Şimdi Ara

2006 POLO TDI Trendline-2006 CORSA CDTI-Enjoy ???????????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ikinci el almak için iki adet araba buldum.bu iki araba arasında acayip kararsız kaldım. Neden derseniz ?

    Corsa enjoy 23.500YTL yani daha ucuz ve daha donanımlı ancak eski kasa
    Polo 24.500 yeni kasa ama önümüzdeki günlerde o da kasa değiştirecek.

    Arabaların her ikisi de temiz ve kazasız 30.000 kusur km. deler.

    Yanıtlarınızı bekliyorum.



  • polo daha mantıklı gibi duruyor polo ikinci elde daha az değer kaybediyor

    ama şahsen ben o fiyata 2. el megane 2 dizel alırım
  • o fiyata alacağımız megane pek temiz olmaz gibi hocam.km'si de baya uçuk olur.Arkadaş anlaşılan HB model istiyor.Corsa'nın donanım olarak üstünlükleri nelerdir?ona göre öneride bulunalım
  • ben de sizin gibi düşünüyorum fever2006.

    meganeII bir üst sınıf, az km. yapmış temizlerinin bütçesine çıkamam malesef.
    corsa da ekstra esp mp3 player ve yan hava yastıkları var. Bir de motoru yeni nesil common rail.
    Her ikisinde de ABS, çift airbag, aluminyum alş. jant ve cd player mevcut. tamam polo da kasa değiştirecek ama corsanın alacağım modeli zaten şu an için eski kasa.

    Polo ya yakın duruyorum sanki.
  • yeni corsa olsaydı onu tercih ederdim.ama bu koşullarda polo daha iyi gibi.
  • Yeni polo gayet guzel golf e benziyo. Eski corsa ise cok siradan bi arac gibi. Ben poloyu tercih ederdim. Sinirlama olmasa seat ibiza dizel alirdim bu fiyatlara.
  • o fiyata dizel GP bulursunuz bence.Corsa ile aynı motordur.Son kasadır gayet başarılı bir araçtır. ikisi arasından ise poloyu tercih ederdim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iso0508

    ben de sizin gibi düşünüyorum fever2006.

    meganeII bir üst sınıf, az km. yapmış temizlerinin bütçesine çıkamam malesef.
    corsa da ekstra esp mp3 player ve yan hava yastıkları var. Bir de motoru yeni nesil common rail.
    Her ikisinde de ABS, çift airbag, aluminyum alş. jant ve cd player mevcut. tamam polo da kasa değiştirecek ama corsanın alacağım modeli zaten şu an için eski kasa.

    Polo ya yakın duruyorum sanki.

    corsada ki esp sizin bildiğiniz esp değil direksiyonla ilgili bir özellik yani.bunugöz ardı edersek polo öne çıkıyor ama corsaya göre yedek parçada daha pahalıdır vw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 11 Nisan 2008; 18:31:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stilll

    yeni corsa olsaydı onu tercih ederdim.ama bu koşullarda polo daha iyi gibi.

    still e katılıyorum.
    corsanın yeni kasasi olsa dusunmeden corsa derdim ancak su anda polo daha bi onde gibi.
    polo nun corsaya gore birazdaha konforlu olmasi artisi da vardir.
    ama yedek parça bakım konularında da vw marka olarka opel den cok olmasada birazdaha pahalıdır.
    herikiside b sınıfını cok kaliteli araçları nitekim.corsayı almiş olsanız da hiç hata olmaz.
  • asp değil o sistemin adı eps aracın hızına göre değişken direksiyon sistemi
  • Sayın ansin seat ibiza konusundaki düşüncenize katılıyorum. ilk çıkış noktam ibiza ve cordoba idi, aynı motor aynı fiyata hız sabitleyici direk.dan kumanda radyoCD, elektronik klima falan oluyor seat da, ancak seat ın iç mekanda kullandığı malzeme kalitesi zayıf gibi geldi bana. dizel sonuçta titreşimin daha fazla olduğu bir araç, biraz km. yapınca seatın heryerinden ses gelecek gibi duruyor. bir de ilerde seatı satmak ne kadar kolay olur, ne kadar zor olur hiç bilemiyorum.

    Siz ne düşünüyorsunuz ibiza ile ilgili tecrübeniz var mı ?
  • Benim yakin bi arkadasim eski kasa seat ibizasi vardi sorunsuz kullandi 3-4 sene. Gecen sene satmak istedi zorlandi acikcasi . O yuzden seat bayiye verdi yeni kasa sifiriyla degistirdi. Takasla baya indirim yapiyor seat. Donanim olarak cok doyurucu arac. Ic kalitesi eski kasa opel corsa dan assagi kaliri kesinlikle yok. Polo yeni kasa kullanma firsatim olmadi onunla karsilastiramiyorum.

    Yeni kasa polo yu dizelini bu fiyatlara bulmak zordur. ayni km donanimda seat polodan kesin 3-3.5 bin ytl daha ucuzdur. ilanlara bakarken gordum 1.4 dizel 37000 de polo yeni kasa 2005 model 24bin ytl . Boyle temiz vw bulursan kacirma derim. Bilirsinki yillar sonra deger cok az kaybediyo vw ler. Satisida kolaydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ansin -- 12 Nisan 2008; 1:36:39 >
  • Mrb. Öncelikle eps dediğiniz elektro servo yani elektrik destekli direksiyon. Motor gücünden çalmayan, eski hidrolik sisteme göre daha hafif ve yönlendirmeleri daha keskin hız arttıkça da sertleşen bir sistem. Ama her markada eps sistemi ii iş yapmıyor (megane clio) vw ve opel direksiyon sistemlerinin yönlendirme kabiliyetleri hissiyatı çok çok iyidir.

    Yalnız corsa ile ilgilibir uyarım olacak. Benim 2005 corsa vardı 1.2. Direksiyon kutusu problemini de bilmiyordum ve benim aracımda da çıktı. Nedir bu problem : Şikayetcomda da baya bi var inceleyebilirsiniz. Bozuk yolda tıkırtı yapıyor direksiyonda bile hissediyorsunuz bir boşluk oluşuyor sanki. Rahatsız edecek boyuttaolduğunu da söyleyeyim ve corsa combo merivada aynı direksiyon kutusu kullanılıyor ve GM bunu kabul edip araçları geri çağırmıyor ama garantiden değiştirenleri biliyorum yalnız garantiden değişip de sorunu çözülmeyenleri de biliyorum.O yüzden corsa yı iyice inceletin, bozuk yolda kullanın zaten anlaşılıyor.

    Onun dışında corsa çok harika bir araç boyutlarına göre süper bi yol tutuşu var ve motor sesi yol sesi içeride hissedilmiyor. Poloda corsaya yakın bi araç iç mekan daha ferah ama ben olsam o eski teknoloji tdi yi almazdım.




  • Polo daha mantıklı
  • Polo, corsa kullanıcılarından yorumlar bekliyorum.
  • polo için
    http://forum.donanimhaber.com/m_7506466/tm.htm
    corsa için
    http://forum.donanimhaber.com/m_8141948/tm.htm

    kullanıcı yorumları faydası olur kararınızda
  • Yazdığın fiyatlar bana göre yüksek gibi....

    Ben olsam Polo alırdım..

    Ama o paralara sıfır Getz Punto filan var... Dizelleri de iki üç yukarıda... 2. el hem de B sınıfı hemde yüzleri eski araçlar o paraları ksinlikle etmez
  • Polo daha uygun bence.Satarken donanım para etmiyo malesef
  • Ben corsa alırdım.Gerçekten hoş araç.Şuan için alacağım tek opel corsa olurdu
  • 2007 model yeni kasa cdti arabam var 6000 km de su ana kadar herhangi bir sıkıntı yasamadım dıs görünüşü iç görünüşü sürüş keyfi yuksek bir araç yakıt konusunda eski kasa 1.8 clio rs den sonra motosiklet gibi yakıyor :) eski kasa kullanan arkadasımın direksiyon kutusu problemi var 25 binde 2 sefer aynı sorunla servise gitti aslına bakacak olursan bende basıma gelir diye tereddüt içinde aldım arabayı ama yeni kasada bu tarz bir şikayet henüz olmadı polo konusunda pek bilgim yok ama onunda yeni kasasını senin gibi almayı dusundum sonucta volkswagen teknolojisi iyidir ama 1.4 motor olmasına ragmen test ettiğim arac bana pek keyif vermedi kasası agır sanırım birde kemikli bir vites gecisi var önce onu test edip sonra opele binince bu daha mantıklı dedim ayrıca vergi yönündende daha avantajlı corsa yaklasık 210 ytl daha ucuz yedek parca fiyatları hemen hemen birbirine denk kısacası ikisinede binip bu bana daha uygun dediğin aracı almanda yarar var




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.