Şimdi Ara

20 GÜNLÜK HUAWEI P40 LITE SERVİS SÜRECİ (TELEFON DEĞİŞİMİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, bugün yeni aldığım telefonumun başına gelen olayı paylaşmak istiyorum.

    Huawei P40 Lite telefonumu yaklaşık 20 gün önce gittigidiyor.com'da mobiloom mağazasından aldım. (Telefon Huawei Türkiye garantili). Bugün işte masamda otururken arada sırada sosyal medyaya bakıyordum. 5 dakika öncesinde telefonun ekranında hiç bir sorun gözlemlemedim fakat 5 dakika içerisinde piksellenmeye ve karıncalanmaya başladı. Tabi ne olduğunu anlamadım, ilk önce ekran aç kapa ve daha sonra telefon aç kapa yaptım fakat değişen hiçbir şey olmadı. Ekranı açtığımda yavaş yavaş ekranda titreme ve 3-4 saniye sonrasında şerit şerit piksellenme oluyor.

    Ayrıca ürün ilk elime ulaştığında bir sorun gözlemlemedim. Kutusunu, imei numarasını iyice inceledim bir sorun yoktu. Telefonu açar açmaz hattımı takmadan piksel testi yaptım. Yarın telefonu para iadesi talebiyle garantiye yollayacağım. Süreç hakkında sizleri güncel olarak bilgilendirmeyi düşünüyorum. Uzun yıllardır teknoloji ürünlerinde f/p ürünleri kullanan ve hiç garantiye ürün yollamamış biri olarak açıkçası süreci merak ediyorum. Sizlerinde görüş ve önerilerini almak isterim.

    Not: Ekranın kapalı olduğu 1. resimdeki noktayı gözle görmek mümkün değil fakat telefon kamerasında çıkıyor.

    20 GÜNLÜK HUAWEI P40 LITE SERVİS SÜRECİ (TELEFON DEĞİŞİMİ)
    20 GÜNLÜK HUAWEI P40 LITE SERVİS SÜRECİ (TELEFON DEĞİŞİMİ)
    20 GÜNLÜK HUAWEI P40 LITE SERVİS SÜRECİ (TELEFON DEĞİŞİMİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muko_60 -- 14 Eylül 2020; 8:31:30 >







  • Ürün İstanbul Merter'deki Fixsmart Huawei servisine ulaştı. Fiziksel durum olarak ekranda ve kasada çizikler olduğu iddaa edilmiş. Galiba ürünü iade almamak için elinden geleni yapacaklar. Başka açıklaması yok, çünkü ürün 20günlük ve gayet temiz kullandım... Bakalım süreç nasıl işleyecek.

    20 GÜNLÜK HUAWEI P40 LITE SERVİS SÜRECİ (TELEFON DEĞİŞİMİ)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son durumu bildirmek için yazıyorum. Servis geçen hafta perşembe günü arayarak sadece ekranı değiştireceklerini iletti. Ben kabul etmediğimde ise cuma günü arayarak telefon değişimi önerdi. Ben de değişimi de reddettim ve kesinlikle iade talep ettiğimi söyledim. Durumu Huawei genel merkezine ileteceklerini ve onay verilmesi halinde ücret iadesi yapılacağı söylendi. Bu aramadan 1 gün sonra Huawei genel merkezi tarafından arandım ve iade talebimin onaylandığı söylendi. Ancak, pazartesi günü bu sefer servis tarafından arandım ve genel merkezden değişim yapılması yönünde dönüş aldıklarını ilettiler. Huawei çözüm merkezine durumu iletip kayıt açtırdım, 5 gündür ne arayan ne soran var...
  • Geçmiş olsun son durum nedir ?
  • Malesef Huawei teknik servisleri çok çakal o yüzden garantili almanın hiç anlamı yok ama imei de atılmıyor yeni çıkan telefonlarına imei sorunu çözülse direkt p40 Pro alacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei genel merkez vs hikaye maalesef. Hiç bir soruna çözüm getirmiyorlar. Ben de geçen hafta değişim talebini onayladım. Perşembe günü yeni telefon elime geçti. Telefonda şu an için bir kusur yok. Tek sorun genel merkezin iadeyi onayladık deyip cayması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınan telefonun kesinlikle garantisi olması gerekiyor. İlk defa böyle bir problem başıma geldi ve en azından telefon değişimi sağlandı. Garantisi olmasaydı 20 günlük telefon çöptü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.