Şimdi Ara

RANGE ROVER EVOQUE

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
37.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba . İnternette RR Evoque ile ilgili Türkçe kullanıcı yorumları çok az. Bu forum ile RR Evoque kullanıcılarını bir araya gelip araçla ilgili görüşlerini paylaşmalarını umuyorum. Ben 2012 Model Beyaz RR Evoque Beyaz Pure Tech sahibiyim. Tabiki benzinli.
    GENİŞLİK - BOYUTLAR

    Evoque daha önce SUV kullanan özellikle RR Voque , Discovery ya da Sport kullananlara ilk bakışta küçük ve alçak gelmekte. Hatta benim gibi 1.92 boyunda 120 kg lik iri kyım birisi için bu aracın 'küçük' olduğu iddia edilmekte. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; şu ana kadar kullandığım araçlar içerisinde RR Voque tan sonra en rahat ettiğim araç Evoque üstelik arka koltuğa da birisi çok rahat oturabiliyor. Ayrıca yol konforu ve sürücü kabini genişliği de bence sport ve discovery den başarılı.

    Bunun dışında kompakt boyutlar özellikle şehir içi kullanımda büyük avantaj sağlıyor.

    YAKIT TÜKETİ Mİ

    Gelelim yakıt tüketimine bu konu üzerinde çok spekülasyon yapılıyor. Herkesin dilinde Evoque çok yakıyor. Şimdi sizlere gereçek tüketim değerlerini söylüyorum.

    İlk önce karıştırmayalım ki söz ettiğimiz araç 1800 Kg ağırlığında 2.0 benzinli 240 beygir gücünde bir 4 x 4 . Bu aracın tüketim verilerini 1.3 dizel araçla kıyaslamak akla ve mantığa uygun olmaz.

    Bu araçla şehir içinde 70 -80 km hızla dur kalksız kullanımda ( İZMİR trafiği rahattır ) 100km/ 9.2 lt lik bir tüketimim oldu. Aynı hızla yani 70-80 km ortalama hız sabitleyici şehirler arasında 100 km de 7.8 lt ye kadar yakıt tüketimi düşüyor.
    Şehir içi İzmir trafiğinde normal durk kalklı tüketim değerim 100km de 12.8 lt şehir içi agresif kullanımlı tüketim 100 km de 15.2 lt.
    Şehir dışı 90km sabit hızla 9.2 lt 120 km sabit hızla 10.2 lt şehir dışı agresif kullanım ve sürekli yüksek hızda 13.8 lt
    Arazi de düşük hızda 12.8 lt

    Evet bu ayrıntılı dökümden de anlaşılacağı üzere evoque da çok yakıt tüketimi yok ' Ne kadar köfte o kadar ekmek' var. Sakin kullanımla karma tüketimi rahatlıkla 10.2 lt de tütabilirsiniz. Bu da bu sınıf bir benzinli araç için son derece makul

    YOL TUTUŞU VE PERFORMANS

    Bu konuda çok fazla detaya gerel yok. Tek kelimeyle MÜKEMMEL

    TASARIM VE ALBENİ

    Tek kelimeyle MÜKEMMEL. İç tasarım emsali yok. Bir çok kişiye göre bende dahil yıllardır en heyecan verici otomobil tasarımı. Albeni mi ? Gözler üstünüzde.

    SONUÇ

    Sonuç olarak tüm özellikleri değerlendirildiğinde; bence şu an piyasada karşılığı olmayan vazgeçemeyeceğiniz bir otomobil. Türkiye de ki araç fiyatlarına gözattığınızda 70 -80 bin Euro bandın da rakibi yok. Rakibi diye gösterilen Audi Q 3 -Q 5 ; BMX x 3 ; Mercedes GLK gibi premium kompakt SUV ların hiçbirisi evoque a alternatif olamaz. Tabiki mazotlu takıntıınız varsa diyecek bir şey yok. Ancak; gerçekten zevk alacağınız TSARIM VE TEKNOLOJİ harikası bir araç sahibi olmak ve her kontak tuşuna basışınızda iyi hisstmek istiyorsanız ben EVOQUE derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOKGOZCAGATAY -- 12 Eylül 2012; 12:52:14 >







  • Bende coupe olanlarina bakiyorum suan 6 ay taksit erteleme firsati var.Bence fiyatida cok degil,pure modeli 130 bin tl.
  • coupe versiyonunda fiyat indirimine mi gidilmis acaba? Bu konuda bir bilginiz var mi fiyatlari cok dusuk geldi.
  • Eylül ayında coupe pure ların fiyatında indirim yaptılar 1 aylığına, 130.000 tl'den satıldı bulan aldı . ekim ile birlikte fiyat 157 bin görünmekte ancak kredili satış teklifinde de 149 bin tl gözükmekte.

    Bu kadar satan, fiyatı rakiplerine göre uygun olan ve coupe olmasıyla rakipsiz olan araçta 30 bin tl. indirimi hamgi matıkla yaptıklarını çözemedim.
  • manuel vites sadece dizellerde varmış galiba.. dizel de ülke ye gelmedi zaten..
  • Babam almayı düşünüyor haftada 3-4 gün kocaeli-istanbul yapıyor sabah-akşam rahat eder mi?
  • Hocam bilgiler için teşekkürler.

    Periyodik bakımları hakkında bilgi bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Mesela parça bakım maliyetleri bir mercedes, bmw den pahalı mı?

    Teşekkürler
  • Birde şuanki yakıt tüketiminiz ne durumda?

    Aracın kronik sorunları var mı?
  • Merhaba!

    2015 model Toyota Land Cruiser Prado V6 benzin - 4.0 L ve 282 Beygir araç sahibiydim. Bir süredir Evoque ile ilgileniyor ve almayı düşünüyordum. I-nette yorumlar vesaire çok baktım ama buradaki paylaşımınızı okuduktan sonra almaya karar verdim. Çünkü ben de 1.94 boyunda ve 130 kg ağırlığında birisiyim.

    Bu yorumunuzu okuduktan sonra aracın kaporasını ödeyip rezerve ettikten sonra Moskova'ya yola çıktım. (Rusya'nın moskovaya 1000 km uzaklığında taşra denilebilecek bir şehrinde yaşıyorum) Land Cruiseri verip sıfır Evoque 2.0 si benzinli - 241 beygir modelini aldım. (Rusya anahtar teslim satış fiyatı takas indirimi ve 2017 model indirimi dahil 2.848.500 ruble. Yani 224.250 TL)

    İyiki de almışım Evoque binince adeta kanatlandım. Bu ana kadar kamyon kullanıyormuş.

    Muheşem araç, tavsiye ediyorum.
  • 60.000 KM sonrasında motor arızası olmayan, motor değiştirmeyen pek olmayan SUV araçtır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.