Şimdi Ara

20'lik Diş Ameliyat Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  20'lik Diş Ameliyat Günlüğüm


    Merhaba arkadaşlar. İhtiyacı olacak insanlar için bir rehber olması açısından 20’lik diş ameliyatımın günlüğünü tuttum ve yayınlamak istedim. Gün, saat ve tarihler günlüğümden alıntıdır. Ameliyat sonrası uraşacak pek bir şey olmadığı için günlük tutma konusu benim için sıkıntı olmadı.

    Öncelikle ameliyatımın neden olduğunu anlatmak isterim. Ağrı veya sızı yaşamadım bu dişlerimle ilgili ancak alınması gerektiği hep aklımdaydı ve söyleniyordu. Alt çenede iki tane ve ikiside tam yatık olduğundan hep bir riskten bahsedildi. Sonunda karar verip aldırdım. İyide yapmışım diyorum. Resimde kırmızı dairedeki diş (sol alt) alındı. Diğer iki diş (sol üst ve sağ alt) sonradan alınacak. İkili alınmama sebebi sanırım dişin baya bir büyük olması. Öteki dişin (alt sağ) alınmama sebebide daha küçük ama derinde olması, yani sinirlere çok yakın. O yüzden üstteki ve sağ alttaki sonraya kaldı. Diğer dişler alındıkça konuya eklemeler yapabilirim.Aşağıda saat saat şu an yayın tarihine kadarki aşamaları okuyabilirsiniz.

    12.02.2013

    -Bu tarihte Gazi Üniversitesi Diş Fakültesine saat 07:40 gibi gidip ameliyat için 2 hafta sonraya 20.02.2013’e tarih aldım. İlk muayeneye gidecekseniz çok erkenden gidip sıra almanız öğleden önceye oradan çıkmanızı sağlar, yoksa benim gibi 15:30’da ancak çıkarsınız.

    20.02.2013

    -07:30- Evden çıkış. Güzelce karnımı doyurdum, çünkü 2-3 gün boyunca yemek yiyemeyeceğimi biliyorum. Dişlerimi fırçaladım temizledim. Yola koyuldum.
    -08:30- Gazi Üniversitesi Diş Hastanesi’ne geldim. Ameliyathane önü beklediğimden kalabalık, oturacak yer yok stresle eşimle beklemeye başladık.
    -10:00- Ameliyata giriş için adım söylendi.İçeri girdim üzerimi sıcak olduğu için çıkardım. Önce doktor ile sohpet ettik. Hangisi nasıl alınacak diye. Risklerden konuştum. Sol alt için anlaştık ve uzandım. Üzerime sadece başımı açıkta bırakan yeşil bir örtü örttüler. Uyuşturmaya başladı, iğnelerin ağrısı duyulmadı bende, sonra asistanı veya arkadaşıydı diğer doktor tam bilmiyorum beraber başladılar ameliyata. İkisi kendi aralarında sohpet ederek işlem yapmaya devam ettiler. Kesmeye başladı hissetmedim bile. Başka yerlerde okuduğum gibi ağzımdan kan vb fışkırmadı. Zaten 2. Doktor sürekli o süpürücü ile çekti. Keşke o borunun ucunu şeffaf yapmasalarmış bi aşama sonra tamamen borunun kırmızı olduğunu farkettim  . Bakmamaya çalıştım. Diş büyük olduğu için parçalamak zorunda kaldı. Bunu tahmin ediyordum zaten. Sanırım 4 parça halinde çıkabildi. İşlem esnasında tek hissettiğim nokta dişi tornavida gibi bir alet ile kanırtırkenki durum. Başka bir his yaşamadım. Birde diş kırılırken ki sesler. Çok farklı düşüncelere dalabiliyor insan .
    -10:30- 30dk sonunda ameliyatın başarılı geçtiğini söyleyerek doktorum kesilen yerleri dikti, ağzıma tamponu yerleştirdi ve koltukta bir süre oturmamı söyledi. Sonra ameliyathaneden çıktık. Yapmam gerekenleri söyleyerek ve reçete kodumu yazarak beni uğurladı.
    başladım.
    -11:10- Bu süreye kadar ağzımdaki tamponu çıkarmadım. Sanırım bu aşama önemli. Asla tükürmedim sizde tükürmeyin.
    -11:40- Eve dönüş sürece ağrı veya sızı yok.
    -12:30- Eve yaklaştıkça ağrı vurmaya başladı. Eczaneden reçetede olan kod ile (e-reçete artık elimize kağıt vermiyorlar) ağrı kesici, antibiyotik, gargara ve gazlı bez alarak eve geçiyorum.
    -12:50- Antibiyotiği aldım. Ağrım var ama ağrı kesici almayı geciktirmek istiyorum. Dayanma sınırımı zorlayacağım. Bu esnada yaklaşık 12 saat sürece buz uygulamasına başladım. 10dk buz koy sonraki 10dk çek. Bu morarmayı engelliyor sanırım, şişmeyi değil.
    -14:00- Ağrı kesiciyi aldım. Ağrım var ama diş ağrısı gibi değil. Kesik ağrısız gibi bişe sızı ve ağrı var tarif edemiyorum. Rahatsız edici bir ağrı, dayanılmayacak bir şey değil.
    -14:20- Uyuşukluk tamamen geçti. Ağrı seviyem aynı, hap biraz geç etki edicek sanırım. Ağzımı az biraz açabiliyorum. Kilitlenme vb durum yok. Sızıntı şekline kanamam var.
    -14:30- Ağrı seviyemde düşüş var biraz daha rahatladım. Ağrı kesici etkisini yeni gösteriyor. Acıkmaya başladım.
    -15:00- Yara bölgesindeki tarafımda kızarıklık var. Buz uygulamaya devam ediyorum. Az belirgin olan bir şişlik oluşmaya başladı. Bu işi sakın tek başınıza halledeceğinizi düşünmeyin yanınızda mutlaka birisi olsun. Sağ olsun eşim sürekli yanımda
    -15:10- İlginç bir şekilde ağrım ve sızın yok. Bu iyiye işaretmi bilmiyorum.
    -16:20- 2 Tabak ılık çorba içtim sızıntı şeklinde kanama oldu. Pipetle içenleri duymuştum ama denemedim. Tatlı kaşığıyla işimi halledebiliyorum.
    -20:20- Ağrı çok az bir şekilde vuruyor. Buz uygulamasına hala devam ediyorum. Buz uygulaması için buzdolabı poşetlerine doldurduğum buzları kullanıyorum. Pratik oluyor.
    -21:15- Yanağımda hala morarma yok ancak şişlik arttı. Alt dudağımdada şişlik var.
    -22:10- İkinci ağrı kesici hapı aldım. Çünkü ağrı başladı.

    21.02.2013

    -00:50- İkinci antibiyotiği aldım. 24 saat yapmam gerektiği söylendiği halde buz tedavisini sonlandırıyorum, çünkü dayanacak gücüm kalmadı uykusuzluktan.
    -08:10- Uyandım. Herhangibir ağrı hissetmiyorum. Yüzüme baktım şişlik az biraz artmış, morarma vb renk değişimi yok. Eğildiğim zaman ağrı yapıyor sadece. Burdaki kritik nokta temizlik. Mümkün olduğunca dışarıya çıkmamak elimizi ağzımıza değdirmemek gerek. Mikrop kaparsaki halini düşünmek bile istemiyorum.
    -12:50- Antibiyotiği içtim. Yüzümdeki şişlik sanki daha büyük. 12 saat boyunca buz tutmam nedeniyle sarım hasta oldum titriyorum resmen. Gargaraya 24 saat dolması nedeniyle başlayacağım.
    -13:30- Gargarayı yaptım. Zorlada olsa dişlerimi fırçalayarak kullandım, çünkü dişlerde leke oluşturabileceği yazıyor klavuzunda.
    -15:50- Tuzlu su ile gargara yaptım. Günde 2 kez normal gargara, 3 kezde tuzlu su ile gargara yapmak gerekiyormus. Üşütme ile ilgili sıkıntım dahada arttı.
    -21:35- Diş ağrısı değil ama kesik ağrısı yada dikişler ağrımaya başladı. Ağrı kesici aldım terlemeye devam ediyorum.

    22.02.2013

    -09:40- Şişlik dışarıdan aynı morarma yok ama içeriden sanki biraz indi gibi. Bundan sonra rutin gargara ve haplar (sadece antibiyotik, ağrım olmadığından ağrı kesici almıyorum) devam ediyorum.
    23.02.2013

    -11:00- Herşer yolunda devam ediyor. Kendimce ağzımla ilgili egzersiz yapıyorum açıp kapayarak.

    24.02.2013

    -13:00- Ağzımı rahatça kullanabiliyorum, tabi belli oranlarda. Yüzümde morarma yok şişlik büyük çoğunlukla indi. Günlüğü bilgisayara geçiriyorum. Birazdan yayınlayacağım.

    27.02.2013

    - Bu tarihte dikişlerim alınacak. İşlemden sonra yazmaya devam edeceğim.

    Evet arkadaşlar yaklaşık 4 günlük bir süreyi yazmaya çalıştım. Yardım edebileceğim bir konu olursa burdan devam edebiliriz. Ameliyat olacak ve olmayı düşünen herkese diyeceğim sadece Güçlü olun. Mutlu günler.

     20'lik Diş Ameliyat Günlüğüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lkrycl -- 24 Şubat 2013; 13:15:27 >







  • Çok güzel bir şekilde anlatmışsınız, günlük şeklinde tutmanız mükemmel olmuş. Biraz geç oldu ama geçmiş olsun. :)

    Bende yakın zamanda yapmayı düşünüyorum benimde 20'lik diş ağrım başladı bu nedenle sanırım çekilmesi gerekiyor.
  • Kabus resmen ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 16 Mart 2013; 20:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Uzun zamandır yazamıyorum;

    Yukarıdaki resme göre sol üst ve sağ alt yirmilik dişimide çektirdim. 07.03.2013 tarihinde sol üst diş çekildi. 30.05.2013 tarihinde ise sağ alt diş alındı. Röntgendende anlaşılacağı üzere en sıkıntılı diş sağ alt görünüyor ama ameliyat olalı 3. gün olmasına rağmen herhangibir sıkıntı çıkarmadı aksine yüzün bişe şişmedi, rahatlıkla yemek yiyebiliyorum. Sanırım yapan doktora göre farkediyor bu işlem. Ben 3 ameliyatıda gazi üniversitesi diş hastanesinde yaptırdım. 3 dişide farklı doktor çekti. Çekim sonrası karşılaştırma yapacak olursam en sıkıntı veren çekim üst diş oldu garip bir şekilde. Bir hafta yüzüm şiş gezdim ve ağrı vardı.
    En çok korktuğum diğer bir olaysa alt çenede dişlerin sinirlere yakın olması sebebiyle his kaybı olabileceğiydi. Çok şükür bu sorunda oluşmadı. Özelllikle sağ alt diş doktoru çok uğraştırdı. yaklaşık 50dk sürdü. Şimdilik iyiyim bakalım dikişleri aldırınca tekrar yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Çok güzel bir şekilde anlatmışsınız, günlük şeklinde tutmanız mükemmel olmuş. Biraz geç oldu ama geçmiş olsun. :)

    Bende yakın zamanda yapmayı düşünüyorum benimde 20'lik diş ağrım başladı bu nedenle sanırım çekilmesi gerekiyor.

    Teşekkürler Amedra. Geçmiş olsununuz 3. dişe denk geldi :D

    Ağrımadan aldırmanı tavsiye ederim, apse filan yapıp şişerse süreç dahada uzayabilir.
  • Apse yaptı benim ve doktor ilaç verdi bir süre geçmesini bekledim ama tekrardan kontrole gitmedim. Normalde benim dişimde diş teli vardı 1 sene önce çıkarttık. Çıkartmadan önce 20'lik dişleri almamız gerekebilir demişti. Ortodontistimle görüştükten sonra karar vereceğim sanırım, dişlerim düzgün olduğu sürece pek bir problem yokmuş gibi görünüyor.

    Acı çekmeyle alakalı pek bir korkum yok sadece aldırıp aldırmama konusunda kararsızım, oradaki diş derinin altından güzelcene çıkıyor eğer çok büyük bir endişe yaratırsa bu sefer çektirmeyi düşüneceğim.

    Dişim apse yaptığı zaman sizin bu konuyu görüp bir solukta okuduğumu hatırladım şimdi.
  • benimde çıkıyo yakında sigara içmekden diğer dişler giderse 20lik dişle idare ederim artık aldırmam ben
  • 17 yasindayim tum 20 lik dislerim cekildi . Burdaki abimizin dedigi gibi cok agir bi operasyon degil. İnternette cok abartanlar var.

    Benim 1 gunde hem alt hem ust cekildi yaklasik 1 haftada geciyor agrilariniz. Yapmaniz gereken surekli buz koyun yanaginiza . Sakin olaki tukurmeyin agziniza kan toplaniyor yutmayin da sakin cunku kan tam pihtilasirken agizda basinc olunca yeniden basliyor kanamaya. Gecin lavaboya agzinizi acin kanlar aksin, yogun oldugu icin mideniz bulanabilir ama olsun . Ben en son dudaklarimi peceteyle temizliyordum. Bu arada bana ameliyat sonrasi agri kesici igne yapmislardi. Gunde 2 agri kesici 2 de antibiyotik atiyordum. Birde yaralarin iyilesmesi icin papatya suyu ile gargara yapin ameliyattan sonra dikisler varken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 20 lik dişmii çektirmeyi düşnüüyorum ağrı yapıyo sürekli yalnız şöyle bi durum var dolgu filan yaptırırken yada diş çektirirken midem çok bulanıyor zor duruyorum hatta duramıyorum bile benim 20 lik diş tam çıkmış vaziyette gömülü dişe nazaran ne kadar sürede çekerler genel anestezi gibi bi imkanım varmı özele gitmeyi düşünüyorum cvplar için şimdiden teşekkürler.
  • mide bulantısı önleyici gibi bir ilaç varsa alman gerekir. çünkü normalden fazla ağzının içerisinde uğraşıyolar. sanırım bu seni sıkıntıya sokar. tam çıkmış demişsin zaten normal bir diş çekimi gibi parçalayarak alırlar. Genel anezteziylede aldıranlar varmış ben bilmiyorum ama gerek yok ağrı sızı hissetmiyosun operasyonda. Ben ünivetsite hastanesinde oldum gazide. özele güvenemedim açıkçası.
  • lkrycl kullanıcısına yanıt
    Özele gittim ben film filan çekildi normal çekim olucakmışi mide sorunumu söyledim bir müddet dayanıcaksın dedi doktor zaten uyuşturunca böyle bi sorun olmazmış çok kısa sürede halledilcekmiş bu rahatlattı en azından beni ama midemden dolayı nasıl dayanıcam onu merak ediyorum salı gününe randevu aldım o gün kurtulmuş olucam bu diş ağrısından yorumun için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.