Şimdi Ara

1080P Videoyu 4K Yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde 1080P Kamera Var,Youtube Yükledigim Videolarıdan Kayıp Yaşamamak İçin 80Mbit 1080P Videoları 20Mbit 4K Yaparsam,Kayıpsız Yüklemiş Olurmuyum Yoksa Gereksizmi Olur..Youtube Bitrate Limitliyor Çünkü Full Hd Görüntüleri 10-15 Mbit Falan Yapıyor..Çektigim Görüntülerin İyi Aktarılması İçin Böyle Bir Yöntem Yapabilirmiyim..



  • Anladım.Çok Tşkr Ederim Yorumun İçin Şimdi Birkaç Video Var 4K Encoding Yapıyorum.Sonuçları Ve Linkleri Burada Paylaşırım...
  • Direk hiç bi işlem yapmadan yükleyin bence,youtube uygun bi biçimde sıkıştıracak zaten, yukaridaki hocamın da dediği gibi 4K'da izlerken 1080p kalitesi alacağız ve açıkçası kendi adıma konuşmak gerekirse ben böyle birşey istemezdim TTNet kullanıcısı olarak. Anladınız siz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=OeHENQm25fU&feature=youtu.be

    Linkten İzliyebilirsiniz.Youtube 35-45Mbit Önermiş Ancak Upload Öylesine Uzun Sürüyorki Youtube 15Mbit Yapıyormuş 4K Dosyaları..Bende 15Mbit 4K Olucak şekilde yükledim..
  • Hocam bir işsiz denese de sonuçları görsek, var mı boş vakti olan babayiğit?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkte Var Hocam:D
    GoodBadug Dedigi Gibi 1080P İzliyen Adam İçin Kayıp Sözkonusu
    4K Acan Adam İçinde Aslında 4K Degil,Tabi Sonuç Olarak Kaliteli Görüntü İzliyor Ama İşin Kaşarlıgını Yapmayada Gerek Yok:D

    Hem 4K Hemde 1080 P Orjinal Görüntü Bulsam Kıyaslıyabilirim Aslında:D

    Yada 4K Bulsam Önce 1080P Yaparım,Sonra Kıyaslamak İçin 2 Video Yüklerim..Deniyim Bakım Nasıl Olcak....

    Yükledim.Bitrate Bariz Daha İyi.Cözünürlük Yükselmesi Pek Etkilememiş..Genede Boş İş Yaw,Zaten Upload Ciddi Sıkıntı.Renderı 3 Dk Upload 45 Dk

    4K Kameralar 2000 Liraya Kadar İnmiş,Süperde Görüntüleri Var..Panasonic FZ1000 Tarzı Giriş-Orta Seviye Kamera Alıcam,Fotograf Konusunda Başarılı Diyemem..Ama Videolarda Bariz GH4 Seviyesinde Nerdeyse:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRJinKazamaTR -- 20 Haziran 2015; 11:12:48 >
  • elimizde ki mkv 1080 p filmi 4 k upscale yapa bliyormuyuz . nette bir kaç program gördüm. ama sonuç nasıl acaba. şimdilerde 4k tv alıcam 1080p videolarımı 4k yapıp izlesem daha mı iyi olur. torrent sitelerinde koymuşlar upscale edimiş filmleri.

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANBABA34

    elimizde ki mkv 1080 p filmi 4 k upscale yapa bliyormuyuz . nette bir kaç program gördüm. ama sonuç nasıl acaba. şimdilerde 4k tv alıcam 1080p videolarımı 4k yapıp izlesem daha mı iyi olur. torrent sitelerinde koymuşlar upscale edimiş filmleri.

    teşekkürler

    Upscale ile kayda değer bir kalite elde edemezsiniz. 4K TV varsa ona uygun hale gelmiş olur sadece. Sonuçta veriniz FullHD, fullHD ekranda izlerseniz zaten hiç fark olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANBABA34

    elimizde ki mkv 1080 p filmi 4 k upscale yapa bliyormuyuz . nette bir kaç program gördüm. ama sonuç nasıl acaba. şimdilerde 4k tv alıcam 1080p videolarımı 4k yapıp izlesem daha mı iyi olur. torrent sitelerinde koymuşlar upscale edimiş filmleri.

    teşekkürler

    Elinizdeki FHD görüntüyü tv kendisi 4K çözünürlüğe upscale edecek zaten iyi kötü, direk FHD olarak .mkv'yi atın harddisk/flash diske, pek takmayın çözünürlük muhabbetini.

    Tabi ki gerçek 4K bir görüntü çok daha iyi olur ama elinizdeki FHD görüntü için herhangi bir işlem yapmayın, atın izleyin gitsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek olmaz ama AVS Video Editor ile yapabilirsiniz. Ancak 4k olsa bile kalitesi yine 1080p gibi gösterir.
  • Konuyu Açtıktan Sonra Baya Kurcaladım,Hatta Sonradan Fotorafcılıga Falan Basladım..Baya Degişik Şeyler Geldi Başıma:)
    Firmalar 1080P Panel Üretimine Milyar Dolarlar Yatırmış Durumda
    Şimdi 4K İçin Aynısını Yaptılar..İlerde 8-16 Falanda Yavas Yavas Cogalır...Fazladan Çözünürlük İyidir..Kimse Şikayet Etmez..Ama Maddi Acıdan Kimse Böyle Fantastik Şeyler Yapmaz..Yoksa Üretim Kısmı Basit,30-40k Tvler Direk Yapılır....Ama Lamborgini Gibi 3-5 Kişi Alırdı..O Yüzden İçin Kaynağı Cekim Ekibine Kalıyor..Ne Kadar Kaliteli Donanımlar Ve Sonradan Renk Düzeltme Tarzında Şeyler Yaparlarsa O Kadar Güzel İçerik Cıkar...O Yüzden 4K Kısmına Bence Fazla Kafa Takmamak Lazım..

    Aslında Teknik Olarak Ham Görüntüye Dokunmak Anlamsız,Sony upscale Teknolojim Gelişti Diyip 1080P Filmleri Daha Kaliteli Gösteriyormuş..Digerleride Öyle Ama Sony 1Adım İlerde Gibi..
    Bana Göre Fark Yok...720P Bile Olsa Elimdeki Görüntüye Dokunmazdım..
    Ama Ben Youtube Bitrate Düşürdügünden Elimdeki 1080 Görüntüyü 4K upscale Etsem Bile İzleyici İçin Sorun Yok.Cok Cok Ufak Bir Kayıp Oluyor..Elimdeki 50 Mps 1080 Görüntüyü 4K 50MPS Yaptım...
    Birde Aynı Görüntünün Orjinal Hali 4K 100 Mps Olanını Yükledim...Youtube 12-13K Bitrate Kadar Düşürdügünden Fark Nerdeyse Yok Gibi Bişey...
    Youtube Üzerinden Yayın Yapılıyorsa Bence Yüksek Bitrade Oranına Sahip Görüntülerin upscale Yapılmasından Bence Zarar Gelmez..Hatta İçerik Cogalmasında Faydası Bile Olur....

    4K Olayı Kadar,Kameralardaki Sensörler,Lensler,Bitrade Ve Prodüksiyon Aşamasındaki Color Grading Tarzı Şeylerde Cok Önemli,O Yüzden 4K İçerik Kaliteli Olucak Diye Bi Kural Olmamalı..4K Tek Avantajı Fazladan Keskinlik Sunması Yada Biraz Daha Büyük Tvlerde Sagladıgı Avantaj..32 İnç 4K Tvniz Varsa 720P Acsanızda Gözünüz Aradaki Farkı Anlamakta Baya Zorlanıcak:)
    Ama Dedigim Gibi Kayıt Yapan Kameranın Shutter Hızından,Lensin Kalitesine Kadar Cok Fazla Faktor Var...4K Yazılım ,Digerleri Donanım Diye Örneklersek(''Ben Uydurdum Bunu Tabiki,Sadece Kafalarda Soru İşareti Kalması Diye'')..2 Tarafından Darbogaz Yapmaması Lazım:)
    Ama Gene Dedigim Gibi 150k-200K Dolarlık Cihazlar Var..Cözünürlükle Kalite Yükselse Fotorafdaki Gibi 30-40K Tvlerden Bahsediyor Olurduk:)

    Hatta Örnek Olarak
    htr2b : Dönüşüm Panasonic GH2 İle Çekildi..Lensler Falan Taş Catlasa 15.000 Liralık Kamerayla Cekildi..
    Ama Batman Çekimindeki Lenslerin Satışı Bile Yok..İhaleyle Girip,Kiralayarak Alıyolar..Yada Satın Alcaklarsada İhaleye Girip Alıyolar:)
    Ürünler O Kadar Özelki Sabit Fiyat Koymak Mümkün Olmuyor..

    Şimdi Batman 1080p Olsun..BTR2B İster 8K Olsun...Her Şekilde Batman Tokatlıcak....4K Önemli Tabiki,Ama Diger Faktörlerin Yanında Önemsiz Kalıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRJinKazamaTR -- 9 Temmuz 2016; 3:03:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRJinKazamaTR

    https://www.youtube.com/watch?v=OeHENQm25fU&feature=youtu.be

    Linkten İzliyebilirsiniz.Youtube 35-45Mbit Önermiş Ancak Upload Öylesine Uzun Sürüyorki Youtube 15Mbit Yapıyormuş 4K Dosyaları..Bende 15Mbit 4K Olucak şekilde yükledim..

    Görüntü şahane görünüyor bence fark olmuş hocam ayrica benim d300s le bi ara bu bitrate olayini bende denemiştim büyük ekran tvden bakınca bariz fark ortada fullhd de bitrate yükselt sanki 4k izlemiş gibi oluyorsun




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.