Şimdi Ara

2005 Yılında Gittigidiyorda Satışa vergi cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birebir başıma geldiği ve konuyu bir kaç gündür ayrıntılı olarak araştırdığım için gittigidiyordan satış yapanları bekleyen büyük cezalar konusunda acil uyarı mesajıdır.

    Arkadaşlar 2005 yılında 84 işlem ile toplam 12000 TL lik satış yapmıştım. Birkaç gündür vergi memurları tarafından aranıyorum. 12000 liranın %18 kdv si en az %10 vergi geliri ve faizleri ile birlikte yaklaşık 10000 liralık vergi cezası ile karşı karşıyayım.

    Şu an gittigidiyor database inde 2005 de 10000 tl üstü satış yapmış tüm kullanıcılar tek tek taranıyor ve cezaları tebliğ ediliyor. Zaman aşımına girmek üzere olan tüm cezaları temizleyecekler sonra 2006,2007,2008 ve 2009 a geçecekler..

    Trilyonlarca liralık cezalar söz konusu.. Aldığım bilgiye göre gittigidiyoru da iflasa kadar sürükleyebilecek zincirleme cezalar bekliyor.

    Ek olarak şunu söyleyim 2009 ve 2010 yılında yaptığınız satışlarda vergi cezaları dışında, işlem başına 169 lira olan vergi usulsüzlüğü cezası var. yani 100 işlem yaptıysanız 16900 liralık ek cezanız olacak..

    Şuan başlatılan denetim, tüm ülkeye yayılacak.. İstanbuldaysanız ve gittigidiyorda son 5 yılda yüklü satışlar yaptıysanız Allah hepinizin yardımcısı olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astery99 -- 28 Ekim 2010; 14:46:23 >







  • Geçmiş olsun gerçekten zor bir durum, arkadaşımında hesabı vardı o sitede onuda bilgilendireyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slayer_

    Geçmiş olsun gerçekten zor bir durum, arkadaşımında hesabı vardı o sitede onuda bilgilendireyim.



    teşekkürler , en azından 2010 yılında kotayı doldurmak üzere olan arkadaşlar satışı keserlerse bu cezalara yakalanmazlar.. Bunu sağlayabilsem ne mutlu bana..
  • gg ciler aldımı şimdi tokmağı eline
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aqua35

    gg ciler aldımı şimdi tokmağı eline


    bir yerimde bir tokmak olduğu doğru ama malesef elimde değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astery99 -- 28 Ekim 2010; 14:49:29 >
  • geçmiş olsun hocam.
  • GG 'yi ebay satın aldı dıyorlardı öyle bi durum olursa GG batmazda ordan yüklü satış yapanlara büyük zararlar gelicegi belli zaten.

    Benim ögrenmek istedigim şimdi forum donanımda referans sistemiyle iş yapmaya başladı. yarın öbürgün bizimde başımıza iş gelmesin.
  • İyide beinm anlamadığım İkinci el ürünler haricinde yaptığın satışları faturalamamışsan bu tür cezanın gelmesi normaldir. Yaptığın satışları faturaladı isen zaten vergi ödediğin veryiği beyan edersen bir ceza söz konusu olmaz. Yani bu sadece gittigidiyor ile alakalı bişi deilki. senin orada sattığın ürünleri dükkanda faturalattı isen bir sorun teşkil etmiycektir.
  • Adamlar artık 2.el üründen bile vergi alacak.Zaten vergi aldığın bir üründen bir daha vergi almak sadece bizim ülkemizde olur.
  • Gittigidiyor komisyon ve vergi adı altında %10 komisyon kesmiyor mu zaten?
    Bunun dışında bu cezalara ikinci el ürünlerde dahil mi yoksa sadece sıfır ürün satanlar için geçerli bir durum mu?
    Malum sıfır alınıp vergisi zaten ödenmiş bir ürün misal 3 ay kullanıldıktan sonra aynı ürüne tekrar vergi ödenmesi gibi bir durum olmaz.
  • daha önce bu konu hakkında çıkıp çok konuşan oldu.. bu forumdada vardı bana 100 bin lira ceza geldi diyen kişiler ama hiçbiri ortaya belge koyamadı... daha sonra da ortadan kayboldular.... gg hakkındaki söylentiler mayıs ayında çıkmıştı ve o zaman çok alevli bir şekil almıştı,herkes ne yapacam banada ceza gelirse diye tutuşmuştu..
    o günden bu güne bana bu kadar ceza geldi diyen hiç kimse makbuz gösteremedi....isminin olduğu yeri karala öyle koy dendi onuda kimse kabul etmedi... o yüzden belge koymadan başına birşeyler geldiğini idda edenlere ben inanmıyorum....
  • gittigidiyordaki işlemler vergiye tabii.sıfırı ikinci eli farketmez.bir kişi birden fazla alımsatım yapıyorsa bu iş ticari kaznaçtır.git.gidyorda kestiği her komisyon için fatura kesmek zorundadır.tabbiki diğer cezalrın yanı sıra her düzenlenmeyen belge ,için özel üsulsuzluk cesası kesilecektır.
  • Sadece işi vergilendirme ve ceza boyutunda bırakırlarsa kötü. Hatta bu denetlemeyle birlikte bence sahte ürünlerin de önüne geçecek bir önlem alınarak tamamen yasaklanmalı. Ve doğru yapıldığı takdirde (Bireysel satışlar değil demek istediğim tabi ki.) GG de vergi denetimini doğru buluyorum. Öyle ki firmalar satışlarını buralara kaydırma gayretinde, çünkü "bazı" yükümlülüklerde kolaya kaçmak çok daha kolay.
  • GGde tabir yerindeyse Türkiyenin fotoğraf makinesi ihtiyacını karşılayan bir satıcı vardı. Adamın 4000-5000den fazla satışı vardı. Onun durumunu merak ettim şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 28 Ekim 2010; 15:23:44 >
  • Gittigidiyor'un aldığını söylediği vergi kendi komisyonunda elde ettiği gelir için alınıyor. O gelirleri beyan edip vergisini ödüyor mu bilmiyorum.

    Böyle bir ceza kesiliyorsa bunda gittigidiyor'un suçu var ve sitenin kapatılması lazım. eBay'de vergi tahakkuk eden işlemlerden otomatik olarka gelir vergisi kesiliyor. GittiGidiyor da bir eBay iştiraki olduğu için aynı uygulamayı yürürlüğe sokmaları lazımdı.
  • Dejavu !

    Bu muhabbet periyodik olarak tekrarlanıyor..
  • Aylık gg muhabbeti başladı. Temennim "Shaggy öldü kanka" efsanesi gibi bu efsanenide "yıllık" olması, zira "vergiciler benden bu kadar para aldı kanka" muhabbeti senede bir kere bünyeye yeter...
  • ben ilk defa duydum böyle bir olayı konuyu açan arkadaşım bir iki belge paylaşırsa iyi olacak çok garip bir durum çok sıkıntı çıkarabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 28 Ekim 2010; 16:18:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Powermove

    GGde tabir yerindeyse Türkiyenin fotoğraf makinesi ihtiyacını karşılayan bir satıcı vardı. Adamın 4000-5000den fazla satışı vardı. Onun durumunu merak ettim şimdi.


    Allah yardımcısı olsun.
  • konuya açan kişi olarak , ödemeleri yaptığımda belge olarak koyacağıma emin olabilirsiniz.

    Bu konu tekrar hortladı diyerek, lütfen riski küçümsemeyin. Özellikle 2010 yılında satışları devam edenler için, ilan başına 160 liralık usulsüzlük cezası var.

    Eğer ticari olarak gg yi kullanıyorsanız mutlaka fatura kesin, fatura kesmez iseniz benim karşılaştığım cezalarla karşılaşırsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.