Şimdi Ara

15 Liraya Windows 10 Orjinal Lisans Almak !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, n11 gibi sitelerde 10-15 liraya orjinal win10 pro lisanslar satılıyor. Yeni bir bilgisayar topladım ve şuan deneme sürümü kurulu, acaba bu ürün anahtarlarını alsam bir problemle karşılaşır mıyım?
    Mail olarak link+anahtar atacaklarını söylüyorlar, anladığım kadarıyla windows10 proyu indirip usb ye atacağız sonra formatlayıp bu lisans anahtarını gireceğiz.. Daha önce hiç format atmadım ancak becerebilirim diye düşünüyorum.
    Normal pahalıya satılan lisans anahtarlarından bir farkı var mıdır acaba bunun ? Yani tam sürüm olarak windowsun kendi uygulamaları da dahil olmak üzere her şeyi kullanabilir miyim?
    Son olarak da bu forumda bazı windows sürümleri var işte güncelleşmiş hallerini falan koymuşlar iso dosyası olarak, ordaki mantığıda çok anlamadım zaten normal microsoft sitesinden indirip kurunca kendisi güncelleme yapmıyor mu ? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..







  • HWID yöntemi ile orjinal ve bedava kullanabilirsin.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Anlaşılır bir kaynak bulamadım bu konuda ama program yada bir açık vs. gibi yöntemlerle kullanmak istemiyorum açıkçası. Tam olarak mantığı anlatırsanız sevinirim. Cevap için teşekkürler..
  • AntiMedya A kullanıcısına yanıt
    Windows 10'u lisans anahtarı ile lisansladığınızda bilgisayarınızın HWID adresi ve lisans numarası Microsoft serverlarına gönderilir.
    HWID ve lisans numaranız karşılıklı gelecek şekilde server'a kaydedilir. Örnek: HWID = Lisans No

    Bir sonraki format da lisans numaranızı girmeseniz bile formatdan sonra ilk internete bağlandığınızda Windows 10 HWID adresinizi server'a iletir ve karşılığında bir lisans numarası olup olmadığını sorgular HWID numaranızın karşısında bir lisans numarası eğer varsa bilgisayarınızın lisansı dijital lisans olarak etkinleştirilir.

    HWID yöntemdeki bir açık kullanılarak HWID adresinizi ve lisans numaranızı Microsoft serverlarına kaydettiğinde orjinal ve bedava lisans anahtarınız olmuş oluyor.

    Bu yöntemi ile bir defa etkileştirilen bilgisayar kalıcı olarak etkinleştirilmiş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 30 Haziran 2018; 20:43:32 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Mantığını anladım ancak bedava olarak lisans anahtarını nereden bulacağız ve yöntemi hangi adımlar doğrultusunda uygulayacağız? Yardımlarınız için sağolun.
  • AntiMedya A kullanıcısına yanıt
    Kaynak için size özel mesaj atmıştım görmediniz sanırım.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Özel mesaj atamıyorum o yüzden yazamadım ama verdiğiniz link farklı bir link yani çalışmıyor, yinede teşekkürler. Ama bu şekilde orjinal lisans satın alırsam benim içim daha çok rahat edecek. O yüzden bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • AntiMedya A kullanıcısına yanıt
    Link farklı bir link değil HWID yöntemi ile ilgili yabancı bir sitenin linkidir.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Dün açılmamıştı link şimdi açıldı,inceledim biraz ancak pek kafama yatmadı açıkçası. Eğer uygunsa 10 lira verip orjinal key almak daha mantıklı geliyor. Orda da windows ürün ve uygulamalarını sorunsuz kullanabilir miyim acaba onu merak ediyorum ancak kimseden bir cevap alamadım henüz. Size teşekkür ederim zahmet edip ilgilendiğiniz için..
  • AntiMedya A kullanıcısına yanıt
    Evet 10 liralık key ile de Windows'u sorunsuz kullanabilirsiniz.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.. Hocam siz açtığınız bir konuda win10 sürümlerini güncelleştirip koymuşsunuz, ben bunu tam olarak anlayamadım. Bu güncelleştirmeler windowsun bize sunduğu güncelleştirmeler mi yoksa windowsun farklı versiyonları falan mı ? Yani ben normal microsoft sitesinden indirip kurduğumda o güncelleştirmeleri alamıyor muyum? Açıkçası onları neden koyduğunuzu gerçekten anlamak için soruyorum sadece.
  • AntiMedya A kullanıcısına yanıt
    Windows 10 1803 sürümü en güncel ve en son çıkan sürümdür. Bu sürüm yeni özellikler eklenerek Nisan ayından sunulmuştur ve yeni özellikler eklendiği için stabil değildir.

    Daha eski sürümler (1607, 1703, 1709) bu sürüme göre daha stabil çalışmaktadır. Yalnız eski sürümleri yüklediğinizde Windows Update'den en yeni sürüm otomatik olarak indirilip yüklenmektedir.

    Eski sürümlerden birini yüklediğinizde Özellik güncelleştirmesini yüklemeden kullanabilirsiniz fakat yüksek MB'lik toplu güncelleştirmeleri üzerine kurmanız gerekmektedir. Bu güncelleştirmeleri kurulumdan sonra üzerine kurmak stabiliteyi bir nebzede olsa bozmaktadır. Bunun için güncelleştirmeleri ISO dosyasına entegre ediyorum ve kurulumdan sonra direk olarak güncel ama eski sürümleri insanlar kullabiliyorlar.

    Ayrıca eski sürümlerdeki Pro ve Enterprise versiyonlarındaki Özellik güncelleştirmelerini erteleme özelliklerini açıyorum ki eski sürümleri yükleyen kullanıcılar 1803 gibi stabilitesi tam oturmamış yeni sürümler Windows Update'den otomatik olarak direk yüklenmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 2 Temmuz 2018; 1:3:31 >




  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • Biraz forumda araştırın, bu konuda bin tane yeni konu açıldı. Her yere yazdık, yazıldı. Microsoft hesabınızla ilk kurulumda giriş yapıp lisanslarsanız aldığınız key ile sorunsuz kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Kaynak için size özel mesaj atmıştım görmediniz sanırım.
    HWID yöntemi dediğiniz nasıl bir şey bana da mesaj atar mısınız?
  • Selamlar peki bu n11 den aldığımız keyi mevcut kurulu windowsda etkinleştirsek HDIW dediğimiz yapı ile aynı olmuyor mu? Yani microsoft serverlarına kayıt edilmez mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.