Şimdi Ara

200 bin km (focus) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu km lerde araba elbette alınır..Ancak fiyatın biraz daha uygun olması beklenir..Motor ömrüne gelince 200 bin km bir psikolojik sınır..Bu psikolojiyi üzerinizden atmak için 150-200 bin km lerde bir aracı mutlaka bir müddet kullanmalısınız..Hatta satın almanız tavsiye olunur..Korkunuzu yenmeniz için bu durumla bizzat yüzleşmeniz gerekir..
  • Hocam imzamdaki arabayı alalı 3-4 gün oluyor. 84000 Km'deydi ve ben çok düşüne düşüne aldım. Almamın sebebi de aile arabası olmasıydı ve izmir'de bu arabaya ölücülük yapanın, şirket arabalarından çıkmalarına bile bizim aldığımızın 2-3 bin fazla söylemesi idi. Ayrıca dizel araba o kilometrede normal yorumlarınıda çok okudum forumdan... Gel gelelim senin meseleye; Az buz bir kilometre değil hocam. İki kere düşün, iki kere düşün..
  • alinir binilir sorun cikarmayabilir, ya da sorun yumagi cikip hayati zindan edebilir. riskli bi durum, vaktiniz coksa veya sanayide calisiyorsaniz alinacak risk. ben olsam girmem.
  • Galericiler kesinlikle haklı KM düşürerek. 100'den sonra dizel alınmaz 200'den sonra araba alınmaz. Adamda düşürüyor helal olsun artık kızmayacağım km düşürenlere.
  • Bu aracın fiyatı modeline ve km'sine göre pahalı. Hem km yüksek, hem de Ambiante. Ben olsam bu fiyata bu aracı almam.

    Yalnız motorun ömrü 200.000'dir diyenlere de söyleyecek söz bulamıyorum.

    Benim arabamı götürdüğüm Ford ustasına bir sürü taksi Focus'lar bakım için geliyorlar. Gelenler içinde motoru 350 - 400 bin km'lerde bir sürü taksi gördüm. Sahipleriyle de konuştum, motorun bittiği falan yok.
  • motorun bittiği falan yok zaten. yazmak serbest
    bizim bi arkadaşta vardı. yanlış hatırlamıyosam 2000 modeldi, ghia idi. 200bin km.nin üzerindeydi ve sattı.
  • 200 .000 KM de bir araç almak pek mantıklı olmasada 200.000 km benzili bir araç için bence abartılı bir km değil eğer arabaya iyi bakmışlar ise yağı zamanında değişmiş ise arabayı sıkıştırıp hararet yada conta yakma gibisinden bir şey olmadıysa o kmde motor bitik falan demek bence benzili bir araç için yanlış olur ama başta da dediğim gibi 200 .000 km yinede çok ve ayrıca arabanın fiyatıda piyasaya göre çok yüksek benim vereceğim fiyat 15.000 14.500 olurdu
  • 200.000 de motor bitmez. 300.000 de de bitmez. 400.000 de de bitmez. Ha ne olur. Sıkıştırma gücü sıfır motor veya az km li motor gibi olmaz. Muadili arabaya oranla güçten bir parça düşer.

    Sıfır araba verin. 100 km'de motoru bitirmezsem ne olayım. Kullanıma bağlı. Ama asıl biten nedir onu söyliyim mi. İnsanların zihinlerinin km'si bitmiş. 200.000 de, hatta 100.000 de bitmiş.
  • Şu ülkedeki km takıntısı çok kötü kendi aracım 200.000 km de benim diyen arabayı getirin hem yürüyen hem motor hem iç mekan bakımından hiçbir 100.000 km deki araba eline su dökemez çokta iddialıyım. Yürüyenine henüz el bile değmedi viraj denge çubuğu lastikleri hariç onlarında fiyatı 45 tl zaten.. 4 senede toplam 90 tl para harcadım ve şuan en ufak lakırtı yok.

    Arabanın km sinden çok kimin kullandığı nasıl kullandığı önemlidir. Aracımı görmek isteyen olursada gönül rahatlığıyla gösterebilirim test sürüşüde yaptırırım.
  • Şu taksici örneğinden vazgeçelim artık, adamlar 400000 yapıyor ama bu yolun yarısında bagajda 4 litrelik yağ ile dolaşıyorlar. Arkasından çakma bir rektefiye yaptırıp sonrasında aracı hususiye çevirip elden çıkarıyorlar.

    Binici adama yüksek km'de araba gelmez, risk taşır.
    Uzun yıllar üzümeden ikinciel arabaya binemenin yolu az kullanılmış ve iyi bakılmış bir araba almaktır...
  • evet fiyat fazla..

    ama 12 yılda 200.000 km de çok aşırı bir rakam değil..ortalama olarak iyi.

    fiyatının fazla olduğu bir gerçek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkan_2120

    hocam 99 gihalarda 2 hava yastığı 2000 ghiada 4 hava yastığı 2002 sonunda makyaj yedi 2005 yılına kadar kasada bir değişiklik yok 2002 ghiada yol bil. dijital klima ve cd çalar var öncesinde yok 2002 com. 1999 ghia arasında donanım farkı yok gibi maddi imkanların el verirse 2002 üstü ghia al en full olanları onlar çünkü


    2005 yılına kadar kasada ufak tefek makyajlar oldu tampon yan çıtaların gövde renginde olması vb..4 hava yastığı 2001 ghialardan itibaren geldi..2001 sonunda makyajlı modeller çıktı..2002 de hem makyajlı hem de önceki modeller satıldı..99 ghiada abs var..2002 comfortta abs yok ancak güvenlik paketi ile alınanlarda mevcut..






    arkadaşlar daha araba araştırmasındayım ama focus çok hoşuma giden bir araç. Birde 1999 model focusta abs olursa ghia mı oluyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    200 binde araba pert olur, 0 km araba almak için kredi çekip kuyruğa giriniz.



    Senin 310 bin'deki Passat'ı görseler çöp olmuş derler kesin
  • 200 binde araba perte çıkar diyenler, bende 2008 toyota corolla elegant d4d dizel var. bu araba bana 190 bin km de geldi şuan 210 bini devirdi bırakın arıza vermeyi aldığımdan beri bir kez olsun kontağı 2. kere çevirmedim..! ne soğuk karlı havalar gördü araba ama banamısın demedi. siz birşey bilmiyorsunuz bari bilmeyen adamıda yanlış yönlendirmeyin. Alsın servise götürsün problem yoksa güle güle kullansın.. buraya da 50 60 bin km de arabası olan arkadaşlar yorum atmasın.
  • Motor ömrü 100-200binde biter diyenler işkembeden sallamanın kitabını yazıyorlar.

    Bilmiyorsanız konuşmayın 200binde motor mu bitermiş? Üretimine hata yoksa, sorunlu bir seri değilse, insan gibi kullanılıp düzenli bakımları yaptırılan bir motor 500bin' i çok rahat devirir. İyi bir benzinli motor ise 2 milyon km görebilir. Aynı şekilde iyi bir dizel 1 milyon km görebilir. Tabi ki bu süreçte motorda büyüyen oranda yenilemeler yapılacaktır, ama ömrü biter gibi birşey söz konusu değil. Ha insan gibi sürülmüyorsa ömrü birkaç yüzbin'e düşecek kadar kısaltılabilir. İstisnalar kaideleri bozmaz ama genç delikanlı arabası almamak lazım coupe e36 vs gibi.

    Bizim türk kullanıcısına bir ön yargı var, 100bin' i geçti mi "onun ekmeği yenmiştin hacım, boşver" Sen boşver bize kalsın. İyi görünüyor, iyi gidiyorsa güvendiğiniz bir yerde expertiz yaptıracaksınız.




  • benim eski vosum 73 model di ben almadan evvel sadece1 kez rektefe görmüştü toplam 800.000 lerde filan dı
    gidersin motoru yeniletirsin al sana sıfır motorlu araç.
  • Bu arada motor yenilemeyi, tamamen yeni motor takmak olarak algılayanlar da vardır belki. Yenileme işlemi, motorun açılıp, varsa aşınmış bazı hareketli parçalarının değişmesi, rektifiye yapılması (silindir yuvaşı genişletme, kapak taşlama, krank taşlama) gibi işlemlerdir. Yeni silindir kapağı contasınıda çaktın mıydı, canavar olur.

    bakın burada kapak taşlama işlemi




    burada silindir yuvası genişletme:



    krank taşlama:



    Bu adamı çok seviyorum, fallout new vegastaki npc'lerden birine benziyor ama çıkaramıyorum hangisi.




  • 159 binde corsa aldım 1999 9 ayda 23000 km yaptım 182000 de şu an
    Maşallah sorun yok
    aldım alalı da 3 kere yağ değiştirdim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312

    hocam fazla yorum yapmak istemem ama tek cümle ile anlatayım, zaten bir motorun ömrü 200.000km. temiz ve bakımları aksatılmadıgı sürece bir motor sanayiye gitmek sizin 200.000km rahat ,arızasız şekilde götürür. 201.000kmden sonra motordan her türlü arızayı bekleye bilirsin.
    yani motorun ömrü bitmiş durumda. üstelik fiyatı cok pahalı zaten. internetteki fiyatlar çok şişik

    benden sana tavsiye 2000 model olup 100.000kmyi geçmemiş ve tüm bakımları servis kontrolünde olan araclara bakmanı tavsiye ederim. böyle bir aracı bulman 2bin,3bin tl farkeder ama adam akıllı araba almış binmiş olursun..

    sana örnek vereyim şirket arabaları bile 100.000km dolduktansonra araclarını satıyorlar. şirketler 100.000km satıyorsa okadar bütcesi varken.
    binici bir kişi 200.000kmde arabayı alması gercekten cok saçma. şirket zengin oldugu halde 100bin kmdeki aracını satıyor. binici 100bin kmden yukarsındaki kmlere bakmaması lazım....

    yeri geldiğinde milyarlar savurdugumuz oluyor, yeri geldiğinde 1tl bulamadıgmız günler oluyor, bütceni birazdaha yükseltip daha iyi araba bakmanı isterim. uygun araba bulursun sanayiden cıkamazsın, bu kez verdiğin paranın 2 katı , sanayi ev arası benzine ve parca parasına gitcek.
    iyi düşün iyi karar ver.

    bunlar benim düşüncem yanlış cümle kurduysam affola.

    Hani sahibinden.com ilanlarında hemen hemen hiç bir araba model ne olursa olsun 130-140 binli seviyeleri geçmemiş oluyorya, her zaman km. si düşürülmüş araç konusu konuşuluyor ya işte bunun sebebi bizleriz galiba.
    bu gibi düşünceler sebebi ile km. düşürme oluyor. 200000 km. temiz kullanılmış bir araç için önemli değildir. araç temiz ise her km.de alınabilir. km. araç alımlarında birinci kriter olmaktan çıkar ise sahtekarlıklarda azalır. araç temiz ise motoru rolantide düzgün çalışıyorsa ve yapılacak testlerde yıpranma az ise alınır ve rahat rahat binilir.




  • bir tanıdığımda 2008 sümbül dci var.150 binde aldı.daha 1 sene olmadı.174 binde şu an. yetkili serviste bakımları düzenli yapılmış ve tabi hep orjinal parçalarıyla bakımı yapılmış.motor yürüyende hiç sorun çıkarmadı daha...işin en canalıcı noktası bu araç rent a car firmasıyla anlaşmalı olan bir şirketten gelen araçlardan biriydi.olay km de değil direk kullanıcıda eski şirketimde satılan 2006 albea multijet orjinal 65 bindeydi turbo,motor ve debriyaj sorunluydu hep,müdürümüzün arabasıydı evi ve işi arası 1km bile yoktu en az 20 senelik şöfördü ama benim gözümde 20 senelik kasaptı..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.