Şimdi Ara

2009 Honda Civic mi ? Yoksa 2009 Ford Focus TDCİ mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
37.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yükset süratlerde araç kullanmayı seviyorsanız ve bu tercihinizde birinici etmen olacaksa focus almanızı öneriyorum.

    Bunun dışında her konuda (4 yıldızlı çarpışma testi hariç) civic çok daha memnun edici olacaktır.

    Yıllık 20000 km ağrılıklı olrarak yoğun şehir içi trafik değilse ve şehir dışında sakin kulanıyorsanız benzinli alabilirsiniz.
    Dizel her geçen gün pahalannıyor ve pahalanacak (arz-talep....).

    Dizel focus oldukça seslki bir otombil.

    Otomatik vits alacaksanız ki şiddetle öneririm, honda ilk akla gelen marka oılmalıdır...
  • arkadaşlar tekrar saolun cidden çok zor bi karar sabah akşam aklımda sabah focus diyorsam akşam civic diyorum en iyisi ikisinide alayım sabah focusa akşam da civic e binerim desem yalan olcak ! bu arada ikisininde full versiyonlarıyla ilgileniyorum bir de marka kavgası yapmayalım lütfen her aracın bi kaç eksiği oluyor maalesef bunu göz ününde bulunduralım

    Teşekkürler.





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Erdm24

    quote:

    Orjinalden alıntı: stilll

    evet civic daha çok yakıyor.
    evet civic daha performanslı.
    focusu günde 200 kere görüyoruz.şirketler sağolsun.



    Tam performans almak istersen Focus Civic'ten daha çok yakar...
    Ayarında kullanırsan çokta az yakar...
    Her türlü Focus Civic'ten daha performanslı...Arada 100 Nm tork var...Gerek rampada gerek düz yolda ara hızlanması bariz daha iyi...Bunu bi kere kabullenmeniz gerekiyor...Ama hiç bi Civic kullanıcısı daha demediki Focus Civic'ten daha performanslı....Demezde zaten...Bunuda markaya bağlıyor ve sadece gülüyorum...
    Bende hergün Focus'tan çok TNT'nin Hybrid Civic'lerini görüyorum...Hemde kocaman TNT yazıyor...En azından Focus'larda bişey yok...Tertemiz

    Marka fanatiği olmayan kaç Vtec kullanıcısı var merak ediyorum

    Edit : İmla

    ben de çok merak ediyorum kaç tane marka fanatiği olmayan tdci kullanıcısı var.
    hem arada 100 değil 88nm fark var.
    tamam yokuşta geçersin.bunu kabul ettim.peki düz yol neyin nesi?Allah aşkına hiç aklın alıyor mu?arada 16hp ve ekstradan 2500d/d var.ha dersen 5.viteste 40 ile gidersen tamam.ama 1e aldımmı...neyse.hadi iyi bak kendine

    bu arada arkadaşlar civic konforlu demiş.tamam normal yolda konforlu fakat çukurlu yollara gelmiyor.çok sert.bu tarz yollarda focus daha iyidir eminim.daha yüksek çünkü.




  • burda arkadaş tavsiye istemiş şartlarını söylemiş boşuna tartışmayın ne ford nede honda size reklam yapıyorsunuz diye para vermeyecek.. belkide hiç binip kullanmadığını bir aracı neden kötülüyorsunuzki

    başlığı açan arkadaş aracı yılda 20.000 km ve şehiriçi ağırlıklı kullanacağını söylemiş.. iki aracıda kullanan birisi olarak yorum yapayım..
    benzinli focus ile civic i kıyaslasaydı civic daha iyi tercih olurdu
    ama senin şartlarında dizel focus civicten daha avantajlı gibi..
    aracı şehir içinde kullancaksa düşük devirde yüksek tork sunan araçlar daha avantajlıdır. 1,6 110hp tdci motor bu konuda daha avantajlı ve dahada ekonomiktir..
    honda tasarım ve görünüş olarak focustan daha iyi gerçi bu göreceli birşey..
    ama konfor kalite olarak civic daha iyi diyenler neye göre kıyaslıyorlarki.. golf focus civic astra aynı sınıf araçlar konfor olarakta birbirlerine yakındır zaten arada çok fark var diyenler abartmışlardır yada bu araçların hiçbirini kullanmamışlardır sadece fanatiklik yapıyorlardır..
    aracın içindeki malzeme kalitesi hakkında yorum yapmak için 50bin km'yi geçmiş araçları kıyaslamak lazım. 80binde olupta içine hiç tıkırtı ve ses almayan focuslar biliyorum. ama civic yeni olduğu için ileride ne olacağı hakkında bir bilgim yok 30binde civic'e bindim oda içine hiç tıkırtı almıyordu..
    ben iki aracıda kullandım civic yüksek hızlarda motor olarak daha iyi özellikle 5. vitesi çok iyi ama direksiyon tepkileri ve viraj kabiliyeti olarak focus yüksek hızlarda daha iyi.. yüksek hızlarda focus daha çok güven veriyor.. gençseniz yüksek hızlarda civic daha caziptir..

    umarım bu bilgiler sana yardımcı olur..
    tavsiye isteyen birisine kendi aracını övüp diğer aracı kötüleyince elinize ne geçiyorki.. kendi aracınızın artılarını anlatsanız daha çok yardımcı olursunuz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 5 Eylül 2008; 13:30:15 >




  • hepsini aynı anda sunan araba olsaydı fiyatı 40 değil 60-70 olurdu.birinde yüksek tork,yol tutuş vs; birinde görüntü, beygir gücü var.uzatmaya gerek yok.arkadaş test etsin.hangisi kendisine uygunsa onu alsın.başka bişey demeye gerek yok sanırım.saygılar.
  • yok civic üstün yok focus üstün herkes birbirini yiyor.
    kimini civic tatmin eder kimini ise focus.
    2 aracında birbirlerine karşı üstünlükleri var.

    yılda 20000-25000 km ve üstü yol yapılıyor ise dizel focus almak ekonomik yönden daha mantıklı olur.
    ama daha az km'lerde ise kesinlikle civic daha mantıklı olur.

    ben şehir içinde günlük hayatımda dizel cordoba kullanıyorum.
    hafta sonları ve uzun yola çıkacağım zaman civic kullanıyorum.

    not: civic'in 7000 rpm de vın vın vın devir kesmesinin tadı çok başka :):)
  • titanium focus gerçekten çok dolu bir araç. Civic'in ise iç tasarımı hoşuma gidiyor. İnsan uçağa binmiş gibi hissediyor. En güzeli ikisinin de içine binip, hislerine kulak vermek.
    Ama işin mantık yönüne bakarsak dizel focus bence daha mantıklı. Yılda 20.000 km yapan biri için yakıt ekonomisi çok önemli.
  • 2006 Megane II kullanıcısıyım , arabamın sorunsuzluğu ( en azından bana denk geldi ) az yakması , servisinden çok memnun olmam sayesinde aracın tüm eksi yönlerini görmezden gelmemi sağlıyor

    seçtiğiniz iki model de son derece şık ve övgüyü hak ediyorlar kesinlikle....
    Dizelin olası mazot pompası , turbo arızaları birde garantiye girmediği durumlarda tüm karı götürebileceği endişesini hep duymuşumdur .

    servis giderleri , parça fiyatları gibi şeyleri de gözardı etmeyin derim . focus kendini yeterince kanıtlamış bir makina , civic ise vtec motoru ile bir samurai kılıcı :))
  • İkisi arasında kalsaydım Focus Titanium HB TDCI alırdım.

    Fakat 40.000 YTL'lik bütçe ile Golf veya Jetta 1.4 TSI 122 HP de düşünülebilir.

    Ve hatta Megane II Sedan Expression 1.5 DCI ve Peugeot 308 de tercih edilebilir.
  • civic derim
  • Tercihlerim arasında Corolla D4D--Opel Astra--Golf--Jetta--Civic--Ford Focus-Yeni Fiat Bravo Vardı acıkcası eleye eleye civic ve focus a geldim ama hep ikisi önde gitti değerlendirmelerimde :) sonu ne olcak cok merak ediyorum artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: burakgfb

    Tercihlerim arasında Corolla D4D--Opel Astra--Golf--Jetta--Civic--Ford Focus-Yeni Fiat Bravo Vardı acıkcası eleye eleye civic ve focus a geldim ama hep ikisi önde gitti değerlendirmelerimde :) sonu ne olcak cok merak ediyorum artık.


    Hocam Jetta ve Golf'ü neden elediğinizi yazabilirmisiniz??? (fiyat-yakıt-konfor vb)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD


    quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5


    quote:

    Orjinalden alıntı: gyrmann

    konfor olarak kesinlikle civic cok daha konforlu bir araç.daha ferrah,koltuklar daha rahat.arka taraf dumduz.3 kişi cok rahat oturuyor.
    mesela focus un koltuklarını hiç sevmem ben dar ve yuksektir.
    ancak guvenlik ve surus keyfi olarak focus cok daha onde.ozellikle de yol tutus olarak.cunku hondanın yol tutusu hala iyi değil.150 km/h hizdan soora araba yolda geziniyor maalesef.focus ise canavar gibi yapısıyor.
    motor ve otomatik şanzuman honda da cok basarili.cok tatli bir ivmelenme ve sorunsuz bir otomatik şanzuman var honda da.ayrıca iç mekan da cok hoş tabii.
    sonuc da karar sizindir tabiikide.
    daha spor karakterli bir araç ise kesinlikle focus,daha yumusak ve daha ferah bir araç ise honda derim.
    2 side sizi uzmez.
    tabii focus 3 un yolda olmasi focus açısından bir dezavantaj.cunku kasa ciddi anlamda değişecek.




    otm viteste honda mı iyi.güldürmeyin beni yarım saatte vites atıyo resmen.otm vites kralı dsg sonrada smg vitestir.gerisi hikayeeeee.düz vitesten 2-3 sn geride kalan otm vites nasıl başarılı olur



    o değilde hondanın otomatikleri ekonomik ve sağlam arızasız ama performans bakımından cidde viteş geçişleri olsun hem rahatsız edici hemde yavas diğer otomatik sanzımanlara göre


    Yapma hocam, şimdi gerçekten Honda kullandın mı çok merak ediyorum. Vites geçişlerine rahatsız edici diyen ilk seni gördüm.




  • golf her yerde var cok görüyorum bi de fiyatı yüksek
    jetta da passat ın çakması gibi geldi bana ve iç mekanını beğenmedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    focusun 1.6 dizel motoru kendini kanıtlamış çok güzel bir motor.. dizel olmasıda iyi bir avantaj.. makyajlanmış kasasıda oldukca güzel duruyor
    yılda 20bin km yaptığınız için dizel tercih etmek daha mantıklı gibi..
    civic ise tip olarak çok güzel bir araç..
    benzinli focus ile benzinli civic'i kıyaslamış olsaydın honda daha iyi denilebilirdi
    ama dizel focus ile benzinli civic'i kıyaslayınca focus daha avantajlıdır sizin için..
    şimdi hondacı arkadaşlar civic dizellerden az yakıyor 100 kmde sadece 2-3! litre yakıyor gibi şeyler yazabilirler ama günümüz şartlarında yılda 15-20bin kmden fazla kullananlar için dizel her zaman avantajlıdır..



    hondacıyım ama öyle birşey yazmayacağım fazla km yapıyorsanız kesinlikle dizel alın ve dizel araçlar içindede benim tercihimde focus olurdu.


    arkadaşlar mesajları baştan sona okudumda gene tartışma çıkmış bence gerek yok bunlara her aracın kendine göre artıları ve eksileri var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi night_33 -- 5 Eylül 2008; 18:52:37 >




  • 2006 yılında sıfır Focus TDCİ CVT otomatik alarak 2 yıl bindim ve nisan ayında sattım. Yarine Honda Civic Elegance otomatik aldım ve halen büyük bir zevkle biniyorum.

    Arkadaşın sorularına her ikisinde kullandığım için net yanıtlar verebileceğimi düşünüyorum.Marka fanatikliği yapmaya ise hiç gerek yok. Çünkü her ikiside iyi ve kötü yönlere sahip.

    FOCUS;
    Garantisi 2 yıl, ek alırsan daha dar kapsamlı olarak sunuluyor para karşılığında. Ama ek garanti dar kapsamlı. Garanti dışı bazı arızalarda can yakar. Benim garantiden turbo değişti 8 aylıkken daha (2.000 TL.) Hele bir CVT vites faciası varki dostlardan uzak olsun. Çok şükür bende arıza olmadı ama, olanların canı burnundan geldi, Otosan üstelik çok duyarsız bu hususlarda. Zaten bu vitesi uygulamaktan vazgeçti araçlarında. Ama hakkını teslim etmeliki CVT çok keyifli bir sürüş sunmaktaydı.
    Focusta gelen tıkırtılardan bezmiştim, kötü işçiliğe sahip bence. Defalarca kapı ayarları yapıldı, yapılınca kesilir, sonra yeniden başlardı. Kapılardan gelen ses öyle yanıltıcıydıki bağajdan geliyor sanardım.Rüzgar sesi ise bir türlü çözülemedi, servis bu konudaki olumsuzluğu kabul ediyordu, 3M bant vb. çözüm olamadı.Hondada bu sorun daha az bana göre.

    Bu anlattıklarım haricinde genel olarak memnundum, hele bir yol tutuşu varki focusun, sınıfına referans olacak kadar iyiydi. Torkunun yüksekliği ve yakıt ekonomiside çok iyiydi. Ama ben yılda 13-15 bin Km yapan birisi olarak aslında dizel almamalıymışım ona karar verdim, CVT nin olası sıkıntısı ve sıkça turbo arızası olması bu araçlarda beni soğuttu. Ve nisan ayında satarak Civic aldım. Gelelim Civic'e;

    CİVİC;
    Civic te bulunan 5 ileri otomatik vites ise tek kelimeyle mükemmel. Vites geçişi yavaş diyenler ya yanılıyor yada arızalı bir araçta bu gözlemi yapmış olmalı. Son araçlarım 6 yıldan bu yana hep otomatik oldu. Otomatik işinden biraz anladığımı sanıyorum ve bu eleştiriyi Honda adına kabul etmiyorum.
    Garantinin 6 yıl veya 150.000 Km olması ise ülkemiz koşullarında müthiş bir şey. Kendine güvenmese Honda bunu sunmaz zaten.
    Eksiklerine gelince; bagajı dar (390 Lt). Focusta olan Far-yağmur ve kararan ayna sensörleri yok civicte. Ama yokluğu sorun yaratmayacak eksikler, ama olsa elbette iyi olurdu.

    Sürüş dinamikleri açısından ise Focus sanki biraz daha önde gibi.Focus ta ESP yoktu, cvicte ise VSA adı altında var. Honda'da vitesin direksiyondan değişmesi ise çok zevkli( manuel kullanımda)

    Ama konuyu açan arkadaşın durumunda olsam ben tüm bunları dikkate alarak; HONDA alırdım.Bu benim tercihim olurdu ama herkes aynı düşünmek zorunda değil, bir başkasıda Ford alırsa eleştirmek yanlış olur o da onun zevkidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 5 Eylül 2008; 22:27:21 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vuralkan

    2006 yılında sıfır Focus TDCİ CVT otomatik alarak 2 yıl bindim ve nisan ayında sattım. Yarine Honda Civic Elegance otomatik aldım ve halen büyük bir zevkle biniyorum.

    Arkadaşın sorularına her ikisinde kullandığım için net yanıtlar verebileceğimi düşünüyorum.Marka fanatikliği yapmaya ise hiç gerek yok. Çünkü her ikiside iyi ve kötü yönlere sahip.

    FOCUS;
    Garantisi 2 yıl, ek alırsan daha dar kapsamlı olarak sunuluyor para karşılığında. Ama ek garanti dar kapsamlı. Garanti dışı bazı arızalarda can yakar. Benim garantiden turbo değişti 8 aylıkken daha (2.000 TL.) Hele bir CVT vites faciası varki dostlardan uzak olsun. Çok şükür bende arıza olmadı ama, olanların canı burnundan geldi, Otosan üstelik çok duyarsız bu hususlarda. Zaten bu vitesi uygulamaktan vazgeçti araçlarında. Ama hakkını teslim etmeliki CVT çok keyifli bir sürüş sunmaktaydı.
    Focusta gelen tıkırtılardan bezmiştim, kötü işçiliğe sahip bence. Defalarca kapı ayarları yapıldı, yapılınca kesilir, sonra yeniden başlardı. Kapılardan gelen ses öyle yanıltıcıydıki bağajdan geliyor sanardım.Rüzgar sesi ise bir türlü çözülemedi, servis bu konudaki olumsuzluğu kabul ediyordu, 3M bant vb. çözüm olamadı.Hondada bu sorun daha az bana göre.

    Bu anlattıklarım haricinde genel olarak memnundum, hele bir yol tutuşu varki focusun, sınıfına referans olacak kadar iyiydi. Torkunun yüksekliği ve yakıt ekonomiside çok iyiydi. Ama ben yılda 13-15 bin Km yapan birisi olarak aslında dizel almamalıymışım ona karar verdim, CVT nin olası sıkıntısı ve sıkça turbo arızası olması bu araçlarda beni soğuttu. Ve nisan ayında satarak Civic aldım. Gelelim Civic'e;

    CİVİC;
    Civic te bulunan 5 ileri otomatik vites ise tek kelimeyle mükemmel. Vites geçişi yavaş diyenler ya yanılıyor yada arızalı bir araçta bu gözlemi yapmış olmalı. Son araçlarım 6 yıldan bu yana hep otomatik oldu. Otomatik işinden biraz anladığımı sanıyorum ve bu eleştiriyi Honda adına kabul etmiyorum.
    Garantinin 6 yıl veya 150.000 Km olması ise ülkemiz koşullarında müthiş bir şey. Kendine güvenmese Honda bunu sunmaz zaten.
    Eksiklerine gelince; bagajı dar (390 Lt). Focusta olan Far-yağmur ve kararan ayna sensörleri yok civicte. Ama yokluğu sorun yaratmayacak eksikler, ama olsa elbette iyi olurdu.

    Sürüş dinamikleri açısından ise Focus sanki biraz daha önde gibi.Focus ta ESP yoktu, cvicte ise VSA adı altında var. Honda'da vitesin direksiyondan değişmesi ise çok zevkli( manuel kullanımda)

    Ama konuyu açan arkadaşın durumunda olsam ben tüm bunları dikkate alarak; HONDA alırdım.Bu benim tercihim olurdu ama herkes aynı düşünmek zorunda değil, bir başkasıda Ford alırsa eleştirmek yanlış olur o da onun zevkidir.

    ben buna tarafsız bir yorum derim sağol




  • Arkadaşlar Focus 3 Güzel güzüküyor şimdi kafamı karıştırdı ne zaman çıkar ki bu araç piyasaya ?

    Birde Honda Civic en yakın ne zaman yeni kasa çıkarır sizce bilgisi veya tahmini olan var mı ?

    Teşekkürler.


     2009 Honda Civic mi ? Yoksa 2009 Ford Focus TDCİ mı?
  • civic makyaj yedi.ama daha piyasaya çıkmadı.yeni kasasının çıkması 2011-12 gibi tahmin ediliyor.
     2009 Honda Civic mi ? Yoksa 2009 Ford Focus TDCİ mı?

     2009 Honda Civic mi ? Yoksa 2009 Ford Focus TDCİ mı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burakgfb

    Arkadaşlar Focus 3 Güzel güzüküyor şimdi kafamı karıştırdı ne zaman çıkar ki bu araç piyasaya ?

    Birde Honda Civic en yakın ne zaman yeni kasa çıkarır sizce bilgisi veya tahmini olan var mı ?

    Teşekkürler.


     2009 Honda Civic mi ? Yoksa 2009 Ford Focus TDCİ mı?



    bu focus3 falan değil tabiki,sadece fotoş bi resim..hem focus3 ün çıkması en az 2 sene sürer,makyajlı kasa çıkalı daha çok olmadı..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.