Şimdi Ara

2008/09 sezonunda 7.5 milyon euro civarındaki transferler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte bazı transferler. Transfer bütçesi nasıl idare ediliri görmek lazım. TÜrkiyenin şartlarını da göz önüne almak lazım İngiltere yapılan bir transferin cazibesi ile Türkiyeye yapılan transferin cazibesi farklı olur futbolcu için tamam ama topuzu almak için harcanan enerji avrupadaki bir topçu için harcansa (özel uçak, arabayla kaçırma, bakanlar, milletvekilleri filan) adam ayıp olmasın diye gelir.

    (Roma) John Arne Riise (Liverpool) 4.450.000 £
    (Milan) Philippe Senderos (Arsenal) 2.225.000 £
    (A.Villa) Steve Sidwell (Chelsea) 5.607.000 £
    (Wigan) Charles N'Zogbia (Newcastle) 5.696.000 £
    (Sunderland) Pascal Chimbonda (Tottenham) 2.848.000 £
    (Sunderland) El-Hadji Diouf (Bolton) 2.848.000 £
    (Bolton) Fabrice Muamba (Birmingham) 5.696.000 £
    Milan Baros (Galatasaray) 4.895.000 £
    Gilberto Silva (Arsenal) 2.225.000 £
    Claudio Pizarro (Chelsea) * 1.335.000 £
    Thiago Neves (Fluminense) 5.785.000 £
    Mladen Petric (Bor. Dortmund) 6.497.000 £
    Alex Silva (Iraty) 5.518.000 £
    Mohamed Zidan (Bor. Dortmund) 2.492.000 £
    Khalid Boulahrouz (Chelsea) 4.450.000 £
    Wellington (Internacional) 4.005.000 £
    Shaun Maloney (Aston Villa) 2.759.000
    Gerard Piqué (Man Utd) 4.450.000 £
    Giovani dos Santos (Tottenham) 5.340.000 £


    Not: bazı takımlar geldikleri bazıları gittikleri düzeltmekle uğraşmadım zaten takip eden biliyordur.








  • Direk kopyala yapıştır yaptın heralde ? Pique'yi o paraya satarlar mı veya o paraya gelir mi sence ?
    Pizarro 1 milyon € küsür demişsin. Kiralık falan değilse o kadar az olması imkansız.
  • transfermarkt.de gibi en sağlam web kaynağından aldım. Kopya yapıştır derken neyi kasttetin bilmiyorum ama takımlardan tek tek kopyaladım siteden.
    İnanmıyorsan linki burda
    http://transfermarkt.de/en/aktuell/GB1/2008/wechsel/2008/index.html
    a tabi fenerbahçeliysen size 2 katı yazmak lazım özür dilerim, siz alırken hep 2 katına alıyorsunuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ryu132

    transfermarkt.de gibi en sağlam web kaynağından aldım. Kopya yapıştır derken neyi kasttetin bilmiyorum ama takımlardan tek tek kopyaladım siteden.
    İnanmıyorsan linki burda
    http://transfermarkt.de/en/aktuell/GB1/2008/wechsel/2008/index.html
    a tabi fenerbahçeliysen size 2 katı yazmak lazım özür dilerim, siz alırken hep 2 katına alıyorsunuz





    Bu forumda çok şey gördüm ama bu artık zirve noktası hahahaahaah, Transfermarkt gibi en sağlam web kaynağı hahaaha..




  • transfermark.de toplu olarak bilgi ulaşılabilen iyi bir kaynatır. Hataları olmaka birlikte Türkiyenin en büyük gazeteleri belirli periyotlarla bu sitedeki iblgiden faydalanmaktadır.

    http://www.telegraph.co.uk/sport/football/2301707/Man-Utd-offload-Gerard-Pique-to-Barcelona.html
    http://www.eyefootball.com/news/5595/Pique-ready-for-Barcelona-move/
    İngilizce biliyorsanız linkteki bilgiyi okuyun pique kaça transfer olmuş görün.
    Siz tabi topuza 7.5 miyon euro verince sizin hesaba göre pique 20 milyon euro etmeli. Ama 4 milyon pound ediyor.




  • Bu asırda hala adam kaçırma gibi yöntemlere başvuran, alamasam da başkasına ucuza gitmesin diyen takımların olduğu ve yabancı sınırlamasının olduğu bir ligde Aziz Yıldırım saf mıki, 3'e alacağnı 7.5'e alsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erkan uzun

    Bu asırda hala adam kaçırma gibi yöntemlere başvuran, alamasam da başkasına ucuza gitmesin diyen takımların olduğu ve yabancı sınırlamasının olduğu bir ligde Aziz Yıldırım saf mıki, 3'e alacağnı 7.5'e alsın.


    Auerelioyu yolladı yerine 3-5 milyon euro harcayarak iki adam aldı olmadı, şimdi aziz yıldırım saf mı?
    Aurelioyo Türk statüsünde ne güzel oynuyordu.
  • Git o zaman Messi'ye 60, Gerrard'a 50, Puyol'a 30 milyon euro teklif et bakalım ne cevap verecek kulüpleri.. Onlarada dersin "Ama transfermarkt'a göre bonservisleri bu mızıkçılık yapmayın, dünyanın en büyük kaynağıdır kendileri" diye.. Messi'nin sol "bacağını" gösterirler 60 milyon euro'ya..

    Adamlar Türkiye'yi hala İran gibi görürken sen Pique'yi Türkiye'ye getirmekten bahsediyorum. Sen Tevez'in geleceğine falanda inanıyorsundur Allah bilir. Bu ülkeye çaptan düşmüş oyuncularda başka oyuncu gelmez, bkz; Anelka..

    Ha şuna açık açık Topuz'u alamayınca içimize oturdu, hemde öyle bir oturduki ne yapacağımızı şaşırdık elimizde birtek Fenerbahçe'nin harcadığı para kaldı de kurtul. Real'in harcadığı paradan babane, Fener'in harcadığı paradan sanane!.

    O kadar bıdı bıdı yapacağına yönetime bir faks çekseydinde size alsalardı Pique'yi.. Güçleri yetiyorsa Barca'nın igilendiği oyuncuyu Barca'nın elinden alsaydı. Hayatı boyunca FM'den transfer yapan adamlar, gelmiş burda yönetimlee ayar veriyor kendi çapında.




  • Sende herhalde ingilizce olmadığı gibi Türkçede yok. Benim verdiğim rakamlar geçen sene gerçekleşen rakamlar. Yani kulüp vermiş o paraya almış oyuncuyu. (hayali bonservisler değil).
    Yeterli çalışma yaparsan messi gelmese de gelecek iyi adam bulursun. Verdiğim listede türkiyeye gelmeyecek adam sayısı 3tür, diğerleri gelebilecek adamlar. Wellington bence süper bir oyuncu git onu al, zidanı al, barosu al. Ben tüm kulüpler için konuşuyorum, 7.5 milyon euro çok para. Daha iyi değerlendirilebilir.
  • listede kiralık gidenlerde var takasla gidenlerde, pique'de manu'da ayağına top değmeden 10m euro'ya gitti barca'ya. bu rakamları fazla irdelememek lazım. m.topuz alıştığımız topunu oynadığı takdirde 7,5 ekstrem bir rakam değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ryu132


    quote:

    Orjinalden alıntı: erkan uzun

    Bu asırda hala adam kaçırma gibi yöntemlere başvuran, alamasam da başkasına ucuza gitmesin diyen takımların olduğu ve yabancı sınırlamasının olduğu bir ligde Aziz Yıldırım saf mıki, 3'e alacağnı 7.5'e alsın.


    Auerelioyu yolladı yerine 3-5 milyon euro harcayarak iki adam aldı olmadı, şimdi aziz yıldırım saf mı?
    Aurelioyo Türk statüsünde ne güzel oynuyordu.

    Aurelio olayının iç yüzünü tam bilemiyoruz ama dışarıdan bakınca ben de Aurelioya istediğini verip takımda tutmalıydı diyorum. Ama sonuçta varsa eğer, Aziz Yıldırımın da hata yapması kadar doğal ne olabilir? Ayrıca eğer tek oyuncu ile olsaydı bu iş, Betis küme düşmezdi (Middlesborough gibi).
    Sonuç olarak transferi başkan ve yönetim yapar, bize de oyuncuları gönülden desteklemek düşer. Seçimler yanlış olur, kulüp başarısız olursa başkan ve yönetim hesabını kongrede verir.
    (Bu arada nazik cevapların için teşekkürler)




  • Sorun yabancı kısıtlamasında. Yerli düzgün 2-3 tane topçu var onlarda böyle paralara transfer oluyor yoksa dünyada 10larca Topuz kapasitesinde futbolcu vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: quaking

    listede kiralık gidenlerde var takasla gidenlerde, pique'de manu'da ayağına top değmeden 10m euro'ya gitti barca'ya. bu rakamları fazla irdelememek lazım. m.topuz alıştığımız topunu oynadığı takdirde 7,5 ekstrem bir rakam değil.


    Doğru söylediklerin ben sadece bu transfer için değil genel olarak konuşuyorum. Ernst gibi, Baros gibi, Anelka gibi, zamanındaki Aurelioyo gibi, daha uygun fiyatlara çok faydalı adamlar getiebilir kulüplerimiz. Topuz kesinlikle çok iyi bir oyuncu lafım yok.
  • Diğer konuda da,kaldrırılan konularda da yani her konuda bunu yazıyorum.Aziz Başkan 10 sene önce söyledi bunları.Yabancı sınırı olmazsa yerli oyuncular gün gelecek astronomik rakamlar edecek diye. Ancak Topuz ne kadara alındı resmi olark açıklanmadı.Demirören geçen sene 11 Milyon Euro vermişti.Kayseri satmamıştı.Yabancı sınırsız olsa Topuzun edeceği 3-4 milyon Euro olurdu.Ama Türkiyede başka alınacak oyuncu olmadığı için(3-5 tane çıkıyor işte) 6-7 milyon Euro ediyor işte.

    Platini şu yabancı sınırılamasını çıkarsa(AB pasaportlu oyuncular yine sınırsız olacak kesinlikle) ve Türkiye de aynen buna uysa çok iyi olur. Hiç yoktan AB oyuncuları sınırsız olur.Veya 20 yaşaltı sınırsız olsa bari,hem genç olur takım hemde arasında 1-2 tane iyi çıkarsa kluplerimizde para kazanır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: fuzbing

    Sorun yabancı kısıtlamasında. Yerli düzgün 2-3 tane topçu var onlarda böyle paralara transfer oluyor yoksa dünyada 10larca Topuz kapasitesinde futbolcu vardır.




  • AB oyuncuya izin çıksa da bizim kulüplerin çok işine gelmez. Kulüplerimiz brezilyadan filan oyuncu alıyor. Avrupadan gelen oyuncu sayısı az. (gerçi tam bakma lazım)
    Takımlarımız en iyi savunma bilen İtalyadan italyan oyuncu bile almayı akıl edemiyor. Tek gelen italyan guinti o da oldukça başarılı oldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ryu132

    AB oyuncuya izin çıksa da bizim kulüplerin çok işine gelmez. Kulüplerimiz brezilyadan filan oyuncu alıyor. Avrupadan gelen oyuncu sayısı az. (gerçi tam bakma lazım)
    Takımlarımız en iyi savunma bilen İtalyadan italyan oyuncu bile almayı akıl edemiyor. Tek gelen italyan guinti o da oldukça başarılı oldu.


    De Santcis var oda italyan. Hemde Buffon'un yedeği.
    İtalyadan oyuncu almak zor. Küme Düşmeye oynayan takımların bile geçmişte kazandıkları bir ün, vizyon var. Yetenekleri farkeden Lazio, Juve, İnter gibi takımlar var. İtalyan oyuncular Türkiye'ye gelmektense bu takımlarda kariyerini sürdürüyor.
    Brezilya'dan çok oyuncunun gelme sebebi bence Brezilyalılar gittikleri her ortama kolayca uyum sağlayabiliyor olabilmesi. Dünyanın her yerinde Brezilyalılar var. Brezilyalı tek futbolcu dışında Brezilyalı barındırmayan tek kulüp biliyorum ''Liverpool''. İşin raconu bu.




  • Real Madrid değerinin 2 katına oyuncu alır para var diyip taparsınız Fenerbahçe 2 3 fazlasına oyuncu aldığı zaman o kadar etmiyorki enayiler dersiniz ilginçsiniz vesselam
  • İyi de arkadaşı neden suçluyorsunuz... Ortada bir yanlış anlama var; oradaki rakamlar Sterlin, Euro değil...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canozgur

    İyi de arkadaşı neden suçluyorsunuz... Ortada bir yanlış anlama var; oradaki rakamlar Sterlin, Euro değil...



    Ayıca bir strelin 2.5 ytl civarı ediyor bilginize.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.