Şimdi Ara

2000 focus atiker lpg yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. 2000 focus'um lpg de problemli çalışıyor. Problem 1-2-3. viteslerde gaz pedalının bazı noktalarında gazın kesik kesik gelmesi ve 5. viteste gaza halıya değecek kadar basmazsanız verilen gaza neredeyse duyarsız kalması. yani araba yüksek viteslerde neredeyse gitmiyor. uzun yolda düzlükte 5. viteste klima kapalı aracın içinde toplam 2 kişi aracı 130 a çıkarana kadar pedalı köklemekten neredeyse halıyı yırtıyorum. araç benzinde bu sorunları yaşatmıyor. ustaya götürünce benzinde sorun yok ise sorun bizlik değil diyor (LPG atiker sıralı) Lpg'nin yetkili bayiine gidince bir sorun gözükmüyor deyip gönderiyor. benzer sorun yaşamış arkadaşların yardımını bekliyorum. sorunun buji buji kablosu ya da bobinden olduğunu söyleyen benzer problemi yaşamış arkadaşlar var ama bilemiyorum Saygılar...



  • yok mu benzer sıkıntısı olupta çözen arkadaş ya da bu işten anlayan birisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necipasik

    İyi günler arkadaşlar. 2000 focus'um lpg de problemli çalışıyor. Problem 1-2-3. viteslerde gaz pedalının bazı noktalarında gazın kesik kesik gelmesi ve 5. viteste gaza halıya değecek kadar basmazsanız verilen gaza neredeyse duyarsız kalması. yani araba yüksek viteslerde neredeyse gitmiyor. uzun yolda düzlükte 5. viteste klima kapalı aracın içinde toplam 2 kişi aracı 130 a çıkarana kadar pedalı köklemekten neredeyse halıyı yırtıyorum. araç benzinde bu sorunları yaşatmıyor. ustaya götürünce benzinde sorun yok ise sorun bizlik değil diyor (LPG atiker sıralı) Lpg'nin yetkili bayiine gidince bir sorun gözükmüyor deyip gönderiyor. benzer sorun yaşamış arkadaşların yardımını bekliyorum. sorunun buji buji kablosu ya da bobinden olduğunu söyleyen benzer problemi yaşamış arkadaşlar var ama bilemiyorum Saygılar...


    eğer regülatörde yada map sensöründe bir sıkıntı yoksa kalibrasyonda sıkıntı olabilir. tavsiyem hiç gaza almadan çeyrek depo kadar benzinle günlük kullandığınız şekilde kullanıp sıfırdan kalibrasyon yaptırmak. ya da kendi ayarınızı kalibrasyonunuzu kendiniz yapacaksınız.
    bu sorun yeni mi çıktı? yoksa evvelinde sıkıntısız kullandınız mı aracı?




  • araç 1 yıldır bende ilk 1 ay düşük viteslerde sorun yaşamıyordu ama yüksek viteste hızlanmama problemi yaşıyordu. hatta computestte gazda arabanın performansı %60 falan çıkınca benzinde denedi adam ve performans %95 çıktı. bunun üzerine lpg nin az olmasından pis olmasından ya da az yaksın diye bilmem ne ayarının kısılmış olabileceğinden bahsetti. biz de benzinde problem olmadığını görünce inandık. sonrasında arabayla pelirli peryotlarda 12 bin şehir içi 12 bin şehir dışı yapmışımdır. uzun yolda gaz pedalını köklemeyince pedalı ortada falan tutarak mesela 5. viteste 100 km de seyredemiyor araba. adeta pedalın sadece başı ve sonu gaza duyarlı hale geliyor.
  • necipasik N kullanıcısına yanıt
    quote:

    araç 1 yıldır bende ilk 1 ay düşük viteslerde sorun yaşamıyordu ama yüksek viteste hızlanmama problemi yaşıyordu. hatta computestte gazda arabanın performansı %60 falan çıkınca benzinde denedi adam ve performans %95 çıktı. bunun üzerine lpg nin az olmasından pis olmasından ya da az yaksın diye bilmem ne ayarının kısılmış olabileceğinden bahsetti. biz de benzinde problem olmadığını görünce inandık. sonrasında arabayla pelirli peryotlarda 12 bin şehir içi 12 bin şehir dışı yapmışımdır. uzun yolda gaz pedalını köklemeyince pedalı ortada falan tutarak mesela 5. viteste 100 km de seyredemiyor araba. adeta pedalın sadece başı ve sonu gaza duyarlı hale geliyor.


    motora gaz gelmiyor sanki.
    lpg filtresi ve gaz kesicide olmak üzre 2 adet filtre var lpg sisteminde. öncelikli olarak bunları yenileyin derim.




  • ilginiz için canı gönülden çok teşekkür ederim. sanırım adım adım tutana kadar bunları ucuzdan pahalıya doğru denemek zorunda kalacağız :-) peki sorun buji, buji kabloları ya da bobinlerde olabilir mi? yani bu aksamların herhangi biri bir miktar deforme olmuş olupta sorun benzinde değil de sadece gazda ortaya çıkıyor olabilir mi?
  • necipasik N kullanıcısına yanıt
    quote:

    ilginiz için canı gönülden çok teşekkür ederim. sanırım adım adım tutana kadar bunları ucuzdan pahalıya doğru denemek zorunda kalacağız :-) peki sorun buji, buji kabloları ya da bobinlerde olabilir mi? yani bu aksamların herhangi biri bir miktar deforme olmuş olupta sorun benzinde değil de sadece gazda ortaya çıkıyor olabilir mi?


    şahsen ihtimal vermiyorum. 18 senedir araba kullanıyorum daha 1 kere buji kablosu yada bobin değiştirmek durumunda kalmadım.
    ustalarımızda bir acayip bobin dediğin sanki 5 liralık polen filtresi. ilk iş bobin değiştiriyorlar araç lpgli deyince.
    işallah sıkıntınızı biran önce çözersiniz.
    cümleten bayramınız mubarek olsun
  • bir de nozzlelarınız küçük olabilir.
    aracınız 1.6 100 hp civarı diye tahmin ediyorum. nozzlelarınız 2.1 yada 2.2 olmalı.
    standart kitte 1.8 çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.