Şimdi Ara

'128 Milyar Dolar Nerede?' İlanları Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Soruşturması Başlatıldı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
3
Favori
14.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
372 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dolar 'ı körüklüyor bu diktatör hareketler

  • Ortada çok basit bir GERÇEK var: MB doviz rezervi 128 milyar dolar eridi.

    Çok da basir bir SORU var: 128 milyar dolar nereye gitti?

    Yok olan 128 milyar dolar halkin parası, halkın bir kismi hesap soruyor.


    Yalan nerede?

    Hakaret nerede?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camide bira içildi arkadaşlar kesin bilgi ben o fotoğrafta yer alan vadan hayininin elindeki kırmızı Tuborg kutusuyum tüm olanlara şahidim. 😀😀😀😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 11 Nisan 2021; 22:50:9 >
  • @Qtrone

    Bu mesaja bir cevap yazmissiniz ama neden silmek zorunda kaldınız acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 12 Nisan 2021; 1:23:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen "SWAP harici MB döviz rezervi"dir. Istediginiz veri olsun, gosterelim:


    "128 Milyar Dolar Nerede?" İlanları Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Soruşturması Başlatıldı


    TCMB kaynakli yukaridaki grafikten acikca görülebileceği uzere Ocak 2011 ile Eylül 2020 arasi rezerv erimesi yaklasik 118 milyar dolar. Hadi sizi kırmayalım 128 değil 118 milyar dolar olsun. Sadece 2020 yılı icinde TCMB döviz rezervi 20 milyar dolardan EKSI 48 milyar dolara gerilemiş. Turk Milleti'nin kasasidir bu yitip giden! Bizim paramiz yani!


    Bu gerçeği dile getirmek suçsa buyrun, beni de ekleyin listeye.


    Nedir bu SWAP dedikleri?

    Swap ingilizceden tercumeyle degis-tokus demektir. Doviz swapı kendi ülke paralarını bir başka ülke parasıyla belirli bir süre için değiştirme işlemidir. Süre sonunda taraflar birbirlerinden aldıkları parayı karşı tarafa, o süreye isabet eden faizini de ekleyerek iade ederler. Swap ile elde edilen dövizler merkez bankasının sahipliği değil yükümlülüğü, yani BORCUDUR. Brüt rezervlerde yer alan bu dövizler net rezervlerden düşülür. Işte AKP bu rakamı rezervlerden düşmeden tablo yayınlayarak yitip giden paramız konusunda halkı kandırmaya calismaktadir.


    Sizi amirlerinizin nezdinde müşkül duruma düşürdüğüme üzgünüm ancak daha dikkatli olmamız lazım, kariyeriniz böyle basit hataları kaldirmayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 12 Nisan 2021; 0:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onlar herseyi yapar kandirildik diye yalan atar dalga gecer. Insanlar hskkini arar fetocu olur hakaret etti derler. Cevir kazi yanmasin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de ilanda hiç Tayyip'den bahsedilmiyor ki ?

    Demek ki savcının bir bildiği var ?????

  • mgora kullanıcısına yanıt

    Aklıma geldi bulunsun. Resmi Gazete deyince...

  • FAİZ YÜKSEK

    ENFLASYON YÜKSEK

    DÖVİZ YÜKSEK

    İŞSİZLİK YÜKSEK


    Amca merak ediyorum samimice soruyorum ekonomi yönetimini başarılı ve doğru buluyor musunuz ?


    "128 Milyar Dolar Nerede?" İlanları Hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Soruşturması Başlatıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 12 Nisan 2021; 8:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dahil istediğimiz kadar bağıralım çağıralım. Bu adam seçim ile GİTMEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ. Bunu artık kafanıza koyun hanımlar beyler. Adam öyle bir akarsu oluşturdu ki o sudan herkes faydalanıyor (kendi tayfası) Kim kendi elleri ile o akarsuyu kurutur? Kim o nemalandığı yeri batırır? Kim o kadar para kazanırken o para kaynağını eleştirir? HİÇKİMSE tabi ki. Siz rte'yi sevdikleri için mi savunuyor sanıyorsunuz çoğu insanın. Hala sevenler var, körü körüne tapınanlar var ama en çokta nemalananlar sesini çıkarmıyor. Onun için fırsat varken imkanı olan gitsin bu ülkeden, çünkü hiç bir şey eskisi olmayacak artık. burada kalanlara da Allah sabır versin demekten başka çaremiz yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    FAİZ YÜKSEK

    ENFLASYON YÜKSEK

    DÖVİZ YÜKSEK

    İŞSİZLİK YÜKSEK


    Amca merak ediyorum samimice soruyorum ekonomi yönetimini başarılı ve doğru buluyor musunuz ?


    Başarılı bulmuyorum, özellikle MB başkanını mevsimlik işçiye çevirdiler böyle ekonomi yönetilmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahcey

    Aklıma geldi bulunsun. Resmi Gazete deyince...

    Ben şahsen amcaya hak veriyorum, CHP sürekli hiç durmadan her gün o kadar çok yalan söylüyor ki hiçbir lafına inanası gelmiyor insanın. Bana sorsalar bende resmi gazete nerede göster derim resmi gazete mührüne falan bakarım ancak öyle inanırım. Bence siz de bu amcaya hak vermelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 12 Nisan 2021; 10:12:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halk bence bu 128 milyar nerede olayının üstüne gitmeli. tutuştukları bişey varki her yerden haberini kaldırttırıyorlar.

  • 2002 yılında 57.Hükûmette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmış olan Demokratik Sol Parti (DSP)’nin eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Merkez Bankası rezervlerinin kaybolmadığına ilişkin açıklamasının detaylarını Milat’a anlattı. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminden iki ay önce Merkez Bankasının kuruluşundan bu yana yurtdışında bulunan altın rezervlerinin ülkeye getirilmesinin arkasında birçok gelişmenin yer alıdığını belirten Türker devletin 80 yıllık politikasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığını söyledi.



    HER ŞEY ALTIN REZERVLERİ İLE BAŞLADI


    Altınlar getirildiği dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dolar yerine altın kullanılmasına yönelik açıklamaları vardı. Ekonomistler tarafında çok bazı eleştirilere konu edilen bu açıklamaların aslında altınların getirilmesi operasyonuna yönelik yapıldığı anlaşılıyor. Türker, “Altınlar geri gelirken bazıları farkına varmadılar. Dolar olan rezervlerimiz ise SWAP yoluyla aktarma yoluyla geldi. ABD bunun farkına varınca papaz hikâyesini bahane ederek Türkiye’ye baskı yapmaya başladı. İran altınları hikâyesini bahane edip Halk Bankası’nın eski genel müdür muavinini içeride tuttu. O dönemdeki tüm baskı altınların ve dövizlerin taşınması ile ilgiliydi.” diyerek durumu özetledi.


    ALTIN GETİRİLDİ OPERASYONLAR BAŞLADI


    Bu aşamadan sonra Türkiye’nin dış politikada daha cesur adımlar atmaya başladığı görülüyor. Suriye’deki teröristlerin Fırat’ın doğusuna geçmesi gerektiğin yönündeki yıllarca süren talepleri ve açık uyarılarının gelmesine rağmen gerek Barış Pınarı Harekatı ve Bahar Kalkanı Harekatlarının ile altın rezerlerinin taşınmasından sonra gerçekleştirilmesi ardından Libya ve Dağlık Karabağ operasyonlarındaki cesur duruş bu iddiaları güçlendiriyor. Masum Türker yaptığı açıklamada bu duruma şöyle vurgu yaptı: “Yurtdışında hükûmet olarak devlet olarak gerektiğinde el konulacak paramız kalmayınca Cumhurbaşkanı da cesaretle sorunların üzerine gitti. Tehdit edilme mekanizması ortadan kaldırıldı. Türkiye’nin böyle bir hareket yapacağını beklemiyorlardır. Yani bu altınlar gelmeseydi Türkiye bu dış operasyonları yapamazdı. Büyük baskı altında tutulurdu. Tüm dünyaya kafa tuttu. Hâlâ bu şekilde güçlü olmasının nedeni İran gibi Kore gibi dışarıda el konulacak döviz veya altınımızın olmamasındandır. Aslında Türkiye’ye oynanan bu oyun 2018’de Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmeden evvel bozuldu.”


    ULUSLARARISI GÜÇLER RAHATSIZ OLDU


    “Tartışmaya girmek istemediğim için isim vermiyorum ama bu işe karşı çıkanlar ne milletvekili oldu ne de bakan oldular” diyerek son dönemde ekonomideki tecrübesi üzerinden iktidara yönelik eleştiride nispeten öne çıkanlara vurgu yapan Türker bu kişilere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de maalesef sürekli olarak bürokrasi ve bakanlıklara ulusal düşünceden uzak kişilerin getirilmesine çalışılır. Bunlar aslında bir nevi de gözetmen görevi görürler. O arada onlara da bozuk atıldı. Bozuk atma farklı şekilde yansıdığı için kimse farkına varmadı. Anlayan anlıyor.”


    “MERKEZ BANKASI REZERV TARTIŞMASI ANLAMSIZ”


    CHP’nin başını çektiği muhalefetin Merkez Bankası’ndaki 128 milyar dolarlık rezerv kaybı iddiaların gündeme getirmesine ilişkin sorulara da cevap veren Türker, “Bizim aslında böyle bir rezervimiz yok. Rezerv bizden teslim aldıkları 30 milyar dolara yakın para idi. Geri kalan rezervler Türkiye’ye gelen borç paralardır. Borç parayı getiren kişi ‘Tekrar verin bana dolarımı’ diyince vermek zorundasınız. Bu süre zarfında 2002’den 2018’e kadar rezerv diye gelen paralar aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en büyük faizi alıp götürdü. Yani aslında o dönem ekonomiyi yönetenler yurtdışına fazla faiz verilmesine yönelik politikalar uyguladıkları için el üstünde tutuldular hep. 128 milyar dolar konusunda CHP’lilerin söylediklerinin ilgisi yok. O döviz rezervi değil. O Türkiye’ye finansal yatırım amaçlı gelmiş sıcak paranın geriye gidişidir. O bir ülkenin soygunu değildir. Siyaseten kullanabilirsiniz ama ekonomistler için aslı yoktur.” dedi.


    “BERAT BEY İYİ YÖNETTİ”


    Dünyada yeni bir yapılanma olduğunu ve artık büyük şirketlerin dünyada söz sahibi olduğunu belirten Türker dünyanın bu yeni düzene göre şekillendiğini söyledi. Altın rezervleriyle yurt dışında itibar sağlanarak kredi alındığına ilişkin değerlendirmeleri de reddeden Türker, “Altınlar karşılığında bizim kredi aldığımız yok. Bunların hepsi hikaye. Krediyi zaten size yapılan yatırımların sahiplerini getiriyor. Esas ana parayı getirenler doğrudan doğruya parayı kendisi getirip burada inşaat yapıyor. Havalimanı yapıyor, köprü yapıyor, yol yapıyor. O rezervler böyle oluşuyor. O rezervler Türk Lirasına böyle dönüşüyor. Türkiye’de siyasi kriz çıktığı zaman bilinki o arada ekonomide ciddi bir güçlenme olmuştur bu ülkede ve bu güçlenmeden dış güçler rahatsız oldukları için farklı baskılar yaparken o ekonomideki yükselişimizi dengelemeye çalışırlar. Bunu 2001 krizi döneminde de yaptılar daha önceki dönemlerde de yaptılar. Bu dönemde Berat beyin dönemi en iyi dönemdi. Berat bey de iyi yönetti Merkez Bankasında kısa dönemde görev alan Naci Ağbal da çok güzel yönetti. Berat beydeki sıkıntı eve şikayet etmeye kimse gidemiyordu. Adamların canı sıkılıyor. ‘Bakan bize haksızlık yaptı gibi iftira atacaklardı. Ama gidemiyorlardı. Hepsi o. Yoksa Berat bey kötü yönetmedi ki...” ifadelerini kullandı.





  • 128 milyar dolar nerede sorusuna "cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması açan savcılık, cumhurbaşkanını hedef göstermiş olmuyor mu?

    Devlet kurumlarımız mavi ekrana düştü sanki, bir yeniden başlatma yapmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalettinx

    2002 yılında 57.Hükûmette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmış olan Demokratik Sol Parti (DSP)’nin eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Merkez Bankası rezervlerinin kaybolmadığına ilişkin açıklamasının detaylarını Milat’a anlattı. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminden iki ay önce Merkez Bankasının kuruluşundan bu yana yurtdışında bulunan altın rezervlerinin ülkeye getirilmesinin arkasında birçok gelişmenin yer alıdığını belirten Türker devletin 80 yıllık politikasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığını söyledi.



    HER ŞEY ALTIN REZERVLERİ İLE BAŞLADI


    Altınlar getirildiği dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dolar yerine altın kullanılmasına yönelik açıklamaları vardı. Ekonomistler tarafında çok bazı eleştirilere konu edilen bu açıklamaların aslında altınların getirilmesi operasyonuna yönelik yapıldığı anlaşılıyor. Türker, “Altınlar geri gelirken bazıları farkına varmadılar. Dolar olan rezervlerimiz ise SWAP yoluyla aktarma yoluyla geldi. ABD bunun farkına varınca papaz hikâyesini bahane ederek Türkiye’ye baskı yapmaya başladı. İran altınları hikâyesini bahane edip Halk Bankası’nın eski genel müdür muavinini içeride tuttu. O dönemdeki tüm baskı altınların ve dövizlerin taşınması ile ilgiliydi.” diyerek durumu özetledi.


    ALTIN GETİRİLDİ OPERASYONLAR BAŞLADI


    Bu aşamadan sonra Türkiye’nin dış politikada daha cesur adımlar atmaya başladığı görülüyor. Suriye’deki teröristlerin Fırat’ın doğusuna geçmesi gerektiğin yönündeki yıllarca süren talepleri ve açık uyarılarının gelmesine rağmen gerek Barış Pınarı Harekatı ve Bahar Kalkanı Harekatlarının ile altın rezerlerinin taşınmasından sonra gerçekleştirilmesi ardından Libya ve Dağlık Karabağ operasyonlarındaki cesur duruş bu iddiaları güçlendiriyor. Masum Türker yaptığı açıklamada bu duruma şöyle vurgu yaptı: “Yurtdışında hükûmet olarak devlet olarak gerektiğinde el konulacak paramız kalmayınca Cumhurbaşkanı da cesaretle sorunların üzerine gitti. Tehdit edilme mekanizması ortadan kaldırıldı. Türkiye’nin böyle bir hareket yapacağını beklemiyorlardır. Yani bu altınlar gelmeseydi Türkiye bu dış operasyonları yapamazdı. Büyük baskı altında tutulurdu. Tüm dünyaya kafa tuttu. Hâlâ bu şekilde güçlü olmasının nedeni İran gibi Kore gibi dışarıda el konulacak döviz veya altınımızın olmamasındandır. Aslında Türkiye’ye oynanan bu oyun 2018’de Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmeden evvel bozuldu.”


    ULUSLARARISI GÜÇLER RAHATSIZ OLDU


    “Tartışmaya girmek istemediğim için isim vermiyorum ama bu işe karşı çıkanlar ne milletvekili oldu ne de bakan oldular” diyerek son dönemde ekonomideki tecrübesi üzerinden iktidara yönelik eleştiride nispeten öne çıkanlara vurgu yapan Türker bu kişilere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de maalesef sürekli olarak bürokrasi ve bakanlıklara ulusal düşünceden uzak kişilerin getirilmesine çalışılır. Bunlar aslında bir nevi de gözetmen görevi görürler. O arada onlara da bozuk atıldı. Bozuk atma farklı şekilde yansıdığı için kimse farkına varmadı. Anlayan anlıyor.”


    “MERKEZ BANKASI REZERV TARTIŞMASI ANLAMSIZ”


    CHP’nin başını çektiği muhalefetin Merkez Bankası’ndaki 128 milyar dolarlık rezerv kaybı iddiaların gündeme getirmesine ilişkin sorulara da cevap veren Türker, “Bizim aslında böyle bir rezervimiz yok. Rezerv bizden teslim aldıkları 30 milyar dolara yakın para idi. Geri kalan rezervler Türkiye’ye gelen borç paralardır. Borç parayı getiren kişi ‘Tekrar verin bana dolarımı’ diyince vermek zorundasınız. Bu süre zarfında 2002’den 2018’e kadar rezerv diye gelen paralar aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en büyük faizi alıp götürdü. Yani aslında o dönem ekonomiyi yönetenler yurtdışına fazla faiz verilmesine yönelik politikalar uyguladıkları için el üstünde tutuldular hep. 128 milyar dolar konusunda CHP’lilerin söylediklerinin ilgisi yok. O döviz rezervi değil. O Türkiye’ye finansal yatırım amaçlı gelmiş sıcak paranın geriye gidişidir. O bir ülkenin soygunu değildir. Siyaseten kullanabilirsiniz ama ekonomistler için aslı yoktur.” dedi.


    “BERAT BEY İYİ YÖNETTİ”


    Dünyada yeni bir yapılanma olduğunu ve artık büyük şirketlerin dünyada söz sahibi olduğunu belirten Türker dünyanın bu yeni düzene göre şekillendiğini söyledi. Altın rezervleriyle yurt dışında itibar sağlanarak kredi alındığına ilişkin değerlendirmeleri de reddeden Türker, “Altınlar karşılığında bizim kredi aldığımız yok. Bunların hepsi hikaye. Krediyi zaten size yapılan yatırımların sahiplerini getiriyor. Esas ana parayı getirenler doğrudan doğruya parayı kendisi getirip burada inşaat yapıyor. Havalimanı yapıyor, köprü yapıyor, yol yapıyor. O rezervler böyle oluşuyor. O rezervler Türk Lirasına böyle dönüşüyor. Türkiye’de siyasi kriz çıktığı zaman bilinki o arada ekonomide ciddi bir güçlenme olmuştur bu ülkede ve bu güçlenmeden dış güçler rahatsız oldukları için farklı baskılar yaparken o ekonomideki yükselişimizi dengelemeye çalışırlar. Bunu 2001 krizi döneminde de yaptılar daha önceki dönemlerde de yaptılar. Bu dönemde Berat beyin dönemi en iyi dönemdi. Berat bey de iyi yönetti Merkez Bankasında kısa dönemde görev alan Naci Ağbal da çok güzel yönetti. Berat beydeki sıkıntı eve şikayet etmeye kimse gidemiyordu. Adamların canı sıkılıyor. ‘Bakan bize haksızlık yaptı gibi iftira atacaklardı. Ama gidemiyorlardı. Hepsi o. Yoksa Berat bey kötü yönetmedi ki...” ifadelerini kullandı.

    Bu mesajım neden görülmüyor acaba? Sansür mü uygulanıyor yönetici tarafından?

    Üyeliğimle girdiğim zaman görünüyor, ancak misafir olarak girdiğimde görünmüyor...





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.