Şimdi Ara

18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar elimde 18v nicd ölü pilleri olan sarjli matkap var bu aletin pillerini 5 veya 10 adet 18650 pille değiştircem bu lion pilleri en ucuz nasıl sarz edebilirim. Aletin 18v olan kendi sarzini kullanabilirmiyim veya tp4056 diye ucuz sarj boardlardan alsam bunlari nasıl baglamaliyim nasil bir adaptör kullanmaliyim. komple hersey dahil bir sistem olsun istiyorum yani piller bitince aküyü söküp sarza takıp sarz bitince aküyu tekrar toplayim pilleri takim vs.vs. ugrasmak istemiyorum. 5tane pili baglim birbirine 18v olsun aralara tp4056 veya 5li sarz bordlardan sarip sarmalayip aküyü takim yerine olsun bitsin. ama tüm bunların nasıl baglanacagini bilmiyorum baglanti şemasına anlatima vs. ihtiyacim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • neden hocam bakıyorum nette hep var yapanlar bence sen fazla arastirmamissin bu işi.
    http://www.ebikeschool.com/how-to-build-a-diy-electric-bicycle-lithium-battery-from-18650-cells/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5adet 2600 lik batarya aliexpresde 40 lira daha da ucuzlari var hatta. tb4056 sarjaleti 5 tanesi 5lira geriye bunlari birlestirmek kaliyo ben videolarini felan izledim gayet basit gibi duruyo yazanlar felan var iste 40 liraya mal ettim 45 liraya mal ettim die o yuzden sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lityum pillerin şarjı ayrı bir mesele zaten, arkadaşın dediği gibi seri bağlantıda işler çok değişiyor. Ben hem pil paketi yapayım hem de seri bağlı bu pilleri hiç ayırmadan şarj edeyim derseniz o zaman balanslı şarj cihazı almanız lazım ki çok çok pahalı. Tp4056 en kestirme çözüm ama her birini ayırarak şarj etmelisiniz yoksa kendi içinde kısadevreye dönüşür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam pilin üzerinde yazan değer saat bölüm hesabına göredir. Anlık akım tepe değeri çok daha yüksektir. Tahmin ederim 18650 piller 10 amperin üzerini rahatça besleyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam evet ama piyasadaki 18v matkap pillerinin içinden çıkan ise ni-cd 1,3mah. En azından benimki öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merak etiğim buydu tp4056 denen seyler kisa devreye dönüşüyosa ve balansli sarj aleti mutlak çözüm se bence de olmaz bu is. Aynen hocam benimkinden de 15 adet 1.3mah lik nicd pil çıktı. keske 5 6 veya 7 adet lionla olsaydi hatta varsa çözümü oluru veya yapan lütfen yardımcı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhsin kamer

    Bu mesaj silindi.
    Hocam konu hort olacak ama ben mini netbook bataryası şarj tutmuyor diye içini açtım 3 hücreli bataryadan 3 adet li ion pil çıktı her biri 3.7 Volt 2200 mah gücünde LG marka pillerde ortadaki pil bozuk çıktı şarj tutmuyor diğer ikisi sağlam



    Ben şarj devresine Baltım her pile ayrı ayrı kablo bağlıydı üçü birbirine seri ve aralardanda kablo ile piller beslenmiş



    Elimde 4 adet şarjlı matkap var ikisinin motor mekanizmaları va sağlam diğer ikisi sıkıntılı hepsinin bataryası şarj aleti vs var.



    Bende aynı içerisindeki orjinal ni cd piller gibi hepsini seri bağlayıp şarj etmeyi düşünüyordum ki bu konuya rast geldim .



    4 tane 18650 li ion pil ile teoride bu iş çok kolay gözüküyor ama uygulamada ne olur bilemem.



    Konu hakkında fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba tşk ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağlam Li-on pilleri kullana bilirsiniz. Matkapların çalışma voltajlarına göre bms (balanslı şarj devresi) kullanacaksınız. 2-3-4-5 pil bağlayacağınız devre kullanın.

    Laptop şarj cihazı ile de bataryayı şarj eder, yıllarca kullanırsınız.



    Bms devre kullanmadan lion pilleri seri bağlantı ile şarj edip kullanmayın.



    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Ocak 2019; 17:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide yukarıdaki yorumlarda kelime aralarına baksam bir şeyler çıkar ama riske atmayayım ben izninizle sorumu direk sorayım.

    Bendeki şarjlı matkaptaki pilleri lion larla değiştirmek istiyorum bms ekleyerek. Merak ettiğim matkabın orjinal şarj cihazı lion pilleri sorunsuz şarj eder mi?

    Şimdiden teşekkürler
  • YalcinKo Y kullanıcısına yanıt
    Bms karta vereceğiniz voltaj bağlı olan pil hücrelerinin toplam tepe voltajından fazla olursa bms kart şarjı kesiyor. Mesela ben şarjlı matkabıma 4s bms kart ile seri bağlı 4adet lityum pil taktım. 4*4.2v=16.8v tam dolu seviyede toplam pil voltajı. Şarj için bu değer en ideali. 17v civarına çıkarsam kart ısınıp kendini kapatıyor.
    O nedenle eski adaptörü kullanamadım. 19v laptop adaptörüne bir ayarlı voltaj regülatörü ekleyerek şarj ediyorum. Kısacası bms kart için rastgele voltaj giremiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konumu incelemek isterseniz buyrun;

    https://forum.donanimhaber.com/sarjli-matkaba-lityum-batarya-18650-montaji--125044507#129932047

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda benim yaptığım
     18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu 18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu 18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu 18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu




  •  18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu 18v matkap Pil degisimi lion yapimi ve şarz sorunu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YalcinKo

    Belkide yukarıdaki yorumlarda kelime aralarına baksam bir şeyler çıkar ama riske atmayayım ben izninizle sorumu direk sorayım.

    Bendeki şarjlı matkaptaki pilleri lion larla değiştirmek istiyorum bms ekleyerek. Merak ettiğim matkabın orjinal şarj cihazı lion pilleri sorunsuz şarj eder mi?

    Şimdiden teşekkürler
    Kaç adet 18650 pil kullanacaksanız X 4.2 V. = ... V. luk güç kaynağı kullanmalısınız. Orjinal şarj aletinin çıkış voltajı toplam 18650 lerin çalışma voltajlarına yakınsa kullanabilirsiniz. Belki 1-2 +- volt oynar ancak limitleri zorlamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 12 Nisan 2019; 23:22:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savsat2000

    Matkabın kendi batarya kutusunu neden bozdunuz? Orijinal haliyle kullanabilirdiniz.

    Aynı matkaptan bende de var. Hatta Müşteriye de yaptım. Batarya kutusunu bozmadan eski pilleri çıkartıp 5 ad. 18650 ve 5 S BMS kullandım. Laptop şarj cihazı ile de şarj edilip kullanılıyor.




  • Ben yıllardır zaten orjinal kotosuna 5 adet pil koymuştum ve kullanıyordum.
    Ama laptoptan çıktıkları için artık fazla dayanmıyorlardı.
    Şimdi ise 10 adet pil kullandım ikişer tane paralel tabi orjinal kutusuna sığmadı oyüzden böğle yaptım
  • Tekrardan teşekkürler. Büyük ihtimalle 3s bms, 6 adette pil kullanıcam oda 11.1 yapar. Matkap 12 voltluk sanırım sorun çıkmaz.
  • Hocam pil değerlerini ölçtüm, çoğu 3.60 üzerinde voltaj gösterdi ama çook zayıflar. Pro şarz aleti ile düzelir mi şoklamayla?
  • Konuya ben de bir mesaj yazıp aklıma takılan soruları sorayım.
    1. Orijinal voltajı 12 volt olan bir şarjlı matkaba 3S BMS kartı ve 18650 pillerle yapılan batarya grubu matkabın motoruna 11.1 volt verdiğinden fazla verimli olmuyor ve matkabın tork sınırlamasına gelemeden duruyor ve dönmüyor. 4S BMS kartı kullanarak 18650 pillerle çalıştırmak istediğimizde matkabın motoruna 14.4 volt gideceğinden, bu fazladan verilen 2.4 volt motorun ısınmasına ve zamanla bozulmasına yol açar mı?
    2. Aynı şekilde orijinal voltajı 9.6 volt olan matkaba 3S BMS kartı ve 18650 pillerle yapılan batarya grubu matkabın motoruna 11.1 volt göndereceğinden, bu fazladan verilen 1.5 volt motorun ısınmasına ve zamanla bozulmasına yol açar mı?
    ÖZET SORU: Matkap gibi aletlerde kullanılan güçlü DC motorlarda voltaj toleransı var mıdır, varsa ne kadardır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 12 Mayıs 2019; 18:18:10 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.