Şimdi Ara

20.000 km araçta rulman değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım sadece 20.000 km'de. bakımı için götürdüğümde aracın sol ön ve arka rulmanının değişmesi gerektiğini söylediler. Hala garantisi olmasına rağmen rulmanın garanti kapsamında olmadığını ayrıca bu durumun bir kullanıcı hatası olduğunu söylediler. ben gördüğüm her çukura giriyorum sanki. herşeyi geçtim hwr çukura girsem bile 20.000 de rulmanı değişir mi bir aracın, bu kadar mı ucuz malzeme kullanıyorlar bunlar. hakkımı nasıl arıcam bilmiyorum, honda worldwideın mail adresini de hiçbir yerde bulamadım. Fikri olan varmıdır, tüketici mahkemesi gibi ya da honda merkeze nasıl ulaşabilirim gibi?



  • tüketici hakları en uygunu
  • Galeri ile olumsuz diyaloğa girmeden Honda Şekerpınar fabrikaya sizin adınızla araç plaka bilgileriniz ile bir mail atmasını rica edin.
    Yaşadığınız süreci sizin adınızla dile getirmelerini ve garanti kapsamında işleme tabi tutularak yapılmasını talep ettiğinizi dile getirsinler.

    Sizde ayrıca, Galeriyi kötülemeden, bu şekilde bir süreç olduğunu ve galeri ismini vererek kullanıcı hatası olarak görünen sıkıntıyı, garanti kapsamına sokmadan çözüm ürettiğini sizlerde belirtin. Sizden iletilen bir bedel varsa onu da gündeme getirin. Honda Türkiye Tüketiciden çok kendi galerisindeki elemanı koruyor. O nedenle bu şekilde bir yol izlemenizi tavsiye ederim. Benzer bir yazıyı hem sizden hem galeriden gidince etkili oluyor.

    NOT: 2008 model Honda Civic Premium kasa var bende. ilk aldığım yıldan sonra 3. yıl içinde direksiyon tarafında bir sıkıntı yaşadım. Civic'lerin direksiyonları elektrikli olması nedeni ile yazılımsal sıkıntı yaşattığı için direksiyon çok sert kalıyordu. Eski kamyon direksiyonları gibi sertti. Yazılım tekrar yüklense bile kısa bir süre sonra aynı şey gene yaşanıyordu. Ben yukarıdaki uslubü kullanarak 3. yılda direksiyon göbeğini komple yenilettim. Size söylenen gibi bende de garanti kapsamına sokmak istemediler. Mekanik garanti 3 yılmış. Süreyi 15 gün ile geçirmişim falan filan sıraladılar. Elimde 6 yıl uzatılmış garanti var dedim. Bu benim bozabileceğim bir şey değil dedim. İlave ücret alarak(350-400 TL fark vermiştim) 6 yıl garantiyi o zaman neye verdiniz ? dedim. Galeriye sizin nezdinizde Honda ile uğraşırım dedim, beni müşteriniz olarak korumalısınız bu durum karşısında dedim. Fabrika sonradan kabul (yaklaşık 1 ay sürdü) etti. servis ücreti ve malzeme ücreti ödemeden yenilediler. Aksi halde ilgili tarih itibariyle 2500 TL para cebimden para çıkacaktı.

    Süreci buradan bizlerle de paylaşmanızı bekliyoruz.




  • emrehanci kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorum için teşekkürler. Ben Honda Türkiye'ye şikayette bulundum ve 1-2 gün sonra geri dönüş yaptılar. Yetkili servisinde belirttiği üzere bu işlem garanti kapsamında sayılmamaktadır dediler. Şimdi fabrikaya mail atmam sizce bir avantaj sağlar mı? Ben Honda Uluslarasına da mail atmak istedim fakat hiçbir şekilde bir mail adresine ulaşamadım. Henüz 20.000'de rulman değişimi istenmesi ciddi anlamda beni Honda konusunda soğuttu.
  • spindoc S kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Eski yazılanlardan okuduğum kadarıyla hatırlatığım şu.
    Honda Türkiye'yi, Japonya'ya şikayet edemiyorsun. konu hakkında Honda Türkiye muhatabınızdır türünden cevap alacaksınızdır.
    Galeriye sizin isminizden Honda Türkiye'ye yazı yazılmış olması önemli bir yol aldırabilir. Yazıyı yazan kişi sizin tarafınızdan bakarak yazması önemli.

    Bu işin masrafına ne kadar bedel çıkartılıyor?
  • emrehanci kullanıcısına yanıt
    İlk olarak onlar zaten garanti kapsamına alınmaz diyip 1.100 tl gibi bir bedel çıkarttılar. Mümkün değil şimdi Honda Türkiye'ye benden taraf bir yazı yazmazlar. Açıkcası ben biraz da yetkili servislerin para koparmak için çıkarttığı bir arıza diye düşünüyorum şimdlik bir sıkıntı yok araçta çünkü ama bilmiyorum açıkcası.
  • spindoc S kullanıcısına yanıt
    Bende de ilk süreçte servis size davrandığı gibi davranmıştı.
    Servisteki personelin sizin adınızla bu yazıyı galeriden gitmesini yeniden rica ediniz.
  • emrehanci kullanıcısına yanıt
    bir de bu yolu deniycem teşekkürler. Bu arada herhangi bir gelişme olursa burdan da bilgilendirmesini yapıcam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.