Şimdi Ara

2011 Honda Jazz mı? yoksa 2011 Ford Fiesta mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
20.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar gezmediğm marka ve galeri kalmadı bir yardım edin allah aşkına kafam çok karışık..iki seçeneğe düşürdüm sonunda sizde bir fikir verin bana acill.

    araba benzinli ve manuel olacak.



  • yok mu bunun cevabını bilen?
  • arkadaşlar bişey daha jazz a en çok hangi renk gidiyor.
  • Ben nacizane fikrimi söyleyeyim, 1 ay önce fiestamı satıp city aldım (jazz'ın büyük kardeşi zati). Fiestanın arka oturma alanıyla jazz arasında büyük bir fark var bence 2010 fiestanın arkasında tek başıma bile rahat edemedim ki 1.70 boyundayım sadece.Sonra fiestaların kendine has sıkıtıntıları var bence yol tutuşu iyi ama yol sesi insanı mahvediyor (keşke eskisi gibi ingiltere montajı olsa araçlar) birde vites geçişlerindeki tok tok sesinden çok sıkılmıştım açıkçası en önemliside şirket araçları yüzünden fiestanın değerinin erken ölmesi. Karar senin ama ben Honda derim.
  • arkadaşımsen aslında kararını vermişsin. jazz da olan aşağıda yazdığım özellikler ford fiestada varsa onu al derim ama olmadığını biliyorum.jazz a en çok beyaz veya gri yakışıyor.çok dikkat çekmez dersen turkuazda olabilir.

    jazzın fun modelinde

    metalik boya

    esp

    otamatik klima

    soğutucu torpido gözü

    8 hava yastığı

    panaromic tavan

    4 lastik disk fren

    far sensörü

    yağmur sensörü

    elektrikli katlanabilen ısıtmalı yan aynalar

    sihirli arka koltuklar (civic hb modelinde var)

    hız kontol (cruze)

    yol bilgisayarı

    vides değişim göstergesi

    hepsi standart.ayrıca para vermiyorsunuz.Fiestada en basiti metalik boya için bile bara vereceksiniz.
  • arkadaşım karar veremiyorum ben jazz diyorum eşim fiesta delirmek üzereyim alt tarafı araba alcaz okumadığım yorum kalmadı galerileri gezdik karar vermekte hiç faydası olmadı offffff
  • ha birde yollarda bir sürü fiesta var ama jazz yok neden öyle ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelmesendeolur
    arkadaşım karar veremiyorum ben jazz diyorum eşim fiesta delirmek üzereyim alt tarafı araba alcaz okumadığım yorum kalmadı galerileri gezdik karar vermekte hiç faydası olmadı offffff

    Ne kadar ataerkil bir toplummuş gibi gözüksekte en sonunda hep hanımların dediği olur,bu yüzden bence fazla düşünme
  • Öylede boylede fıesta alacaksın yenge dedıyse bosuna yorulma daha sakın dalga gectımı dusunme ama ısın aslı bu bende ıkıncı el bır jazz arıyorum max 19000 tl cıvarlarında fiesta kasa olarak daha sık ama bencede jazz bır adım onde
  • arkadaşalar bir yerde okudum hiç araba kalmamamış gibi jazz mı alıcan...jazza gelene kadar o paraya ne arabalar var..o parayla c segmenti al...vs...ne yapçaz ?ben jazzı beğeniyorum ufak araba istiyorum.c segmenti istemiyorum.
    b segmenti en donanımlı jazz dimi ?
  • kendimi jazz dan soğutmaya çalışıyorum....galiba eksileri

    1-cam tavan ( takla atarsan diye)
    2-tipi ?
  • arkadaşım sen istediğin kadar kendini soğutmaya çalış.

    1.panaromic cam çok sağlambir malzemeden üretilmiştir.gerekli testler yapılmış olmasa neden piyasaya sürülsün.şu an tüm firmaların en lüx modellerine bak sanruf yerine cam tavan isteniyor.aracın görünüşünüde daha güzel kılıyor.tuz buz olmayan bir yapıya sahip.metal yığınından daha güvenli diye düşünüyorum.ayrıca biraz daha araştır Yeni jazz larda ACE gövde yapısı var.

    2.tipkonusunda birşey diyemem.evet fiesta en iyi tsarım ödülünü aldı. ama sorun şu dışı güzel içi boşbir araçmı=? yoksa tipi idare eden ama içi dolu bir araçmı karar vermek senin.

    jazzcıkardeşler.com daki şu yorumları oku belki ne demek istediğimi anlarsın:


    Bu mesajı bildirAlıntı ile cevaplaRe: 2. Nesil Jazz Sahiplerinin İlk İzlenimleri
    gönderen M.Can Budak » Çrş Oca 26, 2011 10:23 pm

    -------------------------------------------------------------------------------
    Teşekkürler Özgür bey...
    Oğuz bey evet skoda fabia combi den jazz a giden yol..aklın yolu bir tabii..
    Zeynep hn 2006 - 2011 oldukça ihmal etmişim forumu...Bundan sonra yazacak daha çok şey olacak sanırım...

    Ama şu bir gerçekki fun donanımını görünce eski jazz da hiçbirşey yokmuş dedim..Yine içimde kalmasın, bakmamış olmayalım diye diğer belli başlı tüm marka ve modelleri araştırdım ve bayileri dolaştım..Biraz artık dizele geçmek gibi bir düşüncem vardı..Ama dönüp dolaşıp yine jazz dedik..ve inanın artık jazz a o

    kadar para verilmez diyenlerden bıkkınlık geldi..Ben de hepsine jazzdan daha ucuz, daha donanımlısını bırak yanına yaklaşan ve yakıt tüketimi daha az araç var mı deyince herkes susuyor tabi...50 bin liraya araba satıp perde hava yastığı koymayan, sis farını ayrı ücretle paket deyip opsiyona koyan, metalic boya farkı için bile ilave para isteyen markalarla işim olmaz dedim..Ayrıca bu saatten sonra aparat alıp kızımın bisikletini bagaj kapağına dıştan bağlayamam...Zaten artık hız sınırlamaları sıkılaştığına göre performanstan öte fonksiyonel kullanım kolaylığı, güvenlik, yakıt ekonomisi ve donanım, tabiiki cam tavanla biraz konfor arayanlara üzerine de 6 yıl 150bin km garanti eklenince ben şahsen daha uygun bir seçenek göremedim..

    -----------------------------------------------------------------

    Re: 2. Nesil Jazz Sahiplerinin İlk İzlenimleri
    gönderen oguzhanimamoglu » Cum Oca 28, 2011 12:54 pm

    Son dönem yakın bir arkadaşımın araç alım sürecinde, birçok aracı inceleme ve test etme şansım oldu...

    Jazz, sunduğu standart güvenlik donanımıyla, 50.000 liranın üzerindeki birçok araçtan daha fazlasını sunuyor...

    Hiçbir konuda en iyi değil belki ama birçok konuda beklentileri makul düzeyde karşılıyor...

    O yüzden hep, Jazz diğer rakiplerine göre göreceli olarak daha uygun diye düşünüyorum...

    -----------------------------------------------------------------




  • İkisini de kullanmadım ancak kullananlardan ya da testlerden takip ettiğim kadarıyla;

    Jazz ferah bir yaşam alanına sahip, donanımı zengin, motorunun çalışma karakteri ve tüketimi başarılı ancak fiyatı yüksek, yol tutuş konusunda eksisi olmasa da fazla bir artısı da yok.

    Fiesta nın kullanım kalitesi ve yol güvenliği yüksek ancak yaylandırma konforu nispeten düşük, 96hp lik motoru sportif sese ve üst devirlerde başarılı performansa sahip, aracın tasarımı Red Dot dan ödül aldı.


    Hanımlara saygımız sonsuz ancak aksi bir zorunluluk yoksa her erkek araba seçimi konusunda bir miktar bencil olmayı hakeder, özellike sadece kendisi kullanacaksa!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

    ha birde yollarda bir sürü fiesta var ama jazz yok neden öyle ???



    çünkü fiesta ucuz geliyor insanlara. fiesta 1.2 75 beygir araç 27.000 tl bu aracı jazz la kıyasalamak bile çok yanlış diye düşünüyorum.

    çocuğunuz varmı bilmiyorum ama arka koltuğa çocuk koltugu koyacaksınız,arka bagaja bebek arabası derken size yer kalmayacak iyi düşünün...

    jazzın bagajı 400 lt.fiestanın kini siz düşünün.

    artık benden bu kadar.düşünün eşinize bunları anlatın. esp nin ne olduğunu,önemini de araştırın,öğrenin videoları izleyin.:

    http://forum.donanimhaber.com/m_35377225/tm.htm




  • bugün iki aracıda galerilerinde tekrar inceledim.

    fiesta sürücü koltuğunu yükseltince ki ben o mesafede kullanabilirim, kafam tavana değdi ve değdiği halde bile yine ben istediğim görüşü sağlayamadım...eksi özellik oldu benim için...bu arada kum grisi diye bir renk seçeneği eklenmiş ve teşirde vardı çok değişik bir rek açık lila gibi yanar döner bayıldım...

    gelelim jazza fun versiyonu yani en donanımlısında beyaz renk mükemmel duruyor çünkü cam tava kendini belli ediyor ..şık görünümlü..veee fiyatı fiestadan 5.000 tl fazla ...işte onda da ,bu araba bu kadar edermi tartışmalı !

    ve yine ikisinide almadan eve döndüm :)

    araba almaktan bir süreliğine vazmı geçsem bu iş beni yordu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

    bugün iki aracıda galerilerinde tekrar inceledim.

    fiesta sürücü koltuğunu yükseltince ki ben o mesafede kullanabilirim, kafam tavana değdi ve değdiği halde bile yine ben istediğim görüşü sağlayamadım...eksi özellik oldu benim için...bu arada kum grisi diye bir renk seçeneği eklenmiş ve teşirde vardı çok değişik bir rek açık lila gibi yanar döner bayıldım...

    gelelim jazza fun versiyonu yani en donanımlısında beyaz renk mükemmel duruyor çünkü cam tava kendini belli ediyor ..şık görünümlü..veee fiyatı fiestadan 5.000 tl fazla ...işte onda da ,bu araba bu kadar edermi tartışmalı !

    ve yine ikisinide almadan eve döndüm :)

    araba almaktan bir süreliğine vazmı geçsem bu iş beni yordu



    fiesta almak için 1 neden ama jazz almak için 1000 neden sayabilirim.O vereceğin 5000 tl fazlalıkta neler var?listesini çıkartın 5000 tlden fazla değerde olacağına eminim...





  • japonlarda biraz da tasarım zevki olsa varya gözüm kapalı alırım ..ama yok ...o yüzden kara kara düşünüyorum...
    fiesta faça araba onun yanında resmen kendinden modifiye...

    ama faça olması mı güvenlikmi dersek bence önce güvenlik..gerçi fiestada euro n cap 5 yıldız ödüllü ama ...hava yastığı iki tane o yüzden düşündürücü
  • arkadaşım böyle bir tartışmayı yapmak sadece fiat için olur birde yenge istiyor diye olur yoksa bu tartışma olmamalı jazz çokkk fark atar ilk sahibinden beş senedir 2005 honda jazz ım var hala aşığım arabama
  • arkadaşım erkek olduğumu nereden çıkardın,yenge benim zaten :)) o yüzden jazz diyorum eşim fiesta diyo :)) seçimlerimizden belli değilmi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gelmesendeolur

    arkadaşım erkek olduğumu nereden çıkardın,yenge benim zaten :)) o yüzden jazz diyorum eşim fiesta diyo :)) seçimlerimizden belli değilmi :)


    ehehehe
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.