Şimdi Ara

2. HDDyi takınca PCnin kitlenmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dosyalarımı yedeklemek için 2. bir HDD (SABİT) kullanıyorum. Son taktığımda 'Windows başlatılıyor' ekranında takıldı, hep aynı yerde takılıyor artık.
    Yalnızca bu HDDde böyle oluyor. Başka bir HDD denediğimde sorun olmadı. Güvenli kipte falan da başlatmayı denedim olmadı. Fikri olan ?



  • ?
  • İki ihtimal var.

    -PSU az geliyor. Güç kaynağı ikinci diskle beraber tüm sistemi çalıştırmak için yeterli değil.

    -İkinci ihtimal AHCI ile ilgili. BIOS dan AHCI kapatılacak. AHCI zaten bir b.ka yaramayan bir şey. Kapatın gitsin.

    Nasıl yapacaksınız: BIOS'a girip AHCI yazan yeri IDE yapacaksınız. Bu değişiklikten sonra AHCI sürücülerinden dolayı belki windows açılmayabilir. Sıfırdan windows kurarsanız sorun kalmaz. Yada tekrar AHCI etkinleştirirseniz windows açılır.
  • hdd kutusu (external hdd enclosure) vasıtasıyla taktım XP açıkken tanıdı HDD’yi.Disk yönetiminden 'Çevrimiçi' yaptım. Bu seferde dinamik diskin durumu 'başarısız' olarak görünüyor. Fiziksel (sallanma,darbe vs.) bir sorun yok HDD'de yalnız yine aktarım yaparken Veri Hatası(Döngüsel Artıklık Denetimi) tarzı bir hata çıkmıştıki sorun o zaman başladı zaten.

    Nyse disk yöneticisinden dinamik diske sağ tıklayıp -birimi yeniden etkinleştir- dediğimde ;
    Bu işlemin ardından kullanılabilir her bir birim üzerinde check disk çalıştırmanızı öneririz. Bu disk çevrimiçi duruma geldikten sonra bir birim kullanılamaz durumdaysa , bu birimin ‘Birimi yeniden etkinleştir’ komutunu kullanın yazısı çıkıyor ve birkaç dakika bekledikten sonra ‘ Mantıkal veri yöneticisi – İşleminiz zamanaşımına uğradı’ tarzında bir yazı çıkıyor ve Windows kitleniyor. Sorum şu :

    Çevrimiçi görünen ama sürücü ismi/harfi bile olmayan bir HDDye nasıl/nerden checkdisk yapacağım? Veri kurtarmak istesem bile sürücü olarak görünmeyen bir HDDden nasıl veri alacağım ?




  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.