Şimdi Ara

ORTODONTİ Uzmanları çok mu zengin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha 1. sınıfım kimsenin branşlar hakkında bilgisi yok grupta herkes ortodonti istiyor.La bi durun yeni başladık.

    Ne kadar kazanıyorlar cevrenizde var mı bilgisi olan?


    Bu arada çene cerrahisi istiyorum ben akademisyenlikle birlikte.(Tabi simdiden hayali kolay 5 yıl sonra dus ta görecez).Bu durumda maaş lar nasıl oluyor? Hem hendine ait kliniği olup hem akademisyen olmak yasal mı?




  • Değil. Alanınla ilgili danışmanlık falan belki verirsin ama üniversitede hoca olup kliniğini açıp serbest meslek icra edemezsin.

  • Valla ne kadar kazanıyorlar bilmem ama çok yorucu bi iş. Benim ortodontist akşama kadar durmuyor. Adam her gittiğimde "Bana 5 dakika izin verir misin?" Deyip dinleniyor. Bence fena da kazanmıyordur.

    Ama parasını niye düşünüyorsunuz ki? Ortodonti başlı başına estetik. Normal diş hekimliğinden apayrı bi alan bence.
  • Eğer idealistsen bu işin bilimini yapmak istiyorum diyorsan akademide kalırsın ve çok uçuk olmasa da yine döner sermayeye bağlı olarak 15- 20 k civarında kazanırsın( ANCAK gene de Türkiye'de çok bilimsel birşey beklememek lazım hocalar genelde doğru düzgün hasta bile bakmaz ve çoğu yasak olmasına rağmen özele de iş yapar)

    İkinci olarak diş hekimliği uzmanlıklarının resto ve radyo hariç hepsi özelde iyi iş yapar bu yüzden de ciddi para kazanmak isteyen akademik yola girmez.

    Yani cerrahi,perio,pedo,orto arasında o kadar ciddi fark yok hepsi iş yapar ve kendi yerlerini açarlarsa genelde ciddi rakamlara ulaşırlar,resto ve radyo da rahat bölümlerdir ve devlete kolay atanırlar ancak özel imkanı biraz sana kalmış bunlarda.

  • Benim tanıdığım bir ortodontist var aylık çok rahat 30 k kaldırıyordur eminim fazlası da olabilir
  • Para yönünden kaygın olmasın ama daha 1. sınıftan ben şu bölümü istiyorum demek bence çok doğru değil bi bölüm dersini alın duruma bakın derim.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt

    bana yapmayan hekim göster


    üniversitelerle 657 e bağlı hekimleri karıştırıyorsun üniversitede çalışan doktor ya da diş hekimi 657e bağlı değil yani memur statüsünde değiller


    ders de verir hem dersanelerde hem özelde hem de özelde de çalışabilir oralarda ameliyat da yapabilir hem de ünide de çalışabilir


    ama 657 e bağlı memurlar yani o kadroda oaln hekimler çalışamaz


    farklı kadrolar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Aralık 2020; 19:46:14 >
  • Ortodonti diş hekimliğinin top noktasıdır. Fakülteye girdikten sonra neredeyse herkesin hayalinde ortodontist olmak vardır lakin bu kolay bir iş değildir. DUS'ta Türkiye derecesi yapmak gerekir ve ciddi emek isteyen bir şeydir.

    Kazançlara bakarsak genel olarak uzman diş hekimleri özelde iyi para kazanır devlete göre ciddi kazanç farkı vardır hele ortodonti gibi bir branşta devlet neredeyse hiç tercih edilmez(senede 10-15 ortodontist ancak atanır devlete kadroların %70-75'i boş kalır).
  • Hocam işini iyi yapıp iyi pazarlayanlar her türlü kazanıyor.Ben seneler önce 2013te diş teli taktırırken doktoru banka aramıştı.Teknik bir hatadan dolayı yaklaşık 1000 lira adamın hesabından gitmiş.Adam arayan kadına hesabıma bakarsanız 1000 liranın ne kadar önemsiz olduğunu anlarsınız diyip kapatmıştı.

  • Tanıdığı olan biri varsa kazançlar hakkında yorum yapabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.