Şimdi Ara

2012 C4 1.6 HDİ - AİRBAG SORUNU VE UYKU MODU AKÜ PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki tüm arkadaşlara merhaba;
    yaklaşık bir yıl önce aldım aracımı (Citroen C4 1.6 HDİ Attraction Manuel) araçtan genel anlamda memnunum. Ancak zaman zaman bazı problemler yaşamıyor da değilim. Aşağıda kısaca bahsedicem. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek olan var ise sevinirim.

    1. Bazen sık bazen ise seyrek aralıklarla Airbag uyarı lambası yanıyor. Sonra kendiliğinden sönüyor.
    (Konu ile ilgili airbag tamir dükkanına gittim. koltuk altındaki soketleri çıkarıp yeniden taktı. Sorun gitmedi. daha sonra ön konsol yukarı tarafta bulunan sensörden yapabilir dedi. devre dışı bıraktım yine aynı şekilde yanıp sönmeye devam etti. son çare soketleri kendim söküp yağsız kontak sprey sıkıcam bakalım. çünkü anlık yanıp söndüğü de oluyor sürekli yandığı da, bir süre yanıp sonra söndüğü de :) her türlüsünü tattım yani. kesin bir temas problemi var gibi)

    2. Aracı alır almaz yeni akü taktırdım ancak bir yıl içerisinde 2 kes akü boşaldı. yeniden şarj ettirdim.
    ( Akücüye gittim. kaçak var dedi. özel servise gittim kaçak kontrolü yaptı kaçak yok dedi. her iki defasındada tavan lambasını açık unutmuştum ondan olabilir mi dedim. servis bunlarda uyku modu var. anahtar çıkınca bu araç enerji harcamaz dedi. beyinde mi problem dedik ona baktırdık. beyinde problem yok denildi. şimdilik problem yok gibi ama akücüye gittim. aracı stop ettik bir süre bekledik yeniden baktık hala güç çeken birşey var araçta dedi.)

    3. Aracı stop ettirdikten ne kadar süre sonra uyku modu aktif oluyor. Bilen var mı?

    4. 75.000 km bakım için neler yapılacak. malzemeleri kendim alıp yaptırmak istiyorum. yağ, filtre vs. konusunda tavsiyesi olan var mı?

    5.







  • Mrb, airbag konusunda birşey diyemiyorum işin ehli birisinin incelemesi lazım.

    Bu araçta lamba, müzik sistemi vs. açık kalsa dahi aşağı yukarı 15 dk içinde kendisi kapatıyor. Hatta ben usb girişinden teli şarj ediyorum, stop ettikten 15 dk civarı sonra şarj etmeyi kesiyor. Müzik sisteminin düğmesine bassam bile enerji tasarrufu modu açık diyor. Arabayı çalıştırmadan ne müzik açıyor ne lamba açıyor. Elektrik tesisatının incelenmesi lazım muhtemelen bu sistemin işleyişinde problem var aracınızda.

    Bakım konusundawww.citroenmarket.net isimli sitede bakım seti alıp kendiniz bakımı yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin...
  • Teşekkür ederim cevabınız için. orta üst konsolda bulunan lambaları tamamen kapalı konuma getirdim ve hem airbag hem de enerji tüketimi sorunu çözülmüş gibi. bakalım yine takipteyim. bu arada kontak sprey de aldım ancak henüz uygulama fırsatı bulamadım.
  • soketin kendisi değil kabloların sokete giren yerlerini kontrol edin o noktalardan yapıyor.

    kontaktan anahtarı çıkarıp kapıların hepsini kapatınca 10 saniye sonra ön taraftan ana sigorta kutusunun ordan bi çıt diye ses duymanız lazım o devre kesicinin sesi araçtaki elektriği komple kesiyor.

    araçda önceden ses sistemi döşemişlermi bi ona bakın. bagaj altındaki paspası kaldırıp kablo varmı bakın. far yükseklik ayarı tekerleğinin lambası yanıyomu dışardan kapılar kapalıyken bakın. direksiyon altındaki sigorta kutusunda kontak kesici sigorta sağlam mı orada olmaması gereken kablo varmı onlara baktırın.

    arabada dirençsiz led ampül takılımı takılıysa sürekli açık kalır onlar sistem dirençli kontrol yaptığı için her noktada bir miktar akım var
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    Soket içlerine yağsız kontak sprey sıktım ama bir sonuç alamadım. Muhtemelen dediğiniz gibi kabloların sokete girdiği alanda bir sorun var. Direk bağlantı yapılması gibi birşey duydum. Önerir misiniz?

    10 saniye sonra ses gelmiyor. Hiç dikkatimi çekmedi. Ama yinede kontrol ederim.

    Araçta daha önce ses sistemi varmış. Ana sigorta kutusundan bağlantısını iptal ettirdim. ama kablolar hala döşenmiş duruyor. Etkisi olur mu dersiniz.

    Bir de kapı eşiğine kapılar açılınca otomatik yanan bir aksesuar koyulmuş. orta üst konsoldaki kapılar açılınca ışık yanmasın ve aksesuara akım gitmesin diye düğmeyi kapattım.

    Far yükseklik ayarı tekerleğinin lambasını da bir kontrol edeyim.

    Direksiyon altındaki sigorta kutusunda bulunan kontak kesici sigortanın hangisi olduğunu ben ayırt edebilir miyim?

    Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • ershan83 E kullanıcısına yanıt
    soketi çıkarıp kesmeden kablo üstünden atlatma yaptırabilirsiniz. sıyıracaklar bitek kabloyu ama iyi sarmaları lazım .

    akü kablosundan direk anfi ye elektrik almak için oradanda kablo çekiyolar orayada bi bakın. kalan kablolarda akım varmı onada bi bakın uçları açıksa siyah elektrik bandıyla sarın onları.

    eşikteki aksesuar için iç sigorta kutusundan elektrik almış olmaları yüksek ihtimal ben içerdeki sigorta kutusunun önüne android radyo için ilave sigorta kutusu eklediklerini gördüm öyle sanırsın hepsi elektronik mühendisi.

    kontak kesici 15 lik olan olması lazım
  • Vincent54 kullanıcısına yanıt
    ilgilinize teşekkür ederim. Dediklerinizin hepsini kontrol edicem. buraya da yazarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.