Şimdi Ara

11 - XS - XR SİZCE HANGİSİ ALINMALI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
5.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu üçü arasında kaldım. sizce en güncel olan 11 mi alınmalı bu fiyatlarda yoksa xs veya xr al 800-1000 tl cebinde kalsın mı dersiniz. uçurum var mı 11 ile diğer bu iki telefon arasında pil,kullanım vs açısından



  • Xs ve 11’in arasinda ekranda fark goremiyorum diyenin bence gorme bozuklugu vardir :) pili kucuk diye xs’i elestirenlerin de sene olmus 2020, 720p lcd ekran mi olur? diye elestirmesini beklerdim iphone11’i. Ya da ekranin yanlarindaki kalin siyah cizgileri ya da kasanin kalinligini ve kullanilan malzemeyi.. iphone6’nin bile hala yag gibi aktigi zamanda 11 ile xs arasindaki donanim farkini konusmak da cok manasiz geliyor. Yanlis anlasilmasin 11’e kotu telefon demiyorum. Ama 11 kullanicilarinin da “ekranda fark yok abi yaa”’ “abi islemci farki var” gibi soylemleri biraz kendilerini avutma gibi geliyor. Yorumlardan anladigim kadariyla siz zaten daha konuyu acmadan 11 almaya karar vermissiniz. Hayirli olsun simdiden, gayet iyi telefon, pisman olacaginizi sanmam
    Diğer konuda da yorumunuzu görmüştüm. iPhone 11'iniz var diye insanları manipüle ettiğinizi düşünüyorum.

    Fiyat bazlı düşünüyorsanız, iPhone XS geçen aya kadar iPhone 11'den daha iyiydi o zaman bu mantıkta. Bu fiyat düşüşünün sebebi tabi ki de 11 Pro'ya 10K günümüzde verilebilirken, aynı fiyata XS'in tercih edilmeyecek olmasıdır.

    Evet bataryası kesinlikle daha uzun ömürlü ve kamera açısından ultra-geniş lens daha tercih edilebilir. Fakat kamera kıyaslaması yapıldığında, ekranları gibi bir fark yok. XR ailesinin yeni üyesi olması ve XS'e oranla bir sene daha yeni ürün olması tercih edilmesi anlamına gelmiyor, zira XS'de 11 Pro'nun bir alt üyesi.

    Telefon sahiplerinin kendi ürünlerini hunharca koruma çabası gerçekten sıkıyor. Evet 11'inde XS'inde kendi alanlarında başarılı olduğu alanlar var ama sırf kendiniz sahipsiniz diye insanların tercihlerini etkilemeyin. Günlük kullanımda XS'in şarjı gayet iyi gidiyor, iOS 12 kullanan bir 6S gibi eleştirmeyin.

    Eğer daha yeni bir çip, daha iyi pil ömrü, ultra-geniş kamera lensi ve "Ben bu renkle 4-5 sene idare ederim, olmazsa kılıfla örtbas ederim" diyorsanız: iPhone 11.
    Şık tasarım, paslanmaz çelik ve premium görünüş ve ekran kalitesi üst seviye olsun ama özellikleri de bu senenin ürünleriyle yarışsın diyorsanız: iPhone XS.
    ağustos ayı gibi yurtdışı kayıtlı 64 gb xs'imi 6600 liraya satıp ekim sonu apple storedan 64 gb sarı iphone 11 aldım ama xs'den sonra 3 gün ancak dayanabildim o ekrana,zaten geniş açı ve gece modu ilgimi çekmediğinden iade edip, 6099 liraya garantili sıfır xs aldım tekrardan dünya varmış dedim,500 lira kar ile 7 ay kullandığım xs'i sıfırlamış oldum buda bir anımdır
    Selam,

    XR/11 almayı planlarken Şubat indirimiyle beraber XS aldım, inanılmaz derecede memnunum. Sizinle aynı durumda birisi olarak düşüncelerimi paylaşmak isterim.

    Bu tamamıyla telefonu hangi amaçla kullanıcağınızla alakalı bir durum. Benim için bir iPhone, güncel, bir o kadar güzel, ekranı muazzam ve kamera kalitesi de harika olsun diyorsanız, XS'i bu fiyattan kaçırmamanızı tavsiye ederim. 11'in avantajı her ne kadar güncel çip (A13), yeni lensler ve daha uzun ömürlü batarya olsa da arada ki nerdeyse 1000TL farkı haketmiyor. Evet, ekran çözünürlüğü belli oluyor, hayır ön kamera hariç lensler arasında bir iPhone 6/6S gibi devasa bir durum söz konusu değil, 11'i bir de şeffaf kılıfla kullanmaya başladığınızda adeta mini iPad'e dönüşüyor.

    Bundan bir ay öncesine kadar YouTube insanların XS' mi 11'mi adlı karşılaştırma videolarıyla doluydu; ki o zaman anlaşılırdı çünkü iPhone 11'in en büyük artı noktası bir XS 11 Pro kadar özellikli olup, düşük bütçeye hitap etmesiydi. Siz, şu anda geçen senenin "Amiral Gemisi" lakaplı telefonunu 11'den çok daha ucuz bir fiyata alabiliyorsunuz.

    Şarj konusu kişisel bir durum. Çalışan bir birey olarak, gün içerisinde konuşma, Instagram ve oyun gibi çeşitli aktiviteler sonucunda geçen gece telefonumu %74'ten şarj etmeye başladım. Eminim iPhone 11'in en büyük baskın özelliği bu olacaktır XS'e karşı. Hepimiz gün sonunda sarj ediyoruz, eğer 7/24 telefonda olmayacaksanız gün sonunu elbet görürsünüz. En kötü, ileride her ihtimale karşı bir Powerbank bulundurursunuz.

    İki telefonunda rahat 4 yılı var iOS güncellemesiyle, 11'in bir sene fazla belki. Ben XS'i almak isteyip, 9800 TL vermek istemediğimden dolayı XR ve 11 arasında kalmış birisi olarak XS'i indirimde kaçırmadım. Benim gibi ya da aksini düşünen bir sürü kişi olabilir ama ben taze deneyimimi sizinle paylaşmak istedim.
    E sen telefonda hiçbirşey yapmıyorsun o zaman

    İnsanları ben anlamıyorum gerçekten. Sadece tarayıcı ve whatsapp kullanan insanlar, sırf en son iphone elimde olsun diye bu cihazlara deli paralar veriyolar. Oysa ki bu cihazların çok daha fazla yeteneği ve özelliği var ama alım sebebi bu özellikleri kullanmak değil. Telefonda yaptığınız işler internette gezmek ve whatsapptan konuşmak ise, bunu iphone 7 de yapıyor iphone 6S de. Ve bu cihazlar fazlasıyla bu işleri yapıyor. 3 senedir iphone 7 kullanıyorum.

    Telefonda sıklıkla kullandığım uygulamalar; safari, whatsapp, spotify, e-mail uygulamaları (gmail,icloud,outlook), bankacılık uygulamaları, notlar, youtube, yemeksepeti, getir, skype, scanner pro, hava yolu firmalarının uygulamaları, wallet, discord, twitter, windscribe vpn, donanımhaberin uygulaması, birkaç tane haberleri takip ettiğim uygulama, bitaksi, google haritalar, linkedin, medium.

    Yukarıdaki uygulamaların hepsini sıklıkla kullanıyorum ve hiçbirisinde "elimde iphone xs ya da iphone 11 olsaydı daha iyi olurdu" demedim çünkü cihaz bu uygulamalar için gayet yeterli. Tek sorunum cihazın pil ömrü %85'lere düştüğü için günde 2 kere şarj etmem gerekiyor ki zaten küçük bir postacı çantam var sürekli yanımda taşıdığım. Powerbank'i de onun için atıyorum. İstanbul'da bir yerden bi yere gitmek en az 30 dakika zaten. Yolculuk esnasında takıyorum şarja, inene kadar dolmuş oluyor. Batarya %80 olduğunda, 319 lira verip Apple'den orjinal piliyle değiştirmeyi düşünüyorum.

    Yani insanları anlamıyorum dememin sebebi şu; eğer iphone xs ya da iphone 11'i kamerası için alıyorsanız, ben sık sık fotoğraf çekiyorum, karanlık ve düşük ışıkta kamera lazım oluyor, derim ki eyvallah. Alman çok mantıklı. Ya da dersin ki ben telefonda oyun oynamayı seviyorum, arcade oyunlarında cihazın yağ gibi akmasını istiyorum, iyi bir gpuya ve işlemciye sahip cihaza ihtiyacım var, yine eyvallah da...

    Sadece safari, whatsapp, instagram için de şu cihazlara 6000-7000 verilmesi bana biraz "en son cihaza sahip olma" ve "herkeste var bende de olsun" duygusundan ibaretmiş gibi geliyor.

    Ha tabi şu da var, parası olan alır; parası olmayan da kredi çekip alır. Kimseyi de ilgilendirmez. Kimse kimsenin elini kelepçelemiyor iphone almaması için

    Ama internete kullanım amacım bu, ne alayım? dediğiniz zaman, insanların sert olsun ya da olmasın eleştirilerine de hazırlıklı olmalısınız.
    11 Kılıfla birlikte birde ekran koruyucu taktın mı tam takoz. Kasa kalitesi eski iphoneların kasasından. Zamanla soyulur kenarları. İşlemci harici hiçbir artısı yok.
    X-Xs-11pro ayrı bir seridir.
    Xr-11 ayrı bi seri.

    11 alcağıma düz x alırım daha iyi daha estetik. 11 proda koca kareyi 3 kamera lensi dolduruyor fakat 11 de 2 lens çirkin duruyor. Yarısı boş.
    2 hafta önce ben de Xs ile 11 arasında kararsızdım. Amazonda Xs 6300 TL, 11 7000 TL idi. Teknoloji marketine gittim, inceledim ikisini de. Sonrasında inceleme videolarını izledim. Kararımı vermiştim Xs alacaktım çünkü daha ince, zarif ve premium bir görüntüye sahipti. Son kez gidip bir defa daha inceleyim dedim. İş ciddiye binince daha dikkatli bir şekilde baktım. Xs’in ekranının boyut olarak bana dar geldiğini fark ettim. Bakın ne kamera ne işlemci ne de batarya, sadece ekranın küçüklüğüne takılıp almaktan vazgeçtim. 11 ise tam istediğim boyuttaydı.

    Kararsızlığa tekrar düşmenin verdiği sıkıntıyla eve geldim ve araştırmalarıma devam ettim. Sonunda nihai kararımı vererek iPhone 11 aldım. Normalde yeni bir iğne bile alsam 2-3 gün onu kurcalarım, iPhone geldiğinde sim kartımı takıp rehberi ayarladım ve telefonu bıraktım ve 1-2 gün pek ellemedim. Sırasıyla iPhone 4,5 ve 6 kullanıp sonrasında Asus Zenfone 5Z ile Android dünyasına adım atmıştım. Asus bana 1,5 yıl boyunca gerçekten memnun kaldığım bir Android deneyimi yaşattı. Sanırım bu yüzden iphone 11’li ilk haftamda Asus’u çok aradım.

    İkinci haftamda 11’e alışmaya başladığımı hissettim. Özellikle iCloud Drive ve Kestirmeler uygulaması yüzümü güldüren özelliklerle memnuniyetimi artırdı. Özellikle kameradaki gece modu muazzam, gerçekten çok kaliteli gece fotoğrafları çekiyorum gündüz çekilen fotoğraf ve videoları zaten anlatmama gerek yok ayrıca bataryası da beni 2 tam gün götürüyor.

    İki hafta öncesinde Xs mi 11 mi şeklinde düşünürken şu an 11 64 gb mi 11 128 gb mi diye düşünüyorum çünkü 2 marta kadar iade hakkım devam ediyor. Kullanım şeklimi de göz önüne alarak aradaki 750 lira farka 128 gb’nin değmeyeceğini düşünüyorum bunun yerine eski telefonumdan alışık olduğum hızlı şarj özelliğini aktif etmek için 18W şarj adaptörü ve type-c kablosu almayı planlıyorum çünkü 0’dan 100’e en az 3 saat sürüyor.

    Hasılı, her insanın ihtiyaçları, zevkleri, kullanım şekli birbirinden farklı olduğu için kararsız olanlar önce kendi araştırmalarını yapsın sonra da mutlaka bir teknoloji marketine giderek ciddi bir şekilde incelesin. Beğenilerinize hangi telefon hitap ediyorsa gidin onu alın. Ama en önemlisi de satın aldığınız yerin müşteri memnuniyeti odaklı bir firma olmasına özen gösterin. Bu sayede kararınızın doğru olmadığını düşündüğünüzde geri dönüş kolay olur.

    Herkese iyi akşamlar.
  • Xs in bataryası küçük . Ekranı haricide 11den avantajlı bi özelliği yok. Ekrana çok takılmıyosan 11 al .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ringo33

    Xs in bataryası küçük . Ekranı haricide 11den avantajlı bi özelliği yok. Ekrana çok takılmıyosan 11 al .
    şu an s8 kullanıyorum. ekran olarak onun gibi pürüzsüz bir görüntü sunduktan sonra sıkıntı yok. ufak tefek farklara çok takılmıyorum zaten. gönlüm 11 den yana ama bakalım yorumlara göre net kararımı vereyim
  • Kardeşim iPhone 11 al , öyle bir algı yapıyorlar ki sanki iPhone 11 ekranı vasat durumda geçen sene çıkmış telefonu şimdi kampanya ile 5999 ile satıyorlar , iOS 14 çıktığı zaman iPhone XS seni batarya konusunda üzebilir , kamera performansı işlemci performansı ve yeni nesil kasa olarak iPhone 11 tercih et , xs den daha iyi pazarı olacağı kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BogazınYargıcı

    Kardeşim iPhone 11 al , öyle bir algı yapıyorlar ki sanki iPhone 11 ekranı vasat durumda geçen sene çıkmış telefonu şimdi kampanya ile 5999 ile satıyorlar , iOS 14 çıktığı zaman iPhone XS seni batarya konusunda üzebilir , kamera performansı işlemci performansı ve yeni nesil kasa olarak iPhone 11 tercih et , xs den daha iyi pazarı olacağı kesin
    akşam eve geçince telefonun incelemelerine bakayım. ekranla ilgili ne tür sorunlardan bahsediliyor bilmiyorum. oturup 4k 1080 p film izlemiyorum zaten ekranda. bana pürüzsüz temiz bir görüntü sunsun yeter günlük kullanımda. şu an iphone se de var bende. ekran pikselleşiyor inanılmaz rahatsız ediyor bu beni. bu tarz bir sıkntısı yoksa sorun yok zaten benim için
  • Bu ekran takıntısı nedir anlamadım ben. Evet en yeni teknoloji olabilirdi ama yan yana tuttuğun zaman çıplak gözle bir fark göremiyorsun ki.
    Bence git ürünü canlı canlı incele. Ekran ile ilgili kafanda soru işareti falan kalmayacak.
  • Xr almana gerek yok zaten hem eski işlemci hem 3gb ram var.
    Xs in bataryası küçük.
    Ben de 11e geçmek istiyorum ama s10 plusin ekranından sonra 11in ekranı beni düşündürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 7 Şubat 2020; 3:55:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xs ve 11’in arasinda ekranda fark goremiyorum diyenin bence gorme bozuklugu vardir :) pili kucuk diye xs’i elestirenlerin de sene olmus 2020, 720p lcd ekran mi olur? diye elestirmesini beklerdim iphone11’i. Ya da ekranin yanlarindaki kalin siyah cizgileri ya da kasanin kalinligini ve kullanilan malzemeyi.. iphone6’nin bile hala yag gibi aktigi zamanda 11 ile xs arasindaki donanim farkini konusmak da cok manasiz geliyor. Yanlis anlasilmasin 11’e kotu telefon demiyorum. Ama 11 kullanicilarinin da “ekranda fark yok abi yaa”’ “abi islemci farki var” gibi soylemleri biraz kendilerini avutma gibi geliyor. Yorumlardan anladigim kadariyla siz zaten daha konuyu acmadan 11 almaya karar vermissiniz. Hayirli olsun simdiden, gayet iyi telefon, pisman olacaginizi sanmam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 7 Şubat 2020; 8:21:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen hafta Forumda'da yazmistim, iPhone X yerine 11 aldigimi.

    Genelde cok memnundum, özellikle batarya konusunda. Zaten fazla fotograf ceken birisi degilim, tatil haricinde.
    Hiz konusunda hic bir fark yok(tu). Böylelikle yaklasik 4-5 gün kullandim.

    Ama kim ne derse desin, ekrani beni cok rahatsiz ettigi icin geri verdim. Bu hissi bir kac yil önce Macbook Air kullanirken Macbook Pro Retina'yi gördügümde hissetmistim (OLED olmamasina ragmen -> sirf karsilastirma olarak bunu belirtiyorum)

    OLED'in ekrani cok daha keskin, iPhone 11 ekrani ise bana soluk geldi.
    Hani kontrast'a (siyahlarin tam siyah olmamasi) bir türlü alisirdim fakat bu yazilarin soluk durumuna alisamazdim kisa zamanda. Neticede akilli telefonda en fazla ekrana bakiyoruz.

    Bu süre zarfinda iPhone X hep yanimdaydi iPhone 11 kullandigim süre icerisinde ... ve bu farki her bakisimda gördüm.
    Icim rahat etmeyecegini bildigim icin geri iade ettim. Ayrica iPhone'un Premium modellerinde ki Celik kasa olmasi cok hosuma gidiyor. Tabii suan'a kadar cizik felan yok. Ondandir belki.

    Yani OLED kullanipta iPhone 11 kullanip ekrani anlamayani da ben anlamiyorum acikcasi.

    Tabii daha önce iPhone X, XS ve 11 Pro kullanmayanlar bu farkli pek hissetmezler diye düsünüyorum direkt iPhone 11'e gectiklerinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 7 Şubat 2020; 9:26:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorumlara bakınca xs e kayıyorum biraz. ekran olayını dün bazı incelemelerde de gördüm. kimisi fark yok diyor kimiside xs çok daha iyi diyor. benim için pürüzsüz bir görüntü yeterli. peki xs te şarj olayı nasıl ? ben gün içinde çok fazla kullanamıyorum zaten iş yerinde. akşam eve geçince internet konuşma vs biraz yoğun kullanıyorum. 1 günü rahat çıkarır mı bu şekilde ? xs in tipide daha çok hoşuma gidiyor açıkçası. üstüne ekran + kullanılan malzeme farkı var. 500-600 tl de daha ucuz 11 den. şu şarj olayına göre kafamda şekillenecek artık hangisini alacağım
  • Ben iPhone X'den misal vereyim istersen. Telefonu sabah ise giderken (%100) götürdügümde, genellikle aksam eve geldigimde %70'ler de (saat 16:00 gibi) oluyor. Yatana kadar yaklasik 45-50'ye düsüyor. Ben genellikle Safaride gezinirim. Instagram sürekli kullanmam. Günde iki üc kez yoklarim. Facebook uygulamasini kullanmam. Girecegim zaman Safari üzerinde girerim. Bu sekilde sarj bende genellikle 1,5 gün gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 7 Şubat 2020; 9:31:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakulta8585

    Ben iPhone X'den misal vereyim istersen. Telefonu sabah ise giderken (%100) götürdügümde, genellikle aksam eve geldigimde %70'ler de (saat 16:00 gibi) oluyor. Yatana kadar yaklasik 45-50'ye düsüyor. Ben genellikle Safaride gezinirim. Instagram sürekli kullanmam. Günde iki üc kez yoklarim. Facebook uygulamasini kullanmam. Girecegim zaman Safari üzerinde girerim. Bu sekilde sarj bende genellikle 1,5 gün gider.
    hemen hemen aynıyız hocam. bende ağırılıklı twitter kullanıyorum pek girmiyorum facebook ve instagram a. onun dışında dh yi kullanıyorum ama uygulamalar üstünden. sende 1,5 gün gidiyorsa benimde günü çok rahat çıkarır diye düşünüyorum. haftasonu dışarı çıksamda en fazla foto için falan kullanırım o da çok yemez şarjı sanırım. genelde 4.5 g değil wi-fi bağlıyım birde. o da uzatır batarya ömrünü. xs e daha yakın hissediyorum şu an kendini. space gray bayağı hoş duruyor xs te. biraz daha araştırıp son kararımı vereyim ama batarya konusunda içim rahatladı.. şu an samsung s8 kullanıyorum. şarj iki gün gidiyor benim kullanımımda. iki günde bir şarj yapmaya alıştığımdan dolayı yeni telefonda yanımda şarj aleti taşımak istemiyorum açıkçası. bu yönden çok rahatladım xs te. akşamdan akşama uyumadan şarja taksam yeter evde




  • takriben 1 yıldır xr ve daha önce x xs max kullanmış biri olarak yazıyorum

    1 yıllık xr kullanım süresi sonunda ekranın 700p küsür(720 p den fazla) çözünürlükte olmasından herhangibir rahatsızlık duymadım

    gerek video izlerken gerek çok sık olmasada oyun oynarken sıkıntı çıkartmadı heleki ağır oyunlarda daha performanslı olduğunu söyleyenler oldu ki bu oyunları ben oynamam

    şarj konusunda hiç üzmedi gün boyunca yani 16-18 saatlik döngülerde (sabah 7 de şarjdan alıp gece 12-1 gibi yatana kadar) hemen hemen hiç sıkıntı olmadı

    beni üzen tek şey ram in 3 gb olması şöyleki bazı uygulamalar ve tarayıcılarda çıkış yapıp yeniden girince oyun veya sayfa yeniden yükleniyor

    x ve xs max te bu sorun hiç olmamıştı

    1 yıllık kullanım sonunda (eski alışkanlıklarımdan dolayı sık telefon değiştirirken artık fiyatların ulaşılamaz hale gelmesi i
    le birlikte üst modellere geçmek zorlaştı)
    telefon değiştitrme isteği doğdu

    android hiç düşünmedim 11 pro veya 11pro max çok pahalı olduğu için x-xs veya xs max düşünmeye başladım

    telefonumdan hiçbir şikayetim yok sebep tamamen sıkılmakla ilgili

    kendime en yakın gördüğüm xs ki bu aralar çok uygun fiyata bulunuyor sonrasında ise x geliyor

    max son planda zira biraz büyük geliyor

    bu durumda benim tavsiyem fiyatlar uygun iken xs almak




  • Bir gün yeter hocam o halde. Kafana takma.
    Eger mümkünse, begenmezsen geri iade edersin (alacagin yerde bu opsiyon var ise).
    Tabii boyut olarak 11'in boyutu biraz büyük kaciyorsa, zaten xs'in boyutu o halde ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakulta8585

    Bir gün yeter hocam o halde. Kafana takma.
    Eger mümkünse, begenmezsen geri iade edersin (alacagin yerde bu opsiyon var ise).
    Tabii boyut olarak 11'in boyutu biraz büyük kaciyorsa, zaten xs'in boyutu o halde ideal.
    xs in ekran büyüklüğü benim s8 ile hemen hemen aynı. memnunum zaten s8 büyüklüğünden. xs alacağım gibi duruyor. 11 biraz büyük gelebilir. zaten elimde hali hazırda ipad 9,7 inç var. bilgisayar gibi kullanıyorum onu. 11 in büyüklüğüne ihtiyacım yok o yüzden. ideal xs in büyüklüğü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 7 Şubat 2020; 10:2:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yogun54

    takriben 1 yıldır xr ve daha önce x xs max kullanmış biri olarak yazıyorum

    1 yıllık xr kullanım süresi sonunda ekranın 700p küsür(720 p den fazla) çözünürlükte olmasından herhangibir rahatsızlık duymadım

    gerek video izlerken gerek çok sık olmasada oyun oynarken sıkıntı çıkartmadı heleki ağır oyunlarda daha performanslı olduğunu söyleyenler oldu ki bu oyunları ben oynamam

    şarj konusunda hiç üzmedi gün boyunca yani 16-18 saatlik döngülerde (sabah 7 de şarjdan alıp gece 12-1 gibi yatana kadar) hemen hemen hiç sıkıntı olmadı

    beni üzen tek şey ram in 3 gb olması şöyleki bazı uygulamalar ve tarayıcılarda çıkış yapıp yeniden girince oyun veya sayfa yeniden yükleniyor

    x ve xs max te bu sorun hiç olmamıştı

    1 yıllık kullanım sonunda (eski alışkanlıklarımdan dolayı sık telefon değiştirirken artık fiyatların ulaşılamaz hale gelmesi i
    le birlikte üst modellere geçmek zorlaştı)
    telefon değiştitrme isteği doğdu

    android hiç düşünmedim 11 pro veya 11pro max çok pahalı olduğu için x-xs veya xs max düşünmeye başladım

    telefonumdan hiçbir şikayetim yok sebep tamamen sıkılmakla ilgili

    kendime en yakın gördüğüm xs ki bu aralar çok uygun fiyata bulunuyor sonrasında ise x geliyor

    max son planda zira biraz büyük geliyor

    bu durumda benim tavsiyem fiyatlar uygun iken xs almak
    aynen xs sipariş vereceğim gibi duruyor hazır fiyatlar inmişken. aradaki 500-600 tl farkta cebimde kalır 11 e vereceğim




  • Hocam icinde ki ses ne diyor ona göre hareket et.
    11 iyi güzel ama seneye o da eskiyecek ve belki XS'den daha ucuza satilacak, premium cihaz olmadigindan dolayi. Bir de böyle düsünmek lazim.
    X veya XS'de ekranin, gece karanlikta siyah'in tam siyah olmasi bile bu duyguyu fazlasiyla hissetiriyor insana.
    XS ise netice de bir Premium model. Ayrica dedigim gibi hem OLED hem de 4GB RAM'li bi cihaz. Güncelleme sorunu yavaslama sorunu zaten olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 7 Şubat 2020; 10:9:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki farklara bakarım, önceliklerime bakarım ve fiyata bakarım.

    Bu kıstaslar bana xs alacaksın dedi. Xs aldım, memnunum. Pili akşamı çıkarıyor, bence yeter...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 elbette
  • ağustos ayı gibi yurtdışı kayıtlı 64 gb xs'imi 6600 liraya satıp ekim sonu apple storedan 64 gb sarı iphone 11 aldım ama xs'den sonra 3 gün ancak dayanabildim o ekrana,zaten geniş açı ve gece modu ilgimi çekmediğinden iade edip, 6099 liraya garantili sıfır xs aldım tekrardan dünya varmış dedim,500 lira kar ile 7 ay kullandığım xs'i sıfırlamış oldum buda bir anımdır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.