Şimdi Ara

2001 Terra VVT-i ve LPG Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,araçlar ve motor hakkında fazla bilgim yok.2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i almak istiyorum.Aracın az benzin yaktığını duymuştum.Ancak ayda ortalama 1500 km yaptığımdan LPG taktırmayı düşünüyorum.Yetkili bir Toyota servis ustası VVT-i motorlarda LPG nin motorda hasara yol açtığını,ellerinde bu şekilde tamire gelmiş bir araç olduğunu söyledi,LPG taktıracaksam herhangi başka bir model almamı önerdi.Örneğin 1996-1998 eski modeller yada 2000 yuvarlak farlı Terralardan alabilirmişim.
    Pek bilgi sahibi olmadığımdan kafam karıştı.Bu konuda bilgisi-tecrübesi olan varmı?Sıralı denen LPG lerden taktırırsam bir sorunla karşılaşırmıyım?Teşekkürler.



  • bende yeni kasalardan var 2003 model problem yok iyi marka lpg alırsan ve iyi ustaya taltırırsan problem yaşamazsın tavsiyem brc yada tartarini sıralı sistem fiyatları 1800 ytl takan yer önemli unutma bir akrabamda senin kasadan var yılardır kullanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekaert -- 20 Kasım 2006; 9:25:12 >
  • sıralı sistem yaktırırsan sorun yok...Araç plastik manifold olduğu için manifoltun patlama riski var.Ama eğer paraya biraz daha kıyar manifoldu değiştirisen problem yok.
  • Teşekkürler arkadaşlar.
    Zaten kaliteli bir marka LPG taktırmayı düşünüyorum.
    @bekaert, sizin 2003 modelin motoru da VVT-i değilmi?Acaba tamamen aynı teknoloji mi kullanılıyor? Akrabanızın aracında LPG varmı?Onun böyle bir duyumu olmuş mu acaba?
    @SACRED REICH, bana bu bilgiyi ileten ustayla tekrar görüşmeye çalışacağım.Belki de bahsettiği sizin söylediğiniz gibi manifold problemidir.O zaman çözüm kolay.
    Diğer arkadaşlardan bu kasalardan kullanıp LPG taktıran varmı?
  • Forumda daha önce sizin gibi soran bir arkadaş vardı, belki de takmışdır. Zaten konunun yeri lpg kısmıdır, orada daha fazla cevap alırsınız.

    Taşındı.
  • Ben de 2004 model 1.6 vvt-i var ve nisan 2006 dan bu yana kullanmaktayim lpg ile. su zamana kadar hic bir sekilde bi problem yaratmadi bana. Sen neredesin bilemiyorum ama Istanbul da son zamanlarda cok sayida taksi son kasa toyota corolla yi lpg donusumu yapip kullanmaya basladilar. senin 1 ayda yaptigin km yi taksicilerin 3-4 gunde yaptigini dusunursen bu adamlarin simdiye kadar 2 defa motoru ellerine almalri gerekirdi diye dusunmekteyim. Lpg markasina gelince su an forumlardan da ortaya cikan 2 tane kafa marka var BRC ve TARTARINI. Ama ikisinin de dikkat edilmesi gereken en onemli puf noktasi yetkili servis ve kaliteli iscilik. Bir de motor konusunda imkanin varsa 1.6 sini almani tavsiye ederim.
  • MEHMET500 KARDEŞİM SEN O ATIP TUTANLARA KESİNLİKLE İNANMA.VVT-İ LPG YE EN UYUMLU MOTORDUR.KESİN TAKTIRAYIM DİYORSAN LOVATO , BRC , TARTARİNİ ÜÇÜNDEN BİRİNİ SEÇMELİSİN.İÇİN RAHAT OLSUN BİLDİĞİMİZİ TECRÜBELERİMİZİ HER ZAMAN PAYLAŞIRIZ.
  • en doğrusunu yazmış birde yetkili lpg servisine taktırısan hiç problem olmaz dikkat et ama hetrkes yetkili servisim diyor internetten arat oradan al adreslerini
    quote:

    Orjinalden alıntı: sefa044

    MEHMET500 KARDEŞİM SEN O ATIP TUTANLARA KESİNLİKLE İNANMA.VVT-İ LPG YE EN UYUMLU MOTORDUR.KESİN TAKTIRAYIM DİYORSAN LOVATO , BRC , TARTARİNİ ÜÇÜNDEN BİRİNİ SEÇMELİSİN.İÇİN RAHAT OLSUN BİLDİĞİMİZİ TECRÜBELERİMİZİ HER ZAMAN PAYLAŞIRIZ.
  • vvt-i motor komplike bi motor ve bircok sensor var arkadaslar yazmıs bencede en önemlisi usta ve kalıtelı bı sıstem al sorun olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.