Şimdi Ara

2011 Mazda 3. Zavolli Aliese Bora

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar bu konuyu bir zamanlar kpg taktirirken kaldigim kararsizliktan oturu bilgi amacli actim. Baskalari faydalansin diye.
    Aracim 2011 mazda 3 imp. Aracima lpg taktirmak icin baya bi arastirma yapmistim. Ve araci yeni aldigim icinde 100 tl nin bile benim icin onemi vardi.

    Bilirsiniz mesur mazda magnezyum subab egme sikintisi vardir. Ben buu goze alarak taltirdim lpg yi. Uzun fiyat performans arastirnalarim sonucu aracima. Zavolli Aliese Bora kitini kocaeli de Kogaz a taktirdim. Oraya gittigimde ilk sordugum subab egmesiydi. Sahibi ahmet beyin deyimiyle bu sistem ile yuksek devirlerde arac benzinde yakmaya baslayip lpgnin verdigi zarari minimize ediyormus. 1400 tl ye anlastik ve iki yil motor garantiside mecvut oldugunu soyledi ve taktirdim.Diger firmalar bunun icin ikiyuz tl para istiyolar. Ilk bin km ye kadar ilk ayda arac iki kere ariza isigi yakti zengin fakir karisimindan sebeb. Sonra ahmet beyin dedigi gibi aracimi uzun yolda performansli kullandigimda uzun sure benzinin azaldigini gordum :). Bi kac kez geldi basima yani gercekten devir yukseldikcr.arac benzinde kullanmaya basliyor belki yakit sarfiyatini biraz dusurebilir ama motoru korumaya yararlidir. Ve aracim mazda servisinin dahi 190a sabitleme var.gecmez demesine ragmen lpg de 215 gordu bursa otobaninda. 4-5 ay oldu lpg takali 10.000 km yol yapildi lpgde suanlik bir sorun gozukmuyor insallah ilerleyen zamandada olmaz. Birde ahmet beyinde sasirdigi bir durumduu, aracim lpgye gecince yol bilgisayari yakiti lpgye gire hesapliyor yakit tuketimi artiyor benzine aldigimda geri dusuyor. Yani anlik tuketim yakita gore degisiyor. Lpgde 9.5 9.8 civarinda sehir ici. Benzinde 6 civarinda. Paylastigim tecrubeler insalah baskalatina faydali olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethe_41

    Lpgde 9.5 9.8 civarinda sehir ici. Benzinde 6 civarinda. Paylastigim tecrubeler insalah baskalatina faydali olur :)

    Bahsettiğin araca bende sahibim şehir içinde o aracın o kadar yakması imkansız. Araç şehir dışı 110 a sabitleyince 7 litreye yakın yakıyor. Size göre şehir içinde 6 litre benzin yakıyor tuhaf.
  • benzinde şehir içine tam mütabık değilim dogurudur 7 litre yakabilir ben yuvarlak bi rakam söyledim konuyu anlatmak için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.