Şimdi Ara

2007 Honda Civic HB 1.8 |Tecrübesi Olanlara Birkaç Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, ilk çıktığı zamanlardan beri beğenirdim aracı, yaklaşık 8 ay kadar önce denk geldi ve almak nasip oldu. 8 ayda 6 bin km yol yaptım, benden önceki sahibi de 12 bin km km yapmış. Araç şu an tam olarak 190 bin km'de.

    Aracı aldığımdan beridir çok sakin kullanırım. Yani şöyle söyleyeyim ibre 5 bin devri hiç görmemiş, hız ise 120 yi geçmemiştir desem inanın. Aşağıya kafama takılan durumlardan bahsedeceğim, Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yorum yaparsa çok minnettar kalırım.

    Sıkıntı(ları)m şudur;

    1-Arabada yokuş kalkış desteği yoktur, rampalardaki kırmızı ışıklardan kalkış yapmak (tam otomatik bir araçtan gelen birisi için) çok zor oluyor, el freninden başka sağlıklı bir yol bilen var mı acaba?

    2- Geri vitese attığınız zaman, bazen bir iki metre gidip duruyor, gaza basmak zorunda kalıyorsunuz. Gaza bastığınızda ise iyice basmadıkça araç hareket etmiyor, ayarı tutturamayınca arka arka bir yere çarpmanız kaçınılmaz oluyor. Hele hafif eğimli bir yerde iseniz ecel terleri döküyorsunuz. Bu araç için bunlar normal şeyler midir acaba.?

    3- Aracı ışıklarda kaldırırken baya hantal kalkıyor. manuel kullanırken 1. viteste 3 bin devirden önce 2. vitese atarsam araç baya geç vitesi geçiriyor, artık arkadaki arabalar beni beklemeyip sollamaya geçiyor. Bu da beni rahatsız ediyor haliyle. Otomatikte kullanınca da düşük devirlerde vites değiştirmeye kalkıştığı için gerçekten perişan ediyor, kanser oluyorsunuz araç kendini toparlayıp gidene kadar. Bu normal midir?

    4- Yoğun trafikte durduğumda vitesi boşa atıyorum, araç boştayken araca bir titreme dalgası geliyor ve geri gidiyor ortalama 10 saniyede bir, yolcular pek algılayamasa da siz pedallardan ve direksiyondan titreşimi hissediyorsunuz. Hatta hafif devir de oynuyor. Aracı vitese attığınızda titreşim geçiyor. Ama ışıklarda dururken araç viteste kalsa bile bir süre sonra yine titreşim dalgası oluyor araç hareket edene kadar. Bu normal midir?

    5- Benden önceki sahibi sağ ön kapı ve çamurluk tarafından darbe almış, hava yastığı açılmadı diyor ama ben açılmıştır diye kabullenerek almıştım arabayı, araç her çalıştıktan sonra hava yastığı uyarısı çıkıyor ekrana. Bunu silme imkanımız var mıdır? Bir de hava yastığı patlamışsa yeni(ler)ini taktırmanın maliyeti ne kadar bilen var mı acaba?

    Birkaç arkadaşa yukarıda yazdıklarımı anlatınca, baskı balatayı değiştirmen gerekir diyorlar ama serviste değiştirme maliyeti ne kadar olur kestiremiyorum, sanayide yapsam sağlam bir usta (Gaziantep) bulabilir miyim bilemiyorum. Baskı balatayı yenileyince bunlar geçecek mi emin değilim. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.