Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.437
Cevap
0
Favori
35.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, sağlık kontrollerinde sağ ayak tarak kemiğindeki stres kırığı tespit edilen Cemal Nalga'nın, 1.5 ay boyunca tedavi göreceği ve bu nedenle de (A) Milli Takım aday kadrosundan çıkartıldığı kaydedildi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drgladius


    quote:

    Orjinalden alıntı: piankhy1


    MEDYA DEPARTMANI BÖLÜM ŞEFİ : SANCAR SÖNMEZ

    Abi bu sen olmalısın herhalde

    http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/TBFV1_Iletisim_Form?OpenForm


    Adamın yazısı forumdan silinmiş ve listeye baktım bu göreve başka biri getirilmiş... Milli takım kurmaylarından forumları takip eden bir grup mu var? Ya da aramızda bir ajan




  • Milliler ne zamandan beri Bormio'da bilen var mı? Pazar Cumhuriyet'te "Tanjevic'in kampa yeni katıldığı, ülkesinde vakit geçirdiği" yazıyordu da..

  • Çocuklarımızı ! rahat bırakmak istemiş biraz
    Az kaldı maçlara ama izlemek hiç içimden gelmiyor..Daha önceleri kıpır kıprı olurdum şimdi anna şampiyona mı mı varmış modundayım
  • 18 temmuzda gittiler Fuat.. bu bormio'nun olayı nedir yaw.. neden bütün Türk basketbol takımları milli olsun klüp olsun buraya gidiyor
  • tanjevic sezon içinde tatil yapamıyor anlıyorum ama bana göre takımı 10 gün kadar bi süre kamp yaparken başında olmalıydı..

    serhat, tüm avrupa takımları bormio'da kamp yapıyor, oksijen ve rakipleri görmek adına..
  • Hidayet'ten madalya sözü

    A Milli Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, Avrupa Şampiyonası öncesi iddialı konuştu, “Kendime ve takım arkadaşlarıma güveniyorum. Madalya alacak güçteyiz” dedi.


    NBA’de müthiş bir sezon geçiren Türk Milli Takımı’nın kaptanı Hidayet Türkoğlu, FANATİK’e konuştu. Milli formanın herkese nasip olmayacağını ve oyuncuların bu ayrıcalığın farkına varması gerektiğini söyleyen Hido, “Türk halkına teşekkür etmek için de milli takımda oynamak benim açımdan büyük bir fırsat olacaktır” dedi. İşte Hidayet’in Avrupa Şampiyonası öncesi görüşleri:

    NBA’de güzel bir sezon geçirdim. Türk halkına da çok teşekkür etmem gerekiyor. Sağolsunlar sabahları kalkıp beni desteklediler. Bu beni inanılmaz derecede gururlandırdı. Tabii ki, NBA’de elde ettiğim başarıların ardından, beklentiler artacaktır. Ama ben bunun bilinci içindeyim. Sürekli söylediğim bir şey var. Amerika’da da takım oyununun ne kadar başarılı olacağını gösterdik. Bireysel performansım beni ayrı olarak motive etti ama benim etrafımda hep kaliteli oyunculardan kurulu bir Orlando Magic takımı vardı. Takım olarak iyi oynadık ve finale geldik.

    ‘Çok kaliteli bir kadromuz var’
    Şimdi de etrafımda hem tecrübeli hem de genç olmak üzere çok kaliteli bir kadro var. Milli takım oyuncularının hepsi kendini kanıtlamış isimler. Biz de tecrübeli oyuncular olarak bu uzun maratonda başı çekmek zorundayız. Bu yolda etrafımda her zaman çok güvendiğim arkadaşlar olacak. Onlarla bir maceraya atılıyoruz ve burada olduğum için çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte aynı formayı giymekten dolayı da gurur doluyum. İki yıldır bu takımın kaptanlığını yapıyorum. Milli formayı giymek için insan neler vermez. Ben de kaptan olarak ayrı bir şerefe ulaştım.Rakiplerimizde bazı oyuncuların çeşitli nedenlerden milli takıma gelmediklerini duyuyoruz. Bu bizim için avantaj sayılır. Onların düşüncelerine de saygı duymak gerekiyor. Mutlaka bir nedenleri vardır. Kendi adıma söylüyorum, özellikle bu seneden sonra bana büyük destek veren Türk halkına beni canlı izleme fırsatı tanımak zorundayım. Hiç değilse onlara bu şekilde teşekkür edebilirim. Onların önüne milli formayla çıkarak teşekkür edebilirim. Bu sene destek inanılmaz derecede arttı.

    ‘İlk 8 başarı değil’
    Şu an milli takımla birlikte geçen sene yakalamış olduğumuz havayı devam ettirmek zorundayız. Bencillik yapıp bu havayı bozmak istemedim. Yorgunum tatil yapmak istiyorum diye ekstra izin istemedim. Geçen yıl sakatlıklar nedeniyle bir kaç fire vermiştik. Şimdi onlar da aramıza katıldı. İnşallah tüm takım olarak sağlıklı oluruz ve istediğimiz yere çıkarız. Bu takıma baktığım zaman ilk sekize girmek ya da gruptan çıkmak başarı sayılmaz. Kendimizi kandırmış oluruz. Kendime ve takıma güvendiğim için hedefleri yüksek koydum. Madalyadan aşağısı bizim için başarı olmaz.
    Rengi ne olur bilemem.
    Böyle konuşuyorum ama umarım şanssızlıklar yaşamayız. İddialı olmamın nedeni, geçen yıl hem bizi hem de Türk halkını mutlu eden bir takım vardı sahada. Mücadele eden, bir top için kendini yerden yere atan... O yüzden ben bu şampiyona öncesi iddialıyım.

    FANATİK İTALYA'DA
    Gökhan German

    İyi ki doğdun Fatih
    A Milli Takım’ın tecrübeli oyuncularından Fatih Solak dün 30 yaşına bastı. Teknik kadro ve takım arkadaşları ile doğumgününü kutlayan Fatih, arkadaşlarının bu jesti sonrası mutlu oldu. Dev pivot, “Burada çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Bu hava Avrupa Şampiyonası’nda bize yardımcı olacaktır” diye konuştu.

    Semih şoku!
    Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan 12 Dev Adam’ın dün akşam yapılan idmanında Semih’in sol el parmağı çıktı. Tecrübeli oyuncunun tedavisine hemen başlandı ve şampiyonaya kadar durumunun düzeleceği belirtildi. Bu arada sporcularımız idman sonrası karpuz yiyerek serinlemeye çalıştı.

    Karpuz keyfi...
    Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan 12 Dev Adam sağlıklı beslenmeyi ihmal etmiyor. Milliler sabahki kondisyon idmanı sonrası karpuz keyfi yaşadı. Milli takım oyuncuları, Menacer Harun Erdenay ve İdari Menacer Barbaros Akkaş’ın ikram ettiği karpuzları büyük bir iştahla yediler.

    Dere alışkanlığı
    Milli Takım oyuncuları dün sıcak havada yapılan çalışmanın ardından buz gibi akan derenin yolunu tuttu. Normalde idman sonrası bacaklarına buz masajı yapan oyuncular, bu şekilde doğal masajı tercih ediyorlar. Sağlık ekibi buz yerine soğuk suya girilmesinin daha sağlıklı olduğunu, akan suyun oyuncalara hidromasaj yaptığını dile getirdiler.

    Ümitler 6. oldu
    Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın son gününde Ümit Milli Takım, Litvanya’ya 77-72 yenilerek 6. oldu. Rakibi karşısında ilk çeyreği 21-10 önde tamamlayan milliler devreyi de 35-26 üstün geçti. 3. periyodu da 59-44 galip bitiren Ay-Yıldızlılar, Litvanya’nın son çeyrekteki etkili oyununa karşı koyamadı ve 77-72’lik skorla mağlup oldu.


    Fanatik....

    hiç inanmıyorum..Bu kadro ile mi madalya gelecek ? Mücadele ederek mi alınacak sadece madalya ? ..
    2010 a 1 turnuva kaldı..Bu da şu demek oluyor artık müthiş jenerasyonun son zamanları..12 yılda 98 den beri 2 turnuva da yüzümüz güldü ne yazık ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Temmuz 2009; 2:49:55 >




  • hido önce şampiyonluk hedef dedi, şimdi madalya sözü vermiş.. turgay da hedef çeyrek final diyodu.. yavaş yavaş hedefleri düşürüyoruz galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drexler22

    hido önce şampiyonluk hedef dedi, şimdi madalya sözü vermiş.. turgay da hedef çeyrek final diyodu.. yavaş yavaş hedefleri düşürüyoruz galiba



    Abi yine formundasın.




    Açıkçası ben pek umutlu değilim.
  • ilk hazırlık maçımızda angola'yı 87-84 yenmişiz.. sinan twitter'ına yazmış. engin'le bayaa geyik de yapıyolar :)

    http://twitter.com/sinanguler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drexler22

    hido önce şampiyonluk hedef dedi, şimdi madalya sözü vermiş.. turgay da hedef çeyrek final diyodu.. yavaş yavaş hedefleri düşürüyoruz galiba

    Başkanın açıklamaası zaten komedi..Bu yanlış kadroya rağmen çeyrek yapamazsak ki ihtimal malesef yüksek , ne diye gidiyoruz ki ?
    Hoş bundan önce nasıl gidip de döndüysek bunda da aynı olacak
  • Hücumda çok sıkıntı çekeceğiz Umarım yanılırız.
  • Tanjeviç’in Aurelio’su Kinsey!


    F.BAHÇE Ülker ile 2008-09 sezonunda şampiyonluk yaşayan ABD’li Tarence Kinsey sarı-lacivertlilere geri dönüyor. Geçtiğimiz yılı NBA’de Cleveland formasıyla geçiren Kinsey, dün Cavs tarafından serbest bırakıldı. F.Bahçe, Avrupa’ya dönme kararı alan 25 yaşındaki oyuncunun sözleşme haklarına sahip. Hatta oyuncunun sadece sarı-lacivertlilere gelmekle kalmayacağı, Türk yapılarak gelecek yılki Dünya Şampiyonası’nda 12 Dev Adam formasını giyeceği iddia edildi.

    Doğru değildir inşalah.
  • Tanjevic herşeyden memnunum artık işin sırrının çözüldüğünü söylüyor..Yani bunca yıldır bunun için uğraşılıyormuş..
    Ama ben de bunu anlamıyorum..Nedir mantalite ? Her sene kadro değişiyor alakasız isimler alınıyor..Kimler alınmazken..
    Halbuki daha kaliteli bir kadro kursan ki bu elinde olan birşey aynı mantalite yi rahatlıkla yerleştirebilirsin..Yine mücadele olur sen görevini yaparsan..
    Ne yani şimdi Bekir yerine Serkan fATİH yerine Hüseyin , Ender yerine Cüneyt veya Serhat Cevher yerine İbo çağrılsaydı ??
    Milli takım daha da mı az savaşacaktı ?Yaşlı bir takım mı olacaktı ? O da hayır. Çünkü sadece 3-4 yaş var aralarında bunların..
    Yapılmak istenen ne rotasyon var mı ? O da yok ? Seneye 2010 da hangi oyuncuları çağıracak Tanjevic ? Kendisi bile bilmiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Tanjevic herşeyden memnunum artık işin sırrının çözüldüğünü söylüyor..Yani bunca yıldır bunun için uğraşılıyormuş..
    Ama ben de bunu anlamıyorum..Nedir mantalite ? Her sene kadro değişiyor alakasız isimler alınıyor..Kimler alınmazken..
    Halbuki daha kaliteli bir kadro kursan ki bu elinde olan birşey aynı mantalite yi rahatlıkla yerleştirebilirsin..Yine mücadele olur sen görevini yaparsan..
    Ne yani şimdi Bekir yerine Serkan fATİH yerine Hüseyin , Ender yerine Cüneyt veya Serhat Cevher yerine İbo çağrılsaydı ??
    Milli takım daha da mı az savaşacaktı ?Yaşlı bir takım mı olacaktı ? O da hayır. Çünkü sadece 3-4 yaş var aralarında bunların..
    Yapılmak istenen ne rotasyon var mı ? O da yok ? Seneye 2010 da hangi oyuncuları çağıracak Tanjevic ? Kendisi bile bilmiyor


    yaw hocam sen hala eskiler ile mi yaşıyorsun Ne ibosu? ibosu mu kalmış olayın... GS, hakan şükürden kurtulamadı sen de ibodan kurtulamadın Serkan ne zaman üst düzey bir performans sergiledi? Efes e geldi efes anladı adamı bir sene durdu gönderdi... Bu adamlar kaliteli adamlar ona amenna ama devamlılığı olmayan ve en önemlisi sorunlu olan adamlar(lafım serkana)... Sen bunlar ile ancak önceki şampiyona da olduğu gibi sorun yaşarsın o kadar... Ender yerine Cüneyt değil Tutku alınmalıydı... Adam çok iyi bir sezon geçirdi ama hala anlamadığım bir şekilde alınmıyor kadroya




  • Valla İbo nun zamanı halen geçmedi..
    Yerine adam gibi adam var mı ? Yok yetiştirip oynatıyormuyuz ? O da yok ?? Ee o zaman..Hem adam sanki 40 yaşında..
    Forest halen oynarken A.Rigadue 40 inde bırakmışken 37 yaşındaki İbo bitimiş gibi konuşmak bence yanlış..
    İbo şu anda bile Avrupanın üst düzey olmasa bile (doğal olarak ) elit takımlarında forma giyecek düzeyde..
    Evet Tutku vardı birde..Unutmuşum onu..Alınması gerekenlerden di



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 31 Temmuz 2009; 16:12:19 >
  • Ya garip bi soru olucak sanki ama bu şampiyona tam olarak ne zaman başlıyor?
  • 5 inde olması lazım..7sinde bizim ilk maç var.Bu arada gençler finali kaçırdılar..Enes 32 sayı 25 ribaunt yapmış..
    Bizim 6/6 yapan süper 12 dev adamlar ise Ruanda'ya yenilmişler..Tanjevic yine 5-6 önemli isimi oynatmamış..Hayır niye böyle yapmış ? Açıklasa bari..
    2010 içindir herhalde Bekir tecrübe kazanıp 2010 da bize büyük katkı sağlayacak
  • Türkiye-Ruanda: 76-79
    İtalya'da Bormio kampındaki üçüncü hazırlık maçına çıkan A Milli Erkek Takım, Ruanda’ya 76-79 yenildi.Kanadadan sonra ruandaya da yenilmişiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 2 Ağustos 2009; 12:01:35 >
  • yaw bence Milli takım başarılı olamaz. Baksana rundia mıdır nedir o takıma bile yenilmiş. Tanjevic te bunu anlamış bari yenileceğiz as oyuncular ile oynamayayım da bahanem olur diye düşünmüş

    Bu mudur yani?


    eyoruk hocam sence neden oynatmamış olabilir as oyuncuları? Milli takımın coachu her maçtan sonra kişilerin isteklerine göre onu neden oynatmadın bunu neden oynatmadım diye hesap mı verecek? Geçen seneden zaten takım oturmuş. Bu hazırlık maçları da neden yapılıyor yeni gelenlerin takıma alışması açsından yapılıyor. Zaten takımın oyun yapısı ve şekli belli... Hayır benim anlamadığım Tanjevici eleştirmek için iğne deliğinden negatif olabilecek şeyleri çıkarmanız. Aslında bu da bir başarıdır Sen gülmeye devam et canım arkadaşım bu sene Polonya da umarım Tanjevic antipatini bir yana bırakıp sende alacağımız sonuçlardan oynayacağımız basketboldan şu anda güldüğün gibi gülersin...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.