Şimdi Ara

100 milyon yıldır seks yapmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bdelloid'ler işi çözmüş!
    Harvard Üniversitesi biyologları tam 40 milyon yıldır erkek cinsi olmadan üremeyi başaran bir dişi su canlıları kolonisi keşfetti
    NEW YORK - Biyologlar, yaklaşık olarak 40 milyon yıldır erkeksiz üreyen bir grup dişi hayvan keşfetti. ABD'deki Harvard Üniversitesi'nin biyologları tarafından bulunan ve 'Bdelloid Rotifer' denilen bu küçük su canlıları, her biri kendine has bir ortama adapte olmuş 300'ü aşkın türe ayrılıyor.
    Tehlikeli mutasyonlar nedeniyle tüm nüfusun yok olmaması için normal olarak hayvanların iki cinsin genetik bilgisinin karışımına ihtiyaç duyduğunu söyleyen biyologlar, bu küçük hayvanların söz konusu riski aşmalarının alzhemier gibi genetik bozuklukların yol açtığı mutasyonları anlamada önemli ipuçları vereceğini düşünüyor.

    DNA analizi şaşırttı
    Science dergisinde yayınlanan araştırmada, bilim adamlarının daha önce de bazı küçük böcek türlerinin erkeksiz üreyebildiklerini sandıklarını ancak daha ayrıntılı incelemelerde bacaklarına yapışan 'minicik erkekleri' görebildikleri belirtildi. Ancak DNA yapısı incelemeleri Bdelloid'lerin gerçekten de erkeksiz ürediklerini gösteriyor.
    Harvard Üniversitesi biyologlarının hedefi, bu tuhaf hayvanların nasıl olup da 'tehlikeli mutasyonlar' sonucu yok olmadıklarını ortaya çıkarmak. (bbc)


    şaşırtıcı bir haber.
    yorum bekliyorum..







  • Doğadaki her varlığın, canlı veya cansız addedilen tüm varlığın karar verme (akıl) yetisi vardır.Çünki durumdan kendilerine pay çıkarmışlar ve değişim göstermişlerdir.Kimileri buna evrim diyebilir,kimileri de yarata nın mucizesi!!Hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecektir diye düşünüyorum.


    Saygılarımla,
  • Cansız varlıklarla ilgili,çekincesi olanlar olabilir.Ben bunun için her bir varlığın yapı taşı nedir onu bilmek lazımdır diyorum.Canlı veya cansız her bir varlığın temeli nedir?Cansız addedilen madde veya varlıklar , gerçekten cansızmıdır?


    Saygılarımla,
  • Eşeysiz üreme...
  • bencede eşeysiz üreme
  • Söyleyecek bişey bulamıyorum aslında bu msj. niye atıyorum o zaman neyse felsefe yapmayalım
  • Hayat iki cinsiyetin birbirine muhtaç olmasıyla güzel. Bence bu koloni işi çözmemiş, işgüzarlık etmiş

    Şaka bir tarafa, bence bu olay eşeysiz üreme denebilecek adar basit birşey değil. En azından doğada görmeye alışık olduğumuz türden bir eşeysiz üreme değildir. Onlardan farklı bir tarafı var ki, üzerine bu kadar araştırma yapılıyor. Muhtemelen haberde herkesin anlayabileceği dilden şaşmamak için işin ayrıntısına girmemişler, o yüzden basit gibi görülüyor. Sanırım burada kilit nokta, bu canlıların 300 farklı türe ayrılabilecek kadar mutasyon geçirmiş olmasına rağmen hala türlerini devam ettirebiliyor olmaları. Sadece bir tahmin...
  •  100 milyon yıldır seks yapmıyor


     100 milyon yıldır seks yapmıyor



    rotifer denilen mahlukatın iki ayrı resmi var.Bu resimlerden gördüğüm kadarıyla terliksi hayvan gibi birşey anımsattı bana.Eşeysiz üreme sonucu bu varlık rahatlıkla çoğalabilir gibi geliyor bana.Peki bu canlının dişi veya erkek olup olmadığına nasıl karar vermişler? DNA sonuçlarında dişi mi çıkmış ? Veya üreme şeklini bile bilmedikleri bir canlının DNA sını inceleyip "kardeşim bu bas baya kadın işte " diyebilecek kadar DNA yapısı hakkında bilgileri varsa üreme şeklini niye bulamıyorlar? Bu canlıyı alıp biraz inceleseler , bir süre yaşam şeklini çözmeye çalışsalar bence nasıl ürediğini bulabilir veya bu konuda teoremler üretip kesin sonuca ulaşabilirler diye düşünüyorum.

    http://home.earthlink.net/~snailstales/bdelloid2.JPG

    bu linkteki resme baktığınızda ise canlının üstünde iki adet çıkıntı (artık adı her neyse) olduğunu görebilirsiniz.Ve üstünde tüye benzer şeyler var.Bir çok canlının bu tarz kıl tüy veya buna benzer organlarla çiftleştiğini duymuşsunuzdur.Veya altındaki uzun çıkıntıya bakıp "bu bir kamçıdır ve çiftleşmesine yardımcı olur" diyebiliyorum ben.Tabi bunlar tamamen şuan gördüğüme bakarak yorum yapmaktan başka birşey değil.Sizce bir canlının çiftleşmesi için erkeğe gerçekten ihtiyacı var mıdır? Yada dişiye? Bence her canlı için bu söz konusu değil.Pekala doğadaki bir çok canlı da eşey olmadan üreyebilecek yapıdadır.Zamanın getirdiği değişiklikler , çeşitli doğa olayları sonucu belki de bu canlılar buna zor koşulmuş ve bir süre sonra bu yapıyı kazanmış olabilir.Bunu da 30 ayrı türe bölünüp eşey olmadan üreyebildiklerini okuduğum için söylüyorum.




  • bence yukardaki ilk resim daha çok bir virüse benziyor.
    kapsülü protein iplikçikleri filan....

    pier de sans'a katılıyorum.
    madem eşey denen bir olgu yok dişi olduğuna nasıl karar verebildiler?

    gamet oluşturmadan farklı canlılar ortaya çıkması da ayrı bir soru işareti bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.