Şimdi Ara

2. el fiyatlarına ne olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben mi yanlış araştırıyorum yoksa bi gariplik mi var 2. el fiyatları haziranda baktığımda bugünkü verilen değerlerin 1500-2000 ytl altındaydı (gerçi ben almaya kalkınca coşmaları normal) model ayırmadan hepsinde ortalama böyle bi artış var mevsimsel bişey falan mı hani "şu ara araba alınmaz abi" dönemi falan mı geldi? hadi bide örnek vereyim opel corsa 1.2 alayım dedim piyasa uçmuş alla alla yeni kasası da çıktı nie ki falan dedim opel bayisi comfort paketli easytriptonik şanzımanlıya 27.300 fiyat verio sıfır yeni kasa, 2 ele bakıosun 25000 e 2006 sı bilmem kaç bin kilometrede bu nasıl bi fiyatlandırma anlamdım gitti (2.el için net üzerinden baktığım fiyatlardır)



  • Cevap zaten sorunun içinde. Şu ara acil ihtiyacınız yoksa araba almak gerçekten mantık dışı.

    Siz haziran ayından bahsetmişsiniz, ben mart ayından örnek vereyim; tüm marka ve modellerde fiyatlar en az %20 artmış durumda. Ben geçtiğimiz Mart ayında Audi A3 almaya niyetlenmiştim. İzmir gibi piyasanın nispeten yüksek olduğu bir ilde bile modeline göre 11bin ila 15bin-ytl arasında bir çok A3 vardı. Hatta 85.000km' de, 2002 model 5K bir A3 için 15Bin' e anlaşmıştım, adam son anda vazgeçti satmaktan. Ben de zaten az olan 5 kapılardan o araba gibi dolu ve temiz olanını bulamayınca vazgeçtim, almadım.

    Şimdi yine araba almayı düşünüyorum, A3' lere bir baktım aklım yerinden oynadı. Adam gibi a3' ler 19' dan 20' den aşağı değil. Bu artışın oranı neredeyse %30. Enflasyonun %10 civarında olduğu, dövizin süekli değer kaybettiği ülkemizde bu artışın mantıklı bir açıklaması yok.

    Ama ne var, piyasadaki satıcılar bayramı bekliyor; çünkü bu ülkede her bayram döneminde fiyatlar uçar. Ama bu sefer satıcılar üzülecek kuvvetle muhtemel, çünkü bayram dönemi yıl sonuna denk gliyor. Yıl sonuna doğru, tahminen kasım ortasından itibaren şirketler araçlarını satmaya başlayacak.(Şirketler vergi avantajı nedeni ile her 3 yılda bir araçlarını sıfırlarlar) Yani piyasaya bir sürü 2004-2005 model araba girecek. Bu ne demek? 2004 model ve altındaki araçların fiyatı ciddi kırılacak.

    Bununla da kalmıyor, markaların yıl sonu kampanyaları başlayacak ve sıfırlarda 3-5bin-ytl' lik indirimler olacak. Dolayısıyla 2.el piyasası model ayırt etmeksizin ciddi şekilde kırılacak.

    Şu anda herkes uçmuş durumda piyasada; özellikle de internet sitlerindeki fiyatlar piyasaya göre kafadan 1500-2000 YTL fazla. Ama dediğim gibi 40güne kalmaz fiyatlar ciddi şekilde düşecek.

    Aslında bekleyebilecek olanlar için en uygun dönem Aralık-Şubat 15 arası. Çünkü bu dönemde fiyatlar gerçekten dibe vuracak. Bir de kurban bayramı sonrası çok ciddi düşüş olur genelde, yaza kadar piyasa iyice ölür.

    Dolayısıyla, arabasını satacak adam yazın ortasında satmalı(genelde insanların izin kullandığı temmuz ayı mesela), araba alacak adam da yıl sonunda ya da yılın ilk ayında almalı bana göre. Bu iki dönem arasındaki fark en iyimser ihtimalle bile %15 olacaktır. Bu da 15Bin-YTL' lık bir araç için yaklaşık 2.500-YTL fark demek.




  • Haklısınız yazın sat kışın al ama aşin açmaz tarafı şu ki yazı arabayı satınca kışa kadar napcaz?

    Ya çok paran olcak bi şekilde 4-5 ay iki aracıda elde tutacaksın ya da % 15 gircek.Zaten çok paran olsa gider sıfır alırsın bu durumda uğraşmazsın şunla bunla.
    Bu durumdan en karlı çıkacak olan her zaman ilk defa araç satın alacak olandır.
    Aracı olan ne yapsa farketmez.Şimdi aracı değiştiriyim desen satarken pahalı ama alırken de pahalı.Tabi segment değiştiriyosan o farklı bir durum.
  • evet 2. el fiyatları bu aralar baya bi yükseldi aslında bende topik açıcaktım da vazgeçtim dedim heralde internettekiler böyle fiyat veriyo ama 2. el piyasasının bu aralar düşmesi gerek çünki insanlar artık 0 alıyorlar çoğu marka 3 5 bin lira indirim yaptı noldu yoksa kimse 0 almıyomu da 2. eller değer kazanıyo anlayamadım valla
  • Örnek veriyorum Reno Clio sıfırı 25 milyar.

    adam satıyor 20-22 milyar arası. sahibinden.com'dan bakabilirsiniz.

    3milyar daha ödeyip sıfırını alacağımı bilmiyor galiba. Ama kazıklanan arkadaşlar çok oluyor. O yüzden kesinlikle sıfır fiyatını araştırın arkadaşlar.
  • Aynen katılıyorum ...2.el fiyatlar objektif değil..Ancak şu da var...Piyasayı yani internet dahil tum alım-satım piyasasını galericiler belirliyorve piyasayı yuksek tutan da onlar...

    Ancak yıl sonuna doğru hem ilk el hemde 2.el de %15-20 civarında düşüşler bekliyorum..
  • peki ne zaman fiyatı uygun bulabiliriz.mesela sene sonumu kışın mı yazın mı nezaman?bi bilgisi olan varmı ben kışın biraz daha uygun olur diye tahmin ediyorum.
  • piyasayı daha çok karıştıran galericiler, hepsine uyuz oluyorum
  • 2007 getz dizel 28000 kmde absli 20250 ytl istiyor . sıfırını 24500 ytl ye veriyorlar .ikinci el aracı 20250 al sonra 750 ytl devrine ver .aracın 30000 bakımıda gelmiş onada ortalama 300 versen 21300 ytl ye araç malolacak sıfırından 3200 ytl fark var .
    bu ara ikinci el gercekten cok yüksek
  • Araç almak için, hele de 1.6 üstü alıyorsanız en uygun ay şubattır, ocak vergisi de ödenmiş olur.
  • fiyatlar düşmeye başladı şimdiden, bende 2008 i bekliyorum ( sanırım birçok kişi gibi :) )
  • hep duymuşumdur yazın fiyatlar artar bayram önceleri artar diye bunun bir doğruluk payı varmıdır 2. el piyasasında
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolfhonda

    hep duymuşumdur yazın fiyatlar artar bayram önceleri artar diye bunun bir doğruluk payı varmıdır 2. el piyasasında



    kesinlikle öyle
  • eğer aracımızı satacaksak bayramları beklemekte fayda var
    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmettr


    quote:

    Orjinalden alıntı: wolfhonda

    hep duymuşumdur yazın fiyatlar artar bayram önceleri artar diye bunun bir doğruluk payı varmıdır 2. el piyasasında



    kesinlikle öyle
  • adam g.punta ya 2 .el..11.000km de benzinli 24.750 demiş ...sıfırı o kadar zaten...
  • evet cok ilginc ikinci el arac piyasasında bilee bööle mevsimlik zamnlarrı görmek mümkün.ancak bankaların avantajlı kredileri ve düşük faizlerinden dolayı 2. el piyasası düşecek düşecek düşecek daha cook düşecekk ...alım gücümü arrttı nedir
  • bugün forda 90 bg connect fiyatı sordum peşin para 29.000 ytl ye bırakırız dediler depomuzda araç varsa biraz daha düşeriz dediler o ara bi arkadaşın galerisine gittim connect vardı 2007 model 2006 çıkışlı 17.000 km de ne kadar istiyorsunuz dedim 32.000 ytl dedi
  • http://www.araba.com/785604.html

    ilandaki araç için 41500 ytl istemişler

    vectra elegance sıfırı içinse

    http://fiyatlistesi.opel.com.tr/

    48.699,00 YTL fiyatı var.

    arada 7000 ytl fark var

    yorumlarınız nedir?
  • yaw ben audi a3 fiyatlarına bakıyodum 2.ci el öylesine. Millet euro dan koymuş fiyatları. Hiç hoşuma gitmedi, sosyetik mi takılıyorlar nedir
  • 15gün önce 24.000-YTL' den satışa çıkarılan ve kesinlikle pazarlığa yanaşılmayan 2006model, 14.500km' de Honda Civic LSE, bugün 19.500-YTL' na satılmış. Arabada ne boya ne değişme hiçbir şey yok. Adamı bir kez daha aradım bugün acaba düşer mi diye, adam keşke dün arasaydın dedi. Çünkü ben 20.000 teklif etmiştim fiyat olarak.

    Fiyatlar düşmeye başladı yavaş yavaş. Araba alacak olanlar acele etmesin arkadaşlar, bi 10 gün sonra bütün piyasa bu fiyatlara gelecek. Çok iyi pazarlık yapın, piyasada para yok şu anda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.