekten etkileniriz. Şu anda ki cihazlarımız daha hassas olduğu için bu oldukça tehlikeli bir durum.

    Ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim, bu işin Mayalarla en ufak bir ilgisi yok. Güneş'in olağan hali bu. 11 yılda bir minimum ve maksimum zamanları olur. Şimdi maksimum zamanına gidiyoruz. Bundan önce de oldu yine olacak. Mayalarla hiç bir ilgisi yok.
  • Teknolojik yönden geri bir millet olduğumuz için bu tip olaylar en az bizi etkileyecektir.Korkmayın arkadaşlar :D
  • Zaten gerekli teknolojiye sahip değiliz,internet ve bilgisayardan da mahrum olursak,bir çeşit son olur bizim için.
  • Arkadaşlarımla iletişim halinde olmazsam, kafayı yerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebo

    Teknolojik yönden geri bir millet olduğumuz için bu tip olaylar en az bizi etkileyecektir.Korkmayın arkadaşlar :D




    Zaten doğru düzgün bir şey yok olanda gidecek desene 1 mb internetimize bari karışmayın arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman
    quote:

    Orijinalden alıntı: emrebo
    Teknolojik yönden geri bir millet olduğumuz için bu tip olaylar en az bizi etkileyecektir.Korkmayın arkadaşlar :D

    Zaten doğru düzgün bir şey yok olanda gidecek desene 1 mb internetimize bari karışmayın arkadaş


    Açıklamalar bana nedense 11 Eylül'ü CIA'nın yakalamamasının nedeni olarak Usame Bin Ladin'in dumanla haberleşmesinin gösterilmesini hatırlattı.
    Şaşırmadım, zaten adamların hesap makinaları, takvimleri filan bir garip!




  • bu olmasa yakında savaş çıkar yine biryerlerde :)
    teknolojik olarak daha gelişmiş ülkeler arasında çıkarsa bu savaş (ki çıkar mı çıkar :))
    insan eliyle yaparlar bunu (atarsın atmosferin üstüne bir nükleer bombayı altındaki teknoloji büyük oranda sakat kalır şehrin birini yoketmekle eşdeğer birşey hemen hemen bu elektronik çağında (uzay çağı vs diyorlar anlamıyorum uzayla ilgili ne kadar çalışmamız var ki herşey elektronik üzerine kurulu bu çağda aynen taş devrinde taş üzerine kurulu olduğu gibi)
  • bide benim bildiğim kadarı ile maya takvimi ay baz alınarak yapılmış yani tam olarak güneş takvimindeki 2012 olmayabilir. (emin değilim)
  • Güneş fırtınası geliyor.Çok korkulacak,abes kaçacak bir olay olmamakla beraber her 11 yılda bir olur bu olay.En son yaşanan güneş patlamasında(fırtınasında) birkaç telekomünikasyon uydusu zarar görmüş onun dışında hiçbir canlının zarar görmediği açıklanmış.

    Gerçi Discovery Channel'da izlediğim bir belgeselde San Francisco gibi büyük şehirlerde her şeye rağmen tedbir alındığı ve olası bir elektronik arızalanmada şehirde hayatın felç olabileceği söylenmişti.Şahsi fikrim;maya takvimi gibi abartı bir olaydan başka bir şey olmadığı yönünde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.r.t

    NASA açıkladı ama bu kesinlikle bizi etkileyecek anlamına gelmiyor. Böyle bir ihtimal var. Patlamaların olduğu taraf Dünyamıza bakan tarafta olursa gerçekten etkileniriz. Şu anda ki cihazlarımız daha hassas olduğu için bu oldukça tehlikeli bir durum.

    Ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim, bu işin Mayalarla en ufak bir ilgisi yok. Güneş'in olağan hali bu. 11 yılda bir minimum ve maksimum zamanları olur. Şimdi maksimum zamanına gidiyoruz. Bundan önce de oldu yine olacak. Mayalarla hiç bir ilgisi yok.

    benim şahsi fikrim;
    11 yılda bir olup olmaması önemli değil, problem değerlerin artarak büyümesi. yani güneş dahada kızışıyor diyebiliriz anneannemin tabiriyle
    bu patlamalar sonucunda dünyaya gelen partiküller, dünyanın manyetik alanına zarar vermektedir. patlamalar şiddetlendikçe manyetik alana zararıda fazlalaşıyor haliyle.
    bence ki biraz uçuk gelicek ama bu 2012 sonunda(aralık) sağlam güneş fırtınaları olacak ve manyetik alan değişecek(kutupsal takla) dolayısıyla dünyanın dönüş yönü değişecek.
    güneş batıdan doğacak (Kuran'daki kıyamet alametidir.) herşeyden önemlisi dünyanın durup tersi istikametine dönmesi dünya üzerinde berbat yıkımlara sebep olur(bununla ilgili izlediğim belgesel vardı)
    dünya varolduğu günden itibaren 4 defa bu kutupsal taklaya maruz kalmış diye asılsız bi yazıda okumuştum bilim adamlarınca da kanıtlanmış falan diyordu o yüzden tam emin değilim 4 kere olduğundan.
    zaten bulunan maya tabletlerinde takvim birgün bitecek ve yeryüzü en büyük seller zelzeler vb. tufanlarla çalkalanacak anlamında yazılar mevcuttu("maya kehanetleri" kitabında okumuştum.)
    iyi günler





  • daha o zamana cok var endiselenmeyın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.