Şimdi Ara

20-23k Bütçeli Notebook Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kadir0663 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba durumu kısaca özetlemek gerekirse şuanda kullandığım bir notebook var fakat artık ekran kalitesi olarak bana yetersiz gelmeye başladı. 720p olması ve parlaklık seviyesinin düşük olması özellikle gündüz kullanımında işimi oldukça zorlaştırıyor.Ayrıca dizi-film izlerkende bu fark can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bütçe aralığımı başlıkta belirttim kendi araştırmalarıma göre HUAWEI MateBook D 16 2024 12. Nesil Core i5 8GB+512GB modelini buldum. Ram kapasitesi düşük olması biraz beni düşündürdü 16 gb olanı ile arasında ciddi bir fiyat farkı var 4 bin tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.Bu bütçe aralığında bana önerebileceğiniz modeller nelerdir ve bu bahsettiğim ürünü alsam bir pişmanlık yaşar mıyım? Bilgisayar kullanımım iş/müzik (bilgisayar üzerinden kayıt aldığım zamanlar oluyor enstrüman bağlıyorum ses kartı ile) ve dizi/film ağırlıklı oyun oynamıyorum çok nadir oynadığım oluyor.Şuanki kullandığım bilgisayarın özelliklerine göre bahsettiğim ürün ciddi bir farklılık yaratır mı sizce?


    İşlemci: Intel I3 7020u 2.30 GHZ

    Ekran Kartı: Intel HD Graphic 620 dahili ekran kartı + Nvidia MX130 harici ekran kartı

    Ram: 4 GB dahili + 8 GB kendim ekleme yaptım

    Hdd/SSd: 1 dahili HDD + 240 gb SSD








  • Merhaba forumdaş,


    Verdiğin bütçe aralığı ile GPU içeren laptop alabiliyorken neden Huawei alasın? Evet oyun oynamadığın için harici ekran kartına ihtiyacın yok gibi ama bi çok müzik uygulaması arayüzü havalı efektlerle dolu, onları rahatça kullanmak için GPU desteği fena olmaz.


    Malzeme ve hafiflik dersen hiçbir şey diyemem. Huawei ayrı bir klas elbette.


    Verdiğin aralıkta araştırma yaptım şöyle bir model buldum, senin Huawei ile karşılaştırdım:


    https://www.epey.com/laptop/karsilastir/915400-924349/huawei-matebook-d16-2024-i5-8gb-512ssd_lenovo-ideapad-gaming-3-82sc0098tx


    Bu arada bu tarz Huawei dışı laptop araştırırken mutlaka ekranın Panel tipi, RGB yüzdesine bak.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Yanıt için teşekkürler hocam. Oyun bilgisayarı bakmama sebeplerimden biri model olarak daha kaba ve ağır olmaları birde pek oyun oynamıyorum o yüzden harici ekran kartlı modellere pek bakmadım. Attığınız ürün fiyat olarak diğer platformlara göre baya iyi fakat biraz kararsızım bu aralıkta bildiğiniz başka ürünler varsa onları da atarsanız çok yardımcı olursunuz bana. Ürünü genelde masaüstü kullanacağım bunu düşününce direkt masaüstü sistem dizmeyi bile düşündüm fakat dediğim gibi mobilite bir noktada benim için önemli yani ihtiyaç anında ürünü sağa sola götürebilme özgürlüğü hem çok faydalı hemde bir ihtiyaç çünkü artık çoğu işimizi bilgisayarlar üzerinden hallediyoruz. Attığınız ürüne bakacağım mantıklı bir alternatif olarak görünüyor şuanlık.

  • d14 bakıyorum bende bu huawei ler pişman eder mi acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.