Şimdi Ara

2.el aracınaçöp statüsü veren volvo :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün İzmir volvo Servisi'ne gittim. Amacım kendime S.60 , eşime v40 araç almaktı. Bu araçları alırkende şu an kullandığım. Xc 60 d.5 2011 27 bin km nakyajlı kasa aracıma takas fiyatı önerdiler.satış danışmanı bayan aracımın şu anki sıfır fiyatını 270- 280 arası bir rakam olarak çıkardı.aracım gerçektende donanım ve aksesuar olarak dolu bir araç. Beş dakika sonra 2 elden gelen fiyatı sıkılarak 110 bine sayacaklarını iletti.bu rakamı verirken yüzü kızardı ve üzgün olduğunu söyledi. Yani işin özeti benim araç ,S.60 1.6 dizel advance alamıyor.Volvoya yakışmadı.bu benim 5.ci volvo aracım. Şimdi oturup kendimi sorgulayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist69 -- 22 Ağustos 2013; 18:26:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba, 2011 model xc60 aracinizi 2011 yilinda aldiginizda kac TL odemistiniz? Birde olaya bu acidan bakalim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun volvo'nun ikinci elinin kotu olmasiyla alakasi yok, siz 2011'de xc60'i alirken hem euro daha dusuktu hem de otv zammi olmamisti, muhtemelem 120-130 civarina aldiniz, 110 bence iyi bir rakam ve volvo'nun ikinci elinin soylenildigi gibi kotu olmadigini gosteriyor sahsi kanaatimce.

    Saygilar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dentist69 D kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, senin durum malumun ilanı olmuş. Fakat bunda Volvo'dan ziyade Türkiye'nin şartlarının etkisi daha büyük.Alım sırasında ödenen ötv'nin çok yüksek olması, sonrasında motor hacmine bağlı olarak yıllık motorlu taşıtlar vergisinin bıktırıcı boyutta olması, yüksek yakıt giderleri insanları yüksek hacimli araç almaktan uzak tutuyor.

    İkinci el araç satışında taliplilerin gelir seviyesinin (genel itibariyle) bir veya bir kaç kademe aşağıda olması da ikinci el satış fiyatlarında dramatik düşüşlere sebebiyet verebiliyor.

    Örnekle açıklayayım: Senin aracın sıfırı 250 bin TL imiş. Mantıken 2 senelik bir aracın en azından 200 bin etmesi lazım değil mi? Ama öyle olmuyor. Çünkü 200 bin gibi bir meblağ ödeyebilecek maddi güce sahip insanların ikinci el ile işi olmuyor.

    Kısacası Türkiye şartlarında ikinci elde üzülmemek daha doğrusu az üzülmek için şu 3 şartın bir araçta olması gerekiyor: 1.6+ dizel+otomatik

    Diğer bir husus ise bir aracı en uygun satmak istiyorsan takasa vermeyeceksin. Çünkü alacak olan bu işin ticaretini yapıyor. Doğal olarak piyasada satabileceği fiyatın aşağısını teklif etmesi beklenen bir şey.

    Son madde olarak da şunu söyleyebilirim: Sıfır alırken binlerce tl verilerek alınan donanımların ikinci el fiyatına etkisi çok çok az oluyor. Sadece satılmasını kolaylaştırıyor...




  • 2011 fiyat listesine göre XC60D5 R design 130 bin tl, R design değilse 120bint tl imiş. Ve iki yıl sonra araca 110 bin teklif edilmiş! Sahibi pekala daha fazlaya da satabilir. Ancak şu var: bu aracın D4 motor sıfırının fiyatı 150 bin cıvarında geziyor. Şimdi sıfırını 150'ye almak varken 2011'ini eğer AWD'ye ihtiyaç yoksa kim aynı fiyata alır? AWD isteyen bile bu durumda fikir değiştirmez mi?

    Ayrıca, Volvo-TR hiçbir zaman ikinci elde müşterisinden piyasa fiyatına araç alan bir firma olmadı. Bundan sonra da olacağını hiç sanmam. Volvo sahipleri araçlarını kendileri satabilir pekala.

    Ancak, XC60D5'den inip S60'a binmek!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 22 Ağustos 2013; 21:05:22 >
  • Vergi sistemiyle alakalı bir durum.

    Aracın bir alt vergi dilimine giren versiyonu olunca üst vergi dilimindekinin fiyatı en iyi ihtimalle onun kadar oluyor.

    Örneğin 1.8 C serisi mercedeslerin 1.6'larla aynı paraya gitmesi verilebilir, Aynı akibeti e250 sahipleri, 320 sahipleri de yaşıyor- yaşayacak.

    O yüzden siz de beklentilerinizi 2.4'lük versiyonlara değil 2.0'lıklara göre düzenlemelisiniz.
  • Yeni ötv düzenlemesi hiç iyi olmadı, herkes 1.6 cc ve altına kaydığından totalde ötv hasılatı düşmüş, bmw 5 kasaya 1.6 motoru, mercedes e serisine 1.6 motoru da takdı ki, devlet sittin sene ötv hasılatını artıramaz. Bu düzen değişmeli zaten yakıtdan inanılmaz vergi alınıyor bu durumda arabalar daha ulaşılabilir olmalı. Nasıl olsa bakanların altında en iyi arabalar var , vatandaş 1.6 cc e mahkum edilse ne olur duyarsızlığından kurtulmalı. Amerikada 60.000$ türkiyede 180.000$ ohh ne güzel.. Şimdi ötv ler eski haline gelse bu sefer mevcut düzenlemeye göre araba alanlar pahalıya almış olacak ve yine mutsuz ve şikayetçi bir kesim olacak, devlet kendi kendini bu çıkmaza sokuyor.. O sebeple işi çok oy alana değil ehline teslim etmek gerek. Devlet makamı deneme-yanılma platformu değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinozkan

    Yeni ötv düzenlemesi hiç iyi olmadı, herkes 1.6 cc ve altına kaydığından totalde ötv hasılatı düşmüş, bmw 5 kasaya 1.6 motoru, mercedes e serisine 1.6 motoru da takdı ki, devlet sittin sene ötv hasılatını artıramaz. Bu düzen değişmeli zaten yakıtdan inanılmaz vergi alınıyor bu durumda arabalar daha ulaşılabilir olmalı. Nasıl olsa bakanların altında en iyi arabalar var , vatandaş 1.6 cc e mahkum edilse ne olur duyarsızlığından kurtulmalı. Amerikada 60.000$ türkiyede 180.000$ ohh ne güzel.. Şimdi ötv ler eski haline gelse bu sefer mevcut düzenlemeye göre araba alanlar pahalıya almış olacak ve yine mutsuz ve şikayetçi bir kesim olacak, devlet kendi kendini bu çıkmaza sokuyor.. O sebeple işi çok oy alana değil ehline teslim etmek gerek. Devlet makamı deneme-yanılma platformu değildir.

    makul bir ötv ile piyasada dolaşan ölüm makinelerinden kurtulup daha güvenli araçlara binmek herkesin hakkı. madem dış ticaret açığı düşünülüyor veya herneyse kendi arabanı üret ve sat. yapamıyosan bırakta millet güvenli konforlu arabaya binsin vekiller biniyo ama onları oraya taşımış halk binemiyor bu nasıl bi kara düzen. biraz sinirlendim:))




  • ayrıca 130bin gibi rakamlara al sonra 200bine sat biraz şark kurnazlığı gibi geldi bana. araç sahibi kusura bakmasın. herkes istediği rakama satmada özgür ama Volvo yada bu kadar yüklenmek olmaz sonuçta elinde patlayacağı belli olan bir araca kimse o kadar rakam vermez. galericiye götür mercedese götür nereye götürürsen götür verecekleri rakam Volvonun ki ile aşağı yukarı aynı olur.
  • Yorumlara saygım var. Ancak sizce 110 bine takastan alınan bu arabayı satarken kaç para isteyecekler.Üzerine 10-15 bin koyup satacaklarsa hiç sözüm olmaz.lakin hiç zannetmiyorum. Asıl şark kurnazlığını volvo2.el yapmaktadır. Bu araca en az 150- 160 etiket koyacaklarından adım gibi eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssozen11
    25 Aralık 2012; 23:27:24
    Selam,

    benim eski şirket aracım satılık. Hani küçük bir kaza atlattığım araç :). Onu tamamıyla benim denetimimde fabrika standartlarında onardık. 2012 MY XC60 D5 Ocean Race Edition. Hazar Mavisi, Siyah deri döşeme. 35.000 KM'de. Araç oldukça üst seviye donanımlı. Sun Roof, Arka Eğlence sistemi, Entegre Navigasyon, ACC başlıca extraları. Aracın bugünki anajhtar teslim liste fiyatı 345.000 TL. Bu aracı fırsat olarak görebilirsiniz. Satış fiyatı 190.000 TL.

    ilgilenenler bana PM atsın.

    Sevgiler



    İşte size bir örnek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn

    ayrıca 130bin gibi rakamlara al sonra 200bine sat biraz şark kurnazlığı gibi geldi bana. araç sahibi kusura bakmasın. herkes istediği rakama satmada özgür ama Volvo yada bu kadar yüklenmek olmaz sonuçta elinde patlayacağı belli olan bir araca kimse o kadar rakam vermez. galericiye götür mercedese götür nereye götürürsen götür verecekleri rakam Volvonun ki ile aşağı yukarı aynı olur.

    130bine alıp 200 bine satmak istediğimi nerden çıkarıyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz. Ben ne bu arabayı 130 bine aldım, (ciddi pazarlık sonucu 150 bine aldım) ne de 200 e satmak gibi bir düşüncem. Üstelik 110 bin rakamını düşük bulduğum için bana şark kurnazı diyorsun.cümlelerimizi kurarken lütfen dikkat edelim, incitici olmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist69 -- 23 Ağustos 2013; 15:47:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Acaba arcınız için başka yerlerden de fiyat alma şansınız oldu mu?
    Sizin kafanızı karıştırmadan en sağlıklı fiyatı bu şekilde bulursunuz. Böylece hem siz hem de volvo markası eleştiriye maruz kalmaz düşüncesindeyim.

    Bir de İzmir Volvo ile ilgili olarak üzüldüğüm bir konu var ki diğer illerde de aynı sıkıntı mevcut mudur bilmiyorum; ilk volvomu aldıktan sonra satışı yapan bayan arkadaş işten çıkarılmış ve yerine malesef volvo açısından deneyimsiz (yani markadan - sattığı araçların dışında eski modellerden habersiz) arkadaşlar getirilmişti. şimdi yine aracı satan ki gerçekten beni çok memnun eden ve satış sonrasında da birçok konuda bana yardımcı olan arkadaşı da birkaç kişi ile birlikte işine sonvermişler.
    Makyajlı S60 için telefonla arayıp satış yapan arkadaşa ulaşamadığım gibi , sanki o arkadaş satış yaptı , işinden ayrıldı diye ben artık onların müşterisi değilmişim şeklinde telefonda bir diyalog geçti. Eğer ayrılan arkadaş şuan orada olsaydı %90 şuan S60 Rdesign siparişi vermiştim. Ama daha mağazaya uğramadım bile. Araç çok hoşuma da gitti ama ayaklarım gitmiyor nedense.

    Kan yeniliği herzaman güzeldir. Ama gelecek gördüğünüz kemik elemanları her zaman için elinizde tutmalısınız.
    Kaldı ki C30'u da bana sevdiren araca ilk bakmaya annemle gittiğimde sanki beni evlerinde ağırlarcasına ilgi gösteren şirket müdürlerinin de işine son verildiğini bir başkasından duydum.




  • Çok haklısın , satışta Zeynep hanım vardı, ikinci elde Ersen bey vardı... Şimdi hepsi yabancı hem müşterilere, hem de Volvoya ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle özür dilerim sn dentist incitici olmak istemezdim aracınızı gaziemirde sıklıkla görüyorum gerçekten tam dolulukta güzel bi arac sn sözen in aracına 190000 istemesi gercekten fazla satabildiler mi bilmiyorum. İzmir volvo tamamiyle bi kan değişimine gitti istanbul arkasta meydana gelen bi durum işten çıkarılmaları konusu ise sanırım adliyelik tam emin olmamakla birlikte. Birilerinin başı yanmış. Aynı durum istanbulda da meydana gelmiş bahsettiğiniz kişilerin uzun yıllardır tanıyordum volvo ile özdeşleşmişlerdi benim için gerçekten volvodan pek anlamayan tecrübesiz kişilerden oluşmuş kadro ama zamanla olacak şeyler bunlar güler yüzleri yeter mi şimdilik? avolvo ya zarar vermiyor mu veriyor. ilgisizlik var mı evet var mesela v40 için bi türlü test sürüşü yapamadım belki şu an sürücü destek paketli bi v40 a biniyor olacaktım. Zamanında sıfır aldığım c30 da kazıklanmıştım verdiğim para ile aldığım faturayı karşılaştırınca anladım biraz geç oldu c30 un güzelliği gözlerimi kör eTMİŞ. Benden parayı alan satış danışmanı şuan kahve diyarları işletiyor. İşten çıkması hayırlı oldu volvo için. Bu arada sn dentist aracınız için yeterli param olsa talip olurdum. 160bin suanki ötv ile o dolulukta bi araç için yeterli;)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtiarn -- 23 Ağustos 2013; 22:13:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.