Şimdi Ara

15 BİN TL ye 32 GB RAM, 2GB EKRAN KARTI ve 11.NESİL İŞLEMCİ GERÇEK Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 32 gb ram, 2 gb ekran kartı, 11. nesil intel i5 1135G7 işlemcili gözüken dell vostro 3400 bilgisayarlar buldum. Ama internetten araştırdığımda dell 3400 modelinin hep 8 gb ram li olduğunu gördüm. Sizce ortada sıkıntılı bir durum var mı? Epey sitesinde de ilgili bilgisayarlar gözüküyor. İlgili ürünlerini hep bt teknoloji satıcısı satıyor ve fiyatları hep birbirinden farklı. Ürün açıklamasının bir yerinde bilgisayarın 8 gb ddr4 ramli olduğu yazıyor. Mağaza yorumlarını da inceledim bana sahte gibi geldiler. Herkes 5 yıldız verip sadece mağazadan memnun kaldım yazdı. Satıcı ile ilgili hem ekşi sözlükte hem de şkiayetvar.com da başlık açılmış. google yorumlarında da satıcı ile ilgil olumsuz görüş bildiren çok kişi var.


    epey sitesi bilgisayar özellikleri


    trendyol arama sonucu


    n11 arama sonucu


    hepsiburada arama sonucu


    ekşi sözlük satıcı başlığı


    şikayetvar satıcı konusu


    bt teknoloji google yorumları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 23 Aralık 2023; 0:28:44 >







  • Hocam ramler lehimli ise bu modelde fake olabilir. Ramler modüler soddim ise satıcı kendisi yükseltmiş olabilir ancak servis sürecinde sorun çıkarabilir orijinal ram olmadığı durumlarda. Dell'in teknik dökümanlarını incelemenizi öneririm makine lehimli rame sahip mi değil mi öğrenmeniz gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dell in sitesinden baktım en fazla 16 gb a kadar ram yükseltilebiliyor. Onun haricinde arama sonuçlarında rami 16 gb olarak seçince de yine aynı şeyler karşıma çıkıyor. Onun haricinde sizin bana önerebileceğiniz bebzer fiyatlarda 16 gb ramli labtoblar var mı







  • korkusuzmaraz kullanıcısına yanıt

    Hocam soddim bellek var cihazda 2 yuva lehimsiz yuva satıcı muhtemelen cihazın içinde olan orijinal ramleri çıkarıp daha yavaş bir marka ile 32 yapmış olabilir ve siz cihazı satın aldığınızda yavaş diyorsunuz servise gönderiyorsunuz cihazda orijinal ram bellekler olmadığı içinde servis ücret çıkarabiliyor.


    Açıkçası makine güzel ben beğendim, çünkü bu fiyat aralığında olan bilgisayarların çoğunda lehimli ram bellek var ömrü kısa oluyor.


    Çok önerebileceğim bir model fazla yok belirttiğim mevzular üzerinden araştırma yapmanızı öneririm.


    Asuslara bakabilirsiniz ancak şunu belirteyim cihaz alacaksanız 2 slotta lehimli ram varsa soddim yazmıyor soldered yazıyorsa uzak durun. Özellikle APU AMD Ryzen işlemcilerden uzak durmanızı öneririm evet bu işlemciler güçlüler ancak bu işlemcilere fabrika 40/60 kurşun/kalay lehim kullanıyor işlemcileri bunlarla lehimliyorlar kalay zaten kolayca eridiği içinde soğuk lehim oluyor apu işlemciler ısınıyor, laptop üreticileri bunu müşterilere yansıtmamak için genelde alüminyum kasa kullanabiliyor ama cihazın anakartı altta cayır cayır yanabiliyor bu durumda 2 yıl sonunda cihaz garanti bitince çöp oluyor.


    Yalnız bu 3400 vostro modellerinin menteşeleri lenovo yogalara biraz benziyor eğer ince menteşe attılarsa kırılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-78ADF08E0 -- 23 Aralık 2023; 12:35:47 >




  • en fazla 16 gb ram destekliyorlar.

  • ya şöyle bi baktım da piyasadaki bilgisayarların %70 inin onboard ekran kartı var. Ben iyi kötü bir ekran kartı olsun istiyordum. Neyse en ucuz ekran kartlı bilgisayarlar geforge nin mx350 ve mx550 modelleri bir de gtx 1650 modelindeki ekran kartlarına sahip labtoblar da oluyor. Onların da en ucuzu 16 bin 17 bin tl den balayıp 23 bin 24 bin hatta 30 bine kadar dayanıyor. Genelde harici ekran kartına sahip bilgisayarlar oyun bilgisayarı olarak geçiyor. Bir bilgisayarla ligili forum sitesinde 4 - 5 ay önceki yorumları okuyordum o zamanda dahi şimdikinden 5 bin TL kadar ucuzmuşlar. Yıl başından sonra asgari ücret açıklandıktan sonra illaki fiyatları da artar.

  • Alıntı

    metni:
    MX 330 gibi giriş seviyesi bir GPU kullanılmış cihazın tek iyi yönü 32 GB RAM 512 GB SSD ve işlemci ama 32 GB RAM'in tamamını ancak yüksek güç gerektiren oyunlar ve render işlemlerinde kullanabilirsin oyun için ekran kartı uygun değil render için işlemci pek iyi değil ayrıca panel de 720p.
    MX330 var, ekran kalitesi kötü. Malzeme dandik. O fiyata 16 GB RAM, SSD'li ve Ryzen APU işlemcili güzel bir şey çekersin. Örnek olarak 5 5500U. Vega 7 ile MX330 neredeyse aynı performansı veriyor. Müşteri değerlendirmelerine bakılmadan bence bu fiyata da alınmaz.
    Laptop 10 yıl önce üretilmiş, küçük ve dandik bir malzemeye sahip. Ekranda patates üstüne 720p. bu bir oyun laptopu değil iş için kullanabileceğin ve yahut da işlemci ağırlıklı ufak çaplı işler yapacağın bir PC.

    Sağ olsunlar başka yerde cevaplandıranlar olmuş.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.