Şimdi Ara

11 - XS - XR SİZCE HANGİSİ ALINMALI ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
5.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2 hafta önce ben de Xs ile 11 arasında kararsızdım. Amazonda Xs 6300 TL, 11 7000 TL idi. Teknoloji marketine gittim, inceledim ikisini de. Sonrasında inceleme videolarını izledim. Kararımı vermiştim Xs alacaktım çünkü daha ince, zarif ve premium bir görüntüye sahipti. Son kez gidip bir defa daha inceleyim dedim. İş ciddiye binince daha dikkatli bir şekilde baktım. Xs’in ekranının boyut olarak bana dar geldiğini fark ettim. Bakın ne kamera ne işlemci ne de batarya, sadece ekranın küçüklüğüne takılıp almaktan vazgeçtim. 11 ise tam istediğim boyuttaydı.

    Kararsızlığa tekrar düşmenin verdiği sıkıntıyla eve geldim ve araştırmalarıma devam ettim. Sonunda nihai kararımı vererek iPhone 11 aldım. Normalde yeni bir iğne bile alsam 2-3 gün onu kurcalarım, iPhone geldiğinde sim kartımı takıp rehberi ayarladım ve telefonu bıraktım ve 1-2 gün pek ellemedim. Sırasıyla iPhone 4,5 ve 6 kullanıp sonrasında Asus Zenfone 5Z ile Android dünyasına adım atmıştım. Asus bana 1,5 yıl boyunca gerçekten memnun kaldığım bir Android deneyimi yaşattı. Sanırım bu yüzden iphone 11’li ilk haftamda Asus’u çok aradım.

    İkinci haftamda 11’e alışmaya başladığımı hissettim. Özellikle iCloud Drive ve Kestirmeler uygulaması yüzümü güldüren özelliklerle memnuniyetimi artırdı. Özellikle kameradaki gece modu muazzam, gerçekten çok kaliteli gece fotoğrafları çekiyorum gündüz çekilen fotoğraf ve videoları zaten anlatmama gerek yok ayrıca bataryası da beni 2 tam gün götürüyor.

    İki hafta öncesinde Xs mi 11 mi şeklinde düşünürken şu an 11 64 gb mi 11 128 gb mi diye düşünüyorum çünkü 2 marta kadar iade hakkım devam ediyor. Kullanım şeklimi de göz önüne alarak aradaki 750 lira farka 128 gb’nin değmeyeceğini düşünüyorum bunun yerine eski telefonumdan alışık olduğum hızlı şarj özelliğini aktif etmek için 18W şarj adaptörü ve type-c kablosu almayı planlıyorum çünkü 0’dan 100’e en az 3 saat sürüyor.

    Hasılı, her insanın ihtiyaçları, zevkleri, kullanım şekli birbirinden farklı olduğu için kararsız olanlar önce kendi araştırmalarını yapsın sonra da mutlaka bir teknoloji marketine giderek ciddi bir şekilde incelesin. Beğenilerinize hangi telefon hitap ediyorsa gidin onu alın. Ama en önemlisi de satın aldığınız yerin müşteri memnuniyeti odaklı bir firma olmasına özen gösterin. Bu sayede kararınızın doğru olmadığını düşündüğünüzde geri dönüş kolay olur.

    Herkese iyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendetta___ -- 15 Şubat 2020; 20:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu üçlü içinden hele hele xs de ki indirimleri de göz önüne alirsak düşünmeden xs alınır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süredir ıphone kullanıcısıyım

    önceleri ios a karşı çok tepkiliydim fakat 5 ten bu yana aralıksız iphone kullandım

    her yıl yeni çıkan modelleri aldım

    en uzun kullandığım cihazlar 8 plus ve xr oldu

    tabi 8 plus ve xr arasında x xs max da kullandım bitek xs kullanmamıştım

    hem ekran boyutu hemde şarj süresi bakımından xr beni çok mutlu etti

    geçen hafta bi galeyana gelip xr ı sattım ne alsam derken uygun fiyata xs denk getirip xs aldım

    boyut olarak bana çok kompakt geldi ekran kalitesi aslına bakarsanız xr den çok farklı gelmedi

    belki bazı oyuları oynarken veya yüksek çözünürlüklü videolar izlerken fark edebilir

    iphone 11 iyi bir alternatif fakat bence fiyatları biraz daha düşmesi lazım

    ben hep "ucuz" iphonları ip c xr sevmişimdir 11 de bu kategoride

    ama şu anda fiyat performans cihazı sıfır olarak alacağınız xs
  • Üçü arasından benim tercihim XS olurdu.
  • xs ile 11 arasında kaldım ama arkadaş yukarıda bahsetmiş şarj süresi 3 saat diye 11 için . Şuan mi mix 2s kullanıyorum ve bir saatte yüzde yüz doluyor sanırım . 3 saat çok geldi gözüme . 11 in günlük kullanımda ekran süresi ne kadar ? xs Kaç saatte 0-100 şarj oluyor .
  • arkadaşlarım şu konuyu netleştirelim. Xs’in görsel olarak daha premium bir havası var ve ekran daha iyi. Fakat bunlar iphone 11 in daha iyi Bir cihaz olduğu gerçeğini değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence yapılan yanlış şu

    xs xr ile 11 ise 11 pro ile karşılaştırılmalı

    xs ve 11 jenarasyon olarak farklı zamanların cihazları

    11 in kamerası ve işlemcisi tabi ki xs den daha iyi olacak

    tabi ki daha hızlı olacak ve iyi foto çekecek

    ama tüm bunlar xs in kötü olduğunu göstermez

    uzun süre xr kullanmış biri olarak biraz zorlasam 11 e de geçebilirdim ama dış görünüz olarak sadece arkadaki 2. kamera dışında fark yok

    öyle çok fazla foto çeken biri de olmadığım için artık kendimce değişim zamanı geldiği için uygun fiyata bulduğum xs e geçtim

    keşke maddi durum elverseydi 11 pro ya geçseydim
  • en son çıkan iyidir her zaman Apple'da :D , iPhone 11 al geç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coastr

    Sen nerden biliyorsun daha fazla batarya tüketeceğini? Sen mi yapıyorsun ios yazılımlarını?
    Şimdiye kadar hep böyle olmuştur çünkü. Se filan ilk çıktığında canavardı, şimdi 3 saati zor görüyor. 8 plus filan da aynı şekilde gayet iyiyken şu an normal seviyede kalıyor.

    Kimse kimseyi tercihleri yüzünden aşağılamasın bence. Şahsen benim için kasa kalitesi filan çok mühim şeyler değil. Günde 2 kere şarj edip sürekli şarj göstergesine bakmaktansa ekrandan ve kasadan feragat edebilirim.

    2 senede bir telefon değiştirseydim o zaman ben de pro/s modellerine bakardım. Hem ekran boyutları da ideal. Zaten xs de olsa 2 sene bitmeden batarya şikayet edilecek seviyeye gelmez.
  • Kardeşim 4-5 sene bir telefonu kullanacağım diyorsan bal gibi kasa ve ekran kalitesi önemlidir. 2025 yılında 850p 6.1 inç ekran kullanacağını düşünüyorsun yani ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Kardeşim 4-5 sene bir telefonu kullanacağım diyorsan bal gibi kasa ve ekran kalitesi önemlidir. 2025 yılında 850p 6.1 inç ekran kullanacağını düşünüyorsun yani ?
    Kişisel tercih ne demek biliyor musun?

    Git ip 6s 7 konularına bak. Bir sürü kişi ekrandan ve telefonun tasarımın eskimesinden çok pil performansından şikayet ediyor. Ben 2020 yılında 2015de çıkmış 6s kullanıyorum. Ekran ve kasa yönünden bir şikayetim yok. Bir kere bile benim telefon da kötü duruyor demedim. Ama 2 dakika safaride gezip %2 şarj düşüşü görmek moralimi feci bozuyor.
  • Ben 4.5 sene 6s kullandım. Bataryası zaten dönemininde kötü bataryalarındandı yani şuan şikayet etmenin mantığı nedir ? 1715 ma batarya olduğunu alırken biliyorduk diye hatırlıyorum ? Her yerinin boyası atıktı kasa kalitesi çok kötüydü masaya koymaya utanıyorduk. 750p ekranı vardı sene 2020'de göze batıyordu bunu inkar etmemek lazım. Bence akıllı telefonda en önemli şeyler ses kalitesi, görüntü kalitesi ve stabilitedir. iPhone'nun zaten her modeli stabil ondan yana şüphemiz yok ancak bu müthiş iOs sisteminin yanında güzel bir görüntü olunca tadından yenmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afonso54

    Ben 4.5 sene 6s kullandım. Bataryası zaten dönemininde kötü bataryalarındandı yani şuan şikayet etmenin mantığı nedir ? 1715 ma batarya olduğunu alırken biliyorduk diye hatırlıyorum ? Her yerinin boyası atıktı kasa kalitesi çok kötüydü masaya koymaya utanıyorduk. 750p ekranı vardı sene 2020'de göze batıyordu bunu inkar etmemek lazım. Bence akıllı telefonda en önemli şeyler ses kalitesi, görüntü kalitesi ve stabilitedir. iPhone'nun zaten her modeli stabil ondan yana şüphemiz yok ancak bu müthiş iOs sisteminin yanında güzel bir görüntü olunca tadından yenmiyor.
    İlk çıktığı zamankiyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var pil olarak. ios 9da 6s pil yönünden çok iyiydi. O zamanki haline kötü diyorsan şimdiki haline ne dersin bilmem.

    Boya atıktı ne demek? Benimkinde çizik dahi yok. Adam akıllı kılıfla kullanıyorum. Telefonu masaya koyup gösteriş yapmak için kullanan bir tip değilim. Masaya koyarsam rahat etmek için koyarım.

    Ses kalitesini ararım çünkü müzik dinlemeyi seviyorum. Görüntü kalitesi benim için önemli değil. Gidip mağazada da karşılaştırdım. Evet yan yana koyunca belirgin fark oluyor. Ama benim için 11 ekranı kullanıma engel olacak kadar kötü değil. Ekranı kötü bulan almaz olur biter. Yalnız benim gibi ekrana o kadar önem vermeyen bir sürü insan var. Bak bence demişsin o senin görüşündür. Senin gibi düşünenler de gider pro/s modellerine yönelir. Bir saattir bunu anlatmaya çalışıyorum ama hala kendi görüşünüz baz alınıp diğerleri çöpe atılmalıymış gibi yorum yapıyorsunuz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.