Şimdi Ara

2000tl yeni başlayan için ekipman tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Şuan 17 yaşındayım (99 doğumluyum) ve önümüzdeki yaz motor ehliyeti almak istiyorum. Biraz videolar izleyip araştırmalar yapıyorum. Bu yaz 18'e gireceğim için a2 ehliyet almaya karar verdim. Motor olarak bütçemin durumuna göre ybr125 Cb125e veya bajaj 125st almayı düşünüyorum. Motorumu daha çok evden okula gitmek için alacağım. Ekipman olarak da max 2000tl nin biraz üzerine çıkabilirim. Yazlık olarak şunları almayı düşünüyorum. Motoliz evime yakın olduğu için oradan almayı düşünüyorum. Sizce seçtiğim ekipmanlar fiyatına göre iyimidir ve eksik ekipmanlar varmıdır?

    2000tl yeni başlayan için ekipman tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragneel.99 -- 3 Ocak 2017; 11:15:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • merhaba. öncelikle Motoliz falan hikaye. düşündüğün ürün nerde ucuzsa oradan alacaksın. internet bu konuda daha mantıklı oluyor. kampanyalarla vs birleşerek. özellikle n11.com.
    bütçen varsa harcarsın eyvallah ama paranı verimli kullanmak adına daha çok fiyat/performans ürünleri seçebilirsin. çünkü tecrübe kazandıkça değiştirmek istediğin ekipmanlar olacak. hepsini şimdi harcarsan ilerde zorluk çekebilirsin.
    ürünlere gelecek olursak, dizliğin fiyatı bence 75-100tl yi geçmemeli. düştükten sonra hepsi aynı işi görüyor çünkü. ya dönüp bir işe yaramıyor, ya da dizi koruyor. kask gibi değil yani.
    eldiveni eline alıp bakmakta fayda var. sadece yazın kullanacaksan olabildiğince fileli olmasına dikkat et. terleme yapıyor çünkü.
    agv güzel marka ama bu giriş seviyesini tavsiye etmem. bikere polikarbon bir kask. en ilkel teknoloji. ağır. güneş vizörü yok(yazın önemli). onun yerine LS2 FF396 öneririm. uygun fiyatı, fiber yapısı ve güneş vizörü ile tatmin eder. şişirme pompası da cabası...
    mont için açık renkli alman yazın faydana olacaktır. revit in güzel modelleri var. GT-R air gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ihzone89 kullanıcısına yanıt
    Baya uzun uzun detaylı olarak anlatmışsınız çok teşekkür ederim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Ürün seçimi olarak biraz daha fiyat performansa dikkat etmen lazım. Bütçen az fakat aldığın ürünler pahalı... Bu fiyatlardan biraz kısıp en az kask kadar önemli olan sırt korumasını da almaya çalış. Omurilik korunması gereken en önemli yer kafadan sonra...:)
  • İnternette biraz gezinirken şu video ile karşılaştım. Sizce bu ekipmanlar iyi midir?

    2000tl yeni başlayan için ekipman tavsiyesi

    Not: Bir de söylemeyi unuttuğum bir şey var. Ben numaralı gözlük kullanıyorum da bir sorun oluşur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragneel.99 -- 3 Ocak 2017; 21:37:59 >
  • Kaskı montu denemeden asla alma, her marka her kafaya uymaz. Agv k3sv güneş vizörü var ama dediğim gibi kafana uyar mı bilmiyorum. Ben de düşünmüştüm ama hiç bir bedeni uymadı. Nolan kask tavsiye ederim. Bir yazlık bir kışlık iki mont lazım iki eldiven lazım vs vs. Pantolon almayacaksan dizlik olur ama bir süre sonra kenara atarsın. O yüzden çok pahalı alma.
  • Fiyatlar hemen hemen her yerde aynı. Dizlik haricinde diğerlerini denemeden sakın alma. Kanuna güvenip iade ederim diye düşünme kişiye özel kapsamına girip hijyen sebebiyle iade almayabilirler. Motoliz tanıdığım bildiğim bir yer bende çoğu ekipmanımı oradan aldım.

    Bunların haricinde motor için de harcama yapabilirsin unutma. Zincir branda disk kilidi telefon tutucusu falan ihtiyacına göre bunlarda masraf olacak.

    Mont konusunda dört mevsim olan iç astarı takılıp çıkarılabilen modelleri tercih edersen daha az masraflı olacaktır.

    Eldiven konusu çok sıkıntılı açıkçası ben sertliğine alışamadığım için kullanamıyorum şu an. Mutlaka deneme yapman lazım yoksa benim gibi bir kenara atmak zorunda kalabilirsin.

    Kask konusunda ben çok ucuza kaçtım Ls2 FF352 modeli var çok uygun sharp testinde 4 yıldızı var ayrıca buğu önleyici ve güneşlik takabileceğin yerleri mevcut. Ben memnunum.




  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler. Merak ettiğim tek bir konu kaldı. Numaralı gözlük kullanıyorum da herhangi bir sorun çıkar mı kask için. Yoksa özel kasklar mı var?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragneel.99 kullanıcısına yanıt
    Bunun için lens en basit çözüm olacaktır. Gözlükle beraber sıkıntılı olabilir.

    Açık kask bir başka çözümdür.

    Kesin kapalı kask olması lazım dersen Shark Raw kasklar var. Kapalı kask ama ağız ve vizör kısmı parça olarak ayrılabiliyor. Kaskı taktıktan sonra vizör bölümünü yerleştirebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.