Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu aracta 95 - 97 oktan benzin farkeder mi ??
  • Orijinalden alıntı: İsoman78

    Orijinalden alıntı: ariaven


    Orijinalden alıntı: diardi_

    Tüm Hondacılara merhabalar. Uzun süredir diğer başlık altında yazılanları takip ediyordum fakat yazılanların çoğu sizlerinde söylediği gibi sap ve çöp mevzusu olduğu için yazma gereği hissetmedim. bu başlığın daha verimli olduğunu düşünerek yazmaya karar verdim. ocak ayında honda park'a sipariş verdiğim yeni kasa civic elegance otomatik aracımı bugün teslim aldım. aracı test edip yorum yapacak kadar kullanamadığım için araçla ilgili deneyimlerimi ilerleyen zamanlarda buraya yazacağım. Hatta salı günü kısmetse İstanbuldan Hataya gidecem uzun yol deneyimimide eklerim.

    Bugün aracı teslim alırken faturaya baktım kdv ötv dahil araç bedeli 44.800 küsürlü bir rakam kesilmiş bana hediye ettikleri boya koruma yangın söndürme ve trafik setini ayrı bi fatura, benim satın aldığım navigasyon cam filmi ve kaput koruma ayrı fatura kesilip hepsinin toplamını 49300 gibi bir rakamı yakalamışlar . İlgili arkadaşa bu faturayı kabul etmediğimi araç bedelinin aksesuarsız olarak 49300 TL fatura kesilmesini istediğimi söyledim, bana anahtar teslim fiyatına hediye ettikleri ürünlerin araç bedeline dahil olduğunu söyleyip faturanın her zaman böyle kesildiğini söylediler ve benimde buna inanmamı istediler. Bende ısrarla faturayı kabul etmediğimi faturayı tam olarak istediğimi söylediğimde karşımdaki kişiler garip bir şekilde biz vergi kaçırmıyoruz dediler. Bende ben size vergi kaçırıyorsunuz demedim bunu siz kendiniz söylediniz ben sadece faturamı tam olarak istediğimi söyledim ve bu faturayı kesinlikle alacağımı söylüyorum dedim. pazartesi muhasebeci arkadaşlar bana dönüp onların bana anlattıklarını tekrar anlatacaklarını çünkü herzaman bu şekilde kesildiğini söylediler. Bende buna karşılık madem öyle faturaları bana verin pazartesi gerekli işlemleri başlatıp gereken yerlere sizi şikayet edip sizi mahkemeye vereceğim dediğimde faturaları vermekten vazgeçtiler. Pazartesi bakalım neler olacak. Zoruma giden ısrarla otomotiv sektöründe faturaların sürekli böyle kesildiğini söyleyip karşı tarafı salak yerine koymaları.

    Arabanızı güle güle kullanın öncelikle.
    peki Bu fatura olayında işin ahlaki kısmı dışında biz kullanıcılara bir zararı falan olabiliyor mu? aracın kasko bedeli falan burdan çıkmıyor sanırım ama herhangi bir durumda bize olumsuz bir dönüşü olabilir mi?
    Teşekkür ederim. Araç faturasının eksik kesilmesi; olurda üretimden kaynaklı bir hata ortaya çıkar ve bunu honda kabul etmezse tüketici haklarına başvurduğunuzda ve mahkemece haklı bulunduğunuzda faturada yazan tutar tarafınıza ödenir. daha önce böyle bi olayı yaşadığımız için çok iyi biliyorum. o yüzden siz siz olun faturanızı eksik kestirmeyin.




  • Herkese merhaba

    Kullanıcı deneyimime bayi deneyimleri ile başlayacağım. Otomobilimi Çamkırandan (İzmir) aldım. Önce olumsuzlukları söyleyeyim. Plaka seçimi sırasında iletişim problemi oldu ve bırakın indirim yapmayı paspas bile vermediler. Olumlu yönlerini renk seçebilmemde ve kısa zamanda araç tesliminde gördüm. İstediğim rengi almam konusunda satış temsilcisi Seçil hanım ilgilendi. Bir önceki Perşembe gördüğüm aracımı geçen Perşembe akşamı aldım. Baştaki elegance tercihimi göz göre göre mart zammını yememek için bayideki hazır bulunan premium olarak değiştirdim. (Elegance donanım seviyesinde premiuma ek olarak far yıkamalı ve otomatik yükseklik ayarlı xenon farlar, sunroof ve sürücü ve yolcu ön koltuklarda ısıtma var- bu iki donanım seviyesi arasında Şubat ayında 2.000 TL, Mart ayında 2715 TL fiyat farkı var-) Terakkiye göre müşteri ile iletişimde daha başarılılar.

    Yeni civic donanımlarıyla günümüzü yakalıyor ama uzun yıllar bu donanım seviyesi ile devam edecek ise ileriye yönelik adım atılmamış. AFL, anahtarsız giriş ve çalıştırma (kullanma kılavuzuna göre bazı ülkelerde satılan modellerde var Türkiye’de yok), flexride, şehir içi güvenlik sistemi, otomatik park sistemi gibi bazı C sınıfı rakiplerinde bulunan donanımlar yok. Fiyatı benzer donanımlı rakiplerinin fiyatları ile karşılaştırıldığında hesaplı.

    Yol bilgisayarı renkleri değişebiliyor, Türkiye’de yollara çıkıyor ama menü dilleri arasında Türkçe dil seçeneği yok. Göstergeleri harika. Geri görüş kamerası görüntüleri karanlık durumlarda bile yeterince aydınlık. Park ettiğim yerden çıkıp tekrar tekrar park etmek isteyeceğim kadar güzel çalışıyor.

    Torpido ışığı farlar açıksa yanıyor. Tavan ortasındaki lamba kapılara bağlı. Güneşlikler arasındaki lambalar manuel.

    Ön koltuk altlarında havalandırma kanalı var ama arka koltuklarda oturanların kontrol edebileceği havalandırma kanalları yok. Bu durum arka koltukta oturanların konforunu ne kadar etkiliyor, denemedim. Klima çift bölgeli değil.

    Camda sıkışma önleme özelliği sadece sürücü tarafında var. Arka kapı camlarında da olması çocuk güvenliği açısında daha uygun olurdu. Bir önceki otomobilimde olduğu gibi uzaktan kumandayla kapıları kilitlerken açık kalmış camların da kapanmasını, ses sisteminin kontağı açmadan da çalışmasını ve sürüş başladığında kapıların otomatik kilitlenmesini isterdim. Uzaktan kumandayla kapıların kilitleri açıldıktan sonra 30 saniye içinde kapılar açılmazsa güvenlik için kapılar tekrar kilitleniyor.

    Alarm ? Broşürde güvenlik alarmı (sesli uyarı sistemi) var diyor, kullanma kılavuzunda ise bazı modellerde var diyor. Kullanma kılavuzunda gösterilen yanıp söneceği yazan ışık yok :( Henüz çözemedim.

    Sakin kullanımda econ açık şehir içi ağırlıklı olmak üzere ortalama yakıt tüketimi 197 km yolculuk sonunda 8 lt/100 km.

    Hız sabitleyiciden çıktıktan sonra 40 km/saat hızın altına düşmediğiniz sürece RES + düğmesine bastığınızda tekrar ayarlamaya gerek olmadan son hız sabitleme ayarınıza dönüyorsunuz.

    Arka koltukları öne doğru yatırılabiliyor ama hatchback kardeşindeki arka koltuk minder kısmının katlanabilme pratikliği yok. Arka koltukların ortasında kol dayama yeri var. 12 V çıkışı sadece vites kolu önünde var, arka koltuklara yakın bir yerde yok.

    Yan aynalar otomobil kilitlendiğinde otomatik katlanmıyor, manuel kapatmak gerekiyor. Sürüş sırasında dar yerlerden geçerken kapatılabilmeleri şehir içinde faydalı bir özellik (diğer başlıkta şu yorum yapılmış “bu arada aynaların otomatik ve camların da otomatik olmasını isteyen arkadaşlar basit bir modülle yaptırabilirler”). Yan aynalar hizasındaki iki cam arası çıta inceltilerek ön çapraz görüş iyileştirilmiş.

    Ön kapı içi cepleri ve torpido gözü küçük. Torpido gözünün soğutması yok (olsa bile ne kadar kullanışlı olduğu tartışılır) ve ayrıca kilitlenemiyor.

    Yol tutuşunu kullandığım hızlarda beğendim. Yol tutuş sınırlarını (kendi sınırlarımı demem gerek) yalnız olduğumda ve güvenli yerlerde deneyeceğim. Okuduğum dergilerdeki testler sürüş karakterinin bir önceki Civic ile benzer olduğunu yazıyor.

    Sürüşü gayet sessiz ve konforlu. Yokuşta kalkış desteği var. Motor - otomatik vites uyumu konfor ihtiyacımı karşılıyor. Yakıt tüketimini arttırsa da diğer tip otomatik viteslere göre daha konforlu ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum.

    LPG konusunda henüz karar vermedim. Şimdilik görüşüm servis dışında taktırmak.

    Otomobillerin beğenilen özellikleri, dikkat edilen önemli noktaları kişiden kişiye değişir. Severek aldığım FB7 (ilk baktığımda FB1907 okudum :) ) 2012 model premium otomatik otomobilimi kendimce önemli gördüğüm noktalara göre ve 3 günlük kısa deneyimime göre değerlendirdim. Yazım daha çok kumandaları kullanma kılavuzu gibi oldu. Henüz yeterli sürüş deneyimi kazanacak ve sürüş deneyimi sizinle paylaşacak kadar kullanamadım. Az da olsa faydalı olmuşumdur umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Örümcek35 -- 12 Şubat 2012; 23:21:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsoman78

    Arkadaşlar ilk 1000 bakım da neler yapılıyor acaba bi bilgisi olan varmı?

    arkadaşlar 1000 bakım genel kontrtol bujiler frenler filtreler vs şikayetin varmı diye sordular aracı yıkayıp teslim ettiler 2.5 saat sürdü
  • öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle ..ben de aracımı çamkıran dan alacam 19 şubatta insallah paspas konusunda bende israr ettim vermediler formdaki bazı arkadaşlar almışlar bakalım satış temsilcimizle konuşcaz bakalım ne cevap verecekler..cam filimi yaptırdınmı 450 tl fiyat çektiler bana kararsızım yaptırmakta ...
  • Teşekkür ederim. Hayırlısıyla kazasız belasız kullanalım. Kasko (başka sigorta şirketinden daha hesaplı teklif almam nedeniyle), boya - koltuk koruma ve cam filmi (Ziebart vs fiyat karşılaştırması yaparım sonra karar veririm düşüncesiyle) önerilerini kabul etmedim.

    Yine de yeni otomobil alma gazına gelmişim demek ki araştırma yapmadan nikelajlı egzoz ucu aldım. Arkadan güzel görünüyor ama nasıl görünüyor merak ediyorum ya yandan ve biraz aşağıdan (bu açıdan kim dikkat eder o ayrı) baktığımda tamponun altında asılı gibi biraz garip görünüyor.

    Özetle bagaj spoyleri, cam çıtası, plakalık vs aksesuarları biraz araştırıp daha uygun fiyatlı olanların çıkmasını bekleyip öyle alacağım.

    Işıklı kapı eşik nikelajı için Terakki eski kasa için üretilenler bu kasaya da uyar diyerek 250 TL fiyat verdi. İnternette daha hesaplı olanı bulunabilir. Öncelikle internetten sipariş etmek yerine eğer İzmir'de satan bir yer bulabilirsem bu aksesuarları görüp almayı tercih edeceğim.

    Boya koruma için Ziebart peşin 300 TL fiyat önerdi.
    Cam filmi için detaylı araştırma yapmadım. 3. sanayi sitesinde sorduğum bir yer UV korumalı 3M için 300 TL fiyat verdi.

    Cam filmi için diğer başlıkta şu yorum yapılmış
    "not: aracı film yaptıran arkadaşların dikkatine kapı döşemeleri sökülmeden takılamıyor. kapı döşemelerinde iki tane gizli vida var biri kapı açma kolunun içinde diğeri cam açma modülünün altında bunu sökerken ince plastik malzeme kullanarak açılması gerekiyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Örümcek35 -- 12 Şubat 2012; 23:22:34 >




  • Bugün izmir yağışlı,
    silecek ayarlarını test etme fırsatı buldum.

    Silecek ayarını otomatiğe alınca,
    sensörün algılamasıyla çalışıyor,
    sensör ayarı ise aynı kolda bulunan, (+) (-) yönde dönebilir ayar ile ayarlayıp,
    az hassas dan çok hassasa kadar 4 seviyede ayarlanabiliyor.

    Araç durur vaziyette belili aralıklarla silecekler çalışırken,
    araç yürür vaziyette, hıza bağlı olarak silecekler hızını arttırıyor.

    Daha önceki tüm araçlarımın silecekleri,
    paralel olarak aynı yönde çalışırdı,
    bu siilecekler,
    çarpraz modda çalışıyor,
    böylece tam ortada olan silinmemiş kısım kalmıyor,
    üstelik hiç ses yok,
    beğendim.

    2007 de Cam filmi taktırdığım jazzda,
    izmir 1001 oto ustası,
    hiçbir şey sökmeden direk uyguladı,
    satıncaya kadar da bir sorun olmadı,
    zaten bu ustalar arası bir ustalık gösterisiymiş,
    zaman zaman aralarında yarışma bile yaparlarmış,
    kaç dakikada ve hangi kalitede yaptıkları.
    Kış olduğu için şimdilik erteledim film kaplatmayı,
    mayısda güneşi görelim bakalım.

    Ayrıca;
    Bir bilgi aldım, uyarmak istedim.


    DİKKAT;
    XENON far takılı araçlarda,
    far yıkamai yoksa,
    TÜV hata olarak kabul ediyor ve söktürüyormuş.
    Jazz 2011 olan arkadaş geçen hafta izmirde sökmek zorunda kalmış.
    Sebebide, yağmur damlaları, xenon ışığı yayarak,
    karşı sürücülerin gözlerini alıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 10 Mart 2013; 12:49:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon

    Ayrıca;
    Bir bilgi aldım, uyarmak istedim.


    DİKKAT;
    XENON far takılı araçlarda,
    far sileceği yoksa,
    TÜV hata olarak kabul ediyor ve söktürüyormuş.
    Jazz 2011 olan arkadaş geçen hafta izmirde sökmek zorunda kalmış.
    Sebebide, yağmur damlaları, xenon ışığı yayarak,
    karşı sürücülerin gözlerini alıyormuş.


    Bildiğim kadarıyla bu far sileceği değilde far yıkama sistemi olmamasından kaynaklanıyor. Mercekli farlada ışık huzmesinin çıktığı çap çok küçük dolayısıyla burada meydana gelebilecek ufak bir kirlenme aydınlatmayı büyük ölçüde etkiliyor. Bu sebeple xenon takılı araçlarda far yıkamada olmak zorunda zaten orjinal fabrika çıkışlı xenonlarda hep far yıkamanında olduğu görürsünüz. Ancak far sileceğinin artık hemen hemen hiç görmüyorum dolayısıyla bunun şart olmadığını düşünüyorum. Zaten LPG taktıran arkadaş vardı forumda o araç muayeneye girmiştir mutlaka o geçtiğine göre sorun yoktur.




  • Xenon far olan araçlarda karşıdan gelenlerin gözünü rahatsız etmesin diye otomatik yükseklik ayarı bulunması zorunlu hale getiliyor. Ağır kusur sayılması bu nedenledir. Yoksa silecek ya da far yıkamayla ilgisi bulunmuyor. Bu konudaki haber aşağıdaki linte mevcut.
    Civiclerde bu özellik zaten bulunuyor.


    Selamlar.


    http://gundem.milliyet.com.tr/ayarlanmayan-xenon-far-agir-kusur-sayilacak/gundem/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm
  • özetle xenon başa bela
  • Ayarlamazsan bela tabi, gerek sürücüye gerek trafiğe. Ama olunca da başka bir şeye benzemiyor.
  • Benim araç bayiye gelmiş, bir iki gün içinde görüşlerimi paylaşacağım.
    Bu arada aracı alırken boya koruma,paspas dışında şöyle sağlam hediye alabilen oldu mu? Bayiye çok asılmaya gerek var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelendostlu

    Xenon far olan araçlarda karşıdan gelenlerin gözünü rahatsız etmesin diye otomatik yükseklik ayarı bulunması zorunlu hale getiliyor. Ağır kusur sayılması bu nedenledir. Yoksa silecek ya da far yıkamayla ilgisi bulunmuyor. Bu konudaki haber aşağıdaki linte mevcut.
    Civiclerde bu özellik zaten bulunuyor.


    Selamlar.


    http://gundem.milliyet.com.tr/ayarlanmayan-xenon-far-agir-kusur-sayilacak/gundem/gundemdetay/02.02.2012/1496881/default.htm

    Arkadaşım,

    Far yükseklik ayarı olmamasıda bir sebep olabir,
    ancak
    silecek olmadığı için TÜV den belge alamayan araç varken bunu da göz ardı etmeyin,
    bahse konu jazz 2011 model ve far ayarı var,
    far yıkama sonuçta damlacık bırakır,
    mercek önünde damla olmaması gerekiyormuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon



    Ayrıca;
    Bir bilgi aldım, uyarmak istedim.


    DİKKAT;
    XENON far takılı araçlarda,
    far sileceği yoksa,
    TÜV hata olarak kabul ediyor ve söktürüyormuş.
    Jazz 2011 olan arkadaş geçen hafta izmirde sökmek zorunda kalmış.
    Sebebide, yağmur damlaları, xenon ışığı yayarak,
    karşı sürücülerin gözlerini alıyormuş.


    benim bildiğim sonradan takılan ve otomatik yükseklik ayarı bulunmayan xenon farlar için geçerli far yıkamayla bi alaksı yok,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesudum

    Ayarlamazsan bela tabi, gerek sürücüye gerek trafiğe. Ama olunca da başka bir şeye benzemiyor.

    civiclerde(2009>2011 lerde) otomatik yükseklik ayarı mevcut içerde ayrıyeten bir düğme yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UtKuPRO

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mesudum

    Ayarlamazsan bela tabi, gerek sürücüye gerek trafiğe. Ama olunca da başka bir şeye benzemiyor.

    civiclerde(2009>2011 lerde) otomatik yükseklik ayarı mevcut içerde ayrıyeten bir düğme yok.

    Aynen. Zaten mesajımı Xenon muhaliflerine yönelik yazmıştım.

    Xenon konusunda, Alman yönetmeliklerine bakılınca fabrikasyon olma şartı aranmıyor. Ancak pratikte sonrada Xenon takılması, fabrikasyon olmayan araçlarda pahalı işlemlere gerek duyuyor.

    Elle tutulur, somut verilere bayılırım.

    quote:


    Du möchtest gerne Xenon haben in deinem Auto? Aber Du möchtest nicht, dass Dein Auto still gelegt wird nach eine Kontrolle?
    Dann musst Du folgende Auflagen beachten, damit Du das Xenon legal verwenden darfst.
    Muayeneden geçmek isteyen aşağıdaki şartları sağlayacak:

    - Die Scheinwerfer müssen für Gasentladungslampen (Xenon!) geprüft und freigegeben sein.
    Farlardaki gaz deşarj lambaları (Xenon!) test edilip onaylanmış olmalı
    - Die Brenner und Vorschaltgeräte müssen über ein E-Prüfzeichen verfügen. (Wie alle elektrischen Geräte im Auto!)
    Araçtaki diğer elektrikli cihazlar gibi ateşleyici ve balast da E işareti taşımalı
    - Das Fahrzeug muss mit einer automatischen Leuchtweitenregulierung ausgestattet sein.
    Araçta otomatik menzil ayarı bulunmalı (biz buna yükseklik ayarı diyoruz)
    - Das Fahrzeug muss über eine Scheinwerferreinigungsanlage verfügen
    Araçta far yıkama sistemi bulunmalı
    - Es muss eine Schaltung vorhanden sein, die das Abblendlicht bei Fernlichtbetrieb anlässt
    Araçta kısa ve uzun hüzmeleri ayarlayacak elektrik düzeni bulunmalı

    Her ne kadar ülkemizde geçerli olmasa da yarın bir gün biz de kurallara ve standartlara tabi olmaktan başka yol olmadığını anlayacağız.


    ''Fabrika çıkışlı xenon farlara sahip araçlarda, hareket halindeki sallantıya ya da yüke göre karşı yönden gelen sürücülerin rahatsız olmaması için otomatik çalışan far yükseklik ayarlayıcısının bulunduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu:

    Yükseklik ayarlayıcısı sayesinde araç aşağı yukarı salındıkça ya da yük nedeniyle arka aksının aşağı, ön aksının yukarı doğru yönlenmesi durumunda ışığın devamlı aşağıda tutulması sağlanır. Ancak orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır. Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor."




  • Tartışmayı uzatmayalım,
    konu dağılmasın.

    Biraz önce izmir 1001 otodaydım.
    Dedikleri;
    "xenon farlı araçlarda far yıkama takımı (silecek+su) bulunmak zorunda"
    TÜV e gidecek araçları getiriyorlar, xenon çıkarıyoruz, TÜV sonrası tekrar takıyoruz.

    Sanırım anlaşıldı.

    1001 Oto dan pvc paspas (bej) takımı (30TL) ve koku (10TL) aldım,
    pvc ile kauçuk arsında laite farkı yok,
    maksat bej halıyı korumak olunca ucuz olsun dedim.

    2012 Navigasyon için 2200 TL. fiyat aldım,
    kendileri takmıyormuş,
    cyclone elemanları gelip, fatura ve garanti belgesi veriyorlarmış.

    iyi sürüşler.
  • Cyclone marka, hani şu Regi'nin taktığı cihaz mı?

    Öyleyse merkezi Düzce, hemen dibimiz
  • evet Regi firması,
    tanıdık bulursan bana da haber ver,
    ucuza maledelim.


    Not: şaka tabiki, ben singapur/hong kong a sipariş vereceğim. 300usd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Örümcek35

    Teşekkür ederim. Hayırlısıyla kazasız belasız kullanalım. Kasko (başka sigorta şirketinden daha hesaplı teklif almam nedeniyle), boya - koltuk koruma ve cam filmi (Ziebart vs fiyat karşılaştırması yaparım sonra karar veririm düşüncesiyle) önerilerini kabul etmedim.

    Yine de yeni otomobil alma gazına gelmişim demek ki araştırma yapmadan nikelajlı egzoz ucu aldım. Arkadan güzel görünüyor ama nasıl görünüyor merak ediyorum ya yandan ve biraz aşağıdan (bu açıdan kim dikkat eder o ayrı) baktığımda tamponun altında asılı gibi biraz garip görünüyor.

    Özetle bagaj spoyleri, cam çıtası, plakalık vs aksesuarları biraz araştırıp daha uygun fiyatlı olanların çıkmasını bekleyip öyle alacağım.

    Işıklı kapı eşik nikelajı için Terakki eski kasa için üretilenler bu kasaya da uyar diyerek 250 TL fiyat verdi. İnternette daha hesaplı olanı bulunabilir. Öncelikle internetten sipariş etmek yerine eğer İzmir'de satan bir yer bulabilirsem bu aksesuarları görüp almayı tercih edeceğim.

    Boya koruma için Ziebart peşin 300 TL fiyat önerdi.
    Cam filmi için detaylı araştırma yapmadım. 3. sanayi sitesinde sorduğum bir yer UV korumalı 3M için 300 TL fiyat verdi.

    Cam filmi için diğer başlıkta şu yorum yapılmış
    "not: aracı film yaptıran arkadaşların dikkatine kapı döşemeleri sökülmeden takılamıyor. kapı döşemelerinde iki tane gizli vida var biri kapı açma kolunun içinde diğeri cam açma modülünün altında bunu sökerken ince plastik malzeme kullanarak açılması gerekiyor"



    Dostum ben buldum ve elden bu hafta içi kendi 2012 Elegance aracıma alacağı. Dilersen sana da alabiliriz.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.