Şimdi Ara

2. el fiyatlarına ne olmuş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bayramdan sonra iyice duser
    sene basi vergiler odenmesine dogru hepten ucuzlar
    yeni seneden sonra azar azar hep artar
    selamlar
  • aramızda galerici arkadaşlardan özür dileyerek.

    galeriler 3 dakikada en fazla yalan soyleme yarışında.
    guiness e girecekler yakında.
    bir de herkesin malı kendine göre cok değerli.
    insanlarımız duygusal bağ kuruyor araölarıyla.
    satmak istedikleri ve ya satmak zorunda oldukları zaman hayallerini ve de anılarınıda satmak istiyor.
    o yuzden yuksek fiyat cekiyorlar.
    ama kimse kimsenin anısına para vermez ki...
    ikinci el piyasası hemen hemen bellidir.
    internettekinden 2-3 bin daha az her zaman.

    alıcam dediğin zaman cok para isterler satmak istediklerinde bunun 4-5 bin daha asagısından daha iyi fiyata satamazlar.
    bu her zaman boyledir.

    eski arabam (ford taunus) 3700 verdiler vermedim.
    daha sonra 2500e zor sattım..
    olay bu...
  • çin arabaları geliyor. 15 bine 2. el de şimdiki fiyatların 3-4 bin altını düşünmelisiniz. tüm piyasa sallanacak.
  • ama ne zaman gelecek çin arabaları ? biz şubat a kadar beklicez zaten ancak düşer piyasa samand da girdi piyasaya ama hiç reklamı yapılmadı arabanın biraz yapılsada bari insanların böyle bir arabanın türkiye piyasasına girdiğinden haberi olsun sonrada düşsün 2. el fiyatları dört gözle bekliyorum valla
  • 15 bin YTL'ye DVD'li otomobil



    Asya menşeli otomobillerin ithalat sorunu çözüldü. Hintli Mahindra ve İranlı Samand'ın ardından ucuz oto diye bilinen Çinli Chery de Türkiye'ye geliyor. Çin otomobili, emsallerinden yüzde 30 daha ucuz olacak.
    03 Ekim 2007 11:25
    Yazı boyutunu büyütmek için


    Şaban Gündüz'ün haberi

    İran otomobilleri bayram sonrası Türkiye'de. Sıra Çin araçlarında. Onlar da Aralık ayında gelecek.. İlk etapta 3 bin adet sipariş veren Mermerler Otomotiv, yüksek talep sebebiyle rakamı artırmaya hazırlanıyor.

    Aralık'ta satışa sunulacak olan Chery'ye büyük ilgi var. İlk etapta 3 bin adet sipariş veren Mermerler Otomotiv, yüksek talep sebebiyle rakamı artırmaya hazırlanıyor.

    İthalat sorununu aşan Çin, Hindistan ve İranlı firmaların ürettiği otomobiller, birer birer Türkiye'ye geliyor. Hintli Mahindra satışa çıkarken, İranlı Samand'ın 375 otomobili Türkiye'ye getirildi. Samand LX modeli bayramdan sonra 19 bin 990 YTL'den satışa sunulacak. Mermer ve zeytinyağı ihracatına karşılık, ithalat izni çıkan Chery marka Çin otomobili ise aralık ayında Türkiye'ye geliyor. Uzun süredir vize bekleyen Çin otosu, daha gelmeden büyük ilgiyle karşılaştı. Chery'nin ilk bayisi olan Yıldızlı Otomotiv, Antalya'da 7 milyon dolar harcadığı showroomunu önümüzdeki aylarda açmaya hazırlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yıldızlı, araç için 500 kişinin sıraya girdiğini bildirdi. Ucuz araba almak isteyenlerin sık sık Chery markası hakkında kendilerinden bilgi aldıklarını kaydeden Yıldızlı, "Sürekli arabanın ne zaman geleceğini soruyorlar. Bazıları şimdiden ayırtmak istiyor. Otomobilleri büyük bir sabırsızlıkla bekliyorlar." dedi. Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü alan Mermerler Şirketler Grubu Başkanı Yüksel Mermer de ilk etapta 3 bin sipariş verdiklerini, yoğun talep sebebiyle sayının bir miktar artabileceğini dile getirdi. Otomobiller gelmeden altyapı hazırlıklarını tamamlamayı planladıklarını ifade eden Mermer, "Türkiye genelinde bayilik anlaşması yaptığımız firma sayısı 40'a yaklaştı. Görüşmeler devam ediyor. Yoğun talep olması nedeniyle bayilik konusunda seçici davranıyoruz." dedi.

    Chery'nin Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss modelleriyle Türkiye piyasasında iyi bir yere gelmeyi hedefleyen firmanın, yedek parça ve servis teşkilatı kurma çalışmaları da tamamlanmak üzere. Çin otomobili, emsallerinden yüzde 30 daha ucuz olacak. 15 bin YTL civarındaki fiyatıyla piyasanın en ucuzu olacak. Ucuz fiyatına rağmen koltukların arkasında DVD ekranları ve dijital yön takip sistemi gibi donanımlara da sahip olan Chery'ler, en az 2 yıl garanti kapsamında satılacak. Türkiye'deki showroomlarda çalışacak personel Çin'de eğitilecek. Çinli teknisyenler de Türkiye'de satış ve satış sonrası teknik eğitimler verecek.

    'Çok ucuzluk bekleyen hayal kırıklığına uğrar'

    Çin otomobillerine karşı önyargıları Chery ile yıkacaklarını dile getiren Mermer'in verdiği bilgilere göre, Chery dünyanın en büyük otomobil fabrikalarından biri. 1 milyon üretim kapasitesine sahip. Ayrıca 1 milyon adet motor imal ediyor. İtalya ve Amerika'daki otomobil markalarına motor üretiyor. İtalyan Fiat ile 100 bin adetlik motor anlaşması imzalamış. Çinlilerin Türkiye'de fabrika kurma sözü verdiklerini aktaran Mermer, "Ne zaman üretime geçecekleri belli değil. Satışa başlandıktan sonra netlik kazanacak. Öncelikle rağbet gören markaların üretilmesi planlanıyor." diye konuştu. Chery'nin Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılmak istediğine işaret eden Mermer, "Herkes Çin'e yatırım yapıyor, biz de Çinlilere Türkiye'de yatırım yaptıracağız. Türkiye'de otomotiv yan sanayii çok gelişmiş durumda, bundan faydalanmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

    Çinli yetkililerle 4 yıldır sürdürdükleri görüşmelerin geçen haziran ayında neticelendiğini belirten Chery Batı Akdeniz Bayii Mesut Yıldızlı, fiyat avantajından dolayı diğer markalarla rahatlıkla rekabet edebileceklerini söyledi. Yıldızlı, Chery'nin pazara girmesiyle oto fiyatlarının da düşeceğini iddia etti. Beş yıl içinde ciddi bir satış rakamına ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Yıldızlı, "Önümüzdeki yıllarda dünyanın en büyük otomobil şirketleri arasına girecek. Chery'yi, geleceğini parlak gördüğümüz için tercih ettik." ifadelerini kullandı. Yıldızlı, Çin otomobillerine yönelik ucuzluk beklentisiyle ilgili de şunları söyledi: "Çin'deki ucuz işgücünden dolayı otomobiller ucuza imal ediliyor. Kalitesizlik söz konusu değil. Geçmiş dönemlerde Çin motosikletleri üçte bir fiyatına satıldı. Otomobilde de aynı ucuzluğun olacağını bekliyorlar. Ama öyle olmayacaktır. Ucuzluk bekleyenler biraz hayal kırıklığına uğrayabilir."




  • vala okuyana kadar baya bi yoruldulm çok faydalı oldu verdiğin bilgi eline sağlık o zaman beklemeye devam
  • inşallah piyasa düşer
  • ben 1 aydir bakiyorum millet kafayi yemis resmen
    normal fiyatları olanlarda hemen kapılıyor arac bulamadim hemen dedigim 2 telelfon arası ertesi gun yani
    3 tane arac gitti bu muhabbetten
    onun disinda cok ucuk fiyatlar var
    ben biraz daha bekleyip sıfır alıcam sanırım bu gidisle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goofyitu

    ben 1 aydir bakiyorum millet kafayi yemis resmen
    normal fiyatları olanlarda hemen kapılıyor arac bulamadim hemen dedigim 2 telelfon arası ertesi gun yani
    3 tane arac gitti bu muhabbetten
    onun disinda cok ucuk fiyatlar var
    ben biraz daha bekleyip sıfır alıcam sanırım bu gidisle


    Satan insanlar da ilanların geneline bakıyor, misal ''herkes 25 demiş ben neden altına satayım?'' diyor. Aslında o 25 diyenlerin yarısından fazlası galerici, adamın dükkanına gitseniz daha bismillah demeden 2Bin-YTL fiyat düşüyorlar. Ama internette galerilerin ilanlarını gören normal satıcılar bu pazarlığı yapmıyor kolay kolay, ''bak internette 25, ben de 25' e veririm.'' diyor onlar da.

    Ama gerçek şu ki, bu nedenden dolayı 2. el piyasası 2-3 aydır çok durgun. İnsanlar paraya sıkışık durumda son raddeye kadar sabrediyordu, şimdi yavaş yavaş ''Yeter ulan..'' demeye başladı millet, tek tek fiyatlar düşmeye başladı. Yakında ilan sitelerinde de etkisi görülecek bunun...

    2 telefon arası kaçırılan arabaların durumu budur, ilan sitesinde fiyatı normal seviyeye düşüren, arabasını anında satıyor. Bunu gören diğer ilan sahipleri de 500, 1000 derken düşmeye başladılar fiyatları. Yakında herkes düşürecek, çünkü piyasa normalin 3-4Bin-YTL üstünde. Şu anda indirdim diyenler de aslında indirim falan yapmıyor, arabalarını piyasa değeri neyse o değerden satıyorlar.

    Dediğim gibi işin kaynağı galerilerin izlediği politika. Adam 19Bin' lik arabaya 24Bin yazıyor ilan sitesinde, telefonla arayınca direkt 22Bin' e düşüyor, dükkanına gitseniz pazarlık ede ede 20Bin' e veriyor arabayı. Galericiler bu şekilde çatır çatır araba satarken internete ilan veren normal satıcılar aylarca müşteri bekliyor.

    İşin özü şu; yakın zamanda bu fiyatlar en az %15 aşağı düşecek. O yüzden iyi pazarlık ve sabretmek çok önemli. Acelesi olmayan beklesin, parayı sokaktan toplamıyoruz. 3Bin-YTL demek 20depo benzin demek, bu da normal kullanımda 5 ay idare edecek bir miktar. Sabır...




  • sn ZMY3435 Haklısınız.geçenlerde toyota dizel 2006 15 binde araca adam 28 istemişti. herkes 32 lerden bahsediyor. adamı aradım araba batmanda. adam beyendi arabayı 27500 e bırakacam bu gün 4 kişi gelip bakacak dedi. eminim araba satılmıştır. belkide 28 geçtiler. gerçek fiyatlarını yazanlar hemen satıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: A380

    http://www.araba.com/785604.html

    ilandaki araç için 41500 ytl istemişler

    vectra elegance sıfırı içinse

    http://fiyatlistesi.opel.com.tr/

    48.699,00 YTL fiyatı var.

    arada 7000 ytl fark var

    yorumlarınız nedir?


    İLan tarihine baktım araç 1 aydır satılmamış duruo. Vectranın 2. eli maalesef ölü.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.