Şimdi Ara

2.El makine tavsiyesi--Maks. 1200-1300tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.Uzun zamandır aklımda olan dslr makine alma düşüncemi kredi almaya başlamamında vermiş olduğu gazla eyleme dönüştürüyorum.Başlıkta belirttiğim fiyatlarda ikinci el Nikon d90 bulabiliyorum.Ancak araştırırken gördüm ki birde Pentak K-x gerçeği var.Pentax K-x hakkında ayrıntılı bilgiye sahip değilim ancak d90 ın yaşayan efsane olduğunu biliyorum.Ve daha ucuza K-x in ikinc, elini alabiliyorum.Bu noktada tavsiyelerinizi bekliyorum.Sizce iki makine performans olarak denk midir?Veya siz aynı fiyat aralığında ne tavsiye edersiniz?



  • ozncb kullanıcısına yanıt
    1000tl ye pentax k-5 efsanesi varken ne nikon d90 ne pentax k-x. ben eski bir k-x kullanıcısıyım. kerata aslında çok iyi işler çıkartabiliyordu,ancak ekran çözünürlüğü biraz az. ekranda gözükenle pc de gözüken arasında fark oluyordu. ve 4 adet pille çalışıyor.
    taçsız kral k-5 al kafan rahat olsun.
  • İlgilendiğiniz için sağolun hocam. Hemen araştırmaya başlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D90 977 iso başarısı varken, Pentax K-x de 811 iso başarısı var. Ama Pk-x in çapraz af noktası bilgisayara bağımlı kalmdan HDR avantajı ve en önemlisi gövdede sabitleme var. 1/6000 e 1/4000 patlayan şeyleri yakalama gibi bir derdiniz yok ise o kadar önemli bir şey değil. 1200 TL gibi bir fiyat verecekseniz çok fazla. İkiside zamanında iyiydi. Pentax çok güzel makineler yapıyor ama lens sıkıntı. İkinci elini pek bulamıyorsun genelde sıfır almak zorundasın. Satmakta zorlanıyorsun. Ama sabırlı ve nakit paran var ise ikinci el çok ucuz düşürebiliyorsun. Bu fiyattan satamam ben deyip baya aşağıdan veriyor o anda hemen parayı basıp alabiliyorsun. WoW da AH oynamak gibi. ^^ Aynı şekilde aldıklarını ihtiyacın olduğunda satmaya kalkınca aynı handikapı sende yaşayacaksın. Ne kadar ucuzdan alırsan o kadar iyi.

    Güvenilir birimi bilmiyorum birebir görüşebilirsen gidip incele makineyi Pentax K-x Body+18-55mm DA Lens+50mm 1.7 Lens+8 Gb hafıza kartı 650 TL den satıyor. D90 bodysi en hırpalanmışı 800 TL den başlıyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-k-x-body-plus18-55mm-da-lens-plus50mm-1.7-lens-plus8-gb-hafiza-karti-son-olu-150853953/detay

     2.El makine tavsiyesi--Maks. 1200-1300tl


    D90 konusuna gelirsek efsaneydi. Demek daha doğru. ericsson 628, t28 ama tutupta android parası verip alıp kullanmazsın. Şimdiki makineler daha iyi image kalitesi veriyor. İkinci el 800 TL gibi fiyatlara D3200 ler filan var onlara bakabilirsiniz.


    Edit : + Yazmam uzun sürünce yeni mesajları görmedim. K-5 de güzel bir cihaz uygun fiyatlı bulursan kaçırma.
    http://snapsort.com/ sitesine girip oradan karşılaştırma yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 12 Şubat 2015; 23:39:45 >




  • Yine mi bu snapzortlak site !..
    -
    Slightly less shutter lag
    D90: 208 ms.
    Nerden almış bu veriyi ? Buradan :http://www.imaging-resource.com/PRODS/D90/D90A6.HTM
    Ama testte not olarak ne denmiş ? "Time from fully pressing shutter button to image capture. All AF timing measured with Sigma 70mm f/2.8 Macro lens. (Slower, gear-driven focus, but cameras seem to be able to determine focus speed very quickly with this lens.)" ? Snapzortlak veriyor mu bu bilgiyi de ?




  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.K-5 e baktım ancak uygun bir makine bulamadım.En kötüleri 1400 den başlıyor.Gözümü karartıp linkini verdiğiniz k-x i alacağım galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozncb

    Sağolun hocam.K-5 e baktım ancak uygun bir makine bulamadım.En kötüleri 1400 den başlıyor.Gözümü karartıp linkini verdiğiniz k-x i alacağım galiba.

    Nette çok dolandırıcı oluyor. Birebir gidip görün. Fotoğraf makinesi beklerken salatalık yollamasınlar sonra.





  • ozncb kullanıcısına yanıt
    http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/board,4.0.html
    bir de buradan bak. biz pentaxçılar genelde kendi aramızda alım satım yapıyoruz o yüzden belki piyasada fazla pentax gözükmüyor. 1000tl satılıyor hem de 13000 çekimde olan makine.




  • Fotoğraf grubumuzdaki bir bayan makinesini satıyor.
    Canon eos 600d
    18.55mm ıs II lens

    Yedek batarya
    Tüm kutu icerigi eksiksiz tamam
    12k shutter

    850 TL pazarlık ve takas yok dedi. İstanbul içi elden teslim alabilirsiniz.

    İlgilenirseniz özelden ulaşabilirsiniz

    Makinenin resimleri için TIKLAYINIZ-1
    Makinenin resimleri için TIKLAYINIZ-2
    Makinenin resimleri için TIKLAYINIZ-3
    Makinenin resimleri için TIKLAYINIZ-4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2kmtt -- 13 Şubat 2015; 20:54:54 >




  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.Canon düşünmüyorum.
  • ozncb kullanıcısına yanıt
    Satılmış zaten
  • Bence K5 lere bakın. ve iyi araştırın. Şu anda 1150 TL ye bodysi var, satana da sonuna kadar kefil olurum. Yanınada 18-55 WR alırsanız sizi uzun süre idare eder.

    Yanında 4GB class 4 + Küçük taşıma çantası var. Kargo da satıcıdan. İsterseniz komisyon ekleyerek SP de açarım diyor bence kaçırmayın. Pm Atarsanız size linki ve satanın iletişim bilgilerinş verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 15 Şubat 2015; 13:49:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.