Şimdi Ara

18 yaş üstü olanların konuya girip fikir belirtmelerini rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizden yaşça büyük bir şahsın size 'canım' diye hitap etmesini nasıl karşılıyorsunuz? Neden ? ( Tanımadığınız birisi olduğunu varsayarak soruyorum bunu , büfe sahibi , otobüs şöförü , okuldaki güvenlik , girdiğiniz orta sınıf bir restorandaki çalışan vs )

    Şahsım adına ben bu durumdan hiç hazzetmiyorum .Çünkü bu ifade küçümseme amacı taşıyor , kimse gelip bana samimiyet alışkanlık falan demesin . Yaşı , maddi durumu , dış görünüşü vs hiç fark etmez , saygı görmek her insanın hakkıdır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yYeniçerii -- 27 Şubat 2018; 22:26:41 >



  • ben benden 4-5 yaş küçük bebelerin bana kardeşim demelerine ayar oluyorum
  • Konun yararlıymış canım





    Şahsen ben takmam fazla
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Haklısın . Büfeye gittin , hiç tanımadığın birisi ve senden 15 yaş büyük . Bu şartlar altında düşünelim .
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    Hocam alınma lütfen , ama kanımca sen ezilmeyi dibine kadar kabullenmiş birisin .
  • Tamam knk ne diyorsan odur.
  • Enthris kullanıcısına yanıt
    O zaten apayrı bir konu , bırak 4-5 yaşı , yaşıtlarının bile gelip her cümlesinde kardeşim demesi insanı sinir ediyor.
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    Kestirip atma , konuş . Konuşmadan değişmez bir şeyler .
  • Bana fakültedeki güvenlikler çalışanlar felan hocam diyor(tıp öğrencisiyim daha),dışarda da beyefendi diyorlar nedense...

    Aslında normal olan bu fakat bizim toplumumuz dış görünüşe,giyinişe göre muamele yapıyor.
  • Tamamıyla dış görünüşe , somut etkenlere göre . Benim rahatsız olduğum nokta da bu zaten . Kişi , bir birey olarak toplumda saygı görmeli , bunun için bir takım somut gereklilikleri karşılaması gerekmez . Bende bir gün ''saygı gören'' kişi profilinde olacağım , o zaman böyle bir sorun kalmayacak kendi adıma , ama hala bu muamelenin birilerine yapılıyor olması beni aynı ölçüde rahatsız eder . 15-16 yaşlarındaki arkadaşlar gelip bana abi abi dediği zaman ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum , ben senden 5-6 yaş büyüğüm diye gelip yanımda ezilip büzülmene gerek yok be kardeşim , zaten söylerim direk bana abi demeyin diye .
  • Bana tanıdıklarım “avugat” diyor tanımadıklarımsa bey efendi falan diyor canım diyene denk gelmedim
  • Derdiniz bu olsun hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yYeniçerii

    Tamamıyla dış görünüşe , somut etkenlere göre . Benim rahatsız olduğum nokta da bu zaten . Kişi , bir birey olarak toplumda saygı görmeli , bunun için bir takım somut gereklilikleri karşılaması gerekmez . Bende bir gün ''saygı gören'' kişi profilinde olacağım , o zaman böyle bir sorun kalmayacak kendi adıma , ama hala bu muamelenin birilerine yapılıyor olması beni aynı ölçüde rahatsız eder . 15-16 yaşlarındaki arkadaşlar gelip bana abi abi dediği zaman ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum , ben senden 5-6 yaş büyüğüm diye gelip yanımda ezilip büzülmene gerek yok be kardeşim , zaten söylerim direk bana abi demeyin diye .

    O samimiyet belirtir,benim hoşuma gidiyor küçüklerin abi demesi :) (Tabi herkes bu olayı samimiyet olarak algılamaz,mesela benden büyük bir barzoya abi dersem beni umursamaz bile,tabi bu da kişiliğe göre değişir)

    Fakat ben sokakta herhangi bir büyüğüme abi diye hitap etmem beyefendi derim ki beni ciddiye alsın.Baştan garantici davranırım.
    Eğer abi dersen baştan kaybedersin.Etrafında dene bu olayı sonuçları seni mutlu edecektir.

    Tabi konuda bahsettiğin şekilde iletişimi sen başlatmadığın halde sana canım diye hitap etmesi tamamen dış görünüş.Biraz ciddi bir tavır sergilersen toplumda aynı şekilde kılıf kıyafetin düzgünse beyefendi derler.

    Şuan bu içinde bulunduğumuz durum bahsettiğin şekilde kepazelik.Laçkalaşmamış toplumlarda hiçbir somut etken olmaksızın olması gereken saygıyı görürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 27 Şubat 2018; 22:50:50 >




  • Çok da dert değil ve bunun eziklikle alakası yok. ben o adam bana canım dedi diye onun emrine girmiyorum yahut onun bu ifadesi bende bir değişiklik yapmıyor. hatta bu huyum sayesinde hem küçükler ile hem büyükler ile iyi geçinebiliyorum. bırakın fazla samimi olmadıklarınız sizi nasıl görmek isterse öyle görsünler. sizde bir değişim olmuyor ya!
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Aslında bu konuyu uzun uzadıya yazabilirim ama kimse okumaz bile . Ama kesinlikle küçümsenip önemsenmeyecek bir şey değil . Benim değindiğim nokta yaşadığımız toplumsal sorunun çok küçük bir örneği , ama onu tamamıyla özetlemeye de yetebilir .
  • Önemli olan kelimeler değil, sana neyi kastettikleri. Bazı kelimeler kültüre göre farklı anlam taşıyabiliyor. Karşıdakinin niyetini anlayın, önemli olan bu...
  • Bu "canım" kelimesi bir çok ima içerebilir. Az çok anlarsın ne için olduğunu ona göre cevabınıda yapıştır
  • Söylediklerinizde yanlış bir şey yok hocam , ama ben burada biraz kabullenmişlik seziyorum . Demişsiniz ki , olay orada olup bitiyor , beni etkilemesi söz konusu değil , pekala . Siz gerçekten umursamıyorsunuz bu durumu ama bir başkası rahatsızlık duyuyor , soruna böyle yaklaşırsak ortada çözülmesi gereken bir şey var aslında . Yukarıdaki yorumuma da bakabilirsiniz , dedim ki : bu sorun yarın bizzat beni etkilemekten çıkacak ama bu saygısız üslup ve muamelenin hala birilerine yapılıyor olması beni aynı ölçüde rahatsız eder . Kimi etkilediğini bir kenara bırakalım , bu yapılan yanlış !
  • Benzer yorumlar yapıldı . Benim demek istediğim , tanımadığınız ve sizden yaşça büyük birisinin size samimiyet içermeyen 'canım' kelimesini kullanması ( %70 i bu amaçla kullanılır (istatistik bana ait :) )). Şöyle de bakabilir olaya : bu vatandaş kendisinden yaşça küçük birisine canım diye hitap edebiliyorken , yaşıtlarına ( Kişilerin birbirine yabancı olduğunu varsayıyoruz ) kesinlikle bu tarz bir hitap şekli kullanamaz . Şimdi daha açık oldu sanırım .
  • Böyle şeyleri pek sallamam son zamanlarda diyen bir kişi gördüm. O da ilginç gelmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.