Şimdi Ara

1434 TL Sharkoon SilentStorm Cool Zero 850 W 80+ Gold Tam Modüler PSU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    650w olanı N11'de 1100 TL. Teb'in 23 Nisan kampanyası + e ticaret kampanyası ile 1020 liraya mal oldu bana. Hem işlemci hem de ekran kartlarında orta seviye kullandığım için fazla fazla yeter.

    Buna fiyat ve tier seviyesi en yakın psu High Power Performance Gd 600w, yakın zamanda 700 liraya satıldı ve Trendyol üzerinden 600 liraya mal edilebiliyordu.


    İki psu da sirtec üretimi diye biliyorum.


    İkisini de sipariş verdim, biri geri gidecek çok arada kaldım. Anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    High Power ile bu psu aynı kalibre değil. Birbirlerine çok yakın da değiller. Birisi 8 ise diğeri 6 diyebiliriz. İkisinin de üretimi Sirtec ama Sirtec'in üretici oluşu ürünlerin 'genel kalitesini' belirleyen bir unsurdur. Geri kalan her şey PSU'nun segmentine bağlıdır ki birisi Gold Tier A diğeri ise Bronze. Tier olarak da illa bir yere sıkıştıracak olursak B diyebiliriz. PSU'nın gerçek kalitesi yanında verilen kablolardan tutun da, iç aksamına kadar tamamıyla yük altındaki durumuyla ortaya çıkar. Bronz ürünler tabiatı gereği daha verimsizdirler ve istisnai modeller haricinde genellikle yük altında görece sesli çalışırlar.


    Ben seçimimi bu ikisi arasında yapacak olsam Sharkoon'u tercih ederim. Ama diğer yandan HP'yi de indirimden aldım mesela yedek dursun diye. Türkiye'de yaşıyoruz malum, bir daha bu fiyatlara bu kalitelerde PSU bulur muyuz bilinmez. Haliyle imkanınız varsa ikisini de tutun derim.





  • erdemms E kullanıcısına yanıt

    Hocam High Power Performance GD dediğim model 80+ gold ve linustechtip'te Tier B kategorisinde bir psu.

    Ayrıca iç yapısının Tier A olduğundan da bahsedilmiş, fan sleeve bearing olduğu için Tier B'ye düşürüldüğü yazıyor. Sessizlik ve kablo kalitesinde de bir sıkıntı yok, hatta en az 100 kez elektrik kesintisine maruz kaldı ama sorun çıkmadı fakat cw problemi başladı işte delirtiyor beni.

    Sharkoon'u denemeye karar verdim. Onunla da sorun yaşarsam gidip corsair denerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Ben fiyatından hareketle teknobiyotik'te geçen gün satılan psu sandım bahsettiğinizin. Gold ise gayet iyi. Bildiğim kadarıyla Sharkoon'da çift rulmanlı fan var ama tam emin değilim. En azından bendekilerin hiçbirisinde bobin vızıltısı olmadığını ise net biçimde söyleyebilirim. İncelemelerden yola çıkıp, kablo kalitesinden çok da emin olmayın derim zira tam yük altında çalıştırmanın da farklı senaryoları var. Misal sadece tek kanaldan kablo çıkışı ile 600W beslerken ısınıyor mu kablo? Sharkoon'lar ısınıyor bir dereceye kadar ama MSI'nki ısınmıyor mesela. Yahut sata kablosuna çoğaltıcı kablo eklediğinizde tepkisi ne oluyor? Bu defa da Sharkoon sıkıntısızken, Seasonic'in ana kablosu iki gün içerisinde yanmıştı. Demem o ki bunları incelemelerden göremezsiniz asla, sizin bizzat tecrübe etmeniz gerekiyor. Sharkoon iyi seçim dediğim gibi ama aklınızda olsun Sharkoon'da alınabilecek üst seviye tek seri Silentstorm'dur. Diğerlerine bakmayın o sebeple. İyi alışverişler.





  • Sharkoon modeli kalitelidir, tier sınıfı iyidir, dayanıklıdır vs ona birşey diyemem. Yalnız bir kusuru var fan hızını sıcaklığa değil anlık elektrik yüküne göre ayarlıyor. Buda iyi güç çeken bir sistem yük altıydayken kullanıcıyı rahatsız ediyor. Oyun oynarken fanın anında yükseldiğini esc'ye bastığınız veya oyunda anlık olarak yük çekmeyen bir durumda yavaşladığını sonra yine yükseldiğini düşünün. Bu söylediklerim i7 11700K, 6900 XT, 32 GB RAM bir sistemde yaşanmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzBag -- 9 Mayıs 2022; 0:42:40 >
  • Ben incelemesine baktığım'da baya sessiz bir fan olduğu yazılıyordu.

    Anladığım kadarıyla sıcaklığa göre dönmüyor demişsiniz.

    Peki alternatif psu markalarında yüke göre değil'de tamamen sıcaklığa göre fanların döndüğünden emin misiniz?

  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    Tüm markalarda nasıl olduğunu bilmiyorum ancak sharkoon bu modelinde böyle bir tercihte bulunmuş. Hatta ben aynı poweri daha düşük bir sistemde kullanırken rahatsızlık hissetmedim ne güzel diyordum. Yeni kasaya taktıktan sonra güçlü sistemlerde bu fan olayı olduğunu anladım. Daha sonra araştırıncada yurt dışı yorumlarında fanın yüke göre ayarlandığından bunun gerçekleştiğini okudum. Oyun vb yük denemeleri ile test yaptım gerçektende anlık olarak hızlanıp yavaşlıyor ve gerçekten beni rahatsız ediyordu. Corsair RM 850 modelini aldım o sesten eser kalmadı. Sharkoon modelini de satacağım, illa sharkoon almak istiyorum diyen varsa bin liraya satayım kar zararında değilim.

  • Böyle bir şey varsa cidden can sıkıcı bir olay.

    Aynı psuyu bende kullanıyorum ancak güçlü bir sistemde kullanma şansım olmadı.

    Dediğin gibi sabit bir sese çıksa neyse de sesin ani olarak inip çıkması çekilecek iş değil.

    Nedense fanı felan çok övülüyordu bunun.

  • Bildiğim kadarıyla PSU ların tamamında yüke göre fan ayarı yapılıyor, sıcaklığa göre fan ayarı yapmak pek mümkün değil gibi çünkü çok fazla component.


    Apfc mosfetler, 12v mosfet, filtre cap, choke, bulk cap, swtichler ki mosfetleri de kendi için x ve y olarak ayır ve daha saymadığım bir ton diğer component de dahil hangi birine sensör takıp da fanı o sensöre göre çalıştıracaksın  


    Sizin yaşadığınız sorun muhtemelen sharkoon un aşırı agresif fan profili ile alakalı yani örnek veriyorum 300W yüke kadar fan dönmesin, 301-500W arasında 600-800rpm dönsün, 501-850W arasında da 1300-1600rpm şeklinde ayarlamışlardır yani belli bir gücü geçince bir anda fan rpm fırlıyordur bu da haliyle ani güç düşüş ve yükselişlerinde hissedilir gürültü demek.


    RM850 nin sesiz olmasının sebebi 320W-650W arasında 800-1000rpm gibi neredeyse hiç bir hissedilebilir fark olmaması yani adamlar fan eğrisini çok iyi ayarlamış.





  • zRx Z kullanıcısına yanıt

    Doların 15 i geçtiği şu piyasada cidden güzel fiyat.


    Bu arada ciddi ciddi 15 i geçti dolar  

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Aynısını yazmayı düşünüyordum yazman iyi oldu.

    Bu fırsatın bir daha geleceğini bende sanmıyorum.

  • Arseyus kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde Phanteks AMP 750W ı 1065 TL den paylaşmıştım yüzüne bakmamıştı millet 1 haftada stok zor bitti sonra da diğer konularda ''geçen AMP 750W 1065 TL idi tekrar indirime girer belki kaçırdık tüh vah'' mesajları görmeye başladım  

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    :)))))

    Ülkemizde fazla bilinmiyor o marka sanırım.

    Birebir seasonic focus plus ile aynı olduğu söyleniyordu.

    Gerçi forum seasonicide pek bilmez şimdi:)

  • aldım kenarda dursun. Teşekkürler

  • valla bende n11 den alıp iptal etmiştim ama doların 15 olduğunu görünce fiyatta düşünce direk aldım.

  • "Gold" olmasına rağmen garantisi sadece "2 yıl".

  • geek90 kullanıcısına yanıt

    Garanti 2 değil 3 yıl.

    Sharkoon finansal anlam da bir asus msi gibi olmadığından 5 - 10 yıl yerine 3 yıl ile sınırlı tutmuş.

    Bu psuyu kullanıyorum ve sata kablosu kazara kırıldı firmanın distribütör'üne ulaştım ve ücretsiz olarak hemen yedek sata kablosu gönderdiler.

    Yani müşteri hizmetleri benim için puan kazandı zaten sharkoon bir alman markasıdır.

  • Kendim RMX650 2021 kullanıyorum. Kullandığım psuyu yukarıdaki arkadaş kadar savunmamışımdır :) Bundan önce Sharkoon WPC750 kullanıyordum. Sharkoonun giriş-orta seviye bir psusuydu ve o bile gayet iyiydi, gerek ağırlığı gerek iç dizaynıyla. Bu psu en tepe seviyesi. Üstteki arkadaşa katılıyorum Rmx kadar kaliteli değildir, ama kesinlikle alınca üzecek bir PSU da değildir. Son olarak garanti olayı tamamen markanın büyüklüğüyle ve ureticiyle alakali. CWT senelerdir Corsaire üretim yapıyor. Rüştünü ispatladı Corsaire. Corsair de hem ona hem karlılığına güvenerek verebiliyor o garantiyi. Sirtecle Sharkoon da böyle uzun zaman geçirir ve Sharkoonun gelirleri yükselirse onlar da verirler 10 yıl garantiyi merak etmeyin. Fiyat iyiymiş bu arada

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.