Şimdi Ara

2 ayda TYT Matematik, Fen ve Türkçeyi bitirmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Esenlikler,


    Hocalarım önümüzdeki 1.5-2 ayda tytde yazdığım dersleri tamamen bitireceğim. Aklıma takılan bir kaç soru var bunları sormak istiyorum.


    Matematik: Elimde Ödf-1, Karekök 0, 345, 3d ve acil eski basım var. Ödf ile ilerlersem çok iyi kavrıyorum ama çok uzun olduğu için endişelerim oluyor bu iki ay içinde matı baştan sona bir kere taramak istiyorum. Sizce mikail hoca+ödf mi yoksa eyüpb+karekök 0 veya 345 mi? Ya da mert hocanın 70 günde tyt matını alıp 40 günde falan bitirmek mi? Mert hocaya pek sıcak bakmıyorum ama daha derli toplu olur ve izledikten sonra 345ten tarayabilirim diye düşünüyorum ama kararsızım. Matematik netim yaptığım iki denemede de art arda 7 geldi. Önerilerinizi bekliyorum.


    Fizik: Vip Fiziğin videolarını izleyip bir sb bitirmek istiyorum. Elimde ens yayınlarının var ama çözmek istemiyorum. Gidip 345 alacağım.


    Kimya: Kimya Adasının videolarını izleyip bir sb bitireceğim. Elimde miray yayınlarının kitabı var iyi olduğunu düşünüyorum.


    Biyoloji: Selin hoca veya biosem adlı kanaldan izlemeyi düşünüyorum. Biosemden okul sınavından önce tekrar videosu izlemiştim ve kodlayarak anlaşılır anlatıyordu ama selin hoca da iyi ikisinden birine karar kılarım sizin öneriniz varsa da belirtebilirsiniz. Elimde ens ve çapın tyt ayt karışık kitabı var ama ben palme tyt veya biyotik tyt almak istiyorum. Yine bir sb bitireceğim.


    Türkçe: Paraf akademinin videoları yeterli olur diye düşünüyorum. Elimde okyanus yayınlarının soru bankası var çok seri çözüp geçeceğim.


    Evet gördüğünüz gibi önümüzdeki iki ay 45 olan tyt netlerimi (hiç konu bilmiyorum şuan) 70 civarlarına oturtmak istiyorum. Konuları hızlı biçimde tarayarak bilgi eksikliğinden yapamadığım soru kalmasın istiyorum. Konular bittiğinde ise her hafta tyt denemesi atacağım.


    Bu iki ayda tyt çalışırken okuldaki işlenen 12 konularını da iyi dinleyeceğim ve tekrar edeceğim yani temelim olacak ki ileride bitirmek için baktığımda daha rahat halledeyim ama focusum tamamen tyt olacak. Şubatta aytye başlamak geç olabilir ama yapacak bir şey yok. Çalışmaya geç başladığım için mecburum.


    Çalışmak konusunda ise sıkıntım yok her şeyi kestim tüm gün ders çalışıyorum. Yani 2 ayda ben bu dediklerimin hepsini yapacağım. Bu konu hakkında şüpheniz olmasın. Sadece sizden belli başlı tavsiyeler alabilmek için bu konuyu açtım. Siz daha önce bu konulara bitirdiğiniz için verebileceğiniz tavsiyeler kesin vardır.


    Son zamanlarda kafam çok karışıktı neyi nasıl halledeceğim bilmiyordum ama böyle bir plan yaptım ve başlıyorum. 7 ay çok uzun değil ama kısa da değil. 2 gün önce kafam karışıkken şu konuyu açmıştım. Hepinize iyi çalışmalar.








  • kimyada video izlemeye neredeyse gerek bile yok aydının fasikülünden konu anlatımlarına vs baksanız internetten bile okusanız yeter. biyoloji de keza çoğu konu için aynı şekilde. canlıların sınıflandırılmasını video izleyerek öğrenene helal olsun. ayrıca full focus tyt olmak biraz sıkıntı gibi şu dönemde. ayt mat çalışmanızı aksatmayıp ayt fiziğe de bakın

  • TYT Matematik için Eyüp Hoca yeterli olur. Konuların temelini kavradıktan sonra yorum videolarını da izlersiniz veya zorlandığınız konularda ÖDF'nin uygulama sorularını da izleyebilirsiniz.


    Sonrasında AYT'ye başlamak için de geç kalmayın, TYT Matematik'te oran-orantı öncesini halledip hemen çarpanlara ayırma ve fonksiyonlara geçin, oradan da polinomlara geçerek AYT'ye başlayın.


    Bir yandan da oran-orantı ile problemleri bir buçuk ay gibi bir süreye yayarak bir tane problem kitabını kavrayarak bitirin. Problemler önemli ama sizin yapmanız gereken çok şey var, bu yüzden problemleri ve atladığınız kümeler, mantık gibi tek günlük konuları da araya sıkıştırarak bitirmelisiniz.

  • türkçe biter kimya biyoloji biter matematikte kümelere kadar falan gelirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lazy nina L kullanıcısına yanıt

    Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. Elimde bilgi sarmal problemler var bende sizin dediğiniz gibi düşünüyordum. Problemleri ayrı olarak ele alacağım. İlk olarak oran orantı ve problemler haricindeki konuları bitireceğim. Kümeler ve mantık konularını da sizin dediğiniz gibi yaparım.

  • nicksizhaldeyim kullanıcısına yanıt

    Fizik konusunda fikriniz var mı hocam?

  • Kimya zaten kolay biraz ezber ve ilkokul matematiği. Videoyu konuları kavramak için izliyorum. Sizin dediğinizde aklımda hocam direk soru çözümü izleyerekte halledebilirim belki.

  • madaoalreadybloomed M kullanıcısına yanıt
    hocam fen dediğim gibi tamamen 1 ayda bitmez bence fizik dahil olmaz yani ama kimya biyoloji biraz daha sözel olduğu için çalışarak yapılır. bence sen bu 1 ay içinde fizik harici fen bitirmeye çalış daha sonra fizikle ayrı uğraşırsın. şu anlık türkçe matematik çalışıyorken fizik çok şart değil zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nicksizhaldeyim kullanıcısına yanıt

    hocam 1 değil ki 2 ay

  • madaoalreadybloomed M kullanıcısına yanıt
    kusura bakma hocam biter o zaman

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Açılın tyt yi 2.5 aydır bitiremeyen ben geldim

    Şimdi hocam Türkçe de sadece dil bilgisi çalışarak 1 haftada bile bitirirsiniz paragraf çalışma diye bişey yok onu branş denemesi ile veya her gün 20 30 paragraf çözerek hallederisniz

    Sosyal için sadece branş denemesi öneririm sadece branş çözerek 15 16 net yapıyorum

    Fene gelirsek eğer benim gibi aşırı detay girersen 1 ayda hayatta bitmez fen 2 haftadır 5 6 saat fizik çalışıyorum ve soru bankası bitirmeye çalışıyorum ama bitmedi hala diğer fen dersleri 2 haftaya bitiyor ama

    Mat için yine Türkçe paragraf gibi problemde çalışılmaz pratikle olur bir soru bankasından problemler hariç konuları çalışıırsan 15 20 güne mat biter kesin problemler için ise her gün 20 30 soru çözün paragraf gibi

    Tavsiyelerim ve deneyimlerim bu kadar hocam ben de hala tyt deyim ama Aralık’ta ayt başlıyorum inş. ( yazım yanlışları için sorry)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • türkçeyi bitirmek diye bişey yok zaten yazım kuralları+dil bilgisi zamana yayılacak bişey, onun haricinde temeli olan biri fkbyi de matematiğin ilk 12 konusunu da yer, belki geometri işi olmaz onun haricinde 1 ocakta bu iş biter.

  • vakit kaybı hocam çok ağır hem de çıkan fen soruları ortada mat çalışın o vakitte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam. Bence Tyt fende çok detay sormuyorlar genelde daha çok yorum geldiği için hap bilgileri alıp bir sb bitirmek yeterli olur düşüncesindeyim. Deneme çöze çöze yanlışlara baka baka zaten eksik olduğunuz konuyu bir daha tekrar edersiniz.

  • thevictorious kullanıcısına yanıt

    Hocam Türkçe'de sadece bir tane dil bilgisi sbsi bitircem. Geometriyi ayt ile birlikte götürürüm. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

  • Hocam 2 ay önce 45 50 fln net yapmıştım kurumda ve açıkçası üzülmemiştim çünkü konuları bilmiyodum ve emek vermemiştim. O günden beri 2 3 saat ort çalışıyorum bu aralar 4 5 fln.En son ki denemem 72 net geldi.Ödf1 bitirdim ben memnunum.Ödf 2 de çalışıyom hala sen bir karar ver ne yapacağına başla.Fen ve dil bilgisi çok kolay net getiriyor özellikle kimya ve biyo.Ben kimya ve biyoyu 1.5 ayda hallettikten sonra fiziğe geçtim karışık götürüyorum.İlk 12 konu,geo,mantık,küme,veri ve grafik problemlerden beleş net avlayabilirsin.Kitap olarak kimya biyo 1 er çözsen yeterli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E1B21FD2 -- 19 Kasım 2021; 21:31:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.