Şimdi Ara

2010 Model Chery Kimo 1.3 Kullanım Deneyimim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, forum üzerinde pek konusu olmamakla birlikte arabayla ilgili neredeyse hiçbir bilgi paylaşımı bulamadığım için alırken açıkçası biraz çekindim. Size konu hakkında detaylı bilgi verip bundan sonrasında en azından araç hakkında bilginizin olmasını istiyorum.

    Dediğim gibi araç ile ilgili hiçbir bilgim yoktu. Sarı sitede ilanlara bakarken alabileceğim bütçemle aynı fiyatta tofaş, fiat ve 95 model yıllarına ait zibilyon tane 250.000 km yi aşmış araç bulunuyordu. Sonrasında aklıma "yeni her zaman daha iyidir" sözü geldi, bu sefer başladım filtreyi en yüksek model sıralamasından başlatmaya. Bi baktım Chery Kimo'lar listelenmeye başladı. Dedim bu araba nedir, baktım bir şey bulamadım. Tofaştan biraz yüksek fiyata bir serüvenle gidip aldım.

    Arabayı ilk gördüğümde çok güzel geldi gözüme. Ne de olsa uygun fiyatlı pek bilinmeyen ama o fiyatlara göre 15 yaş daha genç bir araba almış bulunmaktaydım. Arabayı dıştan görenler bu ne böyle küçücük deseler de içine oturunca içi bayağı genişmiş bizim arabalardan daha geniş demeye başladılar. Hatta şöyle söyleyim 2013 focus sedan kullanmış ve arkamda oturmuş kişiyi aynı şekilde koltuk pozisyonumu ayarlayıp tekrar oturttum, o zaman rahatsız olduğunu söyleyen kişi dizleri koltuğa değmediği için rahatsız olmadığını belirtti.

    Donanım özellikleri olarak çoğu yeni model arabaya taş çıkartacak özellikleri bulunuyor. Elektrikli aynalar, 4 cam otomatik camlar, klima, mp3 çalan orjinal radyosu, geri park sensörü, konsoldaki bardaklık ve ekstra göz haznesi hepsi dahil olarak geliyor ve direksiyon başına oturan kişiyi memnun ediyor.

    Direksiyona ilk oturduğuzda sizi yarış arabalarına benzer bir kadran karşılıyor ve çok tatlı geliyor insanın gözüne. Hele de aydınlatmaları açtığınızda maviş maviş çok güzel bir yolculuk yapıyorunuz, özellikle de gece yolculuğu.

    Birkaç arkadaşıma da kullandırmış olduğum için söylüyorum, oturan arkadaşlarım benzinli arabanın aynı dizel gibi hızlandığını fark ediyorlar. Canlı, atik bir motoru var, özellikle şehir içi kullanımda. Şehirler arası yolculukta da keyifli oluyor ancak 110 dan sonra içeriye çok ses alıyor. 1.3 motor olduğu için zaten 110 dan sonra da çok bir şey beklemiyorsunuz. İşini gayet güzel yapıyor. Peki uzun yolda ne yakıyor diye soracak olursanız Ankara-Bursa arası yaptığım testte 100 km de 6 litre yaktığını gördüm. Benzinli araba için gayet iyi bir performans bence. Şehir içi de 8 litre civarında tüketiyor.

    Aracı alırken ilk tereddütüm pek bilinirliği olmadığından parça ve usta anlamında sıkıntı yaşarım diye korkuyordum. Ancak aracı aldığım kişi bana birkaç tane internet sitesi ve zibilyon tane parçasını sipariş verip 2 gün içinde getirebileceğimi söylediğinde bana yetti. Sadece usta kısmı biraz aklıma takıldı, ona da birkaç ustaya gitmiş birisi olarak söyleyim, "bu nası bi arabaymış ya" diyerek bakmaya başlıyorlar birkaç dakika içinde anlayıp işini yapıyorlar zaten. O yüzden parça ve usta konusunda da hiçbir sorun yaşamadım. Şunu da belirteyim, parçaları çoğu piyasa aracının daha altında fiyatlarda satılıyor, ekonomik!

    Arabanın en büyük eksisi sanırım bagaj hacmi. Resmen koymak için koymuşlar. İki tane el bagajı koyunca doluyor. Ama güzel yanı 2+1 şeklinde yatan koltuklarla bayağı genişletebilmeniz. Eğer tek tabanca veya 2 kişiyseniz ihtiyaç olduğunda arabanın arka tarafını yatırıp ekstra bagajla yola çıkabilirsiniz.

    Özellikle 95 model civarı arabaların fiyatlarına göre kıyaslayınca bu marka bir aracı almak gerçekten mantıklı bir seçimmiş. Arıza anlamında çok problem çıkarmıyor gerekli bakımı yap gerisini unut, klimalı, yeni modelli, iç ve dış modeli daha göze hitap eden geçmişini piyasa arabalarına göre daha rahat takip edebileceğiniz ve fazla km yapmadıkları için daha güvenle alabileceğiniz arabalar olarak piyasada bulmanız mümkün.

    Ülkemizde yapılan yaygın hatalardan birisi "abi bu arabayı aldın da bu araba tutmaz, bu araba gitmez" söylentilerine siz de düşmeyin. Ben bu aracı aldığımda sahibi ilanı koyalı 3 gün olmuştu. Adam 3 günde sattı arabasını. Her malın bir alıcısı oluyor. Uzun soluklu kullanacağınız bir araba olacağını düşünüyorum. Milletin söylediklerinden ziyade kendinizin ne istediğini bilin. Ben daha yeni daha iyi donanımlı bir şey istiyorum diyerek aldım ve pişman da olmadım. Bu düşüncelerimi sizlerle de paylaşmak için bu konuyu açmak istedim. Araç hakkında herhangi bir sorusu olan olursa konunun altına sorabilir. İyi forumlar dilerim...  








  • hocam seneler geçmiş ama alınır mı hala ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.