Şimdi Ara

125 bine bmw 1 mi golf mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
17.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C segmenti hb alacaksan o paralar değmez.

    Leon fr daha mantıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    golf malzeme kalitesiyle 1 in yanında bohem kalır.
    1 serisi çakma bmw gibi bir şey. arabam bmw demek için alınan araba. bmw ile ilgisi yok.

    Ben bu kadar boş yorum görmedim.şimdi tek tek anlatırdım sana ama cidden emeğime yazık,değmez :) çakma bmw 😂

    Bu işler internetten araba resimlerine bakmayla olmuyor maalesef
  • İki aracı şöyle kıyaslayabilirsin

    1 Serisi için;

    - Sadece ZF şanzuman bile bu aracı tercih etmene neden olur. Sorunsuz, kafan gözün rahat binersin.

    - Araç emsalleri içinde bile tek arkadan itişli araç. Tabiri caiz ise tam bir yan makinesi. Bu kasa ile ne yazık ki önden çekişe geçecek. Bu nedenle bu kasa adeta efsane olacak diye bekleniyor.

    - Motor olarak da birisi BMW diğeri VW. Hiç tartışmaya bile gerek yok sanırım motorun sağlamlığı konusunda.

    - Toplumdaki marka algısı. Sırf BMW kullanıyorsun diye sana farklı davranılması bile aynı paraya bu aracı alman için bir neden.

    Golf için;

    - Aracın içi 1 serisine göre biraz daha geniş.

    - Belki biraz daha fazla donanım falan sunabilir.

    İkisi için;

    Malzeme kalitesi ikisi için de çok kötü değil. Şu kadarını söyleyeyim, 1 serisi adeta bir spor ayakkabı hissi veriyor. Araç seni sarıyor. Öyle pufidik deri yerine daha spor his veren malzemeler var. Golf ise belki biraz daha puf puf bir hissiyat verip evde kullandığın panduf hissi veriyor.

    Sonuç olarak: Eğer Golf 80 bin lira 1 serisi 125 bin lira olsa golf tercih edilebilir. Yok bu şekilde arada 3-5 bin gibi rakamlar var ise golf almak marka fanatikliğinden başka şekillerde açıklanamaz.




  • O kadar para bunlara verilmezde illa birisi seçilecekse bmw olsun bari en azından adı bmw.
  • 136 hp lik 1 150 hp lik golf ün içinden nasıl geçiyor çok merak ettim.
  • Şu arabaları yanyana koyup baktığınızda nasıl arada kalabiliyorsunuz Gerçekten anlamıyorum
  • bmw 1 gerçekten dar bir araç biraz daha gençlere yada tek kullanacaklara yönelik bir araç. ama golf arka koltukları daha geniş ve arkada yolculuk daha rahat. bende golf 7 tdi var bmw 1 bakmıştım ve tercihim golf oldu. bmw 1 bence bmw markasına yakışmayan bir araç!
  • lazukan kullanıcısına yanıt
    En erken sizin de söylediğiniz gibi 2018 sonu tanıtımı olup 2019'da piyasada olur. Ama ben 2019 sonu tanıtılıp 2020'de piyasada olmasına daha çok ihtimal veriyorum, VW makyajlı kasaya biraz daha piyasada durma süresi tanıyacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trust06

    136 hp lik 1 150 hp lik golf ün içinden nasıl geçiyor çok merak ettim.

    Dünyanın en gereksizi teknik detayları inceleme ihtiyacı hissetseydin bari.
  • Hocam ilk defa Golf diyorum bu seçenekler arasında.
  • TSY kullanıcısına yanıt
    1.4 150lik Golf 3 silindir 136hp 1'i rahat geçer. Bir süre 218i kullandım, 1.4 125lik Golfle en fazla beraber gidiyordu araba, tüketimi de ona göre baya yüksekti. 0-100'leri falan da fabrika verisini tutmuyor 3 silindir BMW'lerin, tüketime girmiyorum bile.

    118i ile Golf arasında kalsam Golfe sümüğümü atmam orası ayrı, iki araba arasında sürüş kalitesi, keyif, eğlence olarak alaka bile yok. Hatta BMW'nin harika sürüş pozisyonundan sonra Golfe oturunca ford transit personel servisi gibi geliyor. Yemişim arkası daha darsa, oturan azıcık daha dizini büküversin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 9 Eylül 2017; 15:53:44 >
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Yakıtlarına da bak bu veriler senin için önemli olmayabilir ama benzin fiyatları malum.

    Boş line 1 bmw alacağıma golf alarım tipini sevmesem de..



    Sonra yakıtı çok yakıyor az gaza basayım keşke şu donanım da olsaydı diye hayıflanmam.



    Ha en ideali leon bana göre..
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    136 beygir 116i aracım ile dilediğin zaman içinden geçebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnkoot

    Golf 1.2 dsg'den 1.16d'ye geçtim. Her iki arabamı da 0km aldım.
    Golf'ü de buradaki "konfor istiyorsan Golf, sürüş keyfi için 1 serisi" diyenlere kulak verip aldım. Net bir şekilde söyleyebilirim ki, konforla ilgili söylenenlerin alakası yok... 1 serisi eğer 16' jantlarla kullanıyorsanız Golf'ten çok daha konforlu.
    Trim sesine gelirsek, Golf'ün iç aksamındaki piano black kaplamalar çatırtı yapıyor sürekli...
    Koltuk kalitesine gelirsek gerçekten Golf'ün (comfort ve üzeri) koltukları çok güzel... Ayrıca arka diz mesafesi de 1 serisinden çok daha rahat.
    Ama zf 8 ileri şanzıman gerçekten ama gerçekten muhteşem... %50 - %50 ağırlık dağılımının da hiçbir Golf'te opsiyon olarak eklenemeyeceğini ve sürüş dinamiğinin baş etkeni olduğunu da göz önünde bulundurun...
    Size önerim Sixt, Avis gibi bir firmadan her iki arabayı da 2-3 gün kiralamanız. Test sürüşleri yeterli gelmiyor. (Ben öyle yaptım )
    Sonra zaten içinize sineni alırsınız

    2 senedir golf kullanıyorum ve piano black kaplamalardan veya başka bir yerinden daha bir çatırtı duymadım. bmw 1 serisi çocuk mezarı gibi. hele ki arka taraf korkunç (hoş ön de çok dar). sırf bu yüzden bile asla düşünmeyeceğim bir araç. bizim gibi aile kullanıcılarına %50-%50 ne işe yarayacak onu da bilemedim. bmw dediğin en az 3 serisi olacak. 1-2 tıraş.














  • Ben olsam ikinciel 1 serisi alacağıma 0 km garantili bir arac alırdım.





    Yukarıdaki videoları koydum tabi herşey bu test demek degil ama aldıktan sonra göreceğine almadan evvel görmekte faydası olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    1.4 150lik Golf 3 silindir 136hp 1'i rahat geçer. Bir süre 218i kullandım, 1.4 125lik Golfle en fazla beraber gidiyordu araba, tüketimi de ona göre baya yüksekti. 0-100'leri falan da fabrika verisini tutmuyor 3 silindir BMW'lerin, tüketime girmiyorum bile.

    118i ile Golf arasında kalsam Golfe sümüğümü atmam orası ayrı, iki araba arasında sürüş kalitesi, keyif, eğlence olarak alaka bile yok. Hatta BMW'nin harika sürüş pozisyonundan sonra Golfe oturunca ford transit personel servisi gibi geliyor. Yemişim arkası daha darsa, oturan azıcık daha dizini büküversin.

    Fabrika ortamı değil editörlerin karşılaştırmalı yaptıkları testlerde 3 silindir 136 hp ve tork kon. şanzımana rağmen üstelik arakadan itiş olmasına rağmen 0-100 değerlerinde ortalama 0.5 saniye golf daha hızlı tüketimde bunların elbet dezavantajı olacaktır. Ama biz kullanıcılar ort. max yıllık 15 bin km yapanlarız. 500-600 lira fazla yakıcam diye bmw almamazlık yapmazdım. En dolu golf fiyatı ile alınan 1 serisi bile gayet tatmin eder insanı. Donanım isteyen zaten e segment biner. Yağmur sensörünü xenon farları filan opaiyonla satandan araba alınmaz. Güvenliğe hava yastıkları emniyet kemeri aydınlatma sensörler şanzıman gibi olmazsa olmaz olan elemanları karşılaştırım. Her türlü zaten 1 der bu sonuçlar. Donanıma ise e segmentle yürürüm.




  • Arkadan itiş, zf 8 sorunsuz sınıfında rakipsiz şanzıman, sürüş zevki (+oturma pozisyonu), %50 ağırlık dağılımı , prestij = sorunuzun cevabı
  • donanım olarak çok fark vardır diye tahmin ediyorum, bmwnin aynaları otomatik değilse mesela almam, 125bin verip aynaları elle kapatmak bana göre değil
    gösteriş isteniyorsa bmw 1 alınır
  • Golf alırdım
  • Bmw varken golf ne kendinizi avutun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.