Şimdi Ara

18 yıl sonra Avrupa'nın en büyük nükleer reaktörü düzenli üretime başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Şirketlerin kuruluş amacı kar etmektir, bu santralin minimum 60 yıl çalışması planlanıyor. Yani 30 yatıracaksa belki 300 kazanacaklar, sanki kara kaşımıza kara gözümüze Nükleer Santral kuruyorlar gibi konuşuyorsun.

    Devlet ve hükümet farklı kavramlardır, şu an ülkeyi AKP yönetmektedir. Yani Devlet AKP değildir, Kızılay gibi bir örnek varken hükümetin hata yapmayacağını düşünmekte ne bileyim...

    Senin ülkende kurulacak santralin kontrolünün sende olmaması sana mantıklı gelebilir ama bana ne yazık ki gelmiyor, bütün riski ülkece biz alacağız adamlarda para kazanacaklar ve ayrıca eksik bilgin var ki şöyle;

    Yapılan anlaşmaya göre Rus firması 4 tane reaktör kuracak, bu reaktörlerin 1 ve 2 numaralarından %70 3 ve 4 numaralarından %30 üretilecek enerjinin 15 yıllığına alım garantisini Akp verdi. Kalan üretilen elektriği firma istediği şekilde istediğine satabilir, 15 yıldan sonra isterse bize hiç satmayabilir. Oldu ilişkiler bozuldu, en kötü arıza çıktı deyip bunu koz olarak kullanmayacaklarını düşünmek dünyayı toz pembe görmekle aynı şey. Rus uçağını vurduğumuzda karşılığında 33 askerimizi bombaladıklarını şehit ettiklerini çok çabuk unuttuk, ayrıca tarihimize bakarsan Rus larla hemen hemen her dönemde savaşlar yapmışız. En hızlı akla gelen Sarıkamış harekatı, bu harekatta ordumuz Rus ordusuna karşı harekete geçmişti yani enerji gibi son derece stratejik bir konuda Rus lara güvenmek bel bağlamak ahmaklık olur…

    Adamlar denizin yüzlerce metre altından çıkan petrolü binlerce km öteye aktarabiliyorken, elektriği aktarmak bir kabloya bakar.

    Yazdıkların bence senin azıcık mantıklı olsun be dostum…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 18 Nisan 2023; 02:14:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • B-veritas kullanıcısına yanıt
    30 milyar dolara 300 milyar dolar kazanacak demek. Şurdan sonrasını okumaya değmezde neyse.

    Bir kabloyla başka yere aktaracak elektriği öyle mi? Ya bunun saçmalığını geçtimde öyle birşeyi yapacakta biz sinek mi avlıyacağız?

    15 yıl alım garantisi vermesen adamlar mal mı 30 milyar dolar yatıracak senin ülkene? Sen çıkarıp 300 lira arkadaşına borç verirken kırk takla atıyorsundur belki ama rusda o kadar keriz değil.

    Bizle iyi geçinecekler. Biz güçlü kaldığımız sürece de kimse bir halt edemez. Ama gidip abd avrupaya boyun büken fetö pkk adaylarını partisine mv adayı olarak dolduranları başa getirirsen o zaman bişey diyemem rusuda avrupasıda vs de içimizden geçer, eskiden geçtikleri gibi.

    Ek olarak 33 askerimizi şehid eden rus piyonu esede kat be kat cezası o zaman kesildi hatırlarsanız. Üstüne de ukraynaya verdiğimiz sihalarla binlerce rus askeri gebertildi geberiyor. Hükümetimiz stratejik hareket ederek herkese yeri zamanı gelince silleyi çakmasını bilir sen merak etme.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • B-veritas kullanıcısına yanıt

    Güzel kardeşim küresel ısınmayı tetikleyen en çok zarar veren ülkelerin bi araştırmasını yap biz zurnanın alt deliğiyiz. Nükleer enerjiyi diğerlerine göre daha masum kalıyor. Aç araştır.

    Ya doğayı yeşili koruyarakta nücleer santraller kurulabilir. Örnek G. korede nücleer santralin hemen yanındaki kumsalda millet denize giriyor. Zeytinliğe yapmayız. İlla zeytinliğe yapacaksakta bir ağaca karşılık 1000 hatta milyon ağaç dikilir. (Ömründe 1 ağaç diktin mi merak ettim). Maden konusunda bahçende çimlerinin altında altın madeni var çimlerim bozulmasın ben dışardan alırım canım çimlerim dermisin.

    Ak parti yanlış uygulama yapmış gibi araştırmadım bu konuyu. Her yaptıkları zinhar doğrudur demem asla. Bende bazı yaptıklarını beğenmiyorum. Ama bilgi kirliliği olabilir.

    Filistin konusunda tarihinde kim kime ne satmış ne olmuş, o cephede kim tarihimizin belkide en büyük yenilgisii almış bi araştır. Ha sadece biz değil orda Yahudilere toprak satan Filistinliler de yokmu?

    Bişi anlatayım. Ülkemizde balkan savaşlarından sonra göçenleri Osmanlı Filistin bölgesine yerleştirmek ister. Ama Filistinlilerle yahudiler kol kola girip burda onları istemeyiz diye eylem yapar. Neyse...

    Ya Araplar bizden arsa almasına, yatırım yapmasına neden karşısınız anlamıyorum. Irkı dini ne olursa olsun. Benim hukukuma uyar, fitne fesat işlerle uğraşmaz rahatımızı bozmazsa kim gelirse gelsin başımın üstünde yeri var. Ha bir başka çabası derdi var ve tespit ettim kardeşim güle güle.

    Pkklı itlerden daha tehlikeli görüyorsan 40binden ziyade insanımızın şehidimizin kemikleri sızlar. Bu söylem çok tehlikeli. Yukarıda da dedim Ak partinin her yaptığı doğrudur diye bir iddam yok. Ama adamlar memlekete hizmet etti yav. Onlardan öncesini bilen yaşayan biri olarak söylüyorum. 20 yıl önce hızlı tren, arabalar, yollar-köprüler, tüneller, havaalanları, ihalar vardı ama bizde niye yoktu.

    Japonya 1964de ilk hızlıtren kullanmaya başladı. Bizde 2009.





  • Rusya ve Ukranya arasındaki savaş gibi gözüken herşeyin bir oyun olduğunu insanların bazıları anlamıyor, Rusya ve Avrupa arasında da bir sorun yok sadece saf milletimizi kandırarak iş birlikçileri ile ülkemizi işgal etmek için kurdukları bir tuzaktır ,heriflerde ekonomi kötü diye lanse edenlerde bunlardan nemalanan kişilerdir

  • "Yani 30 yatıracaksa belki 300 kazanacaklar"


    Belki kelime anlamı : www.google.com.tr


    Fetö ve PKK kısmı biraz gülünçtü ama yazına ekleyebileceğin dış güçler kısmı var, onu unutmuşsun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 18 Nisan 2023; 13:1:59 >
  • Cevap verecek kayda değer bir bilgi göremedim, çünkü çoğu yanlış ve eksik. Bu bilgileri benim düzeltmemde haddime olmaz, saygılarımla.


    Allah kimseyi, ülkesinin topraklarının satılmasını hoş görmeyi ve ülkesinin Afrika ülkeleri gibi yağmalanmasını savunacak hadde getirmesin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 18 Nisan 2023; 14:2:19 >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Akp nin bu ülkeye en büyük hizmeti son 20 senede komşu 4 ülkeyi parçalatması


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaydarHaydo kullanıcısına yanıt
    Nükleer santraller elektrik üretmiyor, üretiyormuş gibi gösteriliyor.

    1986'da Ukrayna Çernobil santrali patlamış. Ukrayna'nın elektriğinin %10'unu üretiyormuş güyya. Santral patladı, Ukraynanın %10'u karanlıkta kalması gerekirdi, kalmadı.

    Ayrıca santraldeki jeneratörlerden her biri 500MW gücünde 750 kiloVolt elektrik üretebiliyormuş. Gece gündüz 7x24 500MW, 750 kV elektrik üretebilecek jeneratör olmaz, olsa bile "sözde" nükleer reaktörden önce o bozulur. Nükleer santrallerin hepsi göstermelik.

    Bence Çernobil santrali 1972'de inşaatına başlanırken, 1986'da patlama olayı planlanmıştı. Peki bunun sebebi neydi? Nükleer santrale gerçeklik katmak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Mantıksal olarak konuşursak fikriniz hem doğru hem saçma ozamanki Sovyetler birliğinin bir çok nüklüer reaktörü vardı sadece bir nükleer reaktör patlaması pek bir şey değiştirmiyor ve ayrıca kömür santrali vb.. ve muhtemelen depolanmış enerjide vardır neyse gelelim gece gündüz çalışamaz dediğin yere dediğin şey mantıksal olarak saçma orda bir motor yok atomların çarpıştırılmasıyla elde ediliyor yani ömrü dayanır sıkıntı olmaz patlama sebebiyse planlı değil yapılmayan son test yaparkenki ihmalkarlıklar dolayısıyla reaktör patladı diyeceğim odur ki isanları yanlış bilgilendirmeyi nüklüer enerji eğer hata yapılmazsa güvenlidir başındaki adamlar hata yaparsa yok olabilir tabiki hata yapmasada patlama ihtimali var ama boşver neyse iyi günler buraya kadar okuduysanız teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Aga burda siyaset konuşmak istemiyorum ancak senin galiba ekonomi askeri yatırım eğitim sosyal ilişkiler vb... Den haberin yok burda adamları savuncaksan haklı sebeple savun biz silahı bedava veriyoruz bide satmıyoruz bunla övünmek garip


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Aslında nükleer santraller oyundaki küçük hile kodlarını yazınca geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naguar N kullanıcısına yanıt
    Dikkat ettiniz mi nükleer santral sovyet blogunda çok yaygın. Tahminim sovyet blogu ülkeleri geniş topraklarda gözden medyadan uzakta olduğu için, bu santral nasıl elektrik üretiyor diyecek kişi daha az olduğu için sovyet blogunda daha yaygın.

    Çernobil faciası bir senaryoydu. Bu senaryo kaza, nükleer işinin elektrik ürettiğini birkaç nesilin beynine kazımak için düzenlenmişti.

    Çok ilginçtir, 1986'da renkli fotoğraf çok yaygın olduğu halde, Çernobil kazası resimleri hep siyah beyaz ve kötü kalite. Kara gün olarak lanse etmek için s/b yapılmış olmalı. İnce dokunuşlar bunlar. Gerçek birşey yok ortada.

    Türkiye dünyanın en çok elektrik üreten 18. ülkesi (kaynak link var) 82 milyon nüfus. Türkiye'de 150 yıldır nükleer santral yok, 150 yıldır kesintisiz elektrik var.

    Nükleer enerji bir fikir, atom bir teori. Evet yeryüzünde büyük bir enerji var, ancak bu enerjinin teorik bir atom içindeki teorik proton, nötronun parçalanması ile açıga cıkması bir teori. Bu teori özellikle yayılıyor cunku doğadaki gerçek enerji kaynaklarını düşüncelerden uzaklaştırmak için. Havanın içinde enerji var. Hava'nın ağırlığının yaklaşık 12'de 1'i enerji. ICE araçlarda motor 1 enerjiyi benzinden alıyorsa 20 enerjiyi havadaki bu enerjiden alıyor.

    Elektrik nükleer santralde üretilmiyorsa nerde üretiliyor? Atmosfer, yere göre büyük bir elektrik potansiyel taşır. Bu yeryüzünün bir gerçeğidir. Atmosferik elektrik doğanın bir kanunudur, gerçektir, ancak çok az kişi biliyor. Dünya çapında her an üretilen yaklaşık 2 milyar kW elektrik, atmosferdeki bu elektrik çekilerek üretiliyor olmalı, 150 yıldır, onbinlerce büyük şehirde kesintisiz elektriği başka türlü bu kadar güvenli, sürekli, sürdürülebilir, ölçeklenebilir şekilde üretmenin başka bir yolu yok. Enerji konusunda büyük bir oyun oynanıyor.

    Çernobil, daha inşa edilirken 1986'da sözde kazanın uygulanacağı planlanmış olmalıydı. Gözlerden çook uzakta Pripyat adında bir yerde, kaza.

    "atomların çarpıştırılmasıyla elde ediliyor" demişsiniz. atomlar teori. teori birşeyi nasıl çarpıştırabilirsiniz ki? motor, değil jeneratör var. Her biri 500MW gücünde. O güçte bir jeneratör olamaz.

    Özetle, nükleer santraller her bir açıdan teori. Atom teori. Atom içi çekirdek içi nötron proton teori. 500MW'lık jeneratör teori. Çernobil kazası senaryo. Bu kadar teoriye, bu kadar zahmete bizim hayrımız için girmiyorlar. Bizi elektrik faturalarıyla kazıklamak için giriyorlar. Bu kazıga karşı en büyük silahımız olayları araştırmak, bilmektir. Bu anlattıklarıma inanmak zorunda değilsiniz. Kimseyi inanması için kolundan tutmuyorum. Ancak, olayları araştırabilir, bilebilirsiniz. Maruzatım budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • joven kullanıcısına yanıt
    akkuyuya karşı çıkan nükleer e karşı çıkmıyor. daha uygun alana yapılmasını istiyor.
    18 yıl sonra Avrupa'nın en büyük nükleer reaktörü düzenli üretime başladı

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Yerden göğe kadar haklısınız.


    Hayırlı Bayramlar dilerim.

  • Avrupa'nın yeşil enerji projesi rafa kalkmış görünüyor tekrar nükleer enerjiye dönmüşler...

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Milyonlarca elektrikli araçların şarjı, üstüne Avrupa'da yeni gündeme gelen milyonlarca konutta ısı pompası kullanımı için gerekli ek elektrik rakamlarını sözde elektrik üreten rüzgar türbinleri, panelleri ile kağıt üstünde bile tutturulmayacagını anlamış olmalılar ki hayali reaktörleri yeniden devreye aldılar. Herşey kağıt üstünde.

    Nükleer santraller reaktör temalı fantazi tesislerdir. Nükleer santralde dış görüntü, mimari en önemli konudur. Çin Fuqing şehrinde nükleer santral. Binanın mimarisinde gereksiz çıkıntılar, şekiller bulunmaktadır. Amaç, reaktör teması vermektir.

    18 yıl sonra Avrupa'nın en büyük nükleer reaktörü düzenli üretime başladı

    Tesisin içinde sözde reaktörde mavi ışıklandırma yapılır. Hani bazı dükkanlarda, kuaförlerde fosforlu floreasan ışıklandırma yapılır onun gibi

    18 yıl sonra Avrupa'nın en büyük nükleer reaktörü düzenli üretime başladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.